Неслихан Атагюл: "Най-голямата жертва, която правя за професията ми, е времето ми"

Здравейте, приятели! Четвъртък е,  8 март, честит празник на всички дами! Продължава публикуването на интервюта с любимите ви турски звезди в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с победителката в миналогодишния четвърти сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017-а - Неслихан Атагюл! Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 20 август 1992 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 25 години, зодия лъв. Освен с ролята си в "Двете лица на Истанбул", където изиграва образа на бедната и скромна Нериман, у нас е позната и с по-малкия си персонаж в най-успешната семейна драма "Листопад" (Yaprak Dokumu). Актьорският ѝ талант пък бива за първи път подобаващо оценен в хитовия филм "Чистилището" (Araf) от 2011 г. В периода от октомври 2015 г. до юни 2017 г. се снима в изключително успешна драма "Черна любов" (Kara Sevda) на StarTV, превъплъщавайки се в ролята на Нихан и партнирайки си с Бурак Йозчивит, която в момента гледаме у нас всяка делнична вечер по Диема Фемили. През лятото на 2016-а се омъжи за своя екранен партньор от "Двете лица на Истанбул" - Кадир Доулу. Съвсем скоро се завръща на екран в новия интернет-сериал на PuhuTV "Дъно" (Dip), в който ще си партнира с Илкер Калели. Да започваме с интервюто!

БЛАГОДАРИМ ЗА ПРЕВОДА НА ИНТЕРВЮТО НА РЕНИ РАЙКОВА!

Това, което най-много ни интересува за актьорите, застанали пред камерата в ранна възраст, е дали са насочени към тази кариера от своето семейство или те са водели семейството си след своята мечта? Как се разви твоята история? 
Бях на седем или осем години и гледах филм с баща си. Изведнъж го погледнах и му казах: „Татко, аз ще стана актриса.“ Той каза: „Ще станеш.“ Може би изобщо не обърна внимание, а може би повярва много... Не знам. Когато бях на 13, намерих номера на една агенция в телефонния указател, разказах на майка си какво искам, убедих я и се записах в нея. Направих първата си стъпка, втората беше да чакам! (смее се.) 

Ти си на 25 и имаш 12-годишен опит в професията. Как това се отразява на начина, по който възприемаш колегите си на твоята възраст? 
Ако това промени мнението ми за тях, ето тогава щях да се обърна към самата себе си и да си кажа: “Изобщо нищо не си разбрала.“ Моят път е много дълъг, има много неща, които да науча. 

Какъв ще бъде първият ти съвет към някого, който иска да бъде актьор? 
Увереност в себе си, постоянство, търпение. 

Знаем, че много обичаш героя Джокер. Кой е твоят любим Джокер? 
Хийт Леджър е любимият ми Джокер. 

Хийт Леджър говори за взаимодействието, което е имал със своя герой и казва: „Обичах да играя Джокера, защото нямаше предел на това, което може да направи или да каже.“ Какво определение ще дадеш на роля, която с удоволствие изпълняваш? 
Колко хубаво го е казал Хийт Леджър... И аз искам да се чувствам по този начин! Мисля си, че е много приятно да играеш герой, който няма ограничения и джендърни различия. Не мога да ви дам определение, но ако съм развълнувана, когато получа една роля, ако ме свива стомаха, тогава за мен тя е удоволствие. 

Коя е най-голямата жертва, която правиш, за да разшириш границите си в твоята професия? 
Време... Това, което жертвам за моята професия, е време. Първо го жертвам, а след това получавам полза. Времето е моята жертва, ориентирана към ползата. 

Как мислиш, че се отразяват върху индустрията нашите променящите се навици с ползването на различни екрани? 
Мисля, че оказва положителен ефект. Някои хора напълно се отдалечиха от телевизора и гледат само интернет-сериали и филми, или пък когато поискат, гледат телевизионни сериали в интернет. Аз поддържам дигиталните платформи с надеждата за създаване на оригинални и независими проекти. 

Какво ти предстои? 
Ние също работим над интернет-сериал. Един проект, който много ме развълнува. Когато прочетох сценария, си помислих, че: „Задължително трябва да съм част от този проект.“ Надявам се, че ще е страхотен за нас, защото всички сме много развълнувани и мотивирани. 

Имаш ли чувството, че живееш на бързи обороти? Опитът ти в професията, бракът... Бреме, което те кара да чувстваш, че трябва да изживееш всичко бързо. Как би коментирала тази ситуация? 
Напротив, опитвам се да изживявам много повече, всичко... Сякаш бързам. (смее се.) Защо опитът ми да е бреме? Ако оставим настрана предразсъдъците, те могат да са нашият компас в живота. Те стават бреме единствено тогава, когато ние ги определим като такова. Живея така, както искам. Както душата ми иска! 

Правиш ли планове? 
Зависи. Понякога съм много организирана, а понякога точно обратното. 

Една реплика? 
„Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв. Гневът води до омраза. Омразата води до страдание.“ 

Сцена от филм? 
Тя е от „Погледът на Одисей“ (Ulysses' Gaze) на режисьора Тео Ангелопулос. Сцената, в която отнасят скулптурата на Ленин. 

Филмът, който можеш да гледаш много пъти? 
The Fall („Падането“). 

Песента, която напоследък слушаш най-много? 
Dead Man („Мъртвец“) на Нийл Йънг. 

Фразата, която употребяваш най-често? 
„Успях ли да ти обясня?“
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица. Очаквайте интервю с първия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 15 март! Припомнете си предишните чрез архива на рубриките ни от тук

2 коментара:

Анонимен каза...

Каква е тази мания към интернет сериалите, всички актьори полудяха по този род сериали!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Най-голямото предимство на интернет-сериалите е това, че те не зависят от рейтинги и повечето са с краен брой епизоди, определен още преди началото. Продължителността на сериите също е доста по-кратка - от по около 60 минути, докато редовните проекти, излъчващи се по телевизията, вече са със серии от по над 120 минути, което изморява актьорите и затруднява сценаристите, следователно - качеството се понижава. Затова интернет-сериали ще гледаме тепърва и от това всъщност печелим най вече ние като зрители, защото ще се радваме на качествени, кратки и стегнати истории.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.