Чаалар Ертуурул: "Ако двама души се обичат, нямат нужда от брак"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 4 октомври, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. Този месец прочитате такива със звездите от хитовия сериал "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), излъчващ се всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща една от главните мъжки роли в него - Чаалар Ертуурул. Той е роден на 5 ноември 1987 г. в Каршъяка, Измир. В момента е на 30 години, зодия скорпион. Завършва гимназия Bornova през 2005-а. През 2011 г. пък се дипломира със специалност "машиностроене" в университета Коч. По това време прави и първите си стъпки като актьор, участвайки в постановки, поставяни от университетската театрална трупа. През 2012-а прави дебюта си на голям екран, изигравайки главната роля в най-успешния турски военен игрален филм "Планина" (Dağ). По същото време се снима и в сериала "Не тъгувай за мен" (Benim Icin Uzulme). През 2014 г. следват участия в три сериала - "Бял карамфил" (Beyaz Karanfil), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Кварталът на богатите" (Medcezir). Най-успешната си роля в кариерата му досега - на Яъз Егемен, изиграва в периода от март 2017-а до юни 2018-а година в хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), придобивайки световна слава. Да започваме с интервюто!

Постовете Ви в социалните мрежи често са забавни и смешни, но въпреки това хората Ви намират за дистанциран. Такъв ли сте?
Казват си, че съм прекалено cool. Но за мен това не е проблем. Това е отношението ми спрямо живота. Не допускам всеки до себе си. Това вече може да се види и в социалните ми мрежи. Доста често се шегувам с последователите си. За Деня на влюбените се бях снимал до една луксозна кола и бях написал описание: "Ползвай си я със здраве, любима!", на което доста хора повярваха. Харесва ми да чета коментарите им.

А какво правихте всъщност в Деня на влюбените? Какъв подарък купихте?
Тъй като нямам половинка, в Деня на влюбените гледах мача между отборите на Париж Сен Жермен и Барселона - двата най-хубави града в света. Беше романтичен мач.

Каква е представата Ви за идеална жена?
Разбира се, че външната красота е важна, но много важни за мен също така са хубавата усмивка, искреността и умът. Една жена може да е най-красивата на света, но ако няма какво да си кажа с нея, не цял живот, две минути няма да издържа. В това отношение съм малко като Илбер Ортайлъ. Въпреки че не съм толкова открит като него, понякога си казвам: "Какви глупости ми приказва тази?". Човекът срещу мен трябва да ме изненадва. Да се уча на нови неща от него, ме прави щастлив. Нямам и намерения за сватба веднага. Не възприемам брака като предимство, защото някой ще се върти постоянно около мен, ще ми готви, ще ми пере и ще ми чисти. Всичко това си го мога и сам. Понякога срещам много хубави дами, говорим си на дълго и на широко, но не след дълго разбирам, че нещо ми липсва, и нещата не се получават.

Предубеден ли сте спрямо брака?
Бракът ми идва прекалено много като договор за работа. Ако двама души се обичат, нямат нужда от друго. А в днешно време узаконяваме връзката си пред държавата и общината. Ако двама души се обичат, не са принудени да се женят. Но, разбира се, стане ли въпрос за дете, бракът вече става задължителен.

Какво научихте на уроците по актьорско майсторство, които взимахте в САЩ?
За съжаление, турската филмова и сериална индустрия прави актьорите инертни. Забелязвам такава тенденция. Имах мечта да изляза в чужбина и мисля, че това преживяване ми даде и ме научи на много. За в бъдеще се ориентирам към режисьорството. Даже имам сценарий, написан за Къванч Татлъту. Комедиен екшън е.

Втората част на "Планина" (Dağ) беше най-гледаният игрален филм в Турция за 2016 г. Какво е чувството след такъв успех?
Знаехме, че ще бъде гледан, но не очаквахме чак толкова. За първи път игрален филм се превърна във феномен. Всеки път, когато се излъчи по телевизията, е най-гледан. А в Турция все още не се правят много филми на такава тематика. По-рано имаше един филм със заглавие "Дъх" (Nefes). И той беше много успешен. Не снимахме само военен, а и качествен филм.

Кога ще има трета част?
Говорихме си с Алпер Чаалар. Каза ни, че ще е през 2023 година. Иска да съвпадне със 100-годишнината от основаването на турската Република. Алпер е режисьор-идеалист. Много е умен. Изпипва всичко до последния детайл. И в момента може да извади някой филм, но качеството ще падне. И двамата се гордеем не от факта, че филмът ни беше най-гледан и с най-големи печалби, а от това, че го заснехме с голяма любов и желание. 

Обучението Ви в САЩ приключи ли или се върнахте в Турция заради нова роля?
Върнах се, защото доларът се покачи. Не съм фен на САЩ, но шампионската лига там е в Холивуд. Крайната ми цел е именно там. Говорейки за качеството там, няма как да не спомена "Ла-ла ленд". Раян Гослинг едновременно свири на пиано, пее и танцува. Завиждат му не за печалбите, които спечели, а за качеството, с което блесна. 

Преговарял ли сте за участие в тамошен проект?
Търсеха турски актьори за сериала "Джон Леджънд". Отидох на прослушване, но не излезе нищо.

Какво Ви вдъхновява?
Преди да стана актьор, гледах много игрални филми. И после се запитах: "Защо да не пробвам и аз?". Исках да стана част от цялата тази магия. Бях съгласен и да нося чай или да поставям осветлението, само и само за да бъда част от всичко това. Имах желание и да стана режисьор. Филмите на Гай Ричи ме вдъхновяваха. Харесвам естествеността на актьорите във филмите му и издържаните му сценарии. Навлизайки в сектора, започнах да се вдъхновявам и от други неща. Например, от хората в обкръжението ми - Вахиде Перчин, Кемал Сунал, Джим Кери от Холивуд. Като малък, гледах много анимационни филмчета. По мое време бяха по-качествени от сегашните. 

А смятате ли, че Вие сте извор на вдъхновение за феновете си?
Не мисля, че съм стигнал до този момент все още. Но понякога получавам съобщения от рода на: "Искам да стана красив като теб". Да са живи и здрави майка ми и баща ми, че ме научиха да не се впечатлявам много от такива неща. Надявам се да бъда вдъхновение за хората с таланта и успеха си.

Какви са мечтите Ви, свързани с актьорството?
Завърших със специалност "машиностроене", но мечтата ми винаги е била да стана актьор. Разбира се, все още съм в самото начало. Имам много големи мечти. А да се старая и да влагам усилия в тяхното осъществяване, ме прави много щастлив. Всеки футболист, например, мечтае да играе на финала на Световната купа и да влезе в Шампионската лига. Смятам, че големите мечти амбицират човек. Вярвам, че направих добро начало. В първия ми игрален филм "Планина" изиграх главната роля. Веднага след това участвах и в първия си сериал "Не тъгувай за мен" (Benim Icin Uzulme). И той беше много успешен. Принципът: "С малки крачки към върха", за мен винаги е важел с пълна сила и съм вярвал напълно в него. Сега се стремя да изляза в чужбина и като режисьор, и като актьор. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с известен турски актьор следващия четвъртък, 11 октомври! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.