Сечкин Йоздемир: "Булут е отчаян човек"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 7 февруари, продължава публикуването на интервюта с най-харесваните турски актьори и актриси в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. През месец февруари те ще са със звездите от драмата "Горчива любов" (Aci Ask), излъчваща се всяка делнична вечер от 21.30 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща главната мъжка роля в нея - Сечкин Йоздемир! Той е роден на 25 август 1981 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 37 години години, зодия дева. Първоначално, от 2002 г., когато е едва на 21 години, започва да води радио-програма по известна турска радио-станция. След това участва в няколко телевизионни реклами на известни компании, сред които "Ülker" и "Coca Cola". Първата му роля в сериал е през 2008 г. в продукцията на ATV "Дивата роза" (Yaban Gülü), в която пресъздава малка роля. Популярността го спохожда три години по-късно, през 2011-а, когато взема участие в хита, направил премиерата си у нас в през 2014 г. по ТВ7 - "Момичето с червения шал" (Al Yazmalım), партнирайки си с Йозге Йозпиринчи и изигравайки главната роля. Година по-късно, през 2012 г., той взема специално участие в последните няколко серии от първия сезон на най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), пресъздавайки образа на руснака Лео. Роля, чрез която също печели голяма популярност, е тази на Коркут в направилия премиерата си през лятото на 2014-а в prime-time-а на БТВ сериал "Една любовна история" (Bir Aşk Hikayesi). Последвалите му проекти обаче отчитат провали - през есента на 2014-а се включва в "Грешници" (Gunahkar) на FOX, след това през пролетта на 2015-а в "Закон за моето семейство" (Racon Ailem Icin) на ATV и малко по-късно в "Горчива любов" (Aci Ask) на ShowTV. През есента на 2016 г. се присъедини към актьорския състав във втория сезон на хита "Любов под наем" (Kiralik Ask), а през лятото на 2017 г. се превъплъщаваше в образа на строгия и потаен Баръш в комедията "Светулка" (Atesbocegi) на StarTV. Последните му две изяви на малък екран бяха белязана от провал - в "Опасната ми съпруга" (Tehlikeli Karim), излъчила едва 6 епизода преди година, и в "Разбита душа" (Can Kiriklari) от миналата есен. Да започваме с интервюто!

Какъв сериал е "Горчива любов"?
Сериал, разказващ историята на една невъзможна любов, съпътствана от разклащането отношенията в едно семейство вследствие на излизането наяве на дълго пазени тайни. Бих го определил като семеен сериал.

Бихте ли разказали повече за героя си Булут?
Спечелил голямо уважение с трудолюбието си, Булут е успешен бизнесмен на 32 години. Спокоен и сигурен в себе си човек, който не дава голям израз на чувствата си и който обмисля много добре всяко едно свое действие.

Различен ли е от героите, на които сте вдъхвали живот досега?
Преди имаше тип герои, към който се стремях. Такива, които са наясно със себе си и с това, което искат от живота, вървящи с уверени крачки към постигането на целите си, непокорни персонажи. Този път предпочетох да внеса разнообразие, като изиграя персонаж, който до този момент на живота си е бил изцяло напътстван от семейството си и е вървял по пътя, начертан му от него. Но Булут вече иска да поеме по своя път и да постигне своите собствени цели. В никакъв случай обаче няма да му бъде лесно, тъй като ще се сблъска с много препятствия и ще се бори за свободата си да избира сам. Всъщност Булут е отчаян човек.

Изживявали ли сте невъзможна любов, подобно на героя Ви в сериала?
Не. Не обичам да влизам в подобни хаотични отношения и ситуации.

Какво означава любовта за Вас?
Любовта, която те понася в небесата и отлепя краката ти от земята, те кара да забравиш за целия останал свят.

Сериалите започват и приключват един след друг. Имате ли притеснения, що се отнася до рейтинга на новия Ви проект?
Разбира се, че имаме притеснения за рейтинга. Именно от него зависи дали ще продължим да работим и ще можем да разкажем историята си докрай на зрителите. Системата работи на този принцип.

Какво мислите за екранните Ви партньорки Сезги Сена Аталай и Селин Шекерджи?
Селин е много сладка луда. Много добра актриса и екранна партньорка е. Въпреки младата си възраст, притежава голям опит и има капацитета да изиграе всяка роля. За Сезги пък това е първи проект. И въпреки неопитността си, съумява да използва таланта си по най-добрия начин. И двете винаги са много позитивни. Щастлив съм, че работя с тях.

Какво е чувството да работите заедно с майстори и ветерани като Еркан Дан, Нериман Уур и Хюсеин Авни Данял?
На първо място за мен е голяма гордост и чест да работя с тях. Всички са много дружелюбни и добронамерени. Те са от хората, за които важи приказката, че младеят все повече с годините. След като се запознах с тях, им станах още по-голям почитател. Много съм щастлив, че ги познавам и че имам шанса да играя заедно с тях. Винаги се допитвам до техните мнения и съвети. Опитвам се да се възползвам и да попивам от опита, който имат. 

С какво "Горчива любов" се отличава от останалите сериали?
Всеки филм и всеки сериал всъщност дават израз на сходни чувства и приличащи си една с друга истории. Да създадат разлика и да направят проекта уникален, единствен по рода си, е в ръцете на актьорите, сценаристите и режисьорите. Ако те работят в синхрон и зрителите го уловят, може да се каже, че целта е постигната и проектът се отличава от останалите. Стремим се точно към това. Тук е мястото да спомена режисьора ни Чаатай Тосун, на когото съм фен и като професионалист, и като личност.

Кой е проектът, който можете да определите като повратна точка в кариерата си?
Героят, благодарение на който достигнах до широката аудитория по целия свят, беше Лео от "Великолепният век". След това всеки един друг герой, на когото вдъхнах живот, ме отвеждаше на различни места. Всички са много важни и ценни за мен, но Лео и Коркут (бел. ред. - героята на Сечкин в "Една любовна история") са ми най-присърце.

Какви са мечтите Ви, свързани с актьорството?
Не съм от хората, живеещи с очаквания. Не се стремя към нищо конкретно. Обичам да играя. Единствената ми цел да успея да пресъздам по възможно най-добрия начин поверените ми герои.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 14 февруари! Дотогава си припомнете предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.