"На снимачната площадка на..." (1): "Песента на живота" (Hayat Sarkisi)

Здравейте, приятели! Петък е, 9 март, и днес започва новата рубрика на СЕРИАЛИ в България "На снимачната площадка на..."! Един от най-мащабните проекти във вече седемгодишната ни история ще се публикува шест последователни петъка в шест издания, за да Ви отведем на снимачните площадки на шест от най-успешните турски сериали за последните години, които посетихме през изминалия месец февруари по време на екскурзията ни до най-любимия ни град - Истанбул. В първото издание се спираме на хитовата драма "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), излъчила се с голям успех по KanalD в периода от февруари 2016-а до юни 2017-а година. 

Основната локация, на която се снимаше "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), бе имението на семейство Джевхер. Фамозната вила се намира в квартал Бебек в европейската част на Истанбул, в непосредствена близост до известния исторически монумент Румели Хисар и до втория мост над Босфора. По-точно - къщата, известна още като Бялата вила (Beyaz Kosk), е на следния адрес: Бебек, улица "Ергуван" №1. 


До имението от "Песента на живота" отидохме през първия ден от тридневната ни екскурзия. Преди това бяхме посетили други локации и вече бяхме поизморени. Всъщност, вилата от "Hayat Sarkisi" бе последната ни цел за деня. Намерихме я сравнително бързо и лесно, защото бяхме проучили мястото и квартала отдавна. Стигането до Beyaz Kosk е най-удобно, бързо и лесно с линията на метрото M2. Ако сте отседнали в старата европейска част на Истанбул, близо до повечето туристически обекти като базара Капалъчаршъ, двореца Топкапъ, Синята Джамия, Св. София и т. н. или по-точно - в кварталите Лалели или Аксарай, най-удобно ще ви е да се качите на спирка Vezneciler с М2 в посока Haciosman и да слезете на спирка Levent, след което да се прекачите за 2-3 спирки с линия М6 до Bogazici University и да се спуснете по улица Akaygen. Вървейки по Akaygen, пред Вас ще видите азиатския бряг на Истанбул. Ако се вгледате по-внимателно, е много вероятно да видите в далечината и имението, в което се снимаше "Твоят мой живот". Ще минете и покрай дома на Лейля от "Черна любов" (Kara Sevda), който аз поне отминах, защото не съм гледал сериала, но впоследствие разбрах, че и той се е снимал там. 

В далечината на азиатския бряг - имението от "Твоят мой живот" (Paramparca)
Признавам си, че квартал Бебек не оправда високите ми очаквания. Имайки се предвид, че в него живеят голяма част от знаменитостите на Турция и че се води като един от най-елитните и скъпи квартали в Истанбул, не ме впечатли с нищо кой знае какво, освен, разбира се, с вилата от "Песента на живота", която, признавам си, изглежда много по-впечатляващо и красиво на живо, отколкото на екран. Стигайки до спирка Levent и слизайки от метрото М6, исках да изляза навън и да видя впечатляващите небостъргачи на Истанбул, намиращи се в района Левент, които ни показват все по-често в турски сериали. Снимах само малка част от тях, след което отново слязохме в метрото, за да се качим на М2 и да се върнем в хотела ни, тъй като денят беше на привършване.


_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото второ издание от "На снимачната площадка на..." следващия петък, 16 март! Бърз достъп до всички броеве ще имате в архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.