Кои са фаворитите ми за "Златна пеперуда 2017"?

На 10 декември ще се проведе тазгодишната церемония по награждаване на престижната телевизионна и музикална класация "Златна пеперуда" (Altin Kelebek) в Турция. За първи път в историята на наградите тази година номинираните за престижните статуетки бяха избрани от феновете по време на едномесечно гласуване. Припомнете си номинациите от тук! В днешната статия ще споделя с Вас кои са фаворитите ми за спечелване на "Златна пеперуда". Очаквам и Вашите коментари под статията!

В категорията "Най-добър сериал за 2017 г." не подкрепям нито един от номинираните проекти - "Възкресението на Ертуурул", "Отвътре", "Сърцебиене", "Обещание" и "Ти си моята родина", тъй като не съм гледал нито един от тях. Въпреки това симпатизирам на три от тях. "Сърцебиене" (Kalp Atisi) ме впечатли с музикалните си теми, а и Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан много си отиват като двойка, затова отдавна се каня да започна да го гледам. "Обещание" (Soz) пък е със сценарист Етхем Йозъшък - сценаристът на любимия ми "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), и именно заради това не се съмнявам в качествата му. За "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) пък съм слушал много и то - само хубаво. Него, също като "Сърцебиене", се каня да го започна. Затова ще се радвам, ако един от тези три сериала спечели. 

Категоричен фаворит в категория "Най-добра актриса за 2017 г." ми е Бурчин Терзиоулу. Макар че спечели в същата категория миналата година, мисля, че тази отново заслужава "Златна пеперуда". Играта, която показа на финала на "Пойраз Карайел", ме смая. Една жена с изключителен финес, усет към нещата и вкус. Думите не ми стигат, за да изразя възхищението си от нея. Симпатизирам също така на Серенай Саръкая от "Фи" (Fi) и Йойкю Карайел от "Сърцебиене" (Kalp Atisi), които също харесвам. Ще се радвам дори ако някоя от тях спечели. А на останалите две номинирани - Бенсу Сорал от "Отвътре" и Аслъ Енвер от "Истанбулска булка", също пожелавам успех, въпреки че не са сред любимките ми.

Без изненада в категорията "Най-добър актьор за 2017 г." подкрепям отново Илкер Калели. Най-добрият турски актьор, когото съм гледал досега. Човек-талантище. Той, също като Бурчин Терзиоулу, спечели "Златна пеперуда" миналата година, но Ви уверявам, че тази година също я заслужава. Никой сред останалите му конкуренти - Арас Булут Ийнемли от "Отвътре", Бурак Йозчивит от "Черна обич", Чаатай Улусой от "Отвътре" и Толга Саръташ от "Обещание", не е сред любимците ми, но въпреки това им пожелавам успех. Мисля обаче, че Илкер няма конкуренция що се отнася до игра и талант.

Идва ред на категориите, които определено най-много ме ядосаха. Учуден съм как е възможно най-гледаната романтична комедия за годината "Новата булка" (Yeni Gelin) да не е сред номинираните! Факт е, че този път номинираните са избирани от феновете в интернет и че "Новата булка" не може да се похвали с голям интерес в социалните мрежи, но все пак се съмнявам, че едно шоу на ShowTV е събрало повече гласове от нея по време на първия кръг в гласуването. Борещи се за приза "Най-добра романтична комедия за 2017 г." са "Светулка" (Atesbocegi), "Пълнолуние" (Dolunay), "Смях, смях" (Guldur Guldur Show), "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar). Ясно е, че битката ще бъде между "Пълнолуние" и "Любов под наем", но и отсега е ясно, че вторият ще спечели втора "Златна пеперуда" след победата миналата година.

В категорията "Най-добра комедийна актриса за 2017 г." подкрепям Нилай Дениз. Не защото съм я гледал в "Светулка", за ролята си в която е номинирана, а защото много я харесвам още от времето на "В очакване на слънцето" и "Отново любов". Една прекрасна млада актриса, която заслужава вниманието на зрителите. Сред останалите номинирани симпатична ми е и Башак Парлак от "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar). Без съмнение съм обаче, че и тази година "Златна пеперуда" в тази категория ще вземе Елчин Сангу за играта си в "Любов под наем" (Kiralik Ask). Останалите две номинирани са Айлин Канконте от "Смях, смях" (Guldur Guldur Show) и Ханде Ерчел от "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz), но и за двете нямам никакво мнение.

Мнението ми за категорията "Най-добър комедиен актьор за 2017 г." е сходно. Тук подкрепям с две ръце Йозгюрджан Чевик от "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar), защото всъщност единствено той сред номинираните е комедиен актьор и от малкото, което съм гледал от него, съм останал с много добри впечатления. Уви, надали ще спечели, колкото и да заслужава. И тук победителят отсега е ясен - Баръш Ардуч от "Любов под наем" (Kiralik Ask). Друг е въпросът, че той е далеч от комедиен актьор и че щом е толкова харесван, трябваше да бъде номиниран в категорията "Най-добър актьор". Останалите трима номинирани са Бурак Дениз от "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz), Чаалар Чорумлу от "Смях, смях" (Guldur Guldur Show) и Сечкин Йоздемир от "Светулка" (Atesbocegi). 

В категорията "Най-добър режисьор за 2017 г." съм за Осман Ташчъ - режисьора на третия сезон на "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). Не разбирам защо заедно с него номинирана е и Чааръ Вила Лостувалъ, която напусна проекта с края на втория му сезон и която през 2017 г. се занимава с режисурата на "Този град ще дойде след теб" (Bu Sehir Arkandan Gelecek). Останалите номинирани са Айтач Чичек от "Сърцебиене" (Kalp Atisi), Дурул и Ямур Тайлан от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), Улуч Байрактар от "Отвътре" (Icerde) и Яъз Алп Акайдън от "Обещание" (Soz). И четиримата са безспорно много талантливи и също ги подкрепям, но както казах - моят фаворит е Осман Ташчъ.

За "Най-добър сценарист за 2017 г." мнението ми е сходно. Тук с две ръце подкрепям Етхем Йозъшък - сценаристът на "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), който, между другото, е номиниран два пъти в тази категория. Втория път - за сценария на "Обещание" (Soz). Ертан Куртулан от "Отвътре" (Icerde), Мерич Аджеми от "Любов под наем" (Kiralik Ask) и Нуран Ервин Шит от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) са сериозни опоненти, но смятам, че Етхем, колкото и болка да причини на всички зрители с трагичния финал на "Пойраз", няма равен и заслужава да получи наградата за втори път, след като през 2015-а отново бе негова.

В категорията "Най-добра музика от сериал за 2017 г." определено много се двоумях. И тук, както в "Най-добър сценарист за 2017 г.", фаворитите ми са номинирани два пъти, но имах проблем с това да избера за чия тяхна работа да гласувам. Алпай Гьолтекин и Зейнеп Алася са двама страхотни музиканти, работещи заедно, които създават наистина магия. Толкова харесвам музиката от "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), че си купих албума с нея, когато излезе през месец май т. г. Едновременно обаче много харесвам и работата им по музиката в "Любов под наем" (Kiralik Ask), която също е страхотна и много обичам. Искрено се надявам именно дуетът Алпай и Зейнеп да спечелят, независимо с кой сериал. Определено го заслужават. Бих се радвал да ги слушам в повече сериали. Атакан Ългаздаа е другият номиниран, когото подкрепям. Макар и не от музиката му в "Обещание" (Soz), за която е номиниран, много харесвам стила му още от "По пътя на живота" (Hayat Yolunda). А Тойгар Ъшъклъ, който е другият номиниран, мисля, че е време да се пенсионира. Само аз ли имам чувството, че слушам една и съща мелодия от него през последната година? Мисля, че е време да си даде малко почивка, защото музиката му наистина започва да звучи еднакво. Да, разпознаваем е - факт. Да, талантлив е - факт. Но смятам, че не се развива. 

Ще Ви оставя отново без изненада, споделяйки кои са фаворитите ми в категорията "Най-добра екранна двойка за 2017 г.". Бурчин Терзиоулу и Илкер Калели от "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), разбира се! Няма какво да говорим, те са просто най-добрите и мисля, че нито един от конкурентите им може да им стъпи на малкия пръст. Странно ми е защо изобщо е номинирана двойката Чаатай Улусой и Бенсу Сорал от "Отвътре" (Icerde), след като героинята на втората умря в средата на сериала... За славата на Елчин Сангу и Баръш Ардуч от "Любов под наем" (Kiralik Ask) няма какво да си говорим. Мисля, че достойни конкуренти ще им бъдат Мирай Данер и Боран Кузум от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) и Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан от "Сърцебиене" (Kalp Atisi). Две екранни двойки, които са може би най-обсъждани и харесвани в социалните мрежи и имат реалните шансове да спечелят. Няма да лъжа, симпатични са ми.

В последната категория, но не последно място - "Най-добро дете-актьор за 2017 г.", подкрепям с две ръце Берен Гьокйълдъз за извънпланетарната ѝ роля в "Майка" (Anne). Едно дете, което може да се каже, че изнесе половината на сериал на свой гръб. Ще бъде наистина абсурдно някое от другите номинирани деца - Алихан Тюркдемир, Берат Ефе Парлар, Ебрар Демирбилек и Ефе Дадак, да спечели, колкото и талантливи и сладки да са. Берен просто няма равна. Миналата година взе "Златна пеперуда", тази я заслужава още повече! 

2 коментара:

Станислав Петков каза...

Уважаеми г-н Админ!
Това беше разбиващо- Не сте гледал нито един от номинираните сериали, но имате самочуствието да пишете за Вашите фаворити за наградите ЗП?????
Само между другото-гледал съм повечето от номинираните, но смятам, че само Ти си моята Родина заслужава награда, и донякъде Отвътре. Иначе много жалко за хората, които популяризират турските сериали за българската публика, че са пропуснали г-жа Фазилет и дъщерите й-голяма грешка; драстичен турски сериал, в хубавия смисъл на думата! Поздрави.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да сте прочели една лоша дума за някого? Да, подкрепям своите фаворити, но ако не сте забелязал, съм пожелал успех и на конкурентите им. Какво, значи за да изказвам мнение, трябва да съм гледал всички сериали ли? Разбира се, че ще подкрепям фаворитите си. Това си е изцяло моя работа. Странно е наистина, че “Г-жа Фазилет и дъщерите й” не е сред номинираните в нито една категория, след като има такава огромна фен-група в интернет. Не съм гледал сериала и засега нямам такива намерения, но щом казвате така, значи има защо.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.