"Втори шанс за провалите" (14): "Съдба" (Kader)

Дойде време и за последното издание на рубриката, представяща провалили се в Турция сериали - "Втори шанс за провалите"! През изминалите
три месеца разгледахме тринадесет поредици, които при всички случаи са имали шанса да се превърнат в хитове, но поради една или друга причина се провалят и приключват с малко на брой епизоди. Сега е време да видим и четиринадесетия подред сериал, последен за този сезон, който също става жертва на рейтингите и свършил почти незабелязан от зрителите. Тази седмица се връщаме десет години назад във времето, за да видим един от първите сериали на един от най-обичаните в момента турски актьори, който всъщност е провал. Актьорът у нас гледаме за първи път в сериала "Млечният път" (Samanyolu), но след него в кариерата му следват редица други хитове. Този петък, 9 юни, се спираме на "Съдба" (Kader)! Запознайте се със сериала в следващите редове!

"Съдба" (Kader) е с участието на любимеца на милиони зрителки по света Йозджан Дениз. У нас актьора познаваме от "Млечният път", както и от хитовите ленти "Имението с лозите" (Asmali Konak), "Черна роза" (Karagul) и "Част от мен" (Kaderemin Yazildigi Gun). Интересното е, че това е петият сериал на актьора, като преди това той взима участие в доста успешните сериали "Имението с лозите" и "Юнска нощ" (Haziran Gecesi). Главната женска роля също е поверена на известна актриса - Бирдже Акалай, която има успешни роли в "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli), "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask). "Съдба" стартира в Турция на 17 март 2007 г. (петък), като се излъчва в ефира на StarTV. Макар и с големи очаквания за успех, първият епизод на поредицата отбелязва ниски резултати, попадайки на 19 място с 3% рейтинг. Следващият епизод обаче вече се излъчва в четвъртък, като той отчита изключително високи рейтинги, попадайки на 2 място с 7% рейтинг, победен единствено от "Доктори" (Doktorlar). През следващите седмици сериалът продължава да се излъчва в четвъртък и да отчита доста високи рейтинг-резултати, вариращи между 5 и 7%. С появата на силна конкуренция в лицето на "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) и "Изгубени години" (Kaybolan Yillar), драмата започва да отбелязва нисък интерес. Макар и влизайки в ТОП 10, отчита под 4% рейтинг, още повече, че се излъчва и в късния prime-time на StarTV. Това довежда до финализирането на "Съдба" на 14 юни 2007 г., когато и последният епизод отбелязва лоши рейтинг-резултати. В актьорския състав се включват още Мустафа Уурлу ("Отвътре"), Хюсеин Сойсалан ("Дила", "Езел"), Селим Ердоан, Симге Селчук ("Малки жени", :В сърцето ми е Дениз"), Ерол Бабабоолу, Пънар Дикиджи ("Двете лица на Истанбул"), Мюнир Акча ("Забраненият плод"), Орхан Айдън, Нериман Уур, Уфук Байрактар ("Езел"), Енгин Акюрек ("Брак с чужденец", "Пепел от рози", "Черни пари и любов", "До живот"), Алпер Кул и други.

Сериалът завършва с общо 13 епизода, като едва няколко успяват да попаднат в ТОП 10 с над 4% резултат. Сценарист на "Kader" е Махинур Ергюн ("Имението с лозите", "Вярна на себе си", "Любов назаем", "Момичето с червения шал", "Милост"), която за последно работеше по "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), Режисьор на сериала е популярният Аднан Гюлер, работил върху сериалите "Голямата лъжа" (Buyuk Yalan), "Късчета живот" (Candan Ote), "Изоставено сърце" (Vazgec Gonlum), "Да върнеш времето назад" (Annem), както и много други. Продуцентската компания на сериала също е популярна - Gold Film, която е създала куп успешни поредици, а в момента работи по романтичната комедия "Номер: 309" (№: 309). И при този сериал финалът остава отворен.

Това беше всичко от "Втори шанс за провалите"! През изминалите три месеца, по време на пролетния сезон на СЕРИАЛИ в България, представихме най-различни провалили се поредици, които можете да си припомните от архива на рубриката тук! Благодарим Ви, че бяхте с нас!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.