"На гости на..." (18): Долунай Сойсерт

Здравейте, приятели! Петък е, 11 май, и продължава новият втори сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "На гости на..."! В новите ѝ издания, които публикуваме през пролетните петъци, ще продължим да Ви отвеждаме в домовете на най-големите турски звезди. В четвъртия за сезона и осемнадесети подред брой отиваме на гости на актрисата, позната у нас чрез ролята си в хита "Тайни" - Долунай Сойсерт!

Долунай ни посреща в компанията на иранската си котка Хашмет. Нанесла се е да живее в този дом със съпруга си преди три години. Когато видяла квартала Улус, се сетила за Чешме. "Буквално го обърках", споделя тя. Семеен приятел живеел в квартала и ги поканил да го разгледат. "Много бързо се нанесохме след цялата суматоха около сватбата, но не съветвам никого да декорира и обзавежда дома си в такъв момент. Повярвайте, можете да вземете много грешни решения, точно като мен.", започва да разказва с вълнение Долунай. Къщата е на три етажа, като всеки един от тях се простира на 40 кв. м. Сойсерт често променя и сменя декорацията в дома си. Точно както декорите на театралната сцена. Свързва тази своя черта с това, че всичко ѝ омръзва бързо. Засега тази къща ѝ е достатъчна. Дори котаракът Хашмет си има своя стая на горния етаж. На долния етаж са кухнята и холът, а на горните - котешката стая, гардеробната, банята и спалнята. На най-горния етаж е разположена просторна тераса, както и работен кабинет. "Исках кухнята да е малко по-голяма. А през лятото си правим барбекю на терасата с приятели. Тогава няма нужда да излизаме навън по заведения". Докато съпругът ѝ Синан пише сценарии до съмване, Долунай често му помага. Обзавеждането и декорацията на дома са дело на архитекта Мурат Гюллю. "Искахме да боядисаме всички стени в бяло. Но аз съм от хората, които се учат на принципа "проба-грешка". Макар мъжът ми да не е много доволен от факта, че често променям декорацията, не казва нищо", допълва Сойсерт. А за котарака Хашмет, който не се отделя от нея, споделя със смях: "Първоначално много ме ревнуваше от Синан, но вече започна да свиква". 

_________________________________________________________________________________


Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото пето за сезона и деветнадесето подред издание от "На гости на..." следващия петък, 18 май! Припомнете си предишните издания чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.