Лейля Лидия Туутлу: "Винаги съм била много срамежлива"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е със седмия елиминиран състезател от формата, отпаднал миналия петък - актрисата Лейля Лидия Туутлу. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 29 октомври 1989 г. в германската столица Берлин. В момента е на 29 години, зодия скорпион. Израства в семейство на баща-турчин и майка-германка. Учи в Турция. В началното училище започва уроци по пиано, като след завършването си следва пет години в Държавната консерватория. В същото време се записва в модна агенция и заради успеха, който пожъва като фотомодел, прекъсва висшето си образование. Така през 2008 г. печели престижния конкурс за красота "Мис Турция", като бива коронясана от световноизвестната знаменитост Парис Хилтън. Пробивът ѝ като актриса е през 2009-а, когато се снима с главна роля в сериала "Es-Es". В периода 2010-2011 г. се снима в поредицата "Мръсно бяло" (Kirli Beyaz). Бива забелязана от широката аудитория през 2012-а, когато се включва с ключова роля в хита "Справедливостта на Кара" (Karadayi). В него се снима до 2015 г., след което през есента взима специално участие в романтичната комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask). През 2016-а се снима с главна роля в комедията "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam), за която печели престижната награда "Златна пеперуда" (Altin Kelebek) заедно с Фуркан Андъч, а през 2017-а - в драмата "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek), излъчена в България. И двата сериала нямат нужния успех и приключват след около 20-30 епизода. Освен на малък, се изявява и на голям екран във филмите "Гюндже" (Gunce) от 2013 г., "Вътрешен глас" (Icimdeki Ses) от 2014 г. и "Див мед" (Delibal) от 2015 г. В момента се снима в драмата с Берен Гьокйълдъз и Буура Гюлсой "Дъщеря ми" (Kizim). Да започваме с интервюто!

Запознати сме с качествата Ви на актриса и на модел. Имате ли други таланти, за които не знаем?
Мога да готвя много добре, например. Но съм сигурна, че има още много неща, които умея и на които съм способна, но за които все още не знам, които все още не съм открила. За участието си в "Сърцето на града", например, се научих да танцувам. Досега не го бях правила, поне не и професионално. Пожелавам си и в следващите проекти, по които ще работя, да откривам нови свои таланти.

Имали сте смелост да преследвате мечтите си на много млада възраст. От къде или от кого черпите тази смелост?
От семейството ми. Родителите ми никога не са ме ограничавали. Винаги са ми казвали, че ще стоят зад мен и зад нещата, местата и хората, които ме карат да бъда щастлива. Майка ми и баща ми бяха неотлъчно до мен по време на обучението ми в Консерваторията. С месеци ме караха и прибираха от там. А има семейства, които са против това децата им да следват там. Никога не съм ги разбирала. Защо някой би искал детето му да е нещастно?! Парите не са всичко в този живот.

Наближавате 30-та си годишнина. Към какво се стремите?
Напоследък все по-често се замислям, че ми предстои да навърша тридесет години. И ми се струва много странно. Все още се възприемам за малка, сякаш съм си все същата и не се променям, но от друга страна, усещам и едно улягане и помъдряване в мен. Сякаш вече съм по-наясно с нещата от живота и не вземам всичко чак толкова на сериозно. Това не означава обаче, че не ценя живота си. А по-скоро се разстройвам и ядосвам по-малко и рядко. 

Като всеки човек, вероятно и Вие имате проблеми...
Най-големият проблем в живота ми съм аз самата. Винаги първо гледам себе си, преди да осъдя някого друг. Педантична съм, искам всичко, което правя, да бъде правилно, да постигам успех. Май този сблъсък с мен самата никога няма да свърши, но ако не друго, поне смятам, че именно той има заслуга за успеха ми.

Външно изглеждате много спокойна и добра. Верни ли са тези представи на околните за Вас?
Май са верни. Има хора, които са постоянно напрегнати и нервни. Според мен това е много изморително. Струва ми се за най-правилно да се справям с всичко, изпълнена със спокойствие и търпение. Има ли нужда да се разстройваме и ядосваме за маловажни неща? Всички сме хора и всички имаме своите слаби моменти, но не бива да им отдаваме голямо значение и да ги преувеличаваме. Според мен е ненужно да превръщаме както своя, така и живота на околните в мъчение.

А какво се случва, когато Ви настъпят по болното място?
Когато се сблъскам с несправедливост или се прояви неуважение към мен, ставам съвсем различен човек. По-студена и по-отдръпната. Но в нормални условия съм спокойна и уравновесена.

Мнозина вече предпочитат през свободното си време да остават у дома пред това да излизат навън и да се забавляват. Вие от кои сте?
И за мен важи същото. Обичам да съм си вкъщи. Смятам, че времето, прекарано качествено вкъщи, е много по-ценно. Разбира се, че продължавам да излизам и навън, но вече не толкова често, колкото преди. Пък и кога човек работи много, единственото, което иска в края на работния ден, е да се прибере у дома и да си почине.

Някои намират излъчването Ви за чисто и наивно, а други - за сексапилно. Вие какво мислите по въпроса?
Много се радвам, че излъчването ми предизвиква различни асоциации, защото като актриса за мен е наистина важно и необходимо да успявам да съм всичко.

Красотата Ви определено привлича погледите на останалите върху Вас. Понякога изпитвали ли сте неудобство от това?
Благодаря много! Като малка, бях много срамежлива. Никога не съм се чувствала добре, когато всички погледи са били вперени в мен. Работата ми обаче неизбежно ме сблъсква с това и вече като че ли посвикнах. Пък и много зависи от погледа. Ако е изпълнен с възхищение, любов и уважение, ме зарежда с много позитивна енергия. Кара ме да се чувствам пълноценна и удовлетворена от работата си. Дава ми отговора на въпроса: "Защо работя това?".

Повечето хора, поглеждайки се в огледалото, се вглеждат в недостатъците си. В какво се заглеждате Вие?
Всеки има черти от физиката си и външния си вид, които не харесва. Има моменти, в които и аз намирам недостатъци по себе си и се вглеждам в тях.

Какви мъже Ви привличат? Какъв трябва да бъде мъжът до Вас?
Впечатлявам се от естествени и спокойни мъже с чувство за хумор. Не харесвам мъже, а и като цяло хора, които се държат неестествено.

Къде в Истанбул обичате да прекарвате най-много време?
На местата, на които виждам морето и на които хапвам вкусни храни. Например, в Арнавуткьой и Румели Хисар. Тъй като ми е наблизо до вкъщи, обичам да прекарвам време и в Нишанташъ.

Като каква се виждате, погледната отстрани?
Стояща здраво стъпила на земята от малка, разумна и работлива жена.

За какво мечтаете напоследък?
За топлото време, за морето и за летните ваканции.

Каква искахте да станете като малка?
Исках да стана много неща. Например, астронавт (смее се).
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Следващия четвъртък, 2 май, очаквайте интервю с осмия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2019"! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.