Биркан Сокуллу: "Не понасям неуважението"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 28 март, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с третия елиминиран състезател от формата, отпаднал миналия петък - актьора Биркан Сокуллу. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 6 октомври 1985 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 33 години, зодия везни. Завършва университета Maltepe със специалност "радио и телевизионни програми". Занимава се десет години професионално с баскетбол. През 2003-а участва на престижния моден конкурс "Best Model of Turkey", на който се класира на трето място. Актьорската си професия започва през 2008 г., когато изиграва поддържаща роля в младежкия хит "Ангели-пазители" (Melekler Korusun). По-късно през същата година се включва и в мелодрамата "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). В края на дебютната за кариерата си година участва и в "Намери ме" (Elif). Славата го спохожда през 2010 г., когато изиграва първата си главна роля - тази на Демир в тийн-хита "Малки тайни" (Kucuk Sirlar). През 2012-а следва отново главна роля, този път в "На ръба" (Ucurum). Година по-късно, през 2013, се включва в историческия провал "Завоевателят" (Fatih). Половин година по-късно, през пролетта на 2014-а, пък изиграва ролята на Петро в друг исторически проект, излъчен в България - "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). Най-успешната му роля до момента е тази на Керим в хита на KanalD "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), в който се снима от началото на 2016-а до средата на 2017-а година. След края му взима участие в провалилата се и излъчила едва два епизода криминална драма "Лице в лице" (Yuz Yuze). 2018 г. бе белязана от участието му в първия турски вампирски сериал "Безжизнените" (Yasamayanlar). Наскоро се завърна на малкия екран с главна роля в новата семейна драма "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi) по FOX, адаптация на американския хит "Това сме ние" (This Is Us). Да започваме с интервюто!

Биркан, как върви животът напоследък?
Върви добре. Зает съм с нови проекти. Намирам се в период, в който съм много мотивиран да работя и да се развивам. 

Кой е въпросът, който си задаваш най-често в последно време?
"Какво искам?"

Известен си със своето спокойствие. Какво обаче може да те извади извън равновесие?
Мисля, че това, което не мога да понасям най-много, е неуважението. Когато усетя, че някой се отнася с мен неуважително, излизам извън нерви и трудно оставам спокоен.

Какво ти помага в такива моменти? 
Хората в живота ми, на които имам безусловно доверие, в чиято искреност съм абсолютно сигурен и които се интересуват истински от това какво чувствам.

За да оцелеем в днешно време, трябва ли да сме груби и твърди?
Не смятам, че това е необходимо. Въпросът не е в това човек да си създаде фалшив образ, благодарение на който да оцелява в обществото. Истинско важното и необходимото е човек да се приеме такъв, какъвто е, и да се доближи максимално до истинската си същност. Ако съумее да го направи, животът му ще започне да се нарежда от само себе си. Или поне аз смятам така и вярвам истински в това.

Обичаш ли рутината?
По-скоро рутинните ми действия от ежедневието ми помагат да се справям по-лесно с живота. Те са като спирки по пътя ми, на които мога да поспра и да си почина. Понякога обичам да се оставям по течението. Но не искам рутината да властва над целия ми живот в никакъв случай.

От бързо приспособимите хора ли си?
Зависи от средата, към която трябва да се приспособя. Ако се намирам в среда, в която аз самият искам да съм, нямам проблем с приспособяването. Но, разбира се, ми е нужно малко време. Ако пък не се чувствам добре в средата, в която съм, предпочитам да не се измъчвам излишно и колкото се може по-скоро да се откъсна от нея. Накратко, не обичам да съм някъде по принуда.

Предимство или недостатък е това в актьорската професия?
От една страна, зависи с какво се захранва актьорът, от какво черпи енергия и вдъхновение. Не съм от актьорите, които черпят ресурси на пренаселени места. Не съм от най-социалните.

Погледът на медиите и на феновете е прикован върху теб. Случвало ли се е да се съобразяваш с тази особеност на професията си и да се стремиш да изглеждаш така, както се очаква от теб?
Не ми се е случвало често. Но няколко пъти съм бил принуден да се сблъсквам с хора, чиито идеи не споделям, но въпреки това се е налагало да се съгласявам с тях. Понякога това е много неприятно и изнервящо. И все пак в такива ситуации гледам да не се ядосвам много и да не хабя напразно енергия. Знам, че ако съм искрен и честен със себе си, няма какво да губя.

Любопитно е, че първоначално си започнал да се занимаваш с баскетбол. Как стана актьор след това?
"Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за него.". Нямах за цел да ставам актьор по това време от живота си. Мисля, че енергията, която имам, ме заведе до актьорството. Хората, с които се запознах, ме убедиха, че енергията, която излъчвам, е много подходяща за актьор. Пробвах и изпитах голямо удоволствие. От този ден това е моята професия вече 11 години.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Следващия четвъртък, 4 април, очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2019"! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.