Баръш Ардуч: "Хората харесват Йомер, защото е честен"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 6 юли, и продължава публикуването на интервюта с участниците във вече приключилия четвъртия
сезон на най-успешното ни  онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък продължавате да прочитате такива, като шестнадесетото е с един от най-харесваните актьори - Баръш Ардуч, класирал се на почетното трето място! Той е роден на  9 октомври 1987 г. в швейцарския град Шерцинген. В момента е на 29 години, зодия везни. В България все още не сме го гледали на екран, но по-любопитните фенове на турските сериали сигурно го познават чрез ролите му в сериалите "Мръсната седморка" (Pis Yedili) и "Раджон" (Racon: Ailem Icin). Ролята на живота си започва да играе през лятото на 2015-а, когато се включва с главна роля в най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), влизайки в образа на дизайнера на обувки Йомер, който печели сърцата на всички зрителки по света. В поредицата на Ortaks Film се снима до началото на настоящата 2017-а година, като в момента се е отдал на заслужена почивка. Да започваме с интервюто!

ПРЕВОД: hotchocolate

Каква беше 2015-а година за Вас?
2015 г. за мен беше прекрасна година. Започнахме нова работа. Сигурен съм, че за всички от екипа всичко върви добре.

Как "Любов под наем" влезе в живота Ви?
Преди този проект участвах в сериала "Racon" с Ханде Доандемир. Този сериал го прекъснаха. Но мен ме научи на много неща. Получих по-голяма осведоменост за нашия сектор. След "Racon" получих 12 предложения и "Любов под наем" беше едно от тях.

Как се почувствахте, когато прочетохте за първи път сценария?
Ако трябва да бъдем честни, в Турция идват предложения, които и да ви се харесат и да не ви се харесат, казваш си, че ще провървят, но после може да не се случи, както сте си го представяли. Успехът се постига, като многобройни фактори дойдат на едно място. Продуцентът, режисьорът, сценаристът, актьорите, целият екип - всички трябва да си паснат. Според мен при нас това се получи, та сериалът ни пожъна успех. Това не е свързано само с хармонията между мен и Елчин, или само с екипа. И все пак може да се безпокоим за някои неща. Колкото и да вярваме в проекта, безпокоиш се дали зрителите ще го харесат.Но в момента съм много щастлив. Радвам се, че съм в този проект и правим нещо хубаво. Продължаваме в същия дух.

Как започнахте с актьорството?
Всъщност обикалях като пътешественик. Роден съм в Швейцария. Дойдох в Турция на 8 години. Учих първи клас в Адапазаръ, трети и четвърти - в Гьолджюк. Живеех с леля, защото семейството ми имаше нужда от време, за да довършат работите си в Швейцария. До пети клас бях в Гьолджюк, тогава се случи земетресението през 1999 г. От там се преместихме в Болу, а там ни завари земетресението на 12-ти ноември. Там завърших осми и девети клас, след това се преместихме в Истанбул. Как започнах актьорството? Всъщност към края на средното си образование винаги си мислех, че ще продължа да уча в спортната академия, защото много спортувах. Спортът участваше във всеки един етап на моя живот, затова клонях към спортната академия. Приеха ме в Университета Ерджиес в Кайсери. Но трябваше да прекъсна обучението си още през първата година. Съвсем случайно се запознай с Айля Алган (актриса, певица, преподавател по сценични изкуства). Обучавах се в Екол Драма. Дължа много на Айля Алган. Има още много важни хора, на които съм благодарен. След това учих театър в Театър Садри Алъшък и по този начин се озовах на снимачната площадка. Не съм играл активно в театъра, но имам театрално обучение. А "Любов под наем" е моята корона. Разбира се, че уважавам предишните си проекти, всички те ме научиха на много неща. В момента, ако харесват моята игра в "Любов под наем" и се издигам в кариерата си, това го дължа на предишните си проекти. Набирате опит, научавате много неща, свързани с вашата работа. Може би всички те те подготвят за този ден. Разбира се, че сега не мога да кажа, че съм готов, имам още много за учене. Но "Любов под наем" е първата ми работа, с която започнах да печеля пари и която ме насища духовно. Първата роля в кариерата ми беше в сериала "Kucuk Hanimefendi" ("Малката госпожичка"). След филма "Делиха" започнаха да ме познават, след "Racon" се утвърдих, а с "Любов под наем" дойдох точно до онази точка, която исках. Не трябва да забравям и "Bugunun saraylisi". В сериала "Benim icin uzulme" ("Недей да тъжиш за мен") играех младеж на 17-18 години, който обичаше футбола и искаше да играе в Трабзонспор. Този герой го имаше само в първия епизод, а в останалите серии продължи като "flashback". Но беше един от любимите ми герои, защото толкова много го обикнаха, че след деня, в който умря, в трибуните на Трабзонспор отвориха голям лозунг, на който пишеше "Спечели ни сърцето". След като видиш тази картина, си казваш, че сигурно съм на прав път. Прави те щастлив.

Каква е атмосферата на снимачната площадка на "Любов под наем"?
Много е хубаво. И без това точно атмосферата е причината сериалът да има такъв висок рейтинг. Екипът има голям принос в този успех.

Какво мислите за своя герой?
Ако правите драма, действате така - първите 3-4 епизода създавате един герой и започвате да го играете. Следователно започвате да мислите - Йомер Ипликчи би направил това или не би направил това. Но, тъй като системата за сериалите в Турция не е стабилна още от самата основа, било то заради времетраенето на серията, било то заради това, че трябва да задържите вниманието на зрителите, като понякога променяте сценария според техните желания. Идва момент, в който Йомер прави нещо, което по-рано си е мислил, че не би направил. Затова аз мога да ви разкажа за Йомер, който е в моите представи, но вие, докато го гледате, може да си кажете "Не, този не прилича на Йомер, за който ти ни разказа". Може да се промени.

Какво най-много харесвате в героя си?
Харесва ми, че Ймер е силен мъж, сам се справя с всяка една трудност. не се нуждае от много хора. Харесва ми това, че сам се нагърбва с цялата отговорност и върви към кариерата, към която се цели. Също и отношението му към жените. Не е мъж, който флиртува, ако не е привлечен много от една жена. В това си приличаме. Има и трудни черти - малко е студен, понякога егоист.

Защо всички толкова много го харесват?
Йомер е честен човек, праволинеен. Няма лъжи в неговия живот и следователно се превръща в добър човек. Такъв е, защото не обича да живее в интриги и сигурно тази негова честност привлича жените.

Имате ли бъдещи планове, свързани със спорта?
Мисля да направя някаква инвестиция в областта на спорта. Може да е някакъв спортен комплекс или нещо друго. Искам да отворя някакъв спортен клуб, който да има crossfit, плувен басейн, тенис корт. Разбира се, това са големи планове. Никога не знаеш какво ще ти поднесе животът. Ако ми поднесе хубави неща, и аз искам да направя хубави неща за хората в областта на спорта.

От какъв вид спорт се интересувате?
Няколко години играх футбол в училищния отбор, също и в аматьорската лига. Играл съм хандбал в основното училище. Може би не съм станал професионалист в точно определена област, поради това, че пробвах различни спортове.

Кой е спортът, който не сте практикувал, но искате да изпробвате?
Разбира се, че има спортове, които не съм опитвал. Не мога да играя тенис много добре. Бих искал да се занимавам с тенис и гимнастика, но за тези спортове трябва да започнеш да тренираш още от малък, за да свикне тялото ти. Ако имам син, непременно ще го пратя на плуване и гимнастика.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с класиралата се на второ място участничка в "Любима турска звезда 2017" - Елчин Сангу, следващия четвъртък, 13 юли! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.