"Висше общество" (Yuksek Sosyete) и "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi) започват в България

Два нови турски сериала правят премиерите си в българския телевизионен ефир! Младежката романтична история "Висше общество" (Yuksek Sosyete) и семейната драма "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi) ще завладеят ефира на най-гледаната родна телевизия БТВ това лято. Кога започват и в какъв часови слот ще се излъчват, заедно с още подробности, научавате сега!

Само след седмица, на 25 юни (понеделник), в ефира на БТВ започва младежката драма "Висше общество" (Yuksek Sosyete)! Сериалът с участието на Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк в главните роли ще се излъчва всеки делничен следобед между 13.30 и 15.00 часа, замествайки италианската поредица "Убежище от грехове". 

"Висше общество" започва излъчването си в Турция точно преди две години - на 16 юни 2016 г., като част от лятната програма на StarTV. Заради големия успех, който пожъна през летните вечери в четвъртък тогава, драмата продължи да се ротира и през основния телевизионен сезон, бивайки обаче преместена в съботния prime-time, където рейтингите ѝ паднаха и се провали. Приключва в края на 2016-а - на 24 декември, с финален 26 епизод. Освен Хазар Ергючлю ("Север-Юг" и "Кварталът на богатите") и Енгин Йозтюрк ("Пепел от рози" и "Великолепният век"), във "Висше общество" участие взимат още Мерич Арал ("Кварталът на богатите"), Озан Долунай, Зюхал Олджай ("Ифет" и "Една любовна история"), Нихат Алтънкая ("1001 нощ", "Двама завинаги", "Листопад", "Мелодията на сърцето", "Незабравима", "Справедливостта на Кара" и "Кварталът на богатите"), Хаккъ Ергьок ("Малки тайни", "Цената на славата" и "Надежда за обич"), Алие Узунаатан ("Незабравима"), Танер Барлаш, Хюлия Гюлшен Ърмак, Джейда Тепелилер, Гюлшай Чомоулу, Йозгюн Чобан ("Морска звезда" и "Прости ми") и други. Специално участие в първи епизод взима Хатидже Шендил от "Черни планини", "Дила" и "Част от мен". Продуценти са Tims&B Productions (Бурак Саяшар). Представена е историята на израсналата в охолство и лукс, но нещастна Джансу (Хазар Ергючлю) и идващият от бедно семейство отговорен и умен Керем (Енгин Йозтюрк), израснал заедно със сина на едно от най-уважаваните и заможни семейства - Мерт (Озан Долунай). Когато безгрижният и нехаещ Мерт трябва да застане начело на семейния холдинг, той моли приятеля си от детството Керем да сменят временно ролите си и да поеме тайно управлението на фирмата вместо него. В същото време Джансу, бягаща от задушаващия я живот на висшето общество, постъпва на работа като продавачка в биомагазина, управляван от Мерт и Керем. Какво се случва, когато двамата разменят ролите си? Възможно ли е в тази лъжа да се родят и да оцелеят не една, а две истински любови? Отговорите на тези въпроси ще разберем в епизодите на новия сериал "Висше общество" (Yuksek Sosyete) от 25 юни в 13.30 часа по БТВ. 

Месец по-късно - на 26 юли (четвъртък), отново по БТВ, но от 20.00 часа започва семейната драма "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi)! Поредицата с участието на Айча Бингьол, Бюлент Инал и Джейда Дювенджи в главните роли ще се излъчва всяка делнична вечер между 20.00 и 21.30 часа като заместник на приключващата на 25 юни (сряда) историческа драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). 

"Семейни тайни" стартира в Турция на 19 септември 2016 г. като най-големия коз в програмата на KanalD за телевизионен сезон 2016-2017 г. Излъчва се всяка понеделник вечер, но не успява да надвие конкуренцията в лицето на хитовете "Отвътре" (Icerde), "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) и "Твоят мой живот" (Paramparca) и се проваля, като именно заради това приключва три месеца след началото си - на 12 декември 2016-а, с финален 13 епизод. Освен Айча Бингьол ("Млечният път" и "Времето лети"), Бюлент Инал ("Под липите" и "Момичето, което обичах") и Джейда Дювенджи ("1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги"), в актьорския състав на "Семейни тайни" ще видим още Ердем Акакче ("Истанбулска приказка"), Серджан Бадур ("Времето лети" и "Войната на розите"), Джанер Шахин, Сера Кутлубей, Емел Гьоксу, Ева Дедова, Доа Зейнеп Доушлу, Кубилай Карслъоулу, Фулия Юлван, Сезин Бозаджъ и други. Продуценти са Gold Film. Кемал Ипекчи (Бюлент Инал) е влиятелен бизнесмен, живеещ в космополитния Истанбул заедно със съпргата си Сузан (Джейда Дювенджи) и двете си деца - Мерт (Серджан Бадур) и Чичек (Зейнеп Доа Доушлу). Преди години обаче той се жени за Нилгюн (Айча Бингьол) и има други две деца от нея - Кадир (Джанер Шахин) и Хасрет (Сера Кутлубей). Те остават да живеят в Адана, докато Кемал заради дейността си на бизнесмен е принуден да прекарва все повече и повече време в Истанбул. Така той години наред води двойнствен живот, като крие тази тайна и от двете си семейства едновременно. Един ден обаче заболяване на Мерт ще го принуди да разкрие истината, попадайки в изключително сложна ситуация и искайки помощ за неговото възстановяване не от кого да е, а от... другото си семейство в Адана! Какъв ще бъде изходът от този драматичен развой на събитията, предстои да разберем в епизодите на новия сериал "Семейни тайни" от 26 юли (четвътък) в 20.00 часа по БТВ!

3 коментара:

Анонимен каза...

Странно, че закупуват предимно сериали, спрени заради нисък рейтинг, а вече пускат и в праймтайм само провали. Не мога да си обясня тази политика.

Анонимен каза...

Аз смятам, че това се дължи на факта, че турците винаги чакат един сериал да се провали за да го спрат. Дори и най-успешните сериали като 309, Любов под наем, Сезонът на черешите, Твоят мой живот, Черна любов и още много други примери - те бяха наистина успешни и вървяха, вървяха излъзиха по 60 епизода, но турците искаха да печелят още и още от тях вместо да ги спрат на време и да им дадът достоен финал. И така всеки един от тези хубави сериали се превърна в провал и бе спрян заради нисък рейтинг.
Напоследък в Турция съм забелязал, че винаги е така. Спират сериал или заради нисък рейтинг, или едва когато са направили 4-5 сезона и са го изсмукали от всякъде. Жалко, но факт.

Анонимен каза...

Предполагам, че някои сериали се продават в пакет. Освен това има такива, които в Турция са "провал", но в други страни са много успешни ...

Предоставено от Blogger.