"Турските актьори 24/7" (210): от 4 до 10 март 2019 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 10 март, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 4 до 10 март 2019 г., научавате сега от новото издание №210 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Ясно е кой ще изиграе главната мъжка роля в новия сериал "Богат и беден" (Zengin ve Yoksul)! Изключително популярният актьор Гьокхан Алкан, станал известен след участията си в заглавията "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) и "Сърцебиене" (Kalp Atisi), наскоро подписа договор за участие в новата драма с продуцентите ѝ от NTC Medya. Така Гьокхан се присъединява към силния ѝ актьорски състав, който, както вече информирахме, включва Дамла Джолбай, Гюлджан Арслан, Осман Сонант, Елиф Доан и Еврим Солмаз. Началото на "Богат и беден" се очаква скоро по StarTV.

2) Екин Мерт Даймаз се завръща на екран! Младият актьор, който натрупа популярност след участията си в летните романтични комедии "Аромат на ягоди" (Cilek Kokusu) и "Животът е хубав, когато обичаш" (Hayat Sevince Guzel), става част от актьорския състав на хитовата историческа драма "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid), чийто трети сезон се излъчва с голям успех всяка петъчна вечер по TRT1. Напомняме, че последните две телевизионни изяви на Екин Мерт бяха белязани от провал, тъй като драмите с негово участие "Погълнати от бурята" (Kirlangic Firtinasi) от пролетта на 2017-а и "Не плачи, мамо" (Aglama Anne) от есента на 2018-а година не отчетоха очакваните високи рейтинги и бяха свалени от екран.

3) Изтекоха първите кадри от снимачната площадка на новия игрален филм "Майка ми" (Annem)! Както информирахме по-рано, главните роли в кино-лентата са поверени на изключително популярните актриси Йозге Гюрел от "Сезонът на черешите" и "Горчиво и сладко" и Сумру Явруджук от "Пепел от рози" и "Стая 309". Продуциран от компания HANN и режисиран от Мустафа Котан, филмът ще представи драматичната история на една дъщеря и нейната майка. Вижте Йозге и Сумру заедно на снимачната площадка на проекта по-горе!

4) Излезе афишът към новия игрален филм "Врата" (Kapi)! Лентата, в чиито главни роли ще видим някои от най-големите имена на турското кино - Вахиде Перчин ("Да върнеш времето назад", "Истанбулска приказка", "Великолепният век" и "Майка"), Ердал Бешикчиоулу, Кадир Инанър и Тимур Аджар, заедно с младата и талантлива Айбуке Пусат ще направи премиерата си на 12 април. Режисьор на "Врата" е Нихат Дурак, като филмът ще представи драматичната история на едно семейство от Мардин. Вижте афиша към лентата по-горе!

5) Шевкет от "Листопад" се завръща на екран! Скандалният Джанер Куртаран, който заради зависимостта си към наркотиците бе уволнен от екипа на семейна драма №1 в средата на нейното излъчване, се присъединява към актьорския състав на новата младежка поредица "Само сърце" (Tek Yurek). Наскоро актьорът, известен още от "Любов и наказание" (Ask ve Ceza) и снимал се за последно във "В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz), е подписал договор за участие в заглавието, оглавявано от Вилдан Атасевер и Таянч Айайдън, с продуцентската му компания Degas Film. Напомняме, че "Само сърце" се излъчва всяка четвъртък вечер по TRT1.

6) ATV подготвя нов сериал! "Али и Севда" е заглавието на новата драма, чиито снимки предстои да започнат. Новият проект ще бъде продуциран от Baba Yapim, като за главната мъжка роля отскоро се спекулират имената на двама от най-известните турски актьори. Много вероятно е съвсем скоро завръщането си на екран да направи или Керемджем, познат у нас от "Моят живот" и снимал се за последно в третия сезон на "Любов и синьо" (Ask ve Mavi) през есента на 2018-а, или Исмаил Хаджъоулу, когото сме гледали в "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса". Все още не е известно с кого от двамата ще се споразумеят продуцентите на сериала. Следете ни за повече актуална информация!

7) Еркан Петеккая с втори пореден свален от екран сериал! В петък стана ясно, че новата драма с участието на световноизвестния актьор от "Любов назаем", "Памуковата принцеса", "Времето лети" и "Твоят мой живот" - "Налягане" (Vurgun), ще приключи с финален 6-ти епизод още следващата сряда, 13-ти март. Причина за преждевременното финализиране на заглавието на Gold Film, в което Еркан си партнира с не по-малко популярните Дениз Чакър и Емре Кънай, са незадоволителните рейтинги, които то отчита. Така "Налягане" се превръща във втория пореден провалил се сериал с участието на Петеккая, след като през есента на 2017-а същата съдба споходи криминалната драма "Извън протокола" (Kayit Disi), която, случайно или не, също се излъчваше по FOX. Явно каналът определено носи лош късмет на Еркан...

8) Поредна рокада зад камера в екипа на "Гюлпери" (Gulperi)! Известната двойка сценаристки Сема Ергенекон и Ейлем Джанполат, които досега писаха историята в хитовата драма на Tims Productions, напускат екипа ѝ. Така продължението на сериала, излъчващ се всяка петъчна вечер с голям успех по ShowTV, ще бъде писано от Хатидже Мерием и нейния екип. Напомняме, че в края на миналата година отново имаше трансфер в екипа на "Гюлпери", като тогава обаче овакантен бе режисьорския стол, от който се оттегли Джем Карджъ. Как ще продължи историята с участието на Нургюл Йешилчай и Тимучин Есен в главните роли след смяната на сценаристите и режисьора ѝ, предстои да разберем.

9) Джан Яман на корицата на триологията "Тъмносин" (Lacivert)! Изключително популярният актьор, познат у нас с ролите си в "Горчиво и сладко" и "Любов на инат", отскоро привлича вниманието към себе си и в... книжарниците! Поредицата-романи от три части "Тъмносин" направи дебюта си на турския книжен пазар съвсем наскоро, като на обществени места в цялата страна отскоро Джан Яман я рекламира със своя облик. Въпреки че личността на актьора, снимащ се в момента в "Ранобудна птица" (Erkenci Kus), няма нищо общо със сюжета в книгите, ефектът от неговото лице, стоящо на кориците ѝ, е налице, споделиха издателите им.

10) Нургюл Йешилчай получи предложение за брак! Наскоро световноизвестната актриса от "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Твоят мой живот" и "Великолепният век: Кьосем" сподели пред журналисти, че е получила така очакваното предложение за брак от своя любим Неджати Коджабай. Режисьорът, с когото Нургюл има връзка от вече две години, ще се пада вторият ѝ съпруг. Напомняме, че Йешилчай имаше шестгодишен брак с бившия си съпруг Джем Йозер, от когото роди и първородния си син. На въпроса: "Кога ще е сватбата?", актрисата от "Гюлпери" (Gulperi) отговори, че все още не е решено.

11) Ханде Ерчел с трогателно послание в Деня на майката! Младата актриса, чиято майка Айлин Ерчел почина по-рано през януари, публикува в профила си в социалната мрежа Instagram своя обща снимка с нея, към която добави следното описание: "Хубавата ми майка, която със съществуването си и със силния си дух въплъщаваше в себе си значението на думата "жена". Да ни е честит деня на жените!". Напомняме, че въпреки тежката загуба в живота си, Ханде продължава да се снима в криминалната драма "Халка" (Halka), излъчваща се всяка вторник вечер по TRT1. 

12) Дъщерята на Туба Бююкюстюн е наследила таланта ѝ. Но не актьорския, а... музикалния! Отскоро една от близначките на световноизвестната актриса - Мая, посещава уроци по цигулка. Музикалната си дарба 7-годишното момиченце е наследило от популярната си майка, която, напомняме, преди години я разкри в сериала "Огнено сърце" (Gonulcelen), в който едновременно и свиреше, и пееше. Наскоро Туба сподели в профилите си в социалните мрежи снимка на учещата се да свири на цигулка Мая. 

13) Серенай Саръкая направи голям подарък на майка си по случая Деня на жената на 8 март! Изключително популярната актриса, позната у нас от "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите", наскоро купи на родителката си Юмран Сейхан луксозна вила в Байрамоулу. За да подсигури всички нужди на майка си, свързани с новия ѝ дом, Серенай е преброила близо 700 000 турски лири, разкриват нейни близки. Саръкая отдавна е известна с предпочитанията си да инвестира спечелените си средства в недвижимо имущество. Отскоро красавицата, участвала за последно в интернет-сериала "Фи" (Fi), е в търсене на нов дом и за себе си, като изискванията ѝ са да е в района на Улус и с гледка към Босфора.

Резултат с изображение за gonca vuslateri anne
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 11 март, ще бъде финализиран брой №250 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 12-ти, започва новият №251, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. Във вторник, 12 март, ще бъде публикувано петото за сезона и сто и пето подред издание от "Турция представя...", в което ще представим двата новите пролетни сериала на KanalD "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul) и "Ранени птици" (Yarali Kuslar). В сряда, 13 март, очаквайте специална коментарна статия. В четвъртък, 14 март, предстои интервю с първия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2019" - актрисата Гонджа Вуслатери, която гледаме в момента у нас всяка делнична вечер по БТВ в "Майка" (Anne). В петък, 15 март, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чийто втори брой ще се спрем на успеха им в Мексико. В събота, 16 март, идва ред на "Любопитно", като във второто за сезона издание ще разберете кои са най-гледаните сцени от турски сериали в YouTube. И в неделя, 17 март, идва ред на брой №211 от "Турските актьори 24/7"

3 коментара:

Анонимен каза...

Наистина не мога да си обясня защо сериали, които също са с посредствени рейтинги, продължават излъчването си с пълна сила, някои изкарват дори много сезони с рейтинги от по 2% като „Да не разберат децата”, "Jet sosyete", „Прости ми”, новите "Vuslat", "Halka", "Tek yurek" също продължават излъчването си въпреки цифрите, а единственият едва започнал и вече финализиран проект е заглавието с имена от ранга на Еркан Петеккая и Дениз Чакър?! Нали именно заглавията с участието на известни актьори обикновено са имунизирани от преждевременно приключване заради рейтинги, както беше случаят с „Кьосем”, изкарал 2 пълни сезона с рейтинги от <=1%, или пък "Carpisma" с Къванч Татлъту тази година?!
И как могат да преценят един сериал като неуспешен едва от 5 епизода, от които първите два при това имаха добри цифри над 4%, и дори 6% в AB?! Наистина за мен светкавичният финал на "Vurgun" е поредната безобразна несправедливост в турския ефир. Наистина много хубави сериали станаха жертва на рейтингите, но не и чаак толкова бързо, още по-малко при такъв звезден каст.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Сами сте отговорили на въпроса си. Именно звездният ѝ каст прави "Налягане" една от най-скъпите продукции, излъчващи се в момента в Турция. Всички сериали, които изброихте - "Да не разберат децата", "Хайлайф" и "Само сърце" спадат към нискобюджетните. Тоест, дори посредствените им рейтинги са в състояние да ги издържат, за да продължават излъчването си. Знаете, че колкото по-висок е рейтингът, толкова повече реклами се излъчват. А колкото повече са рекламите, толкова повече са приходите. Ако трябва да засегнем "Халка", чийто каст също не е никак посредствен, тук случаят е друг - проектът се излъчва по националната телевизия TRT1, която не се издържа
единствено от реклами. Тоест, проектите ѝ не зависят толкова от тях. Затова и макар с по-ниски рейтинги, се задържат по-дълго на екран. А "Кьосем" беше изключение, не съдете по него. Там имаше железен договор не за един, а за два сезона. "Сблъсък" в момента напомня от части на тогавашната ситуация, но той със сигурност ще приключи в края на сезона само с един сезон. От "Налягане" определено се очакваше много повече. Факт е, че рейтингите му не са чак толкова ниски, но определено са под необходимото да продължи. Колкото по-скъп е един сериал, толкова по-висок трябва да бъде рейтингът му, за да се задържи на екран възможно най-дълго. Факт е обаче, че все по-често нискобюджетни заглавия са на върха, а най-скъпите се провалят и приключват.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте, благодаря за отговора. Но в такъв случай се чудя не е ли възможно да се предоговорят за по-ниски хонорари на актьорите, с което да се намалят разходите по направата му, но пък за сметка на това сериалът да продължи? Поне аз на тяхно място щях да предпочета да ми намалят заплатата, но пък да си запазя работата. Или да се вложат парите в по-добър режисьор като Хилал Сарал, която се предвиждаше да седне на режисьорския стол, или да се сменят сценаристите, които пишат историята, евентуално сериалът да бъде прекъснат, но продължен, да речем след един месец, но с друга концепция и сценарии. Варианти много. И изобщо защо не се търсят някакви подобни компромисни решения, вместо веднага да се прибягва към най-крайното и инвестицията и трудът на цели екипи да се зачеркват с две черти? Говоря и по принцип относно масовата „сеч” на новостартирали сериали, защото това наистина прилича на производсто на килограм на поточна линия.

Предоставено от Blogger.