Фуркан Палалъ: "Бих искал да играя с Джансу Дере"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 9 ноември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси в СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с Фуркан Палалъ - актьорът, когото в момента гледаме всеки уикенд в "Стая 309" (№: 309) по Диема Фемили. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 27 октомври 1986 г. в турската област Коня. В момента е на 31 години, зодия скорпион. В юношеството си се занимава професионално с баскетбол в родния си град, жънейки голям успех. Влизайки в университета обаче, той се сбогува с тази своя страст. Следва кариера на модел и то каква само... През 2011-а се явява на престижния конкурс за красота "Най-добър модел на Турция" (Best Model of Turkey), който печели! Същата година представя родината си на международното състезание - "Най-добър модел в света" (Best Model of the World), след което също се окичва със злато! Следва актьорската му кариера, която се оказва най-успешното за него поприще. Първата си роля изиграва в хитовата младежка драма "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), пресъздавайки образа на Арас. Следва епизодично участие в най-харесвания турски сериал у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). Следват няколко роли в театъра. През 2012 г. се включва и в тоталния хит по това време на ATV "Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor). Впоследствие се снима и в провалилата се историческа драма с Хазал Кая "Son Yaz Balkanlar 1912". От лятото на 2016-а доскоро играеше в хитовата романтична комедия "Стая 309" (№: 309) на FOX в образа на Онур. Да започваме с интервюто!

ИЗТОЧНИК: "TURK SERIES NEWS"; ПРЕВОД: Г-ЦА БЪРЗО СЕ УЧА

Ако погледнем твоята филмография, след "За любовта трябват усилия" със "Стая 309" рязко обърна кормилото и смени жанра.
Много ми хареса историята, сценарият и хода на събитията, когато за първи път прочетохме сценария, вече беше ясно развитието на историята и прекрасно преработено. Беше чудесно, че отначало Онур беше неприятен, отблъскващ характер и след това се промени и че  това се дължи на една жена. Всъщност аз се радвах на това и не бях много загрижен. Предполагах, че публиката ще каже: „Какъв непоносим и арогантен човек“. Това положение ме вълнуваше, защото знаех, че в крайна сметка те ще харесат Онур заедно с преживените промени. По мое мнение, ако Онур винаги е бил сладък от самото начало, той не би се харесал на зрителя толкова много.

Всъщност историята на сериала е табу за турския екран, но в американските комедии събитията постоянно започват с идеята за "случайния куршум".
Да, това е доста тънка тема за нас, но аз мисля, че ние много леко я подадохме на зрителя. Преминахме през тази „загубена“ вечер без да се задълбочаваме в нея. Но все пак не избягахме от клишето “Щом е станало така, давай да се оженим“. От една страна, Онур не е допуснал никаква грешка, изправен пред тази ситуация, казвайки: "Ще ви дам пари, ще започнете нов живот, ще се отървете от детето". Като човек, замислен, дисциплиниран според собствените си правила, Онур показа такава реакция, за да защити мира си. Освен това в първата серия зрителят вече е почувствал искрена промяна и в двамата, независимо от поведението им сутринта, когато се събудиха, сякаш се мразят. Тогава неотразимо показахме "любовта на пръв поглед". Нощта, прекарана с Лале, за Онур беше голямо табу, за да се забавлява, да се смее. Така че всичко това беше направено доста хубаво, по мое мнение ситуацията на "случайния куршум" умерено приближи публиката.

Oнур на хартия в продължение на 59 епизода какво еволюция преживя?
В началото той всъщност беше арогантен, дори от семейството си се държеше на разстояние, но от уважение изпълни задълженията си, беше фиксирано на работа, дисциплинирано. Поради предишната връзка, работата беше на първо място. Тъй като е наранен, от самото начало на сериала знаем, че е имал тежка любовна рана. Зрителят се срещна с човек, който поради тази причина се е фиксирал в кариерата си, за да постигне само победи. Емоционално той не се приближи до никого. Може би той беше егоист, безчувствен, дори усмивката му беше трудно да се види. Когато се появи Лале, животът му се промени напълно. Всъщност Онур имаше много тръни , но Лале разби всички шпайкове и оказа добро влияние върху Онур. Дори да предпочиташе да нарича Куртулуш г-н Куртул, той започна да го нарича „зетко“. Сега  влияе добре на другите и успява да намира по-бързо общ език с хората. Но също така не се отказва от дисциплина в офиса и привързаност към работата. Като цяло той се е променил от Онур Саръхан, когото жените мразят на Онур Саръхан, който може да се счита за идеален. Този профил е много по-правилен (смее се).

Най-малкото като шега не сте ли казали на сценаристите "Приятели, Онур няма да го направи. Това е прекалено"?
Понякога това се случва, но не защото "Онур няма да го направи", а повече, защото мисля, че е неподходящо, така че споделям такива мисли със сценаристите. Например в темата за наследството, той го кри дълго време, вярвайки, че Лала ще бъде разстроена, ако чуе. Е, има и логическа страна, Онур иска да се установи, докато Лала не е чула.  

Когато играете, тези ситуации влияят ли ви? В крайна сметка е известно, че за много актьори "да вярват в образа" се счита за първото и "златно" правило. Както обаче казахте, има ситуации, в които не вярвате и като цяло изглеждат утопични, за да вярвате и да предприемате всяка стъпка от характера. Едновременно с това колко правилно постъпвал човек, който всички призовавал да бъдат честни, аз не знам.
Естествено, не можеш лесно да участваш в това, което не вярваш. На първо място концентрацията ти намалява и поемаш ролята по-бавно. Когато имам въпрос в главата си, не трябва да съм на сцената. Когато изпитвах дилемата, за която говорех, си напомних за Онур, който промени живота си с появата на Лале, който постави жената, в която е влюбен, в центъра на живота си.  Да, честността е най-важната ценност в живота й, но това да не се разстройва Лале стои на преден план. Играейки Онур, прибягвам до различни точки, това прави работата ми по-лесна. Понякога наистина ставам Онур, играя и оставам в това състояние. Понякога се поставям на чуждо място и търся подобни моменти или чувства в себе си.

Това раздвоение навярно е най-изморителното?
Точно така, поне за мен психологическата умора е най-трудната част от действието. Така че понякога изричам думите на Онур или се крия зад начина му на поведение. Защото всъщност вашият герой е вас, в същото време. На външен вид на Онур няма нищо освен жестовете ми и израженията на лицето ми, това не е различен характер, той е просто типаж.

Когато взимахме интервю с Демет Йоздемир, Фатма Топташ и Джихан Ерджан, те говориха за теб. Сега е твой ред, нека да чуем как вървят нещата зад камера.
Тогава нека започнем с моята партньорка Демет Йоздемир. Не може да се отрече, че успехът на Онур и Лале се влияе от това, че тя е невероятен партньор и ние имаме искрена връзка, даже мога да кажа с чиста съвест, че това е главният фактор. Тя е искрена и много талантлива. Вече мога да отгатвам какво ще направи. В съвместните ни сцени като че ли провеждаме тихи разговори като Ерол и Бетюл (смее се). И в обикновения живот само по позицията на веждите можем да разберем в какво душевно състояние се намираме, какви мисли бродят в главите ни. В същото време Демет е великолепен приятел, с когато мога да споделям. Много съм щастлив, че работя точно с нея. Какво мога да кажа за Сумру Явруджук? Играта й е прекрасна. След "309", станах още по-голям неин фен. Когато имаме общи сцени, си задавам въпроса „Какво наистина мога да направя“? Тя ми даде възможността да се чувствам уверен по всякакъв начин, мога да кажа, че съм се открил, това страшно много ми помага. Уважавам я като човек и като актриса, тя е майстор от когото се уча и взимам пример, и моя сестра. С Фатма, играехме в сериала „Животът продължава“. Познавам я от около 7 години. Има такива приятели, с които връзката се усилва, дори когато е минало много време и когато започнете разговор, не е важно, че не сте се срещали. Фатма за мен е такъв приятел. Приятел, когото желая и в личния си живот, и в душата. Работата с нея и  да наблюдавам Нилюфер, е много хубаво. Тя е такъв човек, щастлив съм, че е в живота ми. Каста е толкова многоброен: Гьокче, Пелин, Суат, Йозлем, Севинч, Йозлем, Бейти, Джерен, Мурат – отговорът ми на този въпрос ще бъде много дълъг. Тъй като всеки от тях е важен за мен по свой начин, ще им изпратя своите поздрави оттук и ще разкажа за Джихан, тъй като ме питахте за него. Той е талантлив актьор, с чисто сърце, сцените с него са много забавни. Очевидна е темата как двама толкова различни персонажи се разбират. Той говори толкова бързо, че едва успявам да се въздържам по време на сцената да не се смея, понякога дори не мога да се въздържа. Например много се засмя, когато за първи път чу "братовчед ми, княз на Дания". Постоянно това повтаря. Не мога да не кажа нещо и за Йозлем Токаслан. Между нас има невероятна връзка. Връзката между Oнур и Йълдъз е друга версия на връзката, която има между Йозлем и Фуркан. Всеки миг виждам в очите на на Йозлем майчините чувства към Онур и Фуркан.

Фуркан и Онур разменят местата си за един ден, за да решат един проблем? Какъв би бил той?
Ще дам отговор като реалист, няма да говоря с високопарни думи. Ако Онур дойде на моето място, няма да каже „НЕ“ на красива вила край морето (смее се). Честно казано, това е първото нещо, за което се сещам и което ми дойде наум. Не знам дали това е въпросът ви, но има много прилики между мен и Онур. Имам такива особености като сдържаност, да ценя близките повече от себе си, винаги да намирам решения, да се грижа за своята любима. Като имам предвид под собственическо чувство, това да виждам нейните проблеми като свои, да се опитвам да ги реша, да построя емпатична връзка с любимата жена, в специални дни да я заведа на вечеря на свещи, да проведа, в обикновените дни нещо малко, да внеса необичайно настроение. Може би точно „докосване на душата“ е правилното определения. Ето в тези определения съм много близък до Онур. Сега в мрежата поради тези думи може да има такива коментари „Непоправимият романтик Фуркан Палалъ“ (смее се). О, тези етикети! Ще продължа към отговора на въпроса. Онур, за разлика от мен, е много спокоен в тези ситуации. Ние сме хора, искаме или не искаме, понякога разбиваме сърца, за съжаление, особено на обичаните от нас. В такива моменти искам Онур да е на мое място, да поеме контрола и да натисне спирачката. Ако аз съм на негово място, бих му казал когато започва да показва своя честен характер, че е лесно да проповядва и да се държи като пример, бих му предложил да каже истината, която крие. И с това да повиша отговорността му.

Ако бяхте гост-актьор в "Стая 309" като Фуркан Палалъ, с кой герой, в коя сцена бихте искали да играете?
Какви прекрасни въпроси! Напишете го, моля, искам да видя, когато прочета интервюто (смее се). Може би ще изглежда като лесен начин, но трябва да кажа само едно име за това. Бих искал сцена с Онур. Да кажем, че ще се срещнем с Лале, да й кажем "Защо правиш това на този човек? Създавам този човек. Нека да сме малко внимателни, да знаем стойността на този човек. Нека да разгледаме Вашето мнение: Онур или аз? "(смее се). И бих, и не бих искал да играя с Ерол. Защото ако се появя пред него като Фуркан, вероятно ще го набия. Това също може да бъде записано (смее се). Защото наистина е луд понякога. И снахата (Бетюл) също.

Забравяме за фактори като възраст, пол, физически данни и т. н. Кого би искал да изиграеш вместо Онур?
Ерол! Въобще не се замислям, за да отговаря (смее се). Ако гледаш сериала ни редовно, то най-вероятно знаеш, нашите сцени са известни. Много са забавни. Тъй като сме на този въпрос, а аз вече казах за Ерол, бих попитал дали в новия сезон не биха написали една такава сцена, където местата на Онур, Ерол, Лале и Филиз са сменени, мисля, че би било хубаво (смее се). В съвместни сцени с Джихан, когато го дават в едър план, аз играя като Ерол. Целта на това е да го разсея и да му се посмея. И когато се получи такъв пропуск – той незабавно става Онур Саръхан. Ерол е такъв герой, който е забавен за гледане, а Джихан го играе толкова перфектно, не мога да си представя друг за тази роля. Както казах би било прекрасно, ако мога да изиграя Ерол в някоя сцена–сън. Надявам се съобщението ми да бъде получено (намек към сценаристите).

Ще продължим да говорим за "Стая 309", но ще преминем от Онур Саръхан към Фуркан Палалъ. Допреди университета си живял в Коня.  По какъв начин живота в Коня се е отразил на характера ти?
Това, че съм отраснал с Анадолската култура, си има своите преимущества и недостатъци. Може би ще прозвуча банално, концепцията за семейството и приятелството са много важни за мен. Не знам дали би било така, ако живеех на различно място в юношеството си. За мен няма по-прекрасно чувство от това да се грижиш за някого, да казваш на някого, че го обичаш, и има много начини да го покажа.  В моето семейство също. Когато имам приятелка, трябва да имаме такива положителни неща един за друг като спокойствие, щастие, любов. Всеки проблем трябва да бъде решен незабавно. Между другото за мен моралното състояние не почива само на хората. Да знаеш колко е ценно шумоленето на листата, пеенето на птиците на улиците, да намериш покой, докато наблюдаваш всичко това, също е форма на „любов“.  Така трябва да бъде.

Завършил си Геологическия фалкулет в Анкара. Четох в едно интервю, че в миналото наистина си искал да работиш по професията си.
Разбира се, по това време изобщо не мислих за актьорство. Дори и след дипломирането трябваше да ида до Коня и да се заема с дела, свързани с професията ми (да открия офис, да се занимавам със строителство и разработки). По това време приятели от лицея не преставаха да настояват да се запиша към някоя агенция. Тогава фразата "Никога не казвай никога" влезе в живота ми, защото когато бях в университета, връзката ми свърши. В един момент бях изправен пред големи промени, избутах в ъгъла своите мечти и цели и си казах: „Така значи, добре, съгласен съм.“ Така започнах кариерата си на модел. Не знам дали някога съм казвал това толкова искрено. В онзи момент започнах от нулата, а сега съм тук. Ако не бях преживял тези събития, сега щях да съм в Коня, да работя като специалист и да бъда щастлив. Защото актьорството за мен не беше такава професия, за която можех да кажа, че ще остане в мен, а си казах: „Не мога да не го направя“.  Установих, че решението, взето след горчивия опит, се оказа вярно и сега съм щастлив там, където съм. 

Да кажем, че след година се срещаме отново за интервю. Какъв проект е станал повод това да се случи?
Навярно след 10 години ще сме снимали филм по мой сценарий и ние с теб ще се срещнем преди премиерата. Да се съгласим още отсега. След година ще има филм: драма, история за силна любов. Намираме се в гората. Както първата серия на сериала "Изгубени" (смее се). Човекът не е на себе си. Това, което е преживял, го е изпратило в огромна пропаст, не вярва на живота и жените. Един ден в живота му се появява жена, която разбива черупката му. Когато си мисли, че всичко е прекрасно, се оказва, че любимата му е сериозно болна. Филмът свършва с печален край, но също така любимата му му оставя прекрасно посвещение: „Въпреки всичко, здраво се дръж за живота, мечтите и любовта си." Заснето! (смее се). Думата „Заснето“ би било добре да се чуе от Зеки Демиркубуз.  Това е, за този филм ще говорим ние с вас.

Говориш толкова много за тази жена. Коя актриса си представяш да я изиграе?
Разбира се, когато си мислите за тази мечта и детайлите около нея, няма как да се избегне този въпрос. Бих искал да играя с Джансу Дере. Възхищавам се на играта ѝ в сериала „Майка“. Интересно ми е какви бихме били като двойка.

Кой филм те е впечатлил най-много в последно време?
„Съюзени“ (Allied)

Филм, за който смяташ,  че е силно преувеличен?
„Търсачът“ (The Water Diviner)

Филм, който харесваш да гледаш и който можеш да гледаш отново много пъти?
„Блясъкът на чистия ум“ (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), „Тетрадката“ (Тhe Notebook), „Великият Гетсби“ (The Great Gatsby)

Кой спектакъл или пиеса те впечатли в последно време?
„Шърли“ (Shirley) и „Раздяла“ (Ayrılık)

Последна прочетена книга?
Харуки Мураками – „Мъже без жени“. Даде ми я Севинч Ербулак, тя и Сумру постоянно четат по време на снимки, затова следя какво четат.

Книга, която препоръчваш на всички?
„Неправдоподобен“ – Адам Фойър

Какви сераили гледаш?
Тъкмо започнах „Костюмари“ и „8 чувство“, харесвам „Луцифер“, понякога, когато ми е скучно, гледам „Как се запознах с майка ви“ и първите серии на „Приятели“.

Седиш на маса за шест човека, кои 5 знаменити хора би избрал да седят заедно с теб (живи или мъртви).
Кристофър Нолан обезателно, Леонардо Дикаприо, Майкъл Джордан, Ататюрк и Ал Пачино.

Фразата, която те описва в момента?
„Сине, твоя живот определят не ръцете и краката. Всъщност твоя живот направляват мозъкът и сърцето ти. Ако ти наистина искаш нещо, то ще преодолееш всички препятствия и ще го достигнеш.“ Дж. Ш. Скелтън. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 16 ноември. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.