СЕРИАЛИ в България на 7 години! Какво да очаквате тази пролет?

СЕРИАЛИ в България навършва 7 години! Да, точно преди седем години, на 28-ми февруари 2011 г., започнахме да работим с една единствена цел - да създадем и развием платформа, на която всички фенове на сериалите да се чувстват като у дома си. С годините се променихме и израснахме много, но едно остана същото - мотивацията ни. Мотивацията да предлагаме все по-качествено и интересно съдържание. Вече седем години продължаваме да публикуваме изцяло авторски материали, които четат хиляди. За седем години публикувахме почти 2000 статии, под които вие оставихте общо над 6000 коментара! За тези седем години 4500 от вас харесаха фейсбук-страницата ни! За тези седем години водихме общо 20 седмични рубрики, пожънали голям успех! През тези седем години посетихте блога ни общо над 6 500 000 пъти! Безкрайни благодарности - за подкрепата, за идеите, за съветите и за градивната критика, отправяме към всички наши читатели, които вървяха и продължават да вървят заедно с нас по този път. Вашата подкрепа е най-голямата награда за нас! БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА! Ще се радваме да споделите с нас какво ви харесва в блога, какво искате да се подобри, както и да споделите с нас идеите и предложенията си за развитието на сайта. Знаете, че вашето мнение има значение за нас! 

Първият пролетен месец март настъпва утре и по този повод е време да обявим пролетната ни програма тази година. Най-големият гвоздей в нея е петият сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2018 г.! Той започва след два дни, на 2 март, като обещава много изненади! За първи път тази година можем да кажем, че всеки един от 18-те участници във формата има реалния шанс да го спечели. Имената им съобщихме през изминалия месец февруари във фейсбук-страницата ни. Нека ги припомним: Амине Гюлше от "Сега и завинаги", Берен Гьокйълдъз от "Майка", Берк Джанкат от "Градско момиче" и "Великолепният век: Кьосем", Бурджу Бириджик от "Песента на живота", Джан Яман от "Да обичаш на инат" и "Пълнолуние", Екин Коч от "Великолепният век: Кьосем", Енгин Йозтюрк от "Пепел от рози" и "Великолепният век", Зеррин Текиндор от "Забраненият плод", "Север-Юг" и "Черна любов", Йозге Гюрел от "Сезонът на черешите" и "Пълнолуние", Каан Урганджъоулу от "Изкушение" и "Черна любов", Лейля Танлар от "Твоят мой живот", Нурсел Кьосе от "Твоят мой живот", Онур Бююктопчу от "Любов под наем", Серкан Чайоулу от "Сезонът на черешите", Толга Саръташ от "Дъщерите на Гюнеш" и "Обещание", Фуркан Палалъ от "Стая 309", Хазал Филиз Кючюккьосе от "Прости ми" и "Черна любов" и Ханде Ерчел от "Дъщерите на Гюнеш", "Любовта не разбира от думи" и "Черна перла".

Според броя харесвания, които получиха при обявяването си, ето как се подреждат участниците в първата временна класация за сезона. Амине Гюлше е с най-много харесвания - 174, Зеррин Текиндор е втора със 103 харесвания, Берен Гьокйълдъз и Каан Урганджъоулу са трети с по 80, Лейля Танлар е четвърта със 70, Онур Бююктопчу е пети с 61, Хазал Филиз Кючюккьосе е шеста с 57, Йозге Гюрел е седма с 44, Серкан Чайоулу е осми с 42, Джан Яман е девети с 41, Нурсел Кьосе е десета с 39, Берк Джанкат е единадесети с 38, Екин Коч е дванадесети с 37, Енгин Йозтюрк и Толга Саръташ са тринадесети с по 30, Фуркан Палалъ е четиринадесети с 29, Бурджу Бириджик е петнадесета с 28 и Ханде Ерчел е шестнадесета с 19. Всички тези цифри обаче нямат никакво значение, тъй като битката тепърва започва и нищо не е ясно. 

Регламентът и тази година остава непроменен – от петък до вторник, в рамките на 4 дни, ще се провеждат номинациите в „Любима турска звезда 2018”, като след тях всеки вторник ще бъдат съобщавани имената на четиримата или петимата застрашени от изгонване състезатели, които от вторник до петък, в рамките на 3 дни, ще се борят за продължаването си напред във формата, като всяка петък вечер ще става ясно името на отпадащия участник. И тази година Ви очакват изключително интересни номинации и елиминации, сред които вече познатите Ви обикновени, по двойки и по групи, както и напълно нови, които обаче ще запазим в тайна, за да бъдете още по-изненадани. На четвърт-финала остават 9, на полу-финала - 7, а на големия финал - само 5 състезатели, порещи се за оспорваната титла "Любима турска звезда 2018"! И тази година всеки един от елиминираните участници ще има възможността да се завърне в даден момент от играта в специален кръг.


Част от пролетната ни програма ще бъдат и целогодишните ни рубрики, които продължават с пълна сила. Най-дългата ни рубрика, една от емблемите на СЕРИАЛИ в България - "Какво гледат в Турция?", съвсем скоро отбелязва четири години от началото си и 200 броя. Минала през различни трансформации и формати и затвърдила се като предпочитания източник за научаване на рейтингите на сериалите в южната ни съседка, тя продължава с нови издания и всекидневни обновявания с финализирания в понеделник. И през пролетните вторници ще продължите да четете нови броеве от другия ветеран - "Турция представя..."! В новите издания от рубриката ще продължим да представяме най-новите заглавия, започващи в Турция, в пълни подробности. За пета поредна пролет четвъртъците в програмата ни са посветени на интервюта с участниците в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда", които започват на 15 март. Как се представят сериалите в южната ни съседка в социалните мрежи, ще продължим да информираме всяка събота в най-младата сред рубриките с неизчерпаеми ресурси - "Какво коментират в Турция?". А всяка неделя продължаваме да публикуваме нови броеве от най-четения ни и известен формат - "Турските актьори 24/7", който водим вече три години и половина. 

Тази пролет ще реализираме и един от най-мащабните проекти в седемгодишната ни история. Наскоро екипът на СЕРИАЛИ в България отиде чак до Истанбул, Турция, за да ви отведе през пролетните петъци на снимачните площадки на шест от най-известните и гледани турски сериали! Подготвили сме ексклузивно и само за вас богат снимков и видео материал от местата, където са били снимани или продължават да се снимат хитовете "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), "Жена" (Kadin), "Отново любов" (Ask Yeniden), "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) и "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). На снимачните площадки на някои от тях срещнахме любими актьори, на други - бяхме поканени да влезем и да разгледаме отвътре. На някои от тях ни побиха тръпки от щастие, а на други - от страх. След успеха на кратката ни поредица от статии "Истанбул - едно вълшебно място" през есента на 2017-а, тази пролет ще продължим да ви отвеждаме в най-красивия град на света, за да усетим заедно атмосферата, която само той притежава. Рубриката ще върви под заглавието "На снимачната площадка на..." и започва на 9 март, като ще се публикува в шест последователни петъка. 

По-късно, през април, подготвяме нов мини-сезон на рубриката, публикувала се през пролетта на изминалата 2017-а година и пожънала голям успех - "На гости на...". Тя започва веднага след края на "На снимачната площадка на..." и тази година ще се публикува всеки петък. По план новият сезон започва на 20 април, като в него ще продължим да ви отвеждаме в домовете на любимите ви звезди от сериалите.

За момента, също като през есенния, и през пролетния сезон сряда остава свободен ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Не се ангажираме с воденето на каквато и да е рубрика или проект в този ден, а ще публикуваме коментарни статии, свързани с телевизионния ефир в южната ни съседка, които ще вървят под етикета "Разни". Може би няма да публикуваме всяка седмица, но за сметка на това анализите ще бъдат качествени и интересни. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Честит рожден ден

Анонимен каза...

Поздравления! За това, че ви има, че толкова години работите и се задържате в нета, за старанието ви да ни информирате! Бъдете живи и здрави, щастливи и с още по-големи успехи!

Админ каза...

Искрено благодарим! :)

Предоставено от Blogger.