"Двойно интервю" (41): Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 3 август, и започва новият трети сезон на една от най-успешните подрубрики на СЕРИАЛИ в България
"Двойно интервю"! През следващите седмици предстои да прочетете интервюта с екранните двойки от тазгодишните летни хитове, като първото за сезона и четиридесет и първо подред ще бъде с двойката, която развълнува най-много зрителски сърца и предизвика учестено сърцебиене - Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан! Двамата споделят главните роли в един от най-големите хитове това лято в турския ефир - медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi), излъчваща се всяка петъчна вечер по ShowTV. Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с техните биографии!

Йойкю е родена на 20 август 1990 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 26 години, като съвсем скоро ще навърви 27. Зодия лъв. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2010 г., като първата ѝ роля е в театралната пиеса "Хубавите неща са на наша страна" (Guzel Seyler Bizim Tarafta). За участието си в нея печели две награди за най-добра изгряваща звезда в южната ни съседка. Първата ѝ поява на телевизионен екран ѝ носи огромен успех. В периода от 2011 до 2013-а година Карайел изиграва главната роля в един от най-големите турски хитове "Север-Юг" (Kuzey Guney), партнирайки си с големи имена от ранга на Къванч Татлъту, Буура Гюлсой, Зеррин Текиндор и Мустафа Авкъран. За ролята си на Джемре в проекта на Ay Yapim печели награда за най-добра актриса през 2014 г. Йойкю взема участие във втория сезон на криминалната драма с Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), но с второстепенна роля, която въпреки това също ѝ носи голям успех. Съвсем скоро предстои да я гледаме у нас в новите епизоди на историческата поредица "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) в образа на Дилруба султан. От два месеца насам се снима с главна роля в един от най-гледаните сериали това лято "Сърцебиене" (Kalp Atisi), вдъхвайки живот на необикновената Ейлюл. 

Гьокхан е роден на 9 декември 1987 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 29 години, зодия стрелец. Става професионален актьор през 2010 година, когато взема участия в три театрални постановки, пожънали голям успех. През 2011-а взема специално участия с епизодична роля в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век". През 2013 г. се снима с главни роли в две успешни поредици - "Всичко е наред, централа" (Hersey Yolunda Merkez) и "Гурбет и любов на една възглавница" (Gurbette Ask Bir Yastikta). Голямата слава обаче го спохожда през лятото на 2014-а, когато се включва с главна роля в една от най-успешните турски семейни комедии "Семейството на съпруга му" (Kocamin Ailesi). През лятото на изминалата 2016-а се снима в успешната романтична комедия "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), партнирайки си със Зейнеп Чамджъ. За играта си в този проект Гьокхан спечели престижна награда от Южна Корея за най-добра турска адаптация на корейски сериал. Отскоро Алкан пресъздава образа на доктор Али Асаф в хитовата медицинска драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi). Любопитно е, че освен като актьор, през годините Гьокхан се е изявявал като професионален певец, спортист, рекламно лице, гласов дубльор и текстописец. 

За какво се разказва в "Сърцебиене"?
Йойкю: Зрителите ще се запознаят с историята на младо момиче с проблемно детство, което срещайки се с един мъж, ще разбере какво е истинската любов. Може да се каже, че историята проследява как моята героиня едновременно се бори да не загуби любимите си хора, но и да превърне голямата си мечта в реалност - да стане лекар. Разбира се, няма как да минем без сюжета за невъзможната любов, който тук ще бъде разгърнат по много интересен начин.
Гьокхан: Разказва се за двама много умни, въодушевени и влюбени в професията си души, които ще се научат на любов взаимно. Това ще бъде показано посредством драматични и комедийни ситуации, преплетени много интересно. 

Какво ви накара да се съгласите да участвате в проекта?
Йойкю: Вниманието ми бе привлечено от цялата атмосфера, която усетих. Сериалите на медицинска тематика са по-различни. Освен това много ми допадна героинята ми - силна и различна жена. Една Ейлюл, която не може да намери своето място, която е особена, много упорита и дори груба, бих казала. Отначало не е лесно да я заобичаш. Но именно това ми вдъхна кураж. 
Гьокхан: Прочетох сценария за първите три епизода и усетих, че ще разкажа историята на един герой-Супермен. Тъй като и преди съм работил със същата компания, режисьор и сценарист, нямах никакви съмнения относно доверието. Затова приех. Надявам се, че зрителите ще отговорят на усилията, които полагаме, и ще бъдем наградени взаимно - и те, и ние. 

Как се подготвихте за ролите си? Разкажете ни повече за тях!
Йойкю: Първо направихме проби заедно с режисьора ни - Юсуф Пърхасан е наистина страхотен в това отношение. Той ми обясни надълго и нашироко всички детайли, които ме притесняваха относно Ейлюл. Освен това присъствах на истинска операция, беше много интересно преживяване.
Гьокхан: Първоначално героят ми Али Асаф е асистент в болница. Той се променя коренно след грешка, която допуска по време на операция. Смята, че е виновен за смъртта на пациент, починал в операционната. Установява се в Мармарис, където преподава биология в местното училище. След години се завръща в болницата, носеща му лоши спомени, и буквално пламва. Али Асаф носи в себе си аристократизъм. Прилича ми на Супермен. Точно като Батман - далеч от града, молен от всички за помощ. Мога да издам само толкова засега. Историята ще ни поднесе много изненади. Само мога да кажа, че Али Асаф не е травмиран, защото може да остави миналото в миналото. Разбира се, с помощта на Ейлюл. Живее с белезите си, приема ги, но гледа напред. Бих го нарекъл много успешен човек.

Освен че е умна и много красива, Ейлюл е атлетична жена. Май няма да бъде от героините, които обикновено сме свикнали да гледаме на екран...
Йойкю: Да, такава е. Поради факта е, че често се замесва в кавги и разправии, се изисква да бъде подвижна и силна физически. Иначе да си атлетичен в днешно време не е нещо кой знае какво. 

Смятате ли, че да обичаш е слабост или пък че е неразумно?
Йойкю: Любовта може да бъде слабост само за хората, които никога в живота си не са я изпитвали. Иначе според мен да обичаш е най-хубавото нещо на света. Защо да е слабост или неразумно?
Гьокхан: Както са казали хората преди нас - "Голям залък лапни, голяма дума не казвай". Ще кажа само едно - нека първо да бъдем хора, а след това да определяме какво е любовта и кое е разумно. 

Какво ще открият зрителите в "Сърцебиене"?
Йойкю: Всичко, което очакват!
Гьокхан: Истинност. Защото ще могат да се поставят на местата на Али Асаф и Ейлюл.

Как реагирахте, когато разбрахте, че ще си партнирате?
Йойкю: Гьокхан е много внимателен и грижовен човек. Още от първия ден на снимачната площадка всичко помежду ни върви като по вода. Щастлива съм, че работя с него. Няма по-хубаво нещо от това двама души да мислят и да се държат като един на снимачната площадка. Ние успяваме. 
Гьокхан: Още в началото казах на продуцента ни, че искам да си партнирам с нея. Хем е успешна актриса, хем е много хубава жена. Вътре в нея може да бушуват бури, но отвън никога не бихме разбрали какво се случва отвътре. Въпреки че очите ѝ я издават, като пламъци са. По това бих казал, че прилича на Ейлюл. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 10 август! Припомнете си интервютата от предишните два сезона в архива на рубриките ни от тук!

2 коментара:

Dima каза...

За първи път чета , разбирам че е поредица.Ще я следя.От тази научих много неща и за артистите и техните герои.Хареса ми и благодаря!

Анонимен каза...

Сега съм само на 5 епизод, но силно съм впечатлена - както от сюжета, така и от изпълнението на ролите от двамата актьори. Поанавам Йойккю Караел от "Север-юг"и от "Великолепният век". Сега ролята й позволява да се изяви по-разностранно и необичайно. Не съм гледала Гьокхан Алкан досега. Намирам го за много харизматичен.
Макар че съм в началото, струва ми се, че образът на Бахар е изграден неумело, не я виждаме като лекар, в ситуации, които показват нейните умения или неумения. Безинтересна ми е и линията на любовта й към Али, някак скучна и еднообразна.
Благодаря ви за информацията!Следя рубриката ви от много време!

Предоставено от Blogger.