"Втори шанс за провалите" (10): "Забрана" (Yasak)

Много исторически сериали, към които очакванията са били големи преди да стартират, се провалят съвсем неочаквано. Именно на
исторически сериал се спираме днес, 12 май, ден петък, в десетото издание на "Втори шанс за провалите"! Исторически сериали напоследък се създават все по-често, но малко от тях всъщност успяват да задържат зрителското внимание за дълго време. Днес се връщаме само три години назад, за да представим сериал, в който главната женска роля е поверена на една изключително популярна и харесвана турска актриса, която преди участието си в този проект се е снимала с няколко хитови такива, но този претърпява провал. Главният мъжки персонаж играе актьор, който също има зад гърба си роли в успешни поредици, но тази му носи провал. Един проект, в който се включват много популярни лица. В следващите редове научавате повече за "Забрана" (Yasak)!

"Забрана" (Yasak) е с участието на Дениз Чакър в главната роля. Актрисата става изключително популярна в целия свят след брилянтната си роля в "Листопад" (Yaprak Dokumu) - най-гледания турски сериал в България, в който изиграва незабравимия образ на Ферхунде. След това се снима в "Ифет" (Iffet), който също е излъчен тук, както и в няколко епизода от "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), а в момента участва в един от най-гледаните сериали в Турция - "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz). Фикрет Кюшкан пък изпълнява главната мъжка роля, като у нас го познаваме единствено от "Златната клетка" (Bicak Sirti). Сериалът представя една интересна история, но не отчита достатъчно високи рейтинги, за да продължи. "Yasak" стартира на 11 април 2014 г. (петък) в ефира на ATV. Първият му епизод отчита ниски рейтинги и попада на 18 място с 2.99% рейтинг, като в петък поредицата се изправя срещу феномена "Черна роза" (Karagul), "Кварталът на богатите" (MedCezir) и "Дила" (Dila Hanim). Следващият му епизод още понижава рейтинги си, които и седмица по-късно стават още по-ниски. Лошите резултати продължават да са факт и драмата вече върви в късния prime-time, когато още повече занижава интереса към себе си. Така на 13 юни 2014 г., след поредица от ужасно ниски рейтинги, поредицата бива прекратена, като финалът отбелязва рейтинг под 1%. Освен Дениз Чакър и Фикрет Кюшкан в сериала участват: Гюрбей Илери ("Част от мен"), Езги Еюбоулу ("Отмъщението"), Бурак Ямантюрк ("Бурята в мен"), Хакан Юфкаджъгил, Букет Дереоолу, Тууче Кумрал, Онуряй Еврентан и други. 

След като сериалът не постига желаните рейтинги, той приключва своето излъчване със само 9 епизода, което е доста малко за подобен проект. Сценаристи на "Yasak" са Али Димирел, Волкан Сюмбюл, Емре Йоздрюр и Мерием Култабак. Режисьор на историческата драма е Кудрет Сабанджъ, който досега е създал едни от най-хитовите сериали - "Готова на всичко" (Aliye), "1001 нощ" (Binbir Gece), "Любов и наказание" (Ask ve Ceza), а доскоро работеше по "Смело сърце" (Cesur Yurek). Продуцентската компания на "Забрана" е TMC Film, продуцирала поредиците "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim), "Любов и наказание", "Готова на всичко", "1001 нощ", "Истанбулска приказка" (Bir Istanbul Masali), "Любов извън закона" (Hirsiz Polis), "Дъждовно време" (Yagmur Zamani), а в момента работи по "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali). Продуцент на сериала е Ерол Авджъ, също продуцирал по-горе изброените сериали. Сериалът завършва щастливо.

Поредната историческа драма с популярен актьорски състав, която не постига очакваните от продуценти и телевизия рейтинги, приключва с доста малко на брой епизоди. Важното е, че въпреки ниските резултати, които поредицата постига, тя приключва с щастлив край, което със сигурност е зарадвало малкото зрители, които са я гледали.

Следващия петък, 19 май, "Втори шанс за провалите" продължава отново с исторически проект. В единадесетото издание ще разберете за поредния неочакван провал, в който подсказваме, че участват едни от най-обичаните турски актьори и актриси, сред които актьор от "Завръщане" (Sila) и актриса от "Опасни улици" (Arka Sokaklar). Кой е сериалът? Очаквайте ни, за да разберете! Предишните броеве си припомнете в архива на рубриките ни от тук!

4 коментара:

Diema Family каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Diema Family каза...

Не беше интерен , актьорите също бяха много неприяти. Затова и спряха този сериал. Определено най - запомнящата роля на Дениз е Ферхунде от "Листопад". Сериала "Ифет" също не беше лош , но финала остана много неясен. Не разбрах защо , уби Джемил а не осиновителя на дъщеря и?!

Анонимен каза...

За мен най-запомнящата се роля на Дениз е Мерием от "EDHO"(впрочем "Престъпниците няма да са господари на света" е точният превод или "Господари на света" за по-кратко щеше да звучи много по-добре на български). За нея тя получи и няколко награди и номинации за награди, тия дни май и "Златна палма", ако не се лъжа. Безспорно и Ферхунде беше незабравима роля, но в "Листопад" някакси я считаха за едва ли не второстепенна героиня, въпреки че тя правеше филма. Колкото до Yasak ("Забрана") на мен лично ми хареса повече от "Ифет"-и откъм каст, и откъм музика, сюжет и режисура, декори и костюми филмът си беше на ниво и може би щеше да стане хит, ако беше попаднал в ден с по-слаба конкуренция, кой знае. "Ифет" действително беше приятен, но ролята й там беше твърде безлична и някак имах чувството, че не си е на мястото в нея, докато като старовремска кокона в "Yasak" много й прилягаше.

Анонимен каза...

Още тогава така и не разбрах защо този сериал се провали. Всичко му беше на ниво - музика, каст, рвжисура, сценарий, декори , костюми. Знаете ли дали не се е излъчил в някои държави в чужбина? Не вярвам, че такъв прекрасен проект е останал незабелязан.

Предоставено от Blogger.