Хюлия Авшар: "Не съм открила мъжа на живота си"

септември 14, 2017
Здравейте, приятели! Четвъртък е, 14 септември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси в СЕРИАЛИ в България. Предстоящите ще бъдат със звездите от хитовия исторически сериал „Великолепният век: Кьосем“ (Muhtesem Yuzyil: Kosem), излъчващ се в момента всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Тазседмичното интервю е с Хюлия Авшар - една от най-популярните и колоритни турски певици, актриси и телевизионни водещи, която пресъздава образа на Сафие султан в първия сезон на мащабната продукция, вървяща с голям успех у нас. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 10 октомври 1963 г. в Балъкесир, Турция. В момента е на 53 години, зодия везни. Бащата на Хюлия е кюрд, а майка ѝ е туркиня. Започва актьорската си кариера на 20-годишна възраст във филма „Kahır“ през 1983 г. До 2008 г. се е снимала в 59 филма. През 1993 г. печели наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Москва. В България е позната от българо-турския филм „Време за чувства“ (Kalbin Zamanı) от 2004 г. От 1988-а до 2013-а издава 11 музикални албума. В момента е водещ на предаването на StarTV „Разговор с Хюлия Авшар“ (Bir Hülya Avşar Sohbeti), в което се изявява като изповедник на най-големите звезди в Турция. В личен план е имала два брака - първият с Мехмет Теджирли от 1979 до 1981 г. и вторият с Кая Чилингироулу от 1997 до 2005 г. Именно от втория ѝ брак се ражда дъщеря ѝ Зехра Чилингироулу. Да започваме с интервюто!

В какъв период от живота си сте? Как се чувствате?
В момента се наслаждавам на живота. Смятам, че Господ ми е дал много. Защото правих неща по задължение до една възраст и спрях. Разбира се, не напълно, продължавам да ги правя. Но работата вече ме прави щастлива, удовлетворена, наслаждавам ѝ се и изпитвам удоволствие от нея. Накратко - в най-хубавия период от живота ми съм. 

От кога се чувствате така?
От последната една година. Ако нещо ми липсва в живота ми, дори да е съвсем мъничко, настроението ми се разваля. Затова едновременно се чувствам много добре и в работата си, и в личния си живот. Погледът, с който гледам на живота, е друг. Умна съм. Живея много хубав живот. Сякаш всичко се е подредило. Чувствам се така, сякаш танцувам и съм над нещата.

Имате предвид нещо като завършен цикъл?
Точно така. Каквото съм направила досега - омъжвала съм се, развеждала съм се, раждала съм, била съм човек на изкуството, успявала съм - живея в мир с всичко това и със себе си. И благодаря на Господ. Сега танцувам.

С години водихте телевизионни предавания и играхте главните роли в най-успешните филми. В момента участвате в много проекти. Усещате ли разлика и ако да, каква?
Всички проекти, в които съм участвала и които съм водила, съм ги усещала като свои собствени. От друга страна talk show е любимият ми жанр. Да питам, да говоря... Обожавам да задавам въпроси. Специално за това не бих могла да се сработя с ко-водещ или втори, трети водещ. Много съм щастлива, че в момента работя в такъв тип предаване. 

Гледайки младите и новопрохождащи артисти, идва ли Ви наум, че Вашето време вече е минало?
Ако човек знае какви са приоритетите му, това никога не би му се случило. Има хора, които човек трябва да приеме. И младите, идващи след мен, и по-възрастните, след които съм дошла аз. Всеки трябва да приеме по 1-2 човека в Турция. Да проявява почит и уважение. И аз съм от тези хора. Общо ставаме трима. Никога няма да се състезавам с тях. И без това те няма да имат тази смелост. Винаги гледам отгоре. Приемам възрастта си, поведението ми е спрямо нея. Винаги приемам истината и обичам да живея така. Да приемеш някои неща, е най-хубавото и успокояващо нещо на този свят.

Какво научихте за себе си след всичко, което сте изживяла?
Според мен животът се състои в следното: колкото повече пораствате, толкова по-надълбоко влизате в морето. Първоначално вълните му ви плискат приятно, то е плитко, но постепенно влизате все по-надълбоко и по-надълбоко. Вълнението става по-силно, течението също, става дълбоко. В един момент попадате във водовъртеж - повратния момент в живота ви. И е много важно дали можете да се спасите от него, тоест да преодолеете трудностите, или да се удавите. Винаги си казвам, че не мога да върна миналото. Човек няма нужда да се безпокои за нищо. Вярвам в съдбата или в някаква сила и в това, че тя най-добре знае от какво имаме нужда. Затова започнах да живея много комфортно. Започнах да го усещам. Защото вътрешният ми свят е в мир. Стигнах до момента, в който мога да седна и да изгледам живота си като филм. Но ако искам, винаги мога да променя края му. За първи път отдавам значение на нещата. За първи път имам време да бъда Хюлия Авшар, която знае какво наистина си струва и знае как да го цени.

Има ли неща във Вас, които искате да промените?
Вече се научих да гледам на живота от високо. Знам, че когато има проблем, трябва да го разреша веднага. Да се вживявам и да се чудя кое, как, защо и кога - това е безсмислено. Мисля, че вече съм мастър в тези неща. Просветнаха ми доста неща, които бях придобила като опит и знания. Вече не живея с мисълта кой какво ще каже и какво ще си помисли. Научих се да живея така и съм много спокойна. 

Това не ви ли изморява и изтощава?
Хората мога да абсорбират енергия, но могат и да не я. За тази цел най-напред "изчистих" някои хора от живота си. Обадих се на някои вече стари приятели и им казах: "Не искам да те виждам повече". 

Как и къде се зареждате с енергия?
В момента, например, се зареждам. Когато завършвам нещо, съм много щастлива. Например, снимахме фотосесия, сега давам интервю. Свършвайки нещата, с които съм заета, се зареждам, защото след това оставам сама със себе си удовлетворена. Сега ще се прибера вкъщи, ще изпия по кафе с близките си, след това ще остана сама и спомняйки си за всичко, преживяно днес, ще се усмихна и ще се заредя. Ще запаля свещи, ще запаля камината и така.

От кога не сте се влюбвала?
От две години и половина. Когато искам да се свържа с някого, винаги правя крачка назад и се спирам. Защото отново нещо ми липсва. И не искам това нещо, колкото и да е малко, да ми разваля настроението. Не съм открила човека, за когото да кажа, че съм влюбена на 100%. Може би и никога няма да го открия. Не знам. В мен бушуват други чувства, вълнувам се. Мисля, че не искам да започвам наново. Но и много искам да намеря някого. Не знам дали ще стане.

Каква сте, когато сте влюбена? 
Излагам се! Когато съм влюбена, правя грешки. И да искам, и да не искам, съм си такава. Защото наистина се отдавам във връзката. Не виждам нищо друго. Ако съм щастлива, не виждам нищо друго. Мога да направя всичко. Достатъчно е човекът до мен да ме цени и чувствата между нас да са взаимни. Но има и друга подробност, че често ми доскучава в един момента. Превръщам се в перфектната жена, в перфектната любовница, домакиня, отдавам се на 100%. Но в един момент ми става скучно. И затова искам да прекратя връзката, докато все още изпитвам удоволствие от нея. Защото се познавам. И знам, че после ще съжалявам и няма да си спомням с добро. После се ядосвам на себе си, но си казвам, че явно е трябвало така да се случи. Мисля, че когато двама души са във връзка, не трябва да правят нищо насила, съобразявайки се с другия. Не трябва да се променят. А да се допълват.

Какво мечтаете за дъщеря Ви?
Като всяка майка, и аз искам дъщеря ми да получи добро образование. Да се омъжи за момче от добро семейство и двамата да остареят заедно на една възглавница. Да е добра майка и добра съпруга. Мечтая си да има голямо, сплотено семейство с много деца. Тя е едно дете. Нямам някакви специални мечти за нея. Искам да бъде свободна. Харесвам малкият, но уютен живот. Защото в крайна сметка това е животът! Всички свършваме на едно място, независими дали сме бедни или богати. Достатъчно е да е спокойна.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което отново ще бъде със звезда от "Великолепният век: Кьосем", следващия четвъртък, 21 септември. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

5 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте! Много харесвам Хюлия и Ви благодаря за интервюто! Но защо спират Кьосем преди края на сезона? Каква е причината? Ще има ли продължение по БТВ и втори сезон ще бъде ли излъчен въобще?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Не знаем защо БТВ спират "Кьосем" преди края на сезона. И с други сериали са го правили, нищо ново под слънцето. Втори сезон е закупен и ще бъде излъчен, но вероятно чак догодина лятото. Причината само БТВ си я знаят.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Има ли епизоди на нейното предаване или други нейни филми с български субтитри?

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Не, за съжаление.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

А английски субтитри за филма й 72 kogus има ли ?

Предоставено от Blogger.