Какво да очакваме през новия телевизионен сезон 2018-2019 г. по KanalD?

Как след тоталния крах, отчела през изминалия сезон, KanalD ще се изправи на крака през новия - този въпрос вълнува всички. Турската журналистка Оя Доан и тази година се среща с изпълнителните директори на водещите медийни групи в южната ни съседка, за да представят новите си програми. В днешната статия поместваме преведено интервюто ѝ с новия стар собственик на KanalD Мурат Сайгъ, встъпил в длъжност в началото на лятото. Какво меню ни е приготвила телевизията през следващите месеци, научаваме заедно сега!

На въпроса какво ни очаква този сезон в prime-time-а на KanalD, Мурат Сайгъ отговаря: "Разбира се, че ще гледате сериали. Уви, в днешно време е невъзможно да си телевизионер и да не правиш сериали. Но няма да залагам на актьори с рекордни хонорари. Изобщо - няма да излъчвам сериали само заради актьорите в тях. Защото не мисля, че това ще донесе успех. В днешно време има както много успели, така и много провалили се проекти с известни актьори. Сериалът сам трябва да стане събитие, за което хората да говорят. Да бъде в главната роля за своя канал. Вторият важен критерий, на който отдавам значение, е постоянството. Купуваме всичките си сериали с много добри начални истории. Тъй като първите два-три епизода са писани в продължение на 5-6 месеца, четем много хубави неща. Но стигнем ли до седмата седмица, когато работата премине в рутина, историята започва да се изморява и за кратко време слиза от екран. Затова, както казах, гледам да не купуваме сериали на стойност над 800 000 лири. Не искам да продължаваме със системата "прави-развали-свали". Всеки свален от екран сериал нови загуби за канала си. В началото рекламите са малко, но постепенно проектът се налага, а заедно с това идват и рекламите. Сваляйки даден сериал след осмия епизод, загубата за телевизията е в размер на 5-6 милиона лири. Но ако излъчваш сериали, не по-скъпи от 800 000, и те бележат рейтинги от около 4-5%, можеш да продължиш."

Какво ще гледаме в понеделник - един от най-трудните и оспорвани дни, през новия сезон по KanalD? Мурат Сайгъ отговаря: "В понеделник ще излъчваме "Огромни лъжи" (Koca Koca Yalanlar). Този сериал успя да ни "сдобри" с таргетите и местата, които изгубихме по-рано като аудитория - егейското и средиземноморското крайбрежие. Дори да е комедиен сериал, "Огромни лъжи" съдържа много истински диалози. Докосва хората."

Разкрива и какви сериали ще гледаме в останалите дни: "Във вторник ще бъде сериалът на TMC Film "Великолепната двойка" (Muhtesem Ikili). Ще гледаме историята на двама полицаи. Ибрахим Челиккол и Керем Бюрсин ще вземат участие. Историите им са една от друга коренно различни. Ще има любов, екшън, семейство и комедия. Ще бъде удоволствие за мъжката аудитория. В сряда вечерите ще пробваме с "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin). В четвъртъците ще се върти "Една надежда стига" (Bir Umut Yeter) на MF Yapim. Играят Толгахан Сайъшман, Есра Билгич Тьоре и Хазал Субашъ. Хубава история за жените. В петъците продължава "Опасни улици" (Arka Sokaklar). С Erler Film работим по заглавието "Близнаци" (Ikizler). Мислим да го пуснем в събота. За неделните вечери взехме "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi) на Med Yapim. В главните роли са Санем Челик и Мирай Данер. Ще продължим да пробваме и с различни формати. Защото е трудно да си представиш, че зрителите могат да гледат по 7 сериала на ден на 7 телевизии в 7 дни от седмицата. Ще продължим с "На колко съм години?" (Yasim Kac) и "Колелото на късмета" (Carkifelek). Ще има и други формати. Телевизионният свят не се състои само от сериали. Трябва да предложим на хората да гледат и нещо друго."

На въпроса колко е важно в днешно време за един канал да е най-гледан, Сайгъ отговаря: "Няма смисъл да започват още и още нови телевизии. Като цяло в момента няма канал, който да е на печалба. Телевизиите биват финансирани от другите фирми на собствениците им. През целия си живот съм се стремял да не правя именно това. Една медия трябва да се издържа сама. Много е трудно да искаш пари от собственика ѝ. За момента успех е да не сме на загуба. Първата ми цел е именно тази - да наложа такъв прототип. Трябва да влагаме в развити и гарантирани откъм рейтинг проекти. Има сериали с много високи рейтинги, но останалите не трябва задължително да се провалят. Най-гледаната телевизия на Турция никога досега не фалираше. Какво стана тази година - фалира. Със седмици и месеци не бе плащано на продуцентите. Това ли е, което искаме да постигнем? Бях и най-гледан, но се храних с парите, които изкарах. Да си най-гледан, вече не е толкова важно, колкото преди. Важното вече е да не си на загуба и да се задържиш за постоянно на печалба, дори и минимална."
_________________________________________________

На Вашето мнение представяме първите трейлъри към новия сериал "Една надежда стига" (Bir Umut Yeter) и новия 13-ти сезон на "Опасни улици" (Arka Sokaklar) - част от заглавията, на които KanalD ще заложи през новия телевизионен сезон 2018-2019 г. 



Съвсем скоро се очаква излизането и на традиционния промоционален клип на телевизията с участието на звездите от всичките ѝ проекти! 

3 коментара:

Анонимен каза...

Хайде, няма ли да пускате програмата за новия сезон? Нямам търпение вече....

Анонимен каза...

Бихте ли уточнили коя телевизия в Турция е фалирала, като в същото време е била и най-гледаната според интервюто?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Качена е.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
За KanalD става въпрос.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.