"Турските актьори 24/7" (207): от 11 до 17 февруари 2019 г.

февруари 17, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 17 февруари, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 11 до 17 февруари 2019 г., научавате сега от новото издание №207 от "Турските актьори 24/7"!

1) След провала, който отчете с последния си нов сериал "Разбита душа" (Can Kiriklari) през есента на 2018 г., продуцентска компания NTC Medya излиза с нови сили на телевизионния ринг с нов коз в ръцете си. Сериалът с работно заглавие "Бедни роднини" (Yoksul Akraba) се подготвя за излъчване по StarTV, като вече са ясни първите попълнения в актьорския му състав! Това са Дамла Джолбай, станала известна след участията си в хитовете на Ay Yapim "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) и "Отвътре" (Icerde), Гюлджан Арслан от "Момичето, което обичах" и "Великолепният век: Кьосем", Осман Сонант, снимал се за последно в "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), и Биннур Кая - една от най-известните турски комедийни актриси. На режисьорския стол на "Бедни роднини" ще седне Дениз Йорулмазер, работил за последно по режисурата на "Малки убийства".

2) Халит Ергенч влиза в образа на турския национален герой Мустафа Кемал за втори път! Световноизвестният актьор от "1001 нощ", "Готова на всичко", "Великолепният век" и "Ти си моята родина" ще вдъхне живот на първия турски президент в новия исторически игрален филм "Първа стъпка 1919" (Ilk Adim 1919), който ще бъде продуциран от компания TAFF Pictures. Любопитно е, че за другата главна роля в кино-лентата - на Махзар, в момента се водят преговори с не по-малко популярния от Халит актьор Илкер Калели, добил световна слава след участията си в "Изгубения град" (Kayip Sehir), "Тайни" (Kayip) и "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). 

3) Нов сериал от създателите на "Новата булка" (Yeni Gelin)! Продуцентска компания Surec Film, стояла зад най-успешната романтична комедия в южната ни съседка за последните години, започва подготовка по заснемането на нов проект, който ще противопостави силата на любовта с религиозните различия. Заглавието "Един от нас" (Icimizden Biri) ще разкаже историята на Адам - син на православен свещеник, и Хавва - дъщеря в мюсюлманско семейство със строги традиции, които ще се влюбят един в друг въпреки всичките си различия - и национални, и религиозни. Кастингът за ролите в "Един от нас" вече започна, като съвсем скоро ще станат ясни изпълнителите на основните персонажи в новия обещаващ сериал.

4) Туба Бююкюстюн е поредната турска звезда, сключила договор с американската интернет-платформа Netflix! Най-известната турска актриса, която доскоро гледахме у нас в сериала "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel), ще изиграе главната роля в новата турска оригинална продукция на световния гигант със заглавие "Възходът на Османската империя" (Ottoman Rising). Историческият интернет-сериал ще се състои от 6 епизода, като редом до Туба на снимачната му площадка ще застане актьорът Толга Текин, известен у нас от "Твоят мой живот" (Paramparca) и снимал се за последно в "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi). Следете ни за повече информация около новия мащабен проект!

5) Ново попълнение в актьорския състав на "Налягане" (Vurgun)! С началото на четвъртия епизод на новата драма, излъчваща се всяка сряда вечер по FOX, към екипа ѝ се присъединява изключително известният актьор-ветеран Юнал Силвер. Познат у нас с ролите си в "Огнено сърце", "Север-Юг" и "Стая 309", в "Налягане" той ще вдъхне живот на бащата на Рейхан - главната героиня в сериала, изпълнявана от Дениз Чакър. Последната изява на Юнал на малък екран бе в историческата драма "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul) миналата есен. 

6) Ставайки дума за "Налягане", с присъединяването на Юнал Силвер в актьорския състав на сериала режисьорът му Алтан Дьонмез пък го напуска! Така на негово място на режисьорския стол считано от четвъртия епизод на новата драма на FOX застава не по-малко известната и успешна с работата си по "Забраненият плод", "Пепел от рози", "Север-Юг", "С Русия в сърцето" и "Черна любов" Хилял Сарал. Режисьорката, работила за последно върху провалилата се драма "Хълмът на соколите" (Sahin Tepesi), наскоро сключи договор с продуцентската компания на "Налягане" Gold Film, с което наруши дългогодишното си сътрудничество с конкурентната Ay Yapim. 

7) Мерич Аджеми с нов сериал! Една от най-известните турски сценаристки за последните години, стояща с работата си зад две от най-провокативните и коментирани заглавия в съвременната турска телевизионна история - "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), наскоро сключи договор с американската интернет-платформа Netflix, за която ще напише нов сериал на младежка тематика. Талантливата писателка открай време е против дългата продължителност от по 120-150 минути на епизод на сериалите, излъчващи се по телевизията в южната ни съседка, като явно е намерила търсената алтернатива именно в световния интернет-гигант.

8) Скандал около новия игрален филм на Къванч Татлъту! Втората част на кино-лентата "Организирана престъпност" (Organize Isler) направи премиерата си по турските кина преди две седмици - на 1 февруари, като за отрицателно време се изкачи на върха на турския филмов бокс-офис. Криминалната комедия, оглавявана освен от Къванч и от Йълмаз Ердоан, Бенсу Сорал и Езги Мола, тихомълком бе качена за всеобщо гледане на американската интернет-платформа Netflix. По този начин обаче бяха нарушени строгите клаузи, които продуцентите на "Организирана престъпност" са подписали с кината в южната ни съседка за прожекциите ѝ на голям екран, като именно заради това касовият филм бе свален от програмите на кино-салоните и няма да бъде прожектиран повече. Този прецедент в турската кино-индустрия предизвика широк отзвук в медийното пространство, превръщайки се в същински скандал!

9) Новият сериал "Артвинец" (Artvinli) сменя името си на "Жесток Истанбул" (Zalim Istanbul)! Освен промяната в заглавието му, през последните дни проектът бе съпътстван от още непланирани решения. Подготвяната за излъчване по KanalD драма, която ще бъде оглавена от Фикрет Кушкан, Мине Тугай, Идрис Неби Ташкан, Дениз Уур и Озан Долунай, няма да бъде снимана в Артвинли, както бе планирано първоначално, а в Антакия. Към актьорският ѝ състав пък в последния момент се присъедини младата актриса Бахар Шахин, позната у нас от "Моят живот" и снимала се за последно в провалилия се сериал от пролетта на 2018-а "Богатство" (Servet). В интернет-пространството изтече и първата снимка от снимачната площадка на "Жесток Истанбул", която можете да видите по-горе!

10) Шюкрю Йозйълдъз сбъдна една от най-големите си мечти! На 7 февруари в Истанбул премиерата си направи дългоочакваният театрален мюзикъл "Алиса в страната на чудесата" (Alice Harikalar Diyarinda), оглавяван именно от младия актьор от "Надежда за обич". Наскоро Шюкрю бе забелязан от журналисти на влизане в търговски център Zorlu, в чиято Зала за изкуства се поставя постановката. Пред пресрещналите го репортери Йозйълдъз сподели с вълнение, че да участва в мюзикъл, е била една от неговите най-големи мечти, и именно заради това веднага щом продуцентите от BKM са му отправили предложение за участие, е приел. Освен Шюкрю, в "Алиса" играят още Серенай Саръкая, Енис Аръкан, Езги Мола и Мерве Диздар.

11) Демет Йоздемир и Джан Яман обявиха официално, че са заедно! Двамата любимци на зрителите, изпълняващи главните роли в хитовата романтична комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus), споделиха своя обща романтична снимка навръх Деня на влюбените - 14 февруари, в профилите си в социалната мрежа Instagram. Понечили да се целунат на фотоса, Демет, позната у нас от "С Русия в сърцето" и "Стая 309", и Джан, известен от "Любов на инат" и "Горчиво и сладко", сложиха край на разпространяващия се открай време слух за връзка между тях, потвърждавайки го повече от красноречиво. 

12) Фахрие Евджен със забрана да излиза от вкъщи! Както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", световноизвестната актриса от "Листопад", "Чучулигата" и "С Русия в сърцето" бе приета по спешност в болница след заболяване от грип. Състоянието на красавицата вече се е нормализирало, но по лекарско предписание тя ще си остане предимно вкъщи през следващите оставащи четири месеца от бременността ѝ. На Фахрие ѝ е забранено да ходи в търговски центрове и на места, препълнени с хора, заради високия риск от повторна заболеваемост. Съпругът ѝ и не по-малко популярен актьор Бурак Йозчивит стои неотлъчно до нея и не я оставя сама, докато е под карантина, издават близки до светската двойка.

13) През изминалата седмица се проведоха едни от най-престижните награди в южната ни съседка, основани от известното списание "GQ", а именно - за най-добър мъж на 2018-а година! В категорията "Актьор на годината" победител е Арас Булут Ийнемли от "Пропаст" (Cukur); "Икона" на 2018-а пък е Тимучин Есен от сериала "Гюлпери" (Gulperi) и филма "Мюслюм" (Muslum); като "Жена на годината" бе определена Демет Евгар от "Двор" (Avlu); за "Най-прогресирал актьор" пък бе отличен Джан Яман. 

14) Известни са още седем от 18-те участници в шестия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2019 г.! Единадесетият състезател в него е Йойкю Карайел от "Север-Юг" (Kuzey Guney), "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и "Сърцебиене" (Kalp Atisi), дванадесетият е Лейля Лидия Туутлу от "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek), тринадесетият е Назан Кесал от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), четиринадесетият е Ръза Коджаоулу от "Езел" (Ezel), "Север-Юг" (Kuzey Guney), "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Отвътре" (Icerde) и "Пропаст" (Cukur), петнадесетият е Салих Бадемджи от "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), шестнадесетият е Тамер Левент от "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel), "Любов от втори опит" (Ask Yeniden) и "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) и седемнадесетият е Фарах Зейнеп Абдуллах от "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Кой е последният 18-ти участник, научавате утре във фейсбук-страницата ни!

Резултат с изображение за alperen duymaz
15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 18 февруари, ще бъде финализиран брой №247 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник - 19-ти, започва новият №248, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 21 февруари, идва ред на интервю с актьора от "Горчива любов" (Aci Ask) Алперен Дуймаз. И в неделя, 24 февруари, ще бъде публикувано издание №208 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.