"Турските актьори 24/7" (202): от 7 до 13 януари 2019 г.

януари 13, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 6 януари, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете и през новата 2019-а година в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през първата седмица от новата година - от 31 декември 2018-а до 6 януари 2019-а, научавате сега от новото издание №201 от "Турските актьори 24/7"!

1) Първата турска оригинална продукция на световния гигант Netflix "Пазителя" (Muhafiz) ще бъде подновена с трети и четвърти сезон! Наскоро това обяви самата тя и продуцентите на интернет-сериала с участието на Чаатай Улусой и Хазар Ергючлю в главните роли - О3 Medya. Доверието, което Netflix възлага на фантастичната история, е продиктувано от успеха, който тя пожъна с първия си сезон за по-малко от месец след световната си премиера. Вторият сезон на "Пазителя" бе заснет още миналото лято, като в него към звездния актьорски състав се присъединяват Бурчин Терзиоулу ("Езел" и "Милост") и Окан Ялабък ("Великолепният век"). Все още не е известно кога екипът на "The Protector" - заглавието, с което проектът стигна до зрители от цялото земно кълбо, ще излезе отново на снимачната площадка за заснемането на третия и четвърти сезон. 

2) Въпреки нестабилното си представяне, което бележи от самото си начало преди три месеца досега, драмата на KabalD и Med Yapim "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi) продължава излъчването си с пълна сила и с... нова концепция! От семейна проектът променя жанра си на младежка драма, като заедно с това настъпват и рокади в актьорския му състав. Най-осезаемата от които - напускането на актрисата Санем Челик ("Готова на всичко"), пресъздала една от главните женски роли в "Литър сълзи" в първите му 13 епизода. В предстоящия да се излъчи на 27 януари (неделя) нов и първи за 2019-а година 14-ти епизод се очаква да проследим голям скок във времето на историята - от 4 години, оглавявана от младите надежди на турското кино Мирай Данер и Мерт Язъджъоулу. Дали всички тези промени ще донесат така очакваните по-високи рейтинги, предстои да разберем.

3) Кои ще бъдат малките актьори, които ще гледаме в ретроспективните сцени в новия сериал "Гарван" (Kuzgun) и които ще влязат в детските образи на героите на Бурджу Бириджик и Баръш Ардуч? Наскоро стана ясно, че малкият и все още малко познат на аудиторията Метехан Парълтъ ще гледаме в спомените от детството на главния герой Кузгун (Баръш Ардуч), а Ниса София Аксонгур - в тези на главната героиня Дила (Бурджу Бириджик). Сами можете да видите изумителната прилика между малките актьори и световноизвестните им колеги, на снимката по-горе!

4) Скръбна вест! След дълга борба с тежко заболяване почина майката на младата турска актриса Ханде Ерчел - Айлин Ерчел. Въпреки операцията по трансплантация на костен мозък, на която Ханде се подложи, за да спаси родителката си, уви, тя се оказа неуспешна, въпреки всички усилия, положили едни от най-добрите лекари в южната ни съседка. Дано Айлин почива в мир, а на Ханде пожелаваме много сила и търпение в борбата с живота от тук нататък! Напомняме, че в момента Ерчел се снима в започващия във вторник по TRT1 нов сериал "Халка" (Halka), но заради споходилата я трагедия в следващите няколко дни няма да присъства на снимачната площадка, за да изпрати майка си в последния ѝ земен път.

5) "Мис Украйна" хвърли поглед на Джан Яман! Изключително популярният актьор, когото у нас познаваме от "Любов на инат" и "Горчиво и сладко" и който в момента се снима в хитовата романтична комедия "Ранобудна птица" (Erkenci Kus), привлече вниманието на бившата половинка на известния турски футболист от Manchester United Илкай Гюндоан - Катрин Рамос. През последните дни красавицата, работеща като модел и станала известна през 2016 г. с победата си в конкурса "Мис Украйна", не спира да харесва всяка нова публикация и снимка на Джан Яман в профила му в социалната мрежа Instagram, като секс-символът, за когото мечтае всяка жена, забеляза този интерес към себе си и последва профила на известната си почитателка. 

6) Дениз Чакър с първо изявление по повод скандала, който предизвика с лошото си отношение и обидни думи към забулени с хиджаб жени! Наскоро се проведе първото изслушване по заведеното от ищците дело, претендиращи за обезщетение и извинение от страна на известната актриса. От своя страна, Дениз, която в момента се снима в новия сериал на FOX "Налягане" (Vurgun), излезе със следното изявление на излизане от съдебната зала: "Отрекох отправените към мен обвинения. Никога досега не съм разделяла хората на мъже, жени, забулени, незабулени, тъмнокожи или светлокожи. Напротив, дори съм работила по социални проекти, целящи обединяването на хората, независимо от различията им. Не се стремя към разделение, а към съединение. И точно това противоречи на отправените към мен обвинения. В обкръжението ми има всякакви хора и с всички много се обичаме, сами ще ви потвърдят."

7) Енгин Алтан Дюзятан на зимна ваканция! Актьорът, изпълняващ вече пет сезона главната роля в най-гледания сериал в момента в Турция - "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul), замина на почивка в известния турски зимен курорт Улудаа заедно със съпругата си Неслишах Алкочлар и с плода на любовта им - детето им. Заедно с още няколко приятелки семейства звездната двойка се наслади на снега и не пропусна възможността да покара ски, забавлявайки се и отмаряйки. Въпреки епикировките им, Енгин и съпругата му бяха разпознати от повечето туристи, които се снимаха с тях за спомен. Напомняме, че Дюзятан е познат в България с ролята си в криминалната драма "Край или начало" (Son), излъчена през 2013-а година по Диема Фемили.

8) Шюкран Овалъ е променена до неузнаваемост! Изключително популярната актриса, която у нас гледахме като Айше в хитовата драма "Твоят мой живот" (Paramparca), наскоро бе забелязана от журналисти в истанбулския квартал Бебек, привличайки вниманието им с напълно новата си и драстично скъсена прическа - на черта с бритон. Освен относно новия ѝ външен вид, срещналите я репортери я попитаха и за състоянието на малката ѝ дъщеричка Михран Ела Еркин, която наскоро бе приета по спешност в болница заради нарушение в сърдечния ритъм. Шюкран увери, че рожбата ѝ е в добро състояние, с което успокои и притеснилите се свои фенове. Напомняме, че за последно Овалъ се изяви на малък екран със специално участие в последните три епизода на модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler).

9) Гонят ли Ирем Хелваджъоулу от "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz) заради забраната, която наруши с участието си в новогодишното издание на шоуто "Гласът на Турция" (O Ses Turkiye)? Отскоро в медийното пространство бродят слухове, че актрисата, изпълняваща главната роля в социалната драма на ATV, ще бъде уволнена от екипа ѝ. Отговор от първо лице не закъсня, като продуцентът и режисьор на "Разказвай, Черно море" - Осман Сънав, обяви, че заради грешката на Ирем не би могъл да рискува труда на целия екип, стоящ редом до нея в осъществяването на сериала. Това означава, че участието на Хелваджъоулу продължава, но все още стои под въпрос заради възникналото между нея и продуцентите ѝ от Sinegraf напрежение, което според първоизточници става все по-голямо и е много възможно скоро да ескалира. 

10) Енгин Йозтюрк със стремежи към Холивуд! Изключително популярният актьор, когото в България познаваме с ролите му в "Пепел от рози", "Великолепният век" и "Висше общество", наскоро подписа договор с американската продуцентска компания, с която вече няколко месеца работят неговите съграждани и колеги Чаатай Улусой и Хазал Кая. Целейки се към най-високото, Енгин поема по крачките не само на Чаатай и Хазал, но и на мега-звездите Анджелина Джоли и Джони Деп, работили по-рано със същата агенция. Тепърва предстои да ставаме свидетели на успехите на Йозтюрк по пътя му към Холивуд. А дотогава, както вече информирахме, ще го гледаме в новия сериал на KanalD "Приказно цвете" (Masal Cicegi), за който тук е мястото да споменем, че сменя заглавието си на "Противопоставяне" (Yuzlesme). 

11) Двама от най-известните турски Къванчовци се събраха заедно. Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг", "С Русия в сърцето" и "Искрите на отмъщението") и Къванч Касабълъ ("Листопад") наскоро се срещнаха в заведението на известната турска дизайнерка и съпруга на първия - Башак Дизер, в истанбулския квартал Шишли. Двамата адаши, известни с дългогодишното си приятелство, не пропуснаха да се снимат за спомен и да споделят общия си фотос в профилите си в социалните мрежи. Напомняме, че Къванч Касабълъ е в семейни отношения с актрисата Седеф Авджъ, с която адашът му Татлъту си партнира преди дванадесет години в драмата "Двама завинаги". 

12) Мерием Узерли ще се подложи на пластична операция при пластичния хирург на най-известните холивудски звезди - сестрите Кардашиян, Лейди Гага, Салма Хайек и Брат Пит! По време на церемонията по награждаване на престижните световни филмови награди "Златен глобус" актрисата от "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) се запозна с доктора на звездите, с когото е обсъдила свързаните с кожата си проблеми и визията си за това как да изглежда тя. Вследствие на пушенето и стреса, под който живее, Узерли вече забелязвала несъвършенствата по кожата на лицето си, които предстои да коригира именно в клиниката на пластичния хирург на Брат Пит в клиниката му в Бевърли Хилс, Лос Анджелис. 

13) За разлика от България, където зимата всяка година е ясно изразена със студено време и обилни снеговалежи, по географските ширини на южната ни съседка Турция подобни явления не са често срещани и именно затова при редките си прояви предизвикват голямо внимание. Сред звездите, които се снимаха с навалелия в Истанбул сняг, бе Фахрие Евджен, позната у нас от "Листопад", "Чучулигата" и "С Русия в сърцето". Красавицата позира за селфи с голяма пухена зимна шапка. Въпреки съвършения фотос, който сподели в профилите си в социалните мрежи, не особено големите почитатели на Фахрие все пак намериха за какво да я разкритикуват, а именно - че е споделила своята снежна снимка ден по-късно след снеговалежа...

Резултат с изображение за nilay deniz
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 14 януари, ще бъде публикувано новото издание №242 от "Какво гледат в Турция?", в което ще представим рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 24 до 30 декември 2018 г. Във вторник, 15 януари, продължава "Турция представя...", в чийто втори за сезона и сто и втори подред брой ще представим новите зимни сериали на FOX и ShowTV - съответно "Налягане" (Vurgun) и "Смяна 24/7" (Nobet 7/24). В четвъртък, 17 януари, идва ред на интервю с актрисата от "Любов от втори опит" (Ask Yeniden) Нилай Дениз. И в неделя, 20 януари, ще бъде публикувано издание №203 от "Турските актьори 24/7"

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, знаете ли дали това е последният сезон на "Възкресението на Ертуурул"?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да, може да се каже. Но ще бъде продължен под ново заглавие и с изцяло обновен актьорски състав, както вече информирахме - като "Възкресението на Осман Гази" (Dirilis Osman Gazi), а в главната роля ще влезе Бурак Йозчивит.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

1. Окан е от първи сезон. Във втори, освен Бурчин, се включват Сайгън Сойсал, Енгин Йозтюрк и Боран Кузум ...

Предоставено от Blogger.