"Двойно интервю" (45): Джесика Мей и Толга Менди

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 31 август, и продължава новият трети сезон на подрубриката ни "Двойно интервю". В тазседмичното пето за сезона и четиридесет и пето подред предстои да прочетете такова със звездите от най-гледаната романтична комедия през изминалия телевизионен сезон в Турция "Новата булка" (Yeni Gelin), чийто втори сезон започва на 16 септември (събота) по ShowTV - Джесика Мей и Толга Менди! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии.

Джесика е родена на 5 декември 1993 година в Паранасити, Бразилия. В момента е на 23 години, зодия стрелец. Израства в родния си град, където майка ѝ е учителка, а баща ѝ притежава чифлик. Известна е като модел и участва в няколко реклами. В началото на настоящата 2017-а година започва да се снима в един от най-успешните и гледани сериали през изминалия телевизионен сезон в Турция - романтичната комедия на ShowTV "Новата булка" (Yeni Gelin). Именно в него прави своя дебют като актриса, пресъздавайки главната роля - на модерната испанка Белла, чиято любов я отвежда в Адана и я прави част от едно необикновено семейство със строги традиции и обичаи. 

Толга е роден на 23 март 1993 година в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 24 години, зодия овен. Израства в родния си град, където завършва Немската гимназия "İsmail Safa Özler". След завършването си заминава за една от провинциите на Адана - Чукурова, следвайки специалност "строително инженерство" в един от най-престижните университети там. Започва актьорската си кариера през 2015-а, включвайки се с малка роля в драмата "Горчива любов" (Aci Ask). През 2016 г. се снима в "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi). Първата му главна роля е тази на Хазар в хитовата комедия "Новата булка" (Yeni Gelin). Любопитно е, че проектът се снима в Чукурова - мястото, където е завършил висшето си образование. 

Джесика Мей:
Разкажете ни повече за героинята си Белла!
Белла е дъщеря на турчин, пенсиониран държавник, и на испанка от висшето общество. Образована и умна, мила и грижовна. Заради любовта на живота си зарязва досегашния си живот и заминава за Адана. Ослепяла от любов, тя не осъзнава в колко различен от нейния свят попада. В нейните очи всички са добри. Тепърва ще разберем дали Белла ще успее не само да вижда всички добри, но и да ги направи такива.

Как дойдохте от Бразилия в Турция?
В Бразилия се родих в семейството на майка-учителка и баща, продаващ мляко. Първите 15 години от живота си прекарах в семейния ни чифлик заедно с родителите ми. Още от малка мечтаех да стана модел и да се занимавам с мода. На 17 години заминах за Турция. За много кратко време, след като започнах да се изявявам като модел, стигнах до тук, благодарение на Али Кънай. Но никога не съм предполагала, че някой ден ще се гледам по телевизията. Хората тук са много топли и никога не съм съжалила, че съм дошла. Семейството ми също много ме подкрепя.

Какви са разликите между живота в Бразилия и в Турция?
В Бразилия, също както тук, хората са много топли и мили. Двете държави си приличат много по това, че са сплотени, уважават се семействата, по чувството за хумор. Само че от технологична гледка точка като че ли Турция е по-напреднала. Географията на страната също е уникална. Много съм щастлива, че в Адана ме посрещнаха по този топъл начин.

За колко време научихте турския език?
Не съм ходила на курсове. В продължение на 2 години четох турски книги и лека-полека започнах да говоря езика. Стараех се всеки ден да уча нови думи. Много добре чувам този език, беше ми лесно да го науча. Благодаря на приятелите ми, на режисьорите и актьорите-колеги, че ми помагат, когато не знам нещо.

Защо зрителите трябва да гледат "Новата булка"?
Няма да се разказва само за перипетиите на любовта. Ще има много интересни отношения между снаха и свекърви, които ще забавляват зрителите. Разказваме историята на чужденка, дошла в Турция като снаха, и за сблъсъка и с новите култура, традиции и обичаи. Няма да съжалявате, ако ни гледате!

"Новата булка" е първият ви сериал. Готова ли сте за славата?
Мисля, че първо трябва да съм готова да се докажа. За мен този сериал е един голям дар и шанс!

Какво най-много харесвате в Истанбул?
Много харесвам кварталите Арнавуткьой, Бебек и Румелихисар. Обичам да се разхождам по крайбрежните улици и алеи край Босфора. Това ме успокоява. От историческа гледна точка намирам за много интересна джамията "Света София" в Султанахмет. Където и да отида в Истанбул, винаги ми харесва. Когато имам възможност, винаги отивам на нови места.

Как сте с турската кухня?
Като всяка една обикновена туркиня (смее се). Мога да готвя леща, кюфтета, зелен и червен боб, пилаф... Приятели са ми казвали, че готвя вкусно. Иначе най-много обичам да ям искендер-кебап. 

Как описвате любовта?
Любовта е най-големият Божи дар. Но хората не знаят как да я ценят. Ако сърцето ти тупти учестено, значи обичаш. Любовта прави човек по-извисен. От векове любовта опиянява хората и им дава стимул никога не се отказват.

Толга Менди:
Какъв е героят Ви Хазар?
Хазар е най-малкият син в семейство Бозок. Винаги е отстоявал мнението и позициите си, въпреки строгия род, в който е израснал. Влюбва се в испанка и я води като снаха в дома си без знанието на семейството си. Хазар е лудо влюбен. Хазар е Ромео на Чукурова. И все пак има модерно, съвременно мислене. 

Как станахте част от проекта?
Режисьорът и продуцентът ни са провели кастинг за ролята ми сред много актьори. Участвах в него и един ми съобщиха, че са се спрели на мен. Досега съм участвал в сериалите "Горчива любов" и "Сърцето на Рюзгяр". Това е първата ми главна роля. Имам голямо доверие в режисьора и сценариста ни Ерсой Гюлер. Още след като прочетох сценария за първи епизод, се съгласих да участвам.

За първи път ще играете главна роля. Как се чувствате?
Не е нещо кой знае какво. Въпреки че съм млад, съм готов. Мисля, че притежавам нужната енергия и потенциал, за да се справя. Но и е голям риск. Не виждам актьорството само като професия, от която да се издържам. И разбира се, че искам да съм на върха. Готов съм да направя това, което е нужно!

Ще разкажете ли малко повече за себе си?
Аданалия съм. Живея тук, откакто съм на 21 години. Докато следвах в университета, едновременно играех в два театъра. От 10-годишен мечтая да стана актьор. Двата сериала, в които участвах преди, ми дадоха добър опит. "Новата булка" е повратна точка за мен.

Какво мислите за екранната Ви партньорка Джесика Мей?
За кратко време Джесика е научила много добре какво и как да прави. Много силен човек, съсредоточена в работата. Свидетел съм как понякога не спи с дни, за да се развива. Помагам ѝ да учи едновременно и нови турски думи, и повече за нашите традиции и начин на живот. Много бързо станахме близки.

Готов ли сте за славата?
За хората думата "слава" е много примамлива. Трудно е да си известен, но със сигурност няма да се променя. Всяка вечер си лягам с молитва да вървя по правилния път.

Защо зрителите трябва да гледат "Новата булка"?
Мисля, че до момента не е имало подобен тип комедия. Ако човек прочете сюжетът на сериала, ще си помисли, че е драма. Но всъщност всичко е представено по много забавен и смешен начин. Целият екип е много енергичен. Докато зрителите сменят каналите, ще се задържат на нас. Участват и млади, и вече наложили се актьори. Този проект наистина ще спечели аудиторията. Хората ще бъдат привлечени от историята на една любов - от Испания до Адана!

Кои са любимите Ви актьори?
За мен има трима най-добри турски актьори. Това са Къванч Татлъту, Кенан Имирзалъоулу и Бурак Йозчивит. Ако питате защо - защото досега са събирали милиони пред екраните с всеки един свой проект. Искам след няколко години да бъда като тях. Обкръжението ми не вярваше, че ще стана актьор, но ето, че това се случи. Мисля, че притежавам нужния потенциал. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 7 септември! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=ypPJt2_yfWY -: kak shte go komentirate

Предоставено от Blogger.