"Турските сериали по света" (2): Мексико

Здравейте, приятели! Петък е, 15 март, продължава новата ни рубрика "Турските сериали по света", в чиито издания всеки петък обикаляме света, за да Ви убедим, че южносъседските заглавия го превземат и с все по-бързи обороти покоряват сърцата на още и още зрители от все по-далечни географски ширини. Тазседмичната ни спирка е Мексико - една от най-големите производителки на т. нар. сапунени сериали или теленовели, които обаче скоро си "намериха" майстора в лицето на турските. Да започваме!

Един от сериалите, отчел провал в Турция, но голям успех в Мексико, е "Спомни си, любима" (Hatirla Gonul). Драмата, представяща тежката история на жена, чийто живот е изпълнен с несправедливости, се излъчва по най-гледаната телевизия в Мексико и в същото време производителка на теленовели - Telemundo, от края на 2016-а до пролетта на 2017-а година. Състоящата се от 13 серии в оригинал поредица се върти под името "Гьонюл" (Gonul) и успява да достигне до милиони мексикански зрители, а актрисата, изпълняваща главната роля в нея - Гьокче Бахадър, се превръща в тяхна любимка. Въпреки че все още не е излъчен в Мексико, голям бе интересът към последния сериал с нейно участие - "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), който бе сред най-коментираните и гледани в мексиканското интернет-пространство.

Един от най-успешните и добри представители на жанра "романтична комедия" в Турция - "Любов от втори опит" (Ask Yeniden), премина с огромен успех и през мексиканския телевизионен ефир. Сериалът, излъчващ се в момента и в България, започва излъчването си в Мексико през март 2017 г. по телевизия ImagenTV под заглавието "Обратно към любовта" (Volver a Amar). С необикновения си сюжет, различен от познатите дотогава теленовели, и химията между главните актьори Йозге Йозпиринчджи и Буура Гюлсой, изпълняващи главните роли, романтичната комедия успява да привлече голям брой зрители пред екраните в Мексико и се радва на голям успех.

Също в началото на 2017 г. - през февруари, премиерата си в Мексико прави един от най-успешните турски сериали за последните години "Север-Юг" (Kuzey Guney). Драмата с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой се излъчва по телевизия Azteca Trece, като въпреки на пръв поглед познатия за мексиканската аудитория сюжет, тя бива привлечена от нейната източна интерпретация, както и от блестящата актьорска игра на целия състав. Успехът на "Север-Юг" излиза извън рамките на телевизията и влиянието си сериалът дава и върху пресата в Мексико, която заради огромния интерес към него не спира да публикува материали, свързани с него и с актьорите.

Излъчилата се в България под заглавието "Пепел от рози" драма привлича голямо внимание и в Мексико. Там тя върви по канал Azteca Trece с оригиналното си име "Каква е вината на Фатмагюл?" (¿Qué culpa tiene Fatmagül?), започвайки на 21 септември 2017 г., като със социалната си тематика поставя на дневен ред един от най-големите проблеми на съвременното общество в глобален мащаб - насилието над жените и търсенето на справедливост, привличайки вниманието на мексиканския зрител.

Феноменът "Завръщане" (Sila) не пропуска да остави своя отпечатък и в Мексико. Един от най-успешните турски сериали за всички времена върви в мексиканския телевизионен ефир под оригиналното си заглавие "Съла", като въпреки тоталната си отдалеченост от мексиканските зрители, що се отнася до тематика, сюжет, култура и нрави, успява да привлече вниманието им и да се превърне в един от най-гледаните сериали по тези георгафски ширини. Мехмет Акиф Алакурт, както навсякъде по света, така и в Мексико се превръща в любимец на зрителките и в техен идеал за мъж.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте третото издание от "Турските сериали по света" следващия петък, 22 март! Бърз достъп до броевете занапред ще имате в архива на рубриките ни тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.