Елчин Сангу: "Искам да участвам в по-смели и различни проекти"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 4 януари, и продължава публикуването на интервюта с любимите ви турски звезди в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с една от най-известните турски актриси Елчин Сангу, която в момента гледаме всеки делничен следобед в романтичната комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask) по БТВ. Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 13 август 1985 г. В момента е на 32 години, зодия лъв. Започва да се занимава с актьорско майсторство през 2010 г. У нас я познаваме чрез малката ѝ роля в семейната драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), както и чрез по-важните ѝ такива в хитовете "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi) и "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). Световната популярност обаче придобива през лятото на 2015 г., когато се включва с главна роля в най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), превъплъщавайки се в първата си главна и най-успешна роля досега, с която я запомнят всички - Дефне. Да преминем към най-новото интервю с Елчин, което е от ноември 2017 г. и е взето след премиерата на игралния филм "Време за щастие" (Mutluluk Zamani), в който си партнира отново с Баръш Ардуч!

Това е първата ти главна роля в киното. Как се чувстваш?
Понеже наистина не знам, се надявам крайният резултат и успех да бъде добър. Като всеки първи път съм малко неуверена, наблюдавам, пробвам, уча се. Надявам се всичко да мине добре.

Направихте интересно нещо. Двойка, която бе може би най-известната на малкия екран, излезе заедно на големия. Какво направи, за да разграничиш сегашния си образ на Ада от този на Дефне, в който свикнахме да те гледаме?
В продължение на година и половина бяхме заедно. Външно предишните и сегашните ни герои не се различават много, но зрителите видяха разликите в характерите на Ада и Дефне. Дефне беше замислена с напълно различна концепция. Оттук нататък е нормално да сравняват всяка моя нова роля с Дефне. Защото самата аз имам специфични движения и мимики, които предавам на образите си неусетно. Не знам, ще видим.

Как взе решение да участваш във филма? Преди това името ти се споменаваше за друг проект, но в последния момент разбрахме, че ще се снимаш във "Време за щастие". 
Когато се съгласих да участвам, не съм гледала като фактори на историята и продуцентската компания. Шенол (Сьонмез), Баръш (Ардуч) и аз искахме да направим нещо заедно. Двамата обсъждаха какво да бъде те и неусетно и аз станах част от него. Най-малкото исках да направя нещо с тях, за да ми остане като спомен. Резултат от това нещо не беше важен от самото начало. А и феновете на "Любов под наем" много искаха да ни видят отново заедно. Разбира се, че не гледах добре на това веднага след края на сериала отново да играя с бившия ми екранен партньор. Но този път ставаше въпрос за игрален филм и исках да опитам.

Какво е да снимаш филм?
Много е било хубаво. Мога да кажа, че първият ми сет на игрален филм беше наистина много хубав. Като вкусна хапка - снимаш и свършва. След това сядаш и го гледаш.

Гледаше ли се, докато играеше и след това?
И докато се снимах, и след това не съм се гледала. Дори не съм гледала отделни части. За първи път гледах филма на предпремиерата му.

Доволна ли си от това, което видя?
Доволна съм.

Тогава ще ни разкажеш ли повече за "Време за щастие", без да издаваш подробности от сюжета, разбира се?
Това е филм за хората, които са осъзнали жестоката истина, че светът ни и хората в него въобще не са щастливи, а че сме сами и нещастни. Но за хората, които след това с уверени крачки вървят по пътя към щастието. Звучи доста депресиращо, но всъщност филмът предава послания и докато го гледаш, не се чувстваш и зле и за момент. Накрая обаче получаваш посланието, което обаче по-скоро те разсмива, отколкото разплаква. Енергията на филма ще ви накара да се почувствате добре.

Ще има ли продължение/втора част?
Наистина не знам (смее се).

Носят се слухове, че си казала, че не искаш да играеш в драми. Вярно ли е това?
Не е. Не съм казвала, че не искам да участвам в драми. Имах предвид, че не искам да участвам в драми за интернет-платформи. Ако получа предложение от някоя дигитална платформа, то ще трябва да е за нещо различно от драма, за да приема. Не искам проектите, в които участвам по телевизията, да си приличат с тези, в които участвам в интернет. Казах, че искам да се снимам в по-смели и различни истории.

Искаш ли да участваш в интернет-сериал?
Искам. И то много.

Кога ще те гледаме по телевизията? И какво стана с "Гюлизар"?
С "Гюлизар" не се получи... Много исках, но някои събития попречиха. Надявам се в най-скоро време отново да се спра на история, която да ми хареса толкова. Защото за мен "Гюлизар" беше проектът, за който казвах, че отдавна искам да играя. За съжаление, не се получи.

При това положение ще се завърнеш ли на малък екран през 2018-а?
Все още не е сигурно и не мога да дам ориентировъчен месец или сезон. Но искам да се завърна по телевизията. Защото едновременно и ми липсва, и искам да работя.

Имаш ли амбиции да пробиеш в чужбина?
На този въпрос повечето ми колеги отговарят с "да", но знам, че това не е толкова лесно. Наясно съм, че подобна мечта не се сбъдва с няколкомесечно пребиваване в Америка. Да се снимаш в турски сериали, които се гледат в целия свят, е различно от това да се снимаш директно в Америка, разбира се. Трудно е. Иначе би било много хубаво. Но пътят е много труден.

В началото на този телевизионен сезон сключи договор с KanalD. Какви са предимствата и недостатъците на подобни договорни отношения с определен канал?
Да работя с най-големия телевизионен канал в Турция, за мен може да бъде само предимство. Затова реших да работя с KanalD.

Да кажем, че преди това заснемеш още един игрален филм. Какво да очакват зрителите от него?
Ще е сладък, топъл, симпатичен, с положителна енергия. Зрителите ще излизат усмихнато от кино-салоните.

Да е известен, да е обичан, да го аплодират, да го харесват, да го признават - всичко това храни егото на всеки един актьор. Ти обаче стоиш далеч от тези неща, здраво стъпила на земята. Как стана толкова улегнала/мъдра?
Не знам дали това е мъдрост или нещо друго, но вътрешно никога не съм се имала за нещо кой знае какво. Такава съм, каквато искам да съм. Живея стратегически. Правя това, което ми казва вътрешният ми глас. Следвам интуицията си.

Все пак, как приемаш признанията и аплодисментите? В момента не си на екран...
Да, но продължавам да живея. И виждам обичта и признанието на хората.

Излизаш и вдъхваш живот на даден герой. След това биваш награден за играта си. Какво мислиш по въпроса за наградите?
Мисля следното: хубаво е да получаваш награди като признание за работата си, но не всички подобни класации са организирани правилно. Като се замисля, вече дават награди на всеки. Също и всеки раздава награди. По този начин наградите, бивайки толкова много, се обезсмислят поне за мен.

Историите, които ни показват по телевизията, като ли вече са еднакви и изчерпани. Какво мислиш, че трябва да се направи, за да се преодолее това безплодие на идеи, и каква роля играят продуцентите и телевизията в случая?
Със сигурност трябва да се направи нещо. Именно това е причината в момента да не участвам в сериал. Четейки някои сценарии, си спомням за проекти, които съм гледала преди 10 години. Едни и същи са. Няма нищо различно. Затова в момента очаквам и търся различна история. Съгласна съм дори да участвам във фентъзи-проект, стига да се различава от останалите и да не ми доскучава, докато играя. Някои ще кажат, че съм в сектора едва от няколко години и едва ли не как може да ми доскучае. В случая гледам от гледната точка на зрителя. Как да участвам в едни и същи истории, след като са ми скучни? След като изгледам "Strangers Things" не ми се гледа нищо друго. Какво да направя? И в Турция трябва да има подобни проекти.

Права си. Като за финал - какво искаш да кажеш на зрителите на "Време за щастие"?
Надявам се, да сте усмихнати и засмени, докато го гледате. Приятно гледане! 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица. Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 11 януари! Припомнете си предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.