"На гости на..." (15): Хюлия Авшар

Здравейте, приятели! Петък е, 20 април, и днес с нов втори сезон се завръща рубриката на СЕРИАЛИ в България "На гости на..."! В новите ѝ издания, които ще публикуваме през предстоящите пролетни петъци, ще продължим да Ви отвеждаме в домовете на най-големите турски звезди. В първия за сезона и петнадесети подред брой отиваме на гости на една дама, оставила голям отпечатък в турското игрално кино, в музиката и в телевизията. Това е Хюлия Авшар, позната у нас от първия сезон на историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! 

На вратата ни посрещат двете симпатични сладки кученца Чакъл и Миси, след което Хюлия ни кани да влезем вътре. В хола тя е включила новия епизод на собственото си предаване, в което кани известни личности и ги интервюира. Авшар издава, че през следващите месеци ще издаде книга, в която ще представи своето виждане за живота - тоест, на философска тематика. Хюлия започва разговора с признаването, че заради идването ни гости, днес не е спортувала и се чувства много виновна. По лицето ѝ няма и грам грим, но въпреки това изглежда повече от здрава и свежа. Сутринта изпратила дъщеря си Зехра на училище, а след това отишла до сладкарница Pelit. Макар често да се състезава с времето, Хюлия поддържа прекрасен дом. Без да се стеснява си признава, че не разбира от готвене. Спомня си, когато веднъж сготвила макарони с яйца за дъщеря си и възкликва: "Това беше кошмар!". Въпреки това на масата ни очакват шоколадова торта, мекици и сандвичи с крема сирене. Авшар не приготвя храната за гостите си, но за сметка на това лично избира нещата, които купува от магазина за тях. И приканва да се чувстваме комфортно и да изпием по чаша чай или кафе. Денят ѝ не може да започне без чаша силно кафе. Затова веднага пуска кафемашината. Не обича капучино. Предпочита разтворими във вода гранули Nescafe Gold или Jacobs. Авшар разкрива сутрешните им ритуали с дъщеря ѝ Зехра. Събуждайки я за училище, винаги ѝ пуска песните на любимата ѝ Хана Монтана. Покрай нея Хюлия е добре запозната с детската мода. Говорейки за Зехра, очите ѝ светят. За къщата си споделя, че когато за първи път е влязла, я е намерила за много студена и неприветлива. Именно затова била разрушена до основи и построена отново. "Имам клаустрофобия. Домът, в който живея, трябва да е с големи прозорци и с висок таван. Да виждам зеленина и басейн". Обича да пали камината, независимо дали е лято или зима. Дворът е с площ 2500 кв. м., а вилата е триетажна - с 1100 кв. м. На горния етаж са спалните. За обзавеждането и декорацията се доверила изцяло на Shape Mimarlik и екипа му. Обзавеждането на дома ѝ отнело близо осем месеца. Все още има някои мебели, които са пренесели от предишния ѝ дом в Саръйер, който много обича и не е дала нито под наем, нито го е продала. Дори все още част от дрехите ѝ стои там. Любопитно е, че подземният етаж, простиращ се на 200 кв. м., е превърнат в стая за хобита. Има маса за тенис, домашно кино и боксова круша. Златното правило на Хюлия е в неделния ден да не посреща гости, а да се отдаде на себе си и семейството си. 

_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото второ за сезона и шестнадесето подред издание от "На гости на..." следващия петък, 27 април! Припомнете си предишните издания чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.