Какво да очакваме това лято по турските телевизии?

април 18, 2018
Не остана много до края на телевизионен сезон 2017-2018 г. и до началото на междинния летен в Турция. Както всяка година, и тази каналите в южната ни съседка ще предложат на зрителите си развлекателни летни програми, съставени, разбира се, от нови сериали предимно в жанра "романтична комедия". Както знаете, през летния сезон се излъчват значително по-малко поредици, отколкото през основния, като всяка медия предлага средно по 3 нови проекта, от които един се изявява като фаворит и продължава на есен с нови епизоди. Подготовката за летния сезон вече започна и са ясни първите заглавия, които ще ни развличат и вълнуват през горещите летни месеци. В днешната статия ще разкрием повече завесата, за да нахвърлим представи за летния сезон - засега все още бегли. 

ATV е каналът, чиято лятна програма изглежда е ясна още отсега. Телевизията ще предложи на вниманието на зрителите си три нови сериала - две драми и една семейна комедия. Съвсем наскоро стана ясно, че "Не сме невинни" (Masum Degiliz), който започна преди две седмици и отбеляза провал, бива временно преустановен, като ще продължи именно през летния сезон. Драмата с участието на Дамла Сьонмез и Усхан Чакър излъчи едва два епизода, с които се представи повече от зле в рейтинг-класацията, но ще ѝ бъде даден шанс да успее и да привлече вниманието на зрителите през лятото, когато ще има значително по-малка конкуренция. Дали обаче тази стратегия на продуцентите ще сработи, само времето ще покаже. Другият проект, за който отдавна е ясно, че ще бъде част от лятната програма на ATV, е със заглавие "Разбита душа" (Can Kiriklari). Той ще бъде продуциран от създателите на драмата-феномен "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler), а именно - NTC Medya, като засега е известно единствено кой актьор ще пресъздаде главната мъжка роля - това е младият Бурак Тозкопаран, познат у нас от "Твоят мой живот" (Paramparca) и снимал се за последно именно в третия сезон на "Оскърбени цветя". Очаква се "Разбита душа" да последва успеха му. Най-скорошно обявеният летен сериал на ATV е "Голямото ми семейство" (Kocaman Ailem). Продукцията ще е в жанр "семейна комедия", като ще бъде продуцирана от Mia Yapim - компанията, които преди четири години създаде за FOX една от най-успешните романтични комедии "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), в която дебюта си направиха взеха известните Гьокхан Алкан и Берен Гьокйълдъз. В "Голямото ми семейство" главните роли са поверени на Левент Юлген от "Любов под наем", Емре Карайел от "Перла", Аксел Бонфил, Чаала Демир и Бусе Арслан, които обещават да ни поднесат една умилителна и много сърдечна история. 

И тази година FOX ще заложи на изпробвана формула за успех през лятото. Каналът подготвя продължение на изключително успешен игрален филм и нов сезон на най-успешния си летен сериал от изминалата година - също както направи през 2017-а. Само след две седмици, на 4 май, по кината в Турция тръгва втората част на хитовия младежки филм "4N1K". Кино-лентата с участието на Гьозде Мутлуер от "Сега и завинаги", Бурак Йорук, Сина Йозер, Хасан Денизяран и Джемрехан Каракаш в главните роли ще бъде продължена под формата на сериал през лятото. Също през юни с втори сезон се завръща романтичната комедия "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar), също започнала като игрален филм, но продължила като сериал. Хитът с Йозгюрджан Чевик и Башак Парлак в главните роли ще продължи да вълнува зрителите съвсем скоро, след като първият му сезон приключи в края на март. "Шевкат Йеримдар" бе най-гледаният летен сериал на FOX миналата година. По същия начин тогава каналът продължи с втори сезон пък най-успешния си летен проект от 2016-a - "Стая 309" (№: 309). Подготвя се и още един нов сериал със заглавие "Счупено огледало" (Kirik Ayna), който ще бъде продуциран от TMC Film. Други подробности около него засега няма. 

Лятната програма на StarTV също е почти готова. Най-големият коз на медията през летните месеци ще бъде изключително мащабен и единствен по рода си проект, който ще бъде създаден съвместно с руска телевизия и продуценти. Заглавието му е "Султанката на сърцето ми" (Kalbimin Sultani), а жанрът - историческа романтична комедия, като снимките отдавна започнаха. Главните роли в проекта са поверени на Али Ерсан Дуру и рускинята Александра Никифорова, като участие ще вземат още Емел Чьолгечен, Енгин Хепилери, Тунджер Салман, Джанан Ергюдер, Дефне Самйели, Бесте Кьокдемир и други. Сериалът ще се излъчва едновременно и в Турция по StarTV, и в Русия по Первий канал. Продуцентските компании, работещи по създаването му, също са две - турската Maya Productions International и руската КИТ. Друг проект, който ще се излъчва през лятото по StarTV, е криминалната драма "Затаен дъх" (Nefes Nefese), която трябваше да започне още през есента, след това бе отменена за пролетта, но както всички видяхме - старт нямаше. Снимките на продукцията с Шюкрю Йозйълдъз, Мелиса Шенолсун и Уур Юджел в главните роли отдавна започнаха, като дори бяха излъчени първите ѝ трейлъри. Вероятно проектът ще започне по-рано - през май, за да има предимство пред останалите летни проекти. StarTV подготвя за излъчване още един нов сериал това лято - "Ранобудна птица" (Erkenci Kus). Сценарист ще бъде Мерич Аджеми, която придоби огромна популярност след написването на "Любов под наем" (Kiralik Ask) и която в момента привлича вниманието на аудиторията с провокативната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). Режисьор ще е Керем Чакъроулу. Все още не е ясен актьорският състав на проекта. 

ShowTV също вече започна подготовка по лятната си програма. Към момента са ясни две заглавия, които ще се въртят в ефира на медията през летните месеци, като и двете са в жанра "романтична комедия". "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski) е най-новият проект на Surec Film, по който вече усилено се работи. Към момента не са известни актьорите, които ще изиграят главните роли в него. Сценарист ще бъде Ерсой Гюлер, работил за последно по две от най-успешните романтични комедии в южната ни съседка за последните години - "Отново любов" (Ask Yeniden) и "Новата булка" (Yeni Gelin). В този проект обаче изглежда, че ще остави режисурата на сина си Каан Гюлер, вървящ по стъпките му. Другият летен сериал на ShowTV ще върви под заглавието "Дай Боже всекиму" (Darısı Başımıza), като ще бъде продуциран от Gold Yapim. Участие ще вземат двете актриси-ветерани Деврим Якут и Нергис Кумбасар от "Любов под наем", както и Севинч Ербулак и Дениз Йозерман. Сценарият е поверен на Дениз Даргъ, работила по изключително успешни проекти като "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) и "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari). 

Към момента KanalD е телевизията, пазеща в най-голяма тайна своята лятна програма. Известно е само едно заглавие, но за сметка на това - изключително обещаващо. "Рапсодия на Босфора" (Boğaziçi Rapsodisi) бележи завръщането на екран на една от най-харесваните турски актриси - Мине Тугай! Снимките по проекта вече започнаха, като останалите главни роли в него са поверени на Серхат Тутумлуер ("Цвете от изтока" и "Другите отчаяни съпруги"), Еге Айдан, Айчин Инджи и Башак Дашман. Продуцент е непознатата до този момент компания Elizi Yapim. Все още не е сигурно дали ще се излъчва по KanalD, но се подготвя нов проект със заглавие "Любовницата на мъжа ми" (Kocamin Metresi), в който главната роля ще видим Емре Кънай, а продуценти ще са Limon Film. 

Следете рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7" през следващите седмици за повече информация около летния телевизионен сезон в южната ни съседка! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.