Какво да очаквате през есен 2017 г. от СЕРИАЛИ в България?

Месец септември настъпи, а през него започват новите телевизонни сезони - и в България, и в Турция! СЕРИАЛИ в България - мястото в родното интернет-пространството, което Ви информира за всички новости от ефира, продължава да работи с пълна сила единствено и само за вас! Тази есен сме подготвили много изненади. Продължаваме с добре познатите ви любими рубрики! Ще ви изненадаме с изцяло нов дизайн, с няколко нестандартни нови идеи и с преводите на любими турски сериали! Всичко в пълни подробности научавате сега!

Началото на есенния сезон ще поставим с изцяло обновен дизайн! Ще бъде по-модерен, по-удобен, по-функционален и лесен за използване. "Неусетно изминаха повече от три години, откакто използваме досегашния дизайн. Колкото и свикнали да сте с него, смятаме, че е време за промяна в това отношение. Залагаме на нов дизайн, който се надяваме да ви хареса! Без досадни и малоумни реклами. Без прозорци, изскачащи при всяко кликване и блокиращи устройството ви. За да ви бъде максимално удобно! Вярваме, че промяната ще бъде за добро!". Заедно с това идва време и за обновяване на графиките ни. Всичко това очаквайте от 11 септември! 

Най-успешните рубрики на СЕРИАЛИ в България, публикуващи се вече три години - "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7", продължават с пълна сила. Кой знае какви промени няма да има, а ако има - то те ще бъдат спонтанни, за изненада. "Какво гледат в Турция?" ще продължи с ежедневни обновявания на рейтингите и с финализирания всеки понеделник, а "Турските актьори 24/7" - с нови издания отново всяка неделя. По традиция във вторник ще публикуваме издания от новия сезон на "Турция представя...", в който ще представим в пълни подробности новите дългоочаквани сериали в южната ни съседка. В събота пък продължава най-новото попълнение сред рубриките с неизчерпаеми ресурси - "Какво коментират в Турция?", в чиито нови издания ще продължим да отразяваме рейтингите на сериалите в южната ни съседка в социалните мрежи. "През изминалите три години наложихме рубрики, които практически никога няма да се изчерпат откъм съдържание. Защото винаги ще има рейтинги - телевизионни и в социалните мрежи, винаги ще има нови сериали за представяне и винаги ще има новини за актьорите. Четири формата, с които пожънахме големи успехи и на които ще продължим да разчитаме. Обмисляме разчупвания в начина на поднасяне на информацията, но основната същност се запазва. Фактът, че когато в търсачката на Google се напише "какво г" и "турските" като първи резултати излизат имената на нашите рубрики "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7", показва, че те са се превърнали в емблеми и в местата, откъдето феновете предпочитат да научават всичко ново за сериалите. Много сме щастливи от този факт и именно заради това продължаваме да работим без прекъсване по тези формати". 
Продължава и публикуването на интервюта с турски актьори и актриси и през есента в четвъртък. До началото на сезона ще продължат изданията от "Двойно интервю", след което продължаваме с единични интервюта с актьорите, чиито сериали в момента гледаме в България. Подготвяме такива със звездите от "Великолепният век: Кьосем", "Градско момиче", "Моят живот", "Сезонът на черешите", а на по-късен етап и с тези от най-новата драма в родния ефир "Никога не се предавай". Интервютата на СЕРИАЛИ в България, също като "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7", са най-известни в интернет. Защото когато в търсачката на Google се напише "интервюта с турски актьори", като първи резултат излиза архивът на рубриките ни. Отново факт, който ни кара да се замислим, че сме на верния път. 

За първи път този сезон няма да организираме онлайн-състезание. Освен с рубриките си, през изминалите години станахме известни и с успешните си формати "Любима турска звезда", "Любима латино звезда", "Любима индийска звезда" и "Всички любими звезди". Този сезон за първи път няма да предложим такъв. "Колкото и успешни да бяха тези състезания, в един момент известните актьори и актриси се изчерпват. Именно заради това тази есен ще дадем почивка и на нас, и на читателите ни, но за сметка на това отсега подготвяме изключително силен нов сезон на "Любима турска звезда" през пролетта на 2018 г. СЕРИАЛИ в България е мястото, където Вашият глас наистина има значение и с организирането на толкова много онлайн-състезания през изминалите години доказахме това. Това, че тази есен няма да има такова, не означава, че ще Ви оставим без глас и без вълнението от това да разберете кой печели и кой губи. Защото това винаги е интересно, а ние знаем как да го направим още по-вълнуващо!". 

Познатата от изминалите две години класация "Турски награди" тази година започва по-рано от обикновено - на 8 септември (петък), и ще протече по напълно нов, различен начин. Всяка седмица ще можете да гласувате в една от общо 14-те категории, като всеки петък ще публикуваме резултатите и съответно - големите победители за 2017-а година. Както забелязахте, категориите ще са 14, тоест - ще има пет напълно нови такива. "Дълго време мислихме как да съкратим времето на очакване у потребителите, които се включват в гласуванията към онлайн-състезанията ни. Защото досега, макар и всяка седмица да беше сама по себе си все по-важна и по-важна с отпадането на все по-харесвани и силни участници, те очакваха да разберат името на победителя три месеца. Така ни дойде идеята тази година да проведем "Турски награди" по напълно нов начин, с гласувания в отделните категории седмица за седмица. По този начин всичко ще става ясно само след седем дни, след което започва наново. Силно вярваме, че тази идея ще допадне на читателите - едновременно няма да ги измори да гласуват едновременно във всички категории, но и ще разбират резултатите по-бързо. Защото подобни гласувания винаги са предизвиквали интерес и резултатите са били очаквани с голямо нетърпение", сподели администраторът на блога. 

Програмата ни е почти напълно ясна - "Какво гледат в Турция?" е с финализирания в понеделник, "Турция представя..." е във вторник, интервютата с турски актьори и актриси са в четвъртък, резултатите от "Турски награди 2017" са в петък, "Какво коментират в Турция?" е в събота и "Турските актьори 24/7" е в неделя. Остава един свободен ден - сряда. Именно той остава и без рубрика този сезон. Защото решихме да експериментираме и да пускаме различни статии в сряда, да не се ангажираме с издания и т. н. Да изненадваме и вас, и себе си едновременно. Отсега имаме интересни идеи за материали, които ще вървят под етикет "Разни". Не знаем как точно ще се случи тази идея, но сме развълнувани да опитаме и да разберем. Да разчупим малко по малко установения ред и систематизиране, с които се славим, да публикуваме спонтанно... Да излезем от зоната на комфорт.

И за финал: като част от екипа на "Любими сериали с превод" - най-добрата група, превеждаща турски сериали с български субтитри, администраторът на СЕРИАЛИ в България готви нова изненада! "Продължавам с превода на "Новата булка" (Yeni Gelin), чийто първи сезон преведох през пролетта. Радвам се, че въпреки че в сериала не участват кой знае колко известни актьори, той се превърна в хит в интернет-пространството с оригиналния си сценарий и с перфектната си режусира. С факта, че отведе феновете на едно по-различно място, запознавайки ги с напълно различна култура. Много се забавлявах, докато превеждах първия сезон. Екипът обещава да продължи в същия дух и през втория. Всички очакваме с нетърпение завръщането на любимците ни! Преводът на втори сезон ще започне веднага след началото му в Турция, като ще се стараем отново да бъдем готови и да качваме сериите преди излъчването на новите такива. Онлайн-обсъжданията на новите епизоди на живо в групата ни във VK също продължават всяка съботна вечер, разбира се, ако има интерес. Но освен "Новата булка" (Yeni Gelin), тази есен се включвам в превода и на "Песента на живота" (Hayat Sarkisi). Като изгледал го това лято, този проект вече се превърна в един от най-любимите ми. До момента са преведени 10 серии от него, като мнозина питат кога ще има нови. Би било жалко такъв качествен и стойностен сериал да остане без превод, като именно заради това тази есен ще помогна на превеждащия го екип и ще се стремим да  предлагаме по 4 нови преведени серии месечно. Надяваме се по този начин да зарадваме неговите не малко на брой фенове!". А вие не забравяйте да се включите в групата "Любими сериали с превод" във VK, където ви очакват най-добрите турски сериали с най-добър превод на български. Бърз достъп до превеждащите се в момента проекти имате отскоро в страничната лента на блога ни.

Тук е мястото да обявим, че оттук нататък българските телевизии и новостите в техните програми остават на заден план сред нашите приоритети. За сметка на това продължаваме да залагаме още по-усилено на ексклузивните новини от турския ефир, който е далеч по-интересен, вълнуващ и стойностен. Вероятно вече сте го забелязали, но все пак решихме да го обявим официално. Разширяваме източниците си на информация, за да ви информираме първи за всичко около сериалите и телевизиите в южната ни съседка!

Странна или не, това е есенната програма на СЕРИАЛИ в България! Ще се опитаме да комбинираме добре познатите формули за успех с напълно нови начинания. Дали ще се получи - времето ще покаже! Надяваме се... 

4 коментара:

Анонимен каза...

ochakvam s netyrpenie vashite rubriki. no kak uspqvate da hodite i na uchilishte/rabota (ne sym sugurna, koe ot dvete?) i da podurjate bloga?

Анонимен каза...

Всичко е чудесно,а най-вече ви поздравявам за "Песента на живота" Аз лично се справям перфектно с руския,но имам близки,които го очакват с нетърпение,а и филмът си струва.Благодарности за всичко,което правите с компетентност и професионализъм.

Анонимен каза...

Браво за "Песента на живота". Бих го гледала още веднъж без да чакам цяла седмица за следващия епизод и ще е чудесно да е на български. Освен това все ми се искаше да споделя с повече хора този прекрасен сериал.

Анонимен каза...

Благодаря ,че ще продължите "Песента на живота"!!!Страхотна новина!!

Предоставено от Blogger.