"Любопитно" (50): уволнени актьори

Здравейте, приятели! Събота е, 27 април, продължава новият сезон на рубриката ни "Любопитно", в чиито издания Ви отвеждаме в необятния свят на турските сериали, за да разкрием пазени и неподозирани тайни от тяхната кухня, да съставим любопитни и изненадващи класации, да извадим наяве криминалните и интимни досиета на любимите Ви актьори. В осмия за сезона брой ще отделим внимание на турските актьори и актриси, били уволнени от сериали с тяхно участие. Какви са причините за техните принудителни отстранявания от екипите на въпросните продукции, научавате сега!

Свързано изображение
Една от младите надежди на турското кино, чиято кариера напоследък не е особено успешна - Су Кутлу, бива уволнена от екипа на сериала "Градско момиче" (Guzel Koylu) през 2014 г. Причина за принудителното ѝ отстраняване от страна на продуцентите от Gold Film е скандал, който червенокосата красавица предизвиква в нощен клуб в Муула, където романтичната комедия, оглавявана от Гизем Караджа и Берк Джанкат, се снима по това време. Тъй като с неприемливото си поведение във въпросния бар Су е нанесла вреда на имиджа на работодателите си и на проекта със свое участие, се е наложило да бъде дисциплинарно уволнена от него. 

Резултат с изображение за caner kurtaran
Вероятно повечето от феновете на турските сериали са запознати със скандалния начин, по който актьорът, изпълнил ролята на Шевкет в семейна драма №1 "Листопад" (Yaprak Dokumu) - Джанер Куртаран, се разделя с екипа ѝ. Причина за уволнението му от страна на продуцентите от Ay Yapim бе зависимостта му от наркотиците, заради която на няколко пъти бе и задържан от полицията. От своя страна, този порок на Джанер е довел до все по-честите му закъснения за работа, безотговорността му спрямо снимачния процес и недисциплинираност. След уволнението на Куртаран ролята на Шевкет в "Листопад" бе поета от Хасан Кючюкчетин, извел я до края на сериала. А Джанер Куртаран се подложи на лечение от наркозависимостта си и след неговия край се завърна на екран в също изключително успешната драма "Любов и наказание" (Ask ve Ceza).

Резултат с изображение за daghan kulegec
Смъртта на един от главните герои в най-успешната и харесвана турска младежка драма "Мечтатели" (Yaprak Dokumu) - Ефе, предизвика широк отзвук сред феновете ѝ по време на излъчването ѝ. Според запознати зануляването на най-колоритния персонаж в историята е било наложено от уволнението на актьора, вдъхващ му живот - Даахан Кюлегеч, който е имал остър конфликт с режисьорката на "Мечтатели" Жале Инджекол. Напрежението между двамата е достигнало своя връх, когато в яростта си Даахан замерил въпросната с режисьорския стол, който ползвала по време на снимките. Именно това довело и до дисциплинарното му уволнение. Отричайки тези обвинения, по-късно Кюлегеч отново се завърна в актьорския състав на "Мечтатели", но не за дълго, като този път причината за доброволното му напускане беше здравословна.

Резултат с изображение за gonca vuslateri gonul isleri
Една от най-скандалните турски актриси Гонджа Вуслатери също попада в списъка с уволнените от сериалите със свое участие звезди. В края на 2014 г. излъчването си в Турция започва драмата "Сърдечни работи" (Gonul Isleri), оглавявана от Бенну Йълдъръмлар, Селма Ергеч и Синем Кобал, в която Гонджа взима участие с второстепенна роля. По време на почивка между снимките ѝ обаче актрисата, която в момента гледаме у нас в "Майка" (Anne), бива хваната в крачка, целувайки се с все още новопрохождащия в актьорския бранш свой колега Джан Яман, също взел участие в "Сърдечни работи". След въпросния случай Вуслатери е уволнена от екипа на сериала и продуцентите му от Tims Productions. Тя отрича отправените към нея обвинения и обяснява напускането си от драмата с изтичането на договора ѝ за участие в нея.

Резултат с изображение за selin demiratar
След поредицата от скандали, с които премина излъчването на хитовата драма "Завръщане" (Sila) в Турция, последвалият проект на актьора, изпълнил главната мъжка роля в нея - Мехмет Акиф Алакурт, също не направи изключение и продължи същата линия. В "Мъжът от Адана" (Adanali) любимецът на зрителките си партнира със Селин Демиратар. Познатата у нас от "До последен дъх" актриса бе уволнена от екипа на криминалната драма заради многото си капризи, които колегите ѝ не могли да изпълнят. Въпросната изисквала да ѝ бъдат доставяни различни ястия като кебап или суши по никое време, не одобрявала локациите, на които се снимали сцените и не се представяла така, както се очаквало от нея. Така продуцентите на сериала от Surec Film били принудени да занулят героинята ѝ, убивайки я, въпреки молбите на Селин да ѝ бъде даден втори шанс. 

Ezgi Asaroğlu ve Ushan Çakır
Заради голямото напрежение и физически тормоз, възникнал между двама от актьорите, изпълнявали главните роли в хитовата романтична комедия "Лейля и Меджнун" (Leyla ile Mecnun), те са били уволнени от нея. Става въпрос за известните и у нас Езги Асароулу от "Моят живот" (O Hayat Benim) и Усхан Чакър от "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura), които са били дисциплинарно отстранени от екипа на въпросния проект заради физическия тормоз, който актьорът е упражнявал над актрисата. 

Резултат с изображение за selen seyven
Изявлението на известната актриса Селен Сейвен относно непоносимите условия на работа в турската филмова индустрия доведе до нейното уволнение от екипа на семейната комедия от лятото на 2014 г. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi). Известната у нас с ролите си в "Ангел-пазител" (Genco) и "Моят живот" (O Hayat Benim) красавица бе споделила своя снимка, на която се вижда посиненото ѝ око, със следните думи: "До това води отдадеността към работата ти. Дори да умираш, си принуден да продължиш да се снимаш. В тази неблагодарна професия никой не мисли за теб, освен ти самият." След въпросния случай Селен се раздели с екипа на "Семейството на съпруга ми", отричайки новините за нейното уволнение. 

Резултат с изображение за deniz cakir edho
Заради непристойното си поведение и поредица от скандални случаи, в които бе замесено името ѝ, актрисата Дениз Чакър бе уволнена от екипа на криминалната драма "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) малко преди началото на четвъртия ѝ сезон през есента на 2018 г. Честите свади на красавицата от "Листопад" и "Ифет" с журналисти и пиянските ѝ изцепки са вредили на имиджа и името на проекта и продуцентите му, като именно те са наложили нейното дисциплинарно уволнение след три сезона участие във феномена на ATV. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото девето за сезона и петдесет и първо подред издание от "Любопитно" следващата събота, 4 май! Припомнете си предишните броеве в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.