Какво да очакваме през новия телевизионен сезон 2018-2019 г. по ShowTV?

Всяка година една телевизия се откроява с мега-звездите, които ще вземат участие в новите ѝ сериали. През 2015-а и 2016-а това беше StarTV, а през 2017-а - KanalD. Тази късметът се падна на ShowTV, която, както се казва, взе всичко де що има и именно в нейния ефир предстои да видим завръщанията на три от най-големите имена на турското кино - Нургюл Йешилчай, Къванч Татлъту и Еркан Петеккая. Почти сигурна е и Джансу Дере. Историята говори, че подобна стратегия - да се залага най-вече на имена, в повечето случаи обаче е неуспешна. Повече подробности около програмата на ShowTV за новия телевизионен сезон 2018-2019 г. разкрива главният ѝ изпълнителен директор Суави Доан в интервю пред турската журналистка Оя Доан.

Оя започва с въпроса какво да очакваме във втория сезон на хита "Пропаст" (Cukur), чийто първи завърши с масова престрелка, от която невредими останаха единствено трима герои - Ямач, Вартолу и Аличо. Суави Доан отговаря: "Новият сезон на "Пропаст" започва на 17 септември. Сценарият ще залепи зрителите пред екраните. Сценаристът ни Гьокхан Хорзум залага на добре обмислена математика - първо ще видим колко силни и безмилостни са Каракузулар и ще се запознаем с Джумали. Последният ще бъде изигран от Неджип Мемили. Първите два епизода от новия сезон ще бъдат напрегнати и вълнуващи като сезонен финал. Разказано е по толкова интересен начин, че всички ще се чудят кой е жив и кой мъртъв. Сезонът ще ни достави голямо удоволствие."

Във вторник и сряда се излъчват най-рейтинговите сериали. Как ShowTV ще отвърне на удара през новия сезон, директорът ѝ издава: "Както предишните три години, и тази ще действам внимателно. Миналата година взехме правата за излъчване на пакет филми на BKM. И този сезон във вторник вечерите ще предлагаме игрални филми. До ноември в сряда вечерите ще излъчваме повторения на "Смях, смях" (Guldur Guldur Show). За след това обмисляме да пуснем сериал с работно заглавие "Смяна 24/7" (Nober 7/24). Това ще е една история за героизъм. Продуцент е Неджати Шашмаз (бел. ред. - създателят на "Долината на вълците"). Продължава кастингът за актьори".

Стана ясно, че летният "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) приключва на 20 септември с 11 епизод. Какво ще се излъчва на негово място в четвъртъците? "Предстои началото на сериала "Сблъсък" (Carpisma) по режисура на Улуч Байрактар и сценарий на Али Айдън, чиято история започва със сблъсъка на четири кола една в друга, който ще пресече съдбите на четирима герои. Още миналата година, когато от Ay Yapim ми изпратиха сценария, много го харесах. Къванч Татлъту също много го хареса и се съгласи да изиграе ролята на полицейски комисар. Ще участва и Алперен Дуймаз. Продължават преговорите с Джансу Дере. В този сериал ще се убедим, че всичко може да ни се случи и че нищо от това не е случайно. Мога да определя проекта като насочен едновременно и към мъжката, и към женската аудитория. Ще бъде изпълнен с екшън. Ще представи цялата палитра от човешки емоции. Всички герои са много добре написани."

Оя Доан споделя, че гледайки трейлъра към третия сезон на "Новата булка", е останала шокирана и е имала чувството, че по-скоро гледа такъв към военните сериали "Обещание" и "Войник". По този повод Суави Доан отговаря: "Снимахме радикален трейлър. Но не се тревожете, главните ни герои няма да умрат. Сериалът ще продължи да бъде комедия, при това не по-малко от преди. Но искахме да вкараме и друга, непозната за проекта емоция. Налагаше се нещо ново." За другия ден от уикенда - неделя, допълва: "В неделните вечери ще излъчваме "Да можеше да не порастваме" (Keske Hic Buyumeseydik). В него се отразяват събития от 80-те и 90-те години, както и от днешното съвремие. Много ще разчувства зрителите. Дано да постигне успех!".

На въпроса подготвят ли за излъчване други сериали, собственикът на ShowTV споделя: "Подготвяме още два нови проекта. Първият е продуциран от Gold Film и в главната роля ще видим Еркан Петеккая. Заглавието му е "Налягане" (Vurgun). Вторият е на Tims&B, сценаристка е Шебнем Аксой Ачъкалън. В него се разказва за богато мафиотско семейство. Но този път до болка познатата история ще бъде представена от друг ъгъл. Ще видим превръщането на един обикновен човек в бизнесмен на борсата за акции. Мислим да го пуснем на екран през януари или февруари".

Оя споделя, че е учудена от факта, че "Гюлпери" (Gulperi) ще се излъчва в петък. Суави Доан ѝ отговаря: "Вярвам, че подобен тип проекти се гледат именно в петъчния ден. Сериали като "Черна роза" и "Любов и синьо" го доказаха. Вярвам и че петъкът е късметлийският ден на сценаристките на "Гюлпери" Ейлем Джанполат и Сема Ергенекон. Конкурентите ни от "Истанбулска невеста" излъчиха доста добър трейлър към новия си сезон. Малко ме натъжи и ядоса обаче (смее се). Иначе сериалът е наистина много хубав. А хубавите сериали намират своята аудитория. Джем Карджъ е режисьор. Играят Нургюл Йешилчай и Тимучин Есен. Правят го Tims&B. Надявам се да пожънем очаквания успех с него. Започва този петък, 14 септември".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.