Сезги Сена Акай: "Никога не съм се влюбвала"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 14 февруари, продължава публикуването на интервюта с най-харесваните турски актьори и актриси в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. През месец февруари те са със звездите от драмата "Горчива любов" (Aci Ask), излъчваща се всяка делнична вечер от 21.30 часа по БТВ. Тазседмичното е с актрисата, изпълняваща главната женска роля в нея - Сезги Сена Акай! Тя е родена на 31 октомври 1995 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 23 години, зодия скорпион. С перфектната си физика и красиво лице през 2012-а година, когато е едва на 17 години, печели конкурса "Модел на Турция", а впоследствие и "Най-добрия модел в света", превръщайки се в най-младата носителка на титлата и четвърта коронована туркиня. Дължи безупречното изваяното си тяло на волейбола, който тренира като девойка, участвайки първо в отбора на Галатасарай, а след това и в този на Фенербахче. Висока е внушителните 184 см. Дебюта си като актриса прави през 2014 г., когато е на 19 години и когато се включва в актьорския състав на драмата "Маслиновия хълм" (Zeytin Tepesi). В края на 2015-а и началото на 2016-а година се снима в излъчващия се в момента у нас и може би най-успешен проект в актьорската ѝ кариера до момента - "Горчива любов" (Aci Ask), вдъхвайки живот на Мелек. Успешен обаче е силно казано, тъй като се проваля и бива финализиран с 13 епизода. През 2017 г. следват участия във втория сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и в летния "Мерием" (Meryem). Последната ѝ изява като актриса на малък екран бе в началото на миналата 2018-а година, когато оглави провалилия се дневен делничен сериал на KanalD "Плач" (Hickirik). Да започваме с интервюто!

Имаш две имена - Сезги Сена. Кое от тях използваш?
Използвам Сезги.

А какво означава Сена?
Означава "грееща", "озарена". Сезги пък идва от "вътрешен глас". И двете ми имена са много хубаво, но когато ме повикат на Сена, дори не се обръщам.

Уповаваш ли се на вътрешния си глас (в превод - "sezgi")?
Много! Искрено вярвам, че човек носи значението на името си. Нося и значението на Сена, но според мен това на Сезги е много по-близко до мен. Защото шестото ми чувство е много силно развито.

Дай пример!
Още по време на кастинга за сериала "Горчива любов" знаех, че ще получа ролята на Мелек. Усещах и че ще спечеля конкурсите за красота, на които се явих.

Не е ли това по-скоро свързано със самоувереност?
Да, има връзка и със самоувереността ми. За друг пример не се сещам.

Не са далеч детските ти години. Какво си спомняш от тях?
Най-близките ми спомени са тези от конкурсите. Иначе - израснала съм едно дете в семейството, нямам брат или сестра.

Обикновено децата, израснали като едно в семействата си, имат много приятели за сметка на братята и сестрите. Имаш ли и ти такива, с които поддържаш контакт и до днес, или естеството на работата ти те отдалечи от тях?
Като цяло съм човек, живеещ в своя собствена черупка. Много обичам да съм сама. Нямам много приятели. Единствените ми приятели са майка ми, нейните приятелки и мениджърката ми. Защото много обичам да прекарвам времето си с по-възрастни и големи от мен хора.

Сред приятелите си избори и майка си. На колко години е тя?
Майка ми е най-близкият ми приятел. Тя е на 40 години.

Спомняш ли си кога забеляза красотата си? Или кога другите хора около теб я откриха?
Вероятно никой, поглеждайки се в огледалото, не си казва: "Боже, колко съм хубав/а!". И аз никога не съм си го казвала. Докато играех волейбол, съотборничките ми ми го казваха в съблекалните. Постоянно ме убеждаваха да се явя на конкурс, понеже имам много хубава физика. А докато съм си вървяла навън, хората ме мислеха за модел. Така започнах да се замислям и накрая се явих на конкурса.

Дълго време си играела волейбол. Защо остави спорта? Заради актьорството ли?
Тъй като тренировките ми бяха много натоварени, почти не ми оставаше време за друго. Исках да стана актриса, но го отлагах. Исках и да се науча да свиря на инструмент, но и това отлагах. Но всичко се случи точно когато трябваше. Иначе спортът ми даде наистина много.

Кога започна да усещаш вниманието на мъжете към себе си по-силно?
Когато вляза някъде, привличам вниманието не само на мъжете, но и на жените. Започват с комплименти от рода на: "О, колко си красива!", но след като си поговорим малко, го обръщат на: "Колко си сладка, симпатична и умна!". 

Кои комплименти ти допадат повече - за красотата или за интелигентността ти?
Според мен умът е нещо много по-впечатляващо. Ако човек не е интелигентен, ако ще и да е най-красивият на земята, ще излезе веднъж на вечеря и всичко ще приключи.

Спомняш ли си първата си любов?
Никога досега не съм се влюбвала. Страдам от това, но не съм.

Най-дълго продължилата ти връзка?
Година и половина.

Май в момента си се отдала изцяло на работата...
Да, точно така. Наистина в момента съм се отдала изцяло на работата си.

Какъв в никакъв случай не трябва да бъде човекът до теб?
Такъв, който да не уважава професията ми.

Какво никога не би яла?
Обичам всякакви ястия, но тиква, ашуре и круши - никак.

А има ли неща, които са ти забранени за ядене?
Режисьорът ни постоянно ми казва, че трябва да внимавам. Защото винаги първо напълнявам в лицето. Затова не ям пица, хамбургери, макарони и сладко. За закуска хапвам две яйца на омлет и малко бяло сирене. Не ям хляб. Винаги нося бадеми със себе си. Единственото сладко нещо, което ям в момента, са фурми.

Спортуваш ли усилено?
С 3-4 дни спорт седмично успявам да запазя формата си. Но по принцип не тренирам с тежести. Ходя, тичам и тренирам пилатес.

Имаш ли пластични корекции по себе си?
Не, никъде никакви.

А как гледаш на този въпрос за в бъдеще?
Всеки е свободен да прави със себе си, каквото пожелае. Но на мен ми харесва естествения вид на лицето, дори фините линии и бръчките, появяващи се с възрастта, стоят добре според мен.

Кажи нещо безкрайно!
Надеждата.

Намираш ли се за секси?
Не се намирам за секси. Но ми казват, че съм сладка, секси и симпатична. А аз отговарям: "Брей, как е възможно всичко това наведнъж!". Всъщност се чувствам като мъж, въобще не се намирам за секси. Но може би на хората им изглеждам такава заради естественото си поведение.

Получавала ли си неприлични предложения?
Не съм. Мисля, че това е въпрос на дистанция и поставяне на нужните граници, където се налага. Пък и никога не съм попадала в обстановка, в която да ми отправят неприлични предложения. Свършвам работа и право вкъщи.

Със семейството си ли живееш?
Да. От вкъщи на работа и от работа вкъщи.

Споделяла си, че мечтаеш да станеш ангел на Victoria Secret. Още ли имаш такива планове?
Когато се явих на първия си конкурс, исках впоследствие да се явя и на такъв на Victoria Secret. И все още е възможно, защо не? Но за момента съм тук. Може би лятото ще си пробвам късмета и ще ида до Ню Йорк.

Как се става ангел на Victoria Secret?
Записваш се и си чакаш реда най-вероятно. И аз не знам как точно се става. Преди време казах, че искам да стана ангел, но ето, че животът ме направи Мелек (в превод - "ангел") в сериала "Горчива любов".
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 14 февруари! Дотогава си припомнете предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.