Берк Джанкат: "Слушам наистина много музика"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 28 септември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси в СЕРИАЛИ в България. Предстоящите ще бъдат със звездите от хитовия исторически сериал „Великолепният век: Кьосем“ (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Тазседмичното интервю е с Берк Джанкат - един от най-харесваните млади актьори, който пресъздава образа на Искендер в първия сезон на мащабната продукция, вървяла с голям успех у нас. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 9 май 1984 г. в турската столица Анкара. В момента е на 33 години, зодия телец. Преди да започне да се изявява като кино-актьор, е театрален. Първата постановка, в която взема участие, е от 1999-а, когато е на 15 години. През 2013-а прави дебюта си на екран в хитовата младежка поредица "Ще ти издам една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim). През 2014 г. следва участие в първия сезон на друг сериал в този жанр - "Кварталът на богатите" (Medcezir). През лятото на същата година започва да се снима в романтичната комедия с Гизем Караджа "Градско момиче" (Guzel Koylu), която се излъчва в момента всеки делничен следобед у нас по БТВ. Доскоро в България го гледахме и всяка делнична вечер в първия сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). За последно се снима в провалилия се мюзикъл "Звездите са ми свидетели" (Yildizlar Sahidim), приключил само след 4 излъчена епизода заради нисък рейтинг. Да започваме с интервюто!

Как станахте актьор?
Баща ми е архитект и затова детството ми премина в едно постоянно пътуване. Дойдох от Анкара в Истанбул, за да следвам висше. Осем месеца, след като завърших, работих. След това получих и театрално образование. И после дойде предложението за участието в "Ще ти издам една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim), което приех. Така направих първата крачка.

От малък ли мечтаехте да станете актьор?
В средното училище посещавах аматьорска театрална група, но тогава въобще и не съм си мислел за подобно нещо. Много исках да уча "графика" и така и стана. Напоследък не рисувам много, но като малък рисувах много.

Как се чувствахте, след като се присъединихте в първия Ви сериал? Беше ли Ви трудно?
Честно казано, трябваше да изпитам някои неприятности, за да се каля. Беше ми трудно, защото се присъединих в актьорския състав, след като сериалът вече беше започнал. А като цяло съм затворен човек и без да съм опознал хората в обкръжението ми, не се сприятелявам и откривам бързо. Беше доста интересен период за мен.

В каква посока искате да се развивате?
Нали имаше една мисъл, че животът е това, което ти се случва, докато правиш планове за него. Оказа се много вярна! Не знам какво ще ми поднесе живота и в каква посока ще тръгна. Например, въобще не съм предполагал, че в момента ще съм това, което съм. Но като всички, разбира се, мечтая да се снимам в игрален филм.

Има ли някой актьор или актриса, с когото бихте искали да играете заедно?
Има толкова много хора, които харесвам, че не мога да ги изброя. В "Кварталът на богатите" се снимах с кака Айшенил (има предвид Айшенил Шамлъоулу). Тя е много специална за мен. Бях много щастлив, докато играех с нея. 

Как върви личният Ви живот? Има ли някакви промени?
Бих казал, че любовта на хората ме прави много щастлив и удовлетворен. Иначе - не се е случвало нещо кой знае какво в живота ми напоследък. Но само да ме видят, и ме познават. Благодарение на това, че участвах в младежки сериал, си спечелих много млади фенове. Благодаря им и съм им длъжен, че съм това, което съм в момента. 

В момента се снимате в сериал с доста известни актьори (визира се "Градско момиче"). Вълнувате ли се?
Невероятно много се вълнувам. Защото те ме подкрепят. И мен, и всички останали млади актьори в екипа. За мен е голямо удоволствие и чест да се снимам с хора като тях.

Обмисляте ли почивка?
Ако този проект не успее да се задържи на екран, мисля да замина за Испания. Досега не съм пътувал в чужбина. Но и тук и без това съм всеки ден като на почивка.

Какво обичате да правите в ежедневието си?
Музиката е много важна за мен. Слушам наистина много музика. Добър слушател съм.

Какво е нещото, което слушахте, четохте или гледахте за последно?
Преди да дойда за интервюто, не съм гледал нищо. Отскоро чета книгата "Yekta Kopan". Слушам много музика, но напоследък се зарибих по една група на име "Detektiv Byran". Музиката ѝ ми влияе много добре.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което отново ще бъде със звезда от "Великолепният век: Кьосем", следващия четвъртък, 5 октомври. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

Иекта Копан (Yekta Kopan) не е книга, а е автор

Предоставено от Blogger.