Али Бурак Джейлян: "Пътят ми до актьорството мина през конната езда"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 15 февруари, и продължава публикуването на интервюта с любимите ви турски звезди в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с един от младите турски актьори, познат у нас от хитовата драма "Черна любов" (Kara Sevda). Това е Али Бурак Джейлян! Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 26 май 1991 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 26 години, зодия близнаци. Висок 1.80 см, тежи 78 кг. Завършва университета "Kocaeli". Получава образованието си по актьорско майсторство в школата на Осман Ямурдерели. Прави дебюта си като актьор в хитовата драма "Черна любов" (Kara Sevda), която в момента гледаме у нас всяка делнична вечер по Диема Фемили. В нея пресъздава образа на Туфан. Сценарият на проекта обаче изисква неговото напускане десет епизода преди финала, през април 2017-а. От лятото на миналата година се снима с главна роля в хитовата медицинска драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi), приключила наскоро в южната ни съседка. В нея изиграва ролята на доктор Оуз. На снимачната площадка на проекта среща любовта в лицето на младата актриса Мерве Чаъран. Да започваме с интервюто, в което Али Бурак разказва за героя си в "Черна любов" Туфан!

Как върви снимачният процес на "Черна любов"?
Върви добре. Всичко върви много добре и по ноти. Работим с много бързо темпо пет дни в седмицата. Всичко се променя в зависимост от развитието на сценария и на героите ни. Търсим подходящи връщания към предишни моменти, новото им пресъздаване. Рейтингите ни свидетелстват за това. Реакциите на гледащите ни зрители са много добри. Мисля, че ни обичат.

Ще ни разкажеш ли повече за героя си Туфан?
Разбира се. В сериала има бели, черни и сиви герои. Белите винаги са добри, черните - винаги лоши. Докато сивите понякога са добри, а друг път - лоши. Но обстоятелствата, с които животът ги сблъсква, правят сивите герои по-скоро лоши. Туфан е от сивите герои, но клони повече към лошите. Туфан е в много голяма вътрешна война. Понякога зрителите не харесват Туфан, друг път го съжаляват. Защото Туфан търпи трудностите. И всъщност има причина да е до човек като Емир. Дори да участва в лоши сцени, зрителите виждат скритата доброта на Туфан и някои дори казват, че ще мине на страната на добрите. Да не забравяме и проницателният ум на Туфан, както и търпението му.

Прилича ли Туфан на Али Бурак Джейлян?
По-скоро не. Пресъздавайки даден герой, разбира се, му даваш нещо от себе си. Но режисьорът има изисквания към мен относно образа на Туфан. Защото Туфан е длъжен да чисти историята. В живота не съм лош човек. Просто Туфан е в сянката на Емир. В реалността аз съм свободолюбив. Но все пак имаме някои черти, по които си приличаме.

Какво е да участваш в толкова гледан и харесван сериал като "Черна любов"?
Много вярвам в съдбата и в късмета. Мисля, че това е моят късмет. Участвал съм в няколко епизода от "Възкресението на Ертуурул", но същинската ми работа като актьор е в "Черна любов". Да играя на една снимачна площадка с толкова успешни и доказали се актьори, за мен е голяма чест. Работейки с тях, едновременно продължавам да се уча. Дори само докато ги гледам, мога да взема и да науча по нещо от тях. Каквото и да става са големи професионалисти и никога не е имало напрежение на сета. 

Как приемаш големия интерес на момичетата към теб? Рус със сини очи. Оприличавали ли са те с Къванч Татлъту?
Мисля, че напоследък сравняват всички светли мъже със сини очи и руса коса с Къванч Татлъту, а всички тъмни мъже - с Бурак Йозчивит. Не мисля, че приличам на Къванч Татлъту. Прекрасен и много успешен актьор е, да. Честно казано, интересът на момичетата към мен е повече в социалните мрежи. Рядко ми се случва някоя на живо да ми каже: "Влюбена съм в теб". 

От кои актьори се учиш и взимаш пример?
Има много актьори, които следя и които харесвам. Сред тях е Халюк Билгинер. А от сериала, в който играем заедно - Зеррин Текиндор.

Доколкото знам, нямаш актьорско образование. Къде се обучаваш в момента?
В момента съм в школата по изкуства на Осман Ямурдерели. В нея с мен работят много добри актьори и учители. Много актьори са минали именно през школата на вече покойния Осман Ямурдерели и за мен е чест, че съм в нея. В школата взимаме уроци по актьорско майсторство и поведение пред камера. Има етапи, през които всеки преминава и така се отсяват най-добрите. Първият етап е два месеца и е много натоварен и изморителен. Учителят ми по поведение пред камера беше Хилял Сарал, а сега е режисьор на сериала, в който играя.

Как започна с актьорското майсторство?
След като завърших основно образование, исках да стана треньор по конна езда и започнах да следвам с такава специалност. Исках да работя не само в Турция, но и в чужбина. След това си поставих амбицията да направя цялата си дейност под формата на телевизионно предаване. Исках да покажа възможно най-бързо на хората какво правя. След няколко излъчени епизода от предаването по телевизията, не намерих спонсори. Затова програмата слезе от екран. В продължение на две години се опитвах да започна отново. Но не успях. Малко по-късно в профила ми в социалната мрежа една кастинг-агенция беше написала, че търси ездач - професионален, рус, със сини очи, приличащ на европеец. Казах си: "Че това съм аз, мен търсят". Ставаше въпрос за сериала "Възкресението на Ертуурул". Отивайки на снимачната площадка, не си мечтаех да стана актьор. Просто исках след тези две години да пробвам нещо различно. Казах си, че вече трябва да правя нещо различно, независимо какво. И ето, че в последствие това се оказа актьорството.

Каква беше детската ти мечта?
Като на повечето малки момчета - да стана войник. Бях дете, изпълнено с любов към родината. Детската ми мечта беше да стана или командир, или морски военнослужещ, или военен пилот. Пораствайки малко, вече мечтаех да стана психолог или съдия. Но ето, че станах актьор. Никога не се знае къде ще ви отведе животът.

Защо избра да следваш със специалност конна езда?
От много малък обичам конете и мога да кажа, че яздя много добре. Мога да провеждам и рехабилитации с коне на болни деца. След като взех официално удостоверение за ездач, исках да превърна това свое хоби в професия. Но ето, че не се получи така и това си остана само като мое хоби.

Какво искаш да кажеш на читателите ни?
Най-вече, че съм много щастлив от интереса и вниманието ви към мен! Получавам прекрасни писма от вас. Много съм щастлив, че харесвате Туфан. Най-ценното нещо в живота е времето. Благодаря на всички, което отделят от времето си за мен! Продължавайте да гледат "Черна любов", защото предстоят още много изненади, свързани с Туфан. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица. Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 22 февруари! Припомнете си предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.