Екин Коч: "Вярвам в съдбата и в случайностите"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с четвъртия отпаднал участник от формата - Екин Коч. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 21 юни 1992 година в Анталия, Турция. В момента е на 25 години, зодия близнаци. След завършване на средното си образование се премества в Истанбул, където следва със специалност "Бизнес администрация". Посещава школата по актьорско майсторство на известната актриса Вахиде Перчин и се обучава при нея. Дебютът му като актьор е летящ - с главна роля в хитовата младежка драма "Ще ти издам една тайна" (Sana Bir Sir Veregecim) от лятото на 2013-а, когато е на 21 години. Година по-късно, през 2014-а, взема участие в провалилата се драма с Айча Бингьол, Мете Хорозоулу и Толга Саръташ "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe). През 2015 г. изиграва главната роля в игралния филм "Това, което ми остана от теб" (Senden Bana Kalan), партнирайки си с изключително популярната Неслихан Атагюл. По-късно същата година получава предложение за участие в историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), което приема, и така пресъздава образа на султан Ахмет първи по време на първия му сезон. За последно се снима заедно с Хазар Ергючлю и Ахмет Мюмтаз Тайлан в провалилата се драма "Тайните на живота" (Hayat Sirlari). Да започваме с интервюто!

"Тайните на живота" сериал, пълен с тайни, ли е?
Да, това заглавие е избрано, без да симовилизира никакви метафори или скрити замисли, а именно защото е сериалът е пълен с тайни.

Къде се намира Вашия герой в историята? Какъв е той?
Бурак Йозер е известен журналист. Но решава да стане режисьор и успява да постигне тази своя цел. Докато следва в университета, изживява луда любов със Сехер (Хазар Ергючлю), но двамата неочаквано се разделят и това бележи живота му, като именно този момент от живота му го вдъхновява в създаването на първия му филм. Отказва се от богатството на семейството си и напълно сам създава филм. Именно този филм ще събере отново Бурак и Сехер.

Привлича ли ви режисьорската професия? Или писането на сценарии? Обмисляте ли в скоро време да създадете свой проект?
За мен би било голямо удоволствие да пробвам всичко, което мога да направя. Макар в момента все още да не се чувствам готов да създадем свой филм, някой ден със сигурност ще опитам. Искам да видя какво ще се случи. 

Приличате ли си с героя Ви Бурак?
Героите, които пресъздавам, никога не са нито пълна моя противоположност, нито мое копие. Ако се замисля, със сигурност ще открия много общи черти с Бурак.

Какво е да си партнирате с Хазар Ергючлю? Сработихте ли се?
Хазар е изключителен професионалист, много разбран човек. Откакто започнаха снимките, досега не сме имали никакъв проблем с нея, от каквото и да е естество. За нас е голямо удоволствие да работим заедно. А това е много важно, особено когато става въпрос за продължителен период от време работа.

Каква е обстановката на снимачната площадка?
Всичко е подредено и стриктно до последния детайл. Усещането е, че вървим по надеждна и сигурна почва. Всеки си върши работата и влага всичките си сили в нея.

Съдейки по биографията Ви, си давате определено време за почивка между участията в различните проекти. Това Ваш избор ли е или трудно се спирате на сценарий, който да Ви хареса?
Дали ще приема дадено предложение или даден сценарий ще ми хареса, никога не зависи само от мен. Има много други важни фактори като режисурата, останалите актьори в състава и продуцентите, с които се съобразявам. Нямам определена стратегия или планове, работя според настроението ми.

За нищо ли не правите планове или стратегии? Началото на кариерата Ви като актьор случайност ли беше тогава?
От тази гледна точка, имах планове за професията си. И ги изпълних. Но плановете, които си правя, са малки, практични и бързо изпълними. Не си правя дългосрочни планове. Като цяло вярвам в съдбата и в случайностите, както искайте го наричайте.

След участието Ви във "Великолепният век: Кьосем" кариерата Ви процъфтя. Какво място заема този проект в живота Ви?
"Великолепният век: Кьосем" за мен бе повратна точка. Запознах се с много добри хора и съм щастлив, че бях част от проекта. Останах с добри спомени от сериала.

Какви са целите Ви?
Да не съжалявам за нищо, което правя в личен и в професионален план, да се срещам и запознавам с добри хора и да си създам собствен ред. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 12 април. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.