Хазал Филиз Кючюккьосе: "Приемам се такава, каквато съм, и се обичам"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 14 юни, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с класиралата се на почетното шесто място във формата Хазал Филиз Кючюккьосе. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 9 февруари 1988 г. в турската столица Анкара. В момента е на 30 години, зодия водолей. Завършва Анкарския университет. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2009 г., когато се включва в първия сезон на хитовата тийн-драма "Морска звезда" (Deniz Yildizi), като първата ѝ роля е на злодейка - Гьозде. През 2011 г. следва участие в друга многосерийна поредица, излъчваща се в момента всеки делничен следобед по НоваТВ у нас - "Прости ми" (Beni Affet). През следващите три години Хазал се снима в неуспешни продукции, останали незабелязани и недооценени, като една от тях е "Грешници" (Gunahkar) със Сечкин Йоздемир, излъчила се преди три години по FOX. От есента на 2015 г. обаче Хазал стана световно популярна и най-сетне талантът ѝ бе подобаващо оценен от зрителите и критиците чрез участието ѝ с главна роля в тоталния хит "Черна любов" (Kara Sevda), в който пресъздаде образа на злодейката Зейнеп. През лятото на 2017-а се снима с главна роля в провалилата се драма "Сън" (Ruya). За последно взе участие в провалилата се историческа драма "Мехмед, завоевателя" (Mehmed Bir Cihan Fatihi) през изминалите пролетни месеци. Да започваме с интервюто! 

Как разтоварваш, когато си под стрес и си изморена? Обичаш ли да посещаваш чужди държави? А да прекарваш време сама със себе си?
За тези случаи съм намерила няколко специални места, на които ходя сама и оставам насаме със себе си. Избирам и действам според душевното си състояние. Понякога предпочитам да се усамотявам, слушайки любима музика, друг път - да съм на много оживени и шумни места. В подобни моменти се убеждавам, че най-добрите ни приятели сме си самите ние. 

Намираш ли се за красива?
Понякога да, понякога не. Това се променя според душевното ми състояние. В мир със себе си съм, приемам тялото си с качествата и недостатъците му, не се боря срещу това, което съм и което ми е присъщо. Вярвам, че за да сме красиви отвън, трябва да сме красиви и отвътре. Обичам се, храня се здравословно, спортувам и се грижа за психическото си здраве. Най-добрият подарък, който мога да си направя, е изграждането на именно гореизброените навици.

Каква трябва да е жената на първо място - естествена или секси?
Винаги съм страната на естественото. И без това жената притежава всичко по природа, така е създадена. Трябва само да отдели време, за да го осъзнае и усъвършенства. Една свободна, щастлива и самоуверена жена е в състояние да направи всичко. Ако става въпрос за мен, полагам големи грижи за себе си, пазя се от нещата, които ме карат да се чувствам зле, живея живота така, както го почувствам. Понякога съм секси жена, друг път - непослушно и палаво дете. С всяка изминалата година това дете става все по-голям инат. Не е като да не полагам грижи да го запазя такова.

Каква е героинята ти в "Мехмед, завоевателя" Мелике?
Мелике е една от силните жени в историята ни. Цялото ѝ детство минава в мечти как ще се омъжи за мъжа, когото обича, и ще му роди много деца. Макар че любовта ѝ е платоническа, чувствата ѝ са много истински. Лошото е, че тя вярва, че това ще ѝ се случи, защото никога не е знаела какво е да няма и да не се сдобива с това, което поиска. Мелике преследва възможности.

Имала ли си платоническа любов?
Никога не съм изпитвала това чувство. Когато бях малка, много от приятелките ми облепяха стените в стаите ѝ си с плакати на любими актьори и певци. Дори тогава не познавах това чувство. Даже си признавам, че не слагах постери като тях в стаята си.

Имаш ли си тотем?
Може да се каже, че имам. Всяка сутрин, докато си взимам душ или си измивам лицето, си казвам: "Заедно с тази вода от мен ще изтече всяко лошо чувство на омраза, ярост, злоба и завист, което замърсява сърцето ми и тежи на душата ми". Мога да кажа, че действа.

Как можеш да синтезираш житейския си опит досега?
Стигнала съм до изводите, че животът е в постоянно равновесие. Заедно с него - и аз. Никога не съм изпитвала глад, но и никога не съм се засищала напълно от нещо. Опитвам се да оценявам това, което ми предлага животът, доколкото мога. Не знам какво ще ми поднесе животът в следващата минута, искам да натрупам още опит, но и никога да не задоволявам любопитството си. Защото тогава всичко би приключило. 

Как поддържаш перфектната си форма?
Тренирам kangoo jumps и най-малкото веднъж в седмицата правя супер-интензивна тренировка във фитнеса от по 25 минути. Съчетавам всичко това с нормални кардио тренировки. По този начин поддържам тялото си в добра кондиция. Докато се разхождам навън, винаги ще ме видите с шише вода в ръка. Не излизам от вкъщи, без да съм си взела вода. Фактът, че принципно не си падам по тестените и сладки изделия, улеснява много спазването ми на здравословен хранителен режим. Стремя се всяка свободна минута да посвещавам на спорта. Пък и на екран изглеждам с 3-4 килограма по-пълна. Първата реакция на хората, когато ме срещнат навън, е да ми кажат колко съм отслабнала. А всъщност не съм.

Полагаш ли по-специални грижи за кожата на лицето си?
Полагам големи усилия да я поддържам чиста. Стремя се да избягвам доколкото е възможност химията в козметиката, въпреки че понякога ми се налага да я използвам чисто професионално. Поддържам кожата си с маски от плодове и билки, които или си правя сама, или си купувам от био-магазини.

Какво те прави най-щастлива?
Хората, които са в живота ми. Благодаря се на Господ, че винаги са с мен!

Коя е страната на актьорската професия, която те впечатлява най-много?
Че мога да изживея също като зрителите това чувство на вълнение, докато чета сценарии. Че мога да изпитам емоцията да вляза в кожата на друг човек и да го опозная до най-малките подробности. Всеки персонаж представлява един съвсем различен свят, като това развива чувството ми на емпатия не само като актриса, но и като човек. Ставам по-внимателна, мисля повече какво правя и говоря, избирам думите така, че случайно да не обидя някого.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с участника, класирал се на пето място в "Любима турска звезда 2018" - Толга Саръташ, следващия четвъртък, 21 юни. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.