Гизем Караджа: "Усмивката ми е моята тайна за красота"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 30 март, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното
ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като третото е с младата надежда на турското кино Гизем Караджа, превърнала се във третия елиминиран участник миналия петък, 24 март. Тя е родена на 9 юли 1992 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 24 години, зодия рак. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2011 г., когато взима роля в историческата мега-продукция "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl). Година по-късно, през 2012-а, става част от две нови продукции - първо в "Опасна красота" (Eve Düşen Yıldırım), а малко след това и в неуспешното продължение на "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) - "Пътят на Емир" (Emir'in Yolu). През 2013 г. пък взима участие в "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var). Трамплин към актьорската ѝ кариера обаче е представляването ѝ в конкурса за красота "Мис Свят 2011", като през същата година участва във филма на известна фирма за козметика, посветен на състезанието, в който играе самата себе си. През изминалите два месеца се снима в провалилата се драма "Бурята в мен" (Icimdeki Firtina), а отскоро се включи с ключова роля в хита "Черна обич" (Kara Sevda). Името ѝ в превод означава "мистериозна сърна". Да започваме с най-новото ѝ интервю, което от месец февруари 2017 г.!

Ще разкажете ли на кратко пътя, през който сте минали, за да стигнете до тук?
Класирах се на второ място в най-престижния турски конкурс за красота и веднага след това дойде първото предложение за участие в сериал. Без да губя време, приех да участвам в първия ми сериал "Опасна красота" (Eve Dusen Yildirim). От тогава досега съм изиграла общо 9 главни роли и продължавам напред.

В каква посока мечтаете да се развиете?
След като следвах във филмовата академия в Ню Йорк, научих много там и придобих опит благодарение на страхотните ми учители, следващата ми цел е да пробия в чуждестранното кино. Искам да участвам в чуждестранен филм или сериал. Най-вече се целя към Америка, като малко живях за известно време там. Например, много искам да се снимам в "Игра на тронове" (Game of Thrones). 

Какво беше детството Ви?
Когато бях много малка, родителите ми заминаха за Флорида по работа и ме взеха със себе си, като общо взето прекарах детството си там. Започнах напълно нов живот, записаха ме в съвсем ново училище, запознах се с нови деца. Бързо свикнах. Винаги, когато се сещам за детството си, ми става хубаво.

Какво е за Вас пълноценната почивка?
Само и единствено тишина. Стаята да бъде със заглушена светлина, най-добре идваща от няколко свещи, да съм по пижама и с лаптопа в скута си. Човек трябва да си почива не само физически, но и емоционално. Работата ми е много стресова, затова за мен е много важно да намирам достатъчно време, през което да се възстановявам и да си почивам пълноценно.

До къде се простират границите на мислите и действията Ви?
Опасявам се, че до никъде (смее се). Лудостта ми е безкрайна. Близки хора са ми казвали, че в по-екстремни и опасни ситуации ставам неконтролируема. И най-страшното е, че не го осъзнавам...

Какъв стил на обличане предпочитате?
Начинът, по който се обличам в момента, няма нищо общо със стила ми от преди няколко години. Има няколко марки и брандове, които много харесвам, и пазарувам предимно от тях. Предимно чувам добри отзиви за стила си. И сега ще издам една тайна - винаги, когато се питам какво да облека, питам мама и се вслушвам в съветите ѝ. 

Има ли аксесоар или дреха, от която не бихте се отказали никога?
Да - от черните чорапогащи и от коженото яке. Не съм от жените, кичещи се с много аксесоари. Не знам защо се получава така, но каквото и ново украшение да си губя, за няколко дни го запилявам из нас и не мога да го открия. А ако все пак след време го намеря, вече не ми се носи.

Как пазарувате? Имате ли нужда от второ мнение, преди да направите дадена покупка?
Може би за чантите и обувките нямам нужда от ничие мнение, но за дрехите - да, имам и то винаги. Ако пък изляза сама на шопинг, щом си харесам нещо, веднага го снимам и го пращам на няколко свои приятелки за съвет дали да си го купя или не. 

Има ли нещо, което никога не бихте облекли?
Заради актьорската ми професия не остана нещо, за което да кажа, че никога не бих облякла. Но в ежедневието си никога не бих облякла накъдрена пола, например. 

Коя е любимата Ви дестинация за ваканции?
Тайланд. Посещавала съм тази държава, но за кратко. Вярвам, че има много интересни неща там и нямам търпение отново да отида. Ако пощурея повече, бих отскочила и до Бали.

Каква е тайната на красотата Ви?
Нямам специална тайна, но си имам един основен трик. И това е да се усмихвам. Да изразявам щастието си. Вече не допускам негативни хора в живота си и цялата ми позитивна енергия се запазва за по-дълго.

Какво чувствате, когато сте влюбена?
Много съм объркана, на първо място (смее се). Всъщност не е толкова трудно да се опише - целият свят придобива цвят и виждаш неща, които досега не си и забелязвал.

Каква сте, когато се влюбена?
Когато съм влюбена, а и не само, съм много лоялна. Изживявам любовта си с цялото си същество. Искам да правя всичко, да посещавам непознати места за първи път. Най-често съм доста отнесена. Като малко дете съм. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с четвъртия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 6 април! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.