"Турските актьори 24/7" (201): от 31 декември 2018 г. до 6 януари 2019 г.

януари 06, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 6 януари, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете и през новата 2019-а година в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през първата седмица от новата година - от 31 декември 2018-а до 6 януари 2019-а, научавате сега от новото издание №201 от "Турските актьори 24/7"!

1) Ханде Доандемир и Енгин Йозтюрк влизат в главните роли в новия сериал "Приказно цвете" (Masal Cicegi)! Младата актриса, станала известна след участието си във "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), и актьорът, познат у нас от "Пепел от рози", "Великолепният век" и "Висше общество", сключиха договор за участие в новата драма на продуцентска компания T Company, чийто старт предстои много скоро по KanalD. Както информирахме по-рано, в "Приказно цвете" на екран ще видим още Йешим Джерен Бозоулу, Месут Акуста, Зейнеп Еронат, Уур Юджел и Маджит Копер. Снимките на сериала предстои да започнат на 10 януари в град Алания. 

2) Серенай Саръкая зарадва феновете си със завръщането си на... театралната сцена! Световноизвестната актриса от "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите", участвала за последно в интернет-сериала "Фи" (Fi), ще се превъплъти в главната роля в новия мюзикъл "Алиса в страната на чудесата" (Alice Harikalar Diyarinda), своеобразен римейк на едноименните роман и игрален филм. По повод участието си в обещаващата постановка, в която Серенай ще покаже музикалните си заложби на певица и инструменталист, наскоро тя сподели: "Сякаш сънувам най-хубавия сън в живота си. В новия ми проект има от всичко, което обичам!". Мюзикълът ще направи премиерата си на сцената на комплекс Zorlu на 7 февруари. Само за час всички билети за първата постановка бяха разпродадени.

3) Йозджан Дениз се подготвя за нов проект, този път - зад камера. Един от най-известните турски актьори, който в момента се снима в последния трети сезон на хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin), ще влезе в сътрудничество с продуцентска компания Avsar Film в заснемането на нов сериал, чието начало е насрочено за месец септември 2019 г., когато ще бъде открит новия телевизионен сезон 2019-2020 г. в Турция. Все още няма подробности и информация около обещаващото заглавие, което ще бъде първият режисиран от Йозджан Дениз сериал след успешната му работа по игралните филми "А после?" (Ya Sonra), "Вода и огън" (Su ve Ates) и "Сладко и опасно" (Sevimli ve Tehlikeli). 

4) Ново попълнение в актьорския състав на феномена "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul). Младата актриса Йойкю Челик, която у нас сме гледали в "Огнено сърце" и която през последните години се снима в хитовите сериали "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), "Животът е хубав, когато обичаш" (Hayat Sevince Guzel) и "Войник" (Savasci), ще влезе в ролята на Сърма в петия сезон на историческата драма, чието излъчване продължава всяка сряда вечер по TRT1. Така Йойкю застава редом до Ханде Сорал, присъединила се в началото на сезона и играеща главната женска роля, като нейна екранна сестра.

5) ATV подготвя нов сериал! "Виола" (Hercai) е заглавието на новата драма, чийто старт се очаква през предстоящите седмици. Тя ще бъде продуцирана от компания Mia Yapim, известна с работата си по семейната комедия от 2014 г. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), и ще бъде оглавена от младата актриса Ебру Шахин, която нашумя след участията си в хитовите драми "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) и "Забранената ябълка" (Yasak Elma). 

6) Гайе Тургут с нова роля в киното! Изключително популярната актриса от приключилата преди няколко дни най-успешна дневна драма в Турция за последните години - "Прости ми" (Beni Affet), наскоро се присъедини към актьорския състав на новата историческа кино-лента "Стари вълци" (Ihtiyar Kurtlar). Любопитно е, че в нея Гайе ще се снима заедно със съпруга си и актьор Дениз Евин, с когото ще влязат в образите на екранни брат и сестра. 

7) Несрин Джавадзаде напусна екипа на хитовия сериал "Нашата история" (Bizim Hikaye)! Актрисата, позната в България с ролята си в "Момичето с червения шал", се оттегли от семейната трагикомедия, въртяща се всяка четвъртък вечер с голям успех по FOX, в последната излъчена 53 серия. Любопитно е, че отсега е известна следващата изява на Несрин на малък екран. Джавадзаде ще продължи да работи с продуцентска компания MedYapim, но на есен в предстоящия трети сезон на друго нейно хитово заглавие - драмата "Забранената ябълка" (Yasak Elma). 

8) Музикалното изпълнение на Ирем Хелваджъоулу бе свалено от специалното новогодишно издание на шоуто "Гласът на Турция" (O Ses Turkiye) и не бе излъчено! Като причина за това решение се изтъква нежеланието на продуцентската компания на сериала, който оглавява в момента - "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz), зрителите да я виждат в светлина, различна от ролята ѝ на Нефес. Това не е първата подобна забрана, която Sinegraf налага на Ирем. Преди време по същата причина Хелваджъоулу, която в България познаваме от "Стая 309" (№: 309), не присъства на премиерата на игрален филм със свое участие. От своя страна, продуцентът и режисьор на "Разказвай, Черно море" Осман Сънав излезе с изявление, че въпросното решение е било взето не еднолично от него, а от телевизията, по която се излъчва драмата - ATV, която не желае нейни лица да участват в програми на конкурентни телевизии, каквато в случая е "Гласът на Турция" на TV8. 

9) Излезе афишът към новия сериал "Гарван" (Kuzgun), който, както вече информирахме, ще бъде оглавен от Баръш Ардуч и Бурджу Бириджик! Освен това, стана ясно и кой ще бъде сценарист на обещаващата драма, чието начало се очаква съвсем скоро в ефира на StarTV. Зад историята в "Гарван" ще стоят двете сценаристки, отличени през 2017-а с най-престижната световна награда "Emmy" за работата си по тоталния хит "Черна любов" (Kara Sevda) - Йозлем Йълмаз и Бурджу Гьоргюн Топташ. В "Гарван" главният герой Кузгун (Баръш Ардуч) ще поеме по пътя на отмъщението за попадналия в капан свой баща-полицай, а Дила (Бурджу Бириджик) ще бъде негов адвокат. Снимките на сериала вече започнаха в Юргюп.

10) Енгин Акюрек обръсна главата си за ролята си в игралния филм "Една любов, два живота" (Bir Ask Iki Hayat)! Световноизвестният актьор се наложи да се подстриже сам заради сцена в новата кино-лента, изискваща това. Напомняме, че в "Една любов, два живота" Енгин си партнира с не по-малко популярната от "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара" Бергюзар Корел, която също за ролята си в съвместната продукция на Ay Yapim и MedYapim трябваше да подстриже дългата си коса. Трейлърът на обещаващата драма вече излезе, като можете да го изгледате с превод на български от тук

11) Дениз Чакър с поредно провинение! Една от най-скандалните турски актриси, известна с бунтарския си и непредвидим нрав, както и с честите си посещения в полицейските управления на Истанбул, наскоро за пореден път събра гнева на не малка част от обществото в родината си. Наскоро, докато обядвала в ресторант, Дениз се обърнала към жени, седящи на съседна на нейната маса и носещи хиджаби, с думите: "Да не сме в Арабия? Защо се разхождате така тук?". Въпросните жени се почувствали обидени и подали жалба в съда срещу известната актриса за обида. Напомняме, че съвсем скоро Чакър се завръща на екран в новата криминална драма на FOX "Налягане" (Vurgun). 

12) Хазар Ергючлю посрещна новата 2019-а година в родния си Кипър заедно с... 46-годишния си приятел Онур Юнлю! Наскоро скандалната светска двойка, която през 2018-а година предизвика смут в медийното пространство заради голямата си възрастова разлика - от 19 години, бе забелязана от папараци на летище Ататюрк в Истанбул, връщайки се от почивката си на острова. И докато известният 46-годишен режисьор побърза да се отдалечи от снимащите го репортери, 27-годишната Хазар отговори на въпросите им: "Запознах Онур със семейството ми. Хапнахме, пийнахме и си прекарахме чудесно." На въпроса дали планират да се оженят Ергючлю довери: "Не сме навлизали в тази тема. И без друго семейството ми много хареса Онур". 

13) Нургюл Йешилчай се омъжва! Световноизвестната актриса, снимаща се в момента в хитовата драма на ShowTV "Гюлпери" (Gulperi), наскоро бе забелязана от журналисти в компанията на своя приятел Неджати Коджабай. На въпросите им как премина 2018-а година, Нургюл им отговори с думите: "Открих любовта на живота ми!". А на последвалите въпроси за брак, Йешилчай добави: "Дай Боже, тази година". Напомняме, че актрисата е заедно с новата си половинка вече от осем месеца. 

14) Сериалът "Мерием" (Meryem) приключи преди една година, но страстите в актьорския му състав продължават да бушуват. Серенай Акташ и Кенан Аджар - младите актьори, които се срещнаха и влюбиха именно на снимачната площадка на драмата на KanalD от лятото на 2017-а година, се разделиха, след като във връзката им се намеси колежката им и екранна партньорка Бестемсу Йоздемир. След кратката афера на Кенан с нея, наскоро стана ясно, че от шест месеца той е заедно с друга от актрисите, изпълнили ключови роли в "Мерием" - Ачеля Топалоулу, позната у нас от "Любов на инат" (Inadina Ask). Така Серенай бива предадена за втори път от втора своя близка приятелка - отново заради вече бившия си Аджар... Акташ изтри всичките си общи снимки с Ачеля от профилите си в социалните мрежи и спря да я следва, като сподели с феновете си, че ѝ се гади от всичко това. 

15) Къванч Татлути прехвърли страстта си към колите на съпругата си! Като новогодишен подарък най-известният турски актьор, когото в момента гледаме у нас в кулминационните епизоди на "Искрите на отмъщението" (Cesur ve Guzel), подари на любимата си джип марка Range Rover на стойност 350 000 турски лири. Модната дизайнерка Башак Дизер останала очарована от скъпия си новогодишен подарък и като жест на благодарност към съпруга си организирала зимна почивка в един от големите зимни курорти в Турция. 

Резултат с изображение за bugra gulsoy
16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 7 януари, ще бъде публикувано новото издание №241 от "Какво гледат в Турция?", в което ще представим рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 17 до 23 декември 2018 г. Във вторник, 8 януари, се завръща "Турция представя...", в чийто първи за сезона и сто и първи подред брой ще представим новите зимни сериали на TRT1 - "Халка" (Halka), "Достойнство" (Vuslat) и "Едно сърце" (Tek Yurek). В четвъртък, 10 януари, идва ред на интервю с актьора от "Любов от втори опит" (Ask Yeniden) Буура Гюлсой. И в неделя, 13 януари, ще бъде публикувано издание №202 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.