Гупсе Озай: "Баръш ме харесва, защото съм самоуверена"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 18 януари, и продължава публикуването на интервюта с любимите ви турски звезди в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с една от най-обсъжданите турски комедийни актриси, към която никой не остава безразличен. Мненията за нея са от суперлативи до суперхейт. Това е Гупсе Озай! Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 30 юли 1984 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 33 години, зодия лъв. Родена е в черкезко семейство. Завършва Егейския университет със специалност "Радио, телевизия и кино". Първоначално се занимава с документални филми, както и с реклама, но по-късно се преориентира към телевизията. След участие в няколко сериала, заедно със свои приятели започва да прави т. нар. психологически скечове. В същото време участва в хитовата комедия "Лъжовен свят" (Yalan Dunya). През есента на 2014-а я спохожда голямата популярност, като изиграва главната роля в хитовия комедиен филм "Делиха" (Deliha) и едновременно с това написва сценария му. Именно на снимачната площадка на блокбастъра Гупсе се среща с Баръш Ардуч, който по това време не е толкова популярен. Двамата се влюбват и започва връзката им, която продължава и до днес и която е сред водещите теми в турското медийно пространство вече повече от три години. През 2016-а отново участва в комедийна лента по свой сценарий - "Зълвичка" (Gorumce), партнирайки си с Буура Гюлсой и Еда Едже. Преди броени дни пък по турските кина тръгна дългоочакваната втора част на "Делиха" (Deliha), в която отново се изявява и като главна героиня, и като сценарист. Да започваме с интервюто!

Какво означава името ти Гупсе?
На черкезки "гу" означава "душа". "Псе" - "вода". Накратко, казвам се Душичка!

Родителите ти дълго ли са мислили как да се казваш?
Майка и татко са черкези. Всичките ми братовчеди също носят черкезки имена. Майка много е харесала името Гупсе.

Това има ли някаква предистория?
Докато се разхождала, майка ми намерила камък. Изведнъж от камъка пламнала малка искрица. Мама се шокирала. Шегувам се, каква предистория може да има?! Харесали са името и така са ме кръстили.

Да носиш различно име, дава ли ти шанса да бъдеш различна?
Според мен - не. Тук не се шегувам. Когато възкликнат: "О, колко странно име!", хората очакват да видят и други странности. И май вече съм принудена да им казвам, че не съм толкова различна. Но станах странна. Наум си казвам само: "Брей!", нищо друго. 

Първо си била сценарист, после и актьор. Отскоро вече си и режисьор. Сега си всичко. Как стана това?
Хм, откъде да започна... Преди 67 години, докато летях в самолета, прочетох следното в една книга: "Отглеждайки децата си, се опитвайте да ги насочвате към професиите, които някой ден ще работят с удоволствие и желание". Тогава си казах: "Ах, какво да правя?". И започнах да пиша реклами. Но не бях щастлива. Присетих се за първия ми своеобразен скеч, който направих в училище и всички деца се смяха. Казах си: "Значи като малка съм била комедийна актриса". Така завърших специалност "Телевизия и кино". После дойде останалото.

Защо постоянно се опитваш да правиш още и още, да надграждаш постигнатото?
Може би защото съм зодия лъв. Шегата настрана, но сякаш се изпитвам до каква степен мога да контролирам и ръководя всичко. Не ми стига... Ако само пиша, си казвам: "Най-добре ще го изиграя аз!". Ако играя, си казвам: "Най-добре бих го заснела аз!". Не съм егоист, а по-скоро искам да правя всичко.

Поздравявам те! Колко жени в днешно време правят всичко това накуп...!
Благодаря. Но и аз си имам учител. Казва се Гюлсе Бирсел (бел. ред. известна турска комедийна актриса). 

Все пак си единствената жена, която едновременно пише, режисира и играе. Как се чувстваш?
Винаги, независимо дали съм успяла или не, си казвам: "Браво, момиче!". Фенка съм на смелостта ми! А и като жена ми харесва да разчупвам наложените представи и да разтърсвам хората.

Как успяваш да правиш всичко едновременно?
Честно казано, впускам се само в предизвикателства, с които мога да се справя. А и отношенията ми с хората са добри. Създавам добра обстановка. Заобиколена съм от хора, които винаги ме подкрепят и ми помагат. Иначе човек би полудял.

Получи ли това, което искаше, с първата част на "Делиха"?
Получих го. Много се развих, възприемам "Делиха" като първият, начален етап в кариерата ми. Исках да го пробвам. Исках да видя какво ще стане. За всички беше странно да видят сама жена на афиша на филма. Но това, което ме направи най-щастлива, е, че успях да разсмея децата. Успях!

До дни идва "Делиха 2". По-добра ли ще е от първата?
Не знам дали ще е по-добра, но аз съм по-добра. С всеки следващ проект развивам актьорските си и сценаристки качества все повече. Тук, освен това, съм и режисьор.

Какво очакваш?
Да чуя: "Браво, момиче!". 

Напълня с 23 килограма за този филм. Как го направи?
Ядох с голям кеф! Това беше един от най-хубавите периоди в живота ми. Без да се притеснявам за килограмите, ядох и пих всичко, каквото обичам, и се тупах по коремчето. Не спрях да ям тестени и сладки неща. Това, че съм много подвижна, ми попречи. Но пък мозъкът ми помогна, като си каза: "Това момиче иска да напълнее". Да вярваш в това, което правиш. Мисля, че това се казва мотивация! 

Какво яде най-много?
Шоколад.

Значи яде от всичко по много?
Точно така. Когато ми казваха: "Не прекалявай!", аз отговарях: "Но героинята ми е пълничка!". И продължавах да ям, смеейки се.

Къде напълня най-много? 
В корема и в ръцете. Краката ми винаги са слаби. Затова за "Делиха" обличах широки панталони. 

Успя ли да отслабнеш досега?
Досега съм свалила 13 килограма, остават ми още 10.

Не те ли беше страх, че ще си останеш така?
Беше ме. Защото станах на 34 години и метаболизмът ми се забавя все повече. Миналия път, например, отслабнах по-бързо. Този път гладувах много. 

Успешна жена си. Възприемаш се като бизнесдама или по-скоро като бохем и човек на изкуството?
Май съм бизнесдама. Въпреки че много исках да съм бохем и човек на изкуството. Още не съм се научила да не мисля за всичко стратегически и математически. Искам да имам свободата да правя само това, което обичам.

Вярно ли е, че с половинката ти Баръш Ардуч сте разделени?
Не е вярно.

Тогава защо излизат такива новини?
Мисля, че на "журналистите" им е интересно какво ще се случи, ако ги пишат. Когато пиша сценарий, и аз си задавам въпроса: "А ако се беше случило?". Всички са великолепни сценаристи!

Изнервя ли те това, че имаш връзка с толкова харесван от жените мъж?
Изнервя ме понякога, разбира се. Най-вече защото сме известни. Всеки момент мога да получа линч в социалните мрежи. Добре, че съм в зряла възраст и не се впечатлявам от такива неща.

Постоянно са в очакване да се разделите...
Да, разбира се. Хората се дразнят от неща, които вървят по вода. Когато техните животи не вървят както трябва, искат да направят и тези на другите такива, да са нещастни. Нормално е.

Според теб кое твое качество впечатлява Баръш най-много?
Вероятно, че съм самоуверена. Ако бях на негово място, и аз щях да искам да съм със смела и самоуверена жена, здраво стъпила на земята. Иначе е много скучно.

Кои са трите причини зрителите да гледат "Делиха 2"?
Филмът е много смешен. Филмът е много топъл. Има и много млади и новоизгряващи таланти. Абе, филмът е хубав, гледайте го!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица. Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 25 януари! Припомнете си предишните чрез архива на рубриките ни от тук

11 коментара:

Анонимен каза...

Стига сте писали глупости. Тази Гупсе е една ужасна и много вулгарна жена, популярна, благодарение на връзките и парите на баща си. Баръш отдавна не я харесва и вече живее в отделна квартира. Имаха споразумение до премиерата на Делиха 2 да се появяват заедно. Ако пуснете клип с нейни интервюта, ще видите, че поведението й е на хамалин от доковете.

Анонимен каза...

Преди да публикувате каквото и да е първо се поинтересувайте за какво иде реч.Тази отвратителна ако може да се нарече жена и недолюбвана заради пошлото си поведение и лъжите които говори винаги в нейна полза.Това не е вярно!Даже и да го е казала съберете информация уверявам ви има от къде и тогава пишете.Те не живеят заедно по последна информация даже и са разделени.Баръш изчакваше да мине премиерата и.Вземете и напишете няколко реда за миналото и ще е по интересно за читателите ви със сигурност ще си вдигните рейтинга.Има страхотно минало и снимки и репортажи вие сте на ход.............

Админ каза...

До 1 и 2 коментар:
Здравейте,
Това е най-новото интервю на Гупсе - от преди две седмици. Личният ѝ живот, както и този на Баръш, не ме интересува особено. Гледал съм филма ѝ "Зълвичка" и съм с много добри впечатления за нея като артист и професионалист. По-различна е - да. Не се вписва в общоприетите рамки - да. Има по-странно чувство за хумор - да. Но това в никакъв случай не означава, че е лош човек. Пределно ясно ми е какво се случва в интернет и какво се пише за нея. Факт е, че жената продължава да работи с пълна сила. А ако беше толкова ужасна и вулгарна, за колкото я имате, то Баръш би трябвало да бъде същият, щом е с нея вече повече от три години.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

И какво му харесахте на :Зълва"?Нищо интересно
,нейните коронни ми9мики на лицето ипосредствена игра.Мога да кажа добри комедии са Статус на връзката-объркан.Там наистина имаше комедия,а при тая самозванка пародия.Самочувствие без покритие.Гледала съм Делиха 1 пълен буламач.Ако тая е комедийна актриса значи тежко и горко на комедията в Турция.

Анонимен каза...

Очевидно е и много скромна, освен самоуверена.

Анонимен каза...

толкова скромна,че чак нахална и нагла до безобразие след всички факти и снимки,които изкараха за нея.

Анонимен каза...

Най щастливата и най мразената жена до най-желания мъж Баръш Ардук, млад ,красив, интелигентен - 4 езика, зашеметяваща атлетична външност, и вече звездна кариера и космически хонорари.
Възхищавам се на Гюпсе за смелостта и да напълнее 23 килограма и да срещне голямата любов в лицето на Баръш. Гледах клип с участието и в "Гласът на Турция" беше с перфектна фигура, дано да я възстанови. Честно казано не я харесвам до Баръш, неговите фенове непрекъснато я обиждат, на пръв поглед като ги видиш двамата ти идва на ум поговорката "Хубавите ябълки прасетата ги ядат", но факт е връзката им от 2014 година. Ако иска да стои добре до този красив "Аполон" трябва да си смени стайлинга, нищо че е закръглена. Да вземе пример от екранната партньорка на Ардуч Елчин Сангу на всички представяния и награждавания стои до него като изящна перла със защеметяващ стайлинг и визия- красива жена, ненапразно Гюпсе е много ревнива и дори е стояла на снимките на филма "Време на щастието" да Ардуч, тъй като се е наложило да утешава Елчин за разправия с нейния приятел и са били доста време на саме. Ардуч в интервюта за известни списания и публикация в наше списание изразява желание да създаде семейство и деца, да видиме коя ще е щастливката!

Админ каза...

До 4, 5 и 6 коментар:
Здравейте,
Довечера Гупсе ще бъде специален гост на Хюлия Авшар в собственото ѝ шоу, така че - ще имате нов материал за обсъждане. ;)
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Нали? Не знам някоя друга турска актриса да е жертвала така драстично външния си вид заради работата си. В "Зълва" е с фигура на супермодел, а в "Делиха" е доста закръглена. Наистина се изисква голяма смелост и отдаване. Относно това как стои до Баръш - според мен си отиват много заедно. Допълват се взаимно. Той е по-премерен и тих, докато тя е по-нахакана и предизвикателна. Между другото, намирам я за красива жена, независимо дали с 23 килограма повече или по-малко. Има един особен неповторим чар, за усмивката ѝ да не говорим. А пък покрай целия хейт започвам да я харесвам все повече...
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Админ: Явно не познаваш Йешим Джерен Бозоолу, мой човек! Тя далеч повече се жертва за външния си вид заради работата. Над 20 килограма е качила и приличаше на бабичка. Така че ако не познаваш друга актриса, която да се жертва то тогава прочете за Йешим, която е сто пъти по-добра актриса от Гюпсе

Анонимен каза...

До Администратора
Ако вие наистина се възхищавате от тази жена, това говори много лошо за вас. Гупсе е мразена не защото е с Баръш, а за всички гадости, интриги и клевети, коите направи и продължава да прави. Нейният живот е само манипулации, лъжи и клевети. Явно и вие сте от платените й слуги, журналисти-мекерета. "Делиха" е най-противният филм, който съм гледал някога и ако мислите, че Гупсе е добра артистка, значи никога не сте гледали качествени филми.Като е толкова добра артистка, при нейните връзки, защо никой режисьор не я кани да я снима? "Зълвата" е треторазряден сериал. Защо тази артистка никога не беше номинирана и никога не спечели някаква награда? Защо след като има уж толкова фенове, в гласуването за Младежките награди има само 3100 гласа, а Елчин Сангу наближава 100000? За мръсотиите, които прави постоянно всички са запознати.А вие сте жалки с измислените си поръчкови статии.

Unknown каза...

И Елчин и Гупсе са му какички, зодия властни лъвици , от черкезки произход и от Измир. Горкото момче, толкова е сладък, така че е време да си намери някое свястно младо момиче, с което да се чувства истински мъж.

Предоставено от Blogger.