Енгин Алтан Дюзятан: "Истинската любов е непобедима"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 март, и днес започва публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното ни
онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък предстои да прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като първото е с първия - Енгин Алтан Дюзятан, превърнал се в първия елиминиран участник миналия петък, 10 март. Той е роден на 26 юли 1979 г. в турския град Измир. В момента е на 37 години, зодия лъв. През 2001 г., когато е едва на 22 години, започва актьорската си кариера с малки участия в южносъседските театри. Постепенно обаче тя се развива все повече и повече и още от 2002 г. започва да участва в телевизионни продукции също с малки роли. С годините обаче се издига в бранша с упоритостта и желанието си за развитие и така през 2006 г. взима участие в хита, който бе излъчен у нас преди две години в prime-time-а на БТВ "Завръщане" (Sila), партнирайки си със също тогава новопрохождащите в актьорската професия сега големи звезди Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт. През 2009 г. пък се включва в хита "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam), в който си партнира със също големи звезди, като Мелиса Сьозен и Енгин Акюрек. През 2012 г. получава роля и в един от най-интригуващите турски сериали "Край или начало" (Son), който бе излъчен по Диема Фемили през есента на 2013 г. От декември 2014 г. Енгин се снима с главна роля в най-гледания турски сериал в южната ни съседка вече втори пореден сезон "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul) на TRT1. Да започваме с интервюто!

Как се запознахте със съпругата Ви Неслишах?
Беше съвсем случайно и със сигурност не може да става дума за любов от пръв поглед. По това време се занимавах с изкуство и бях организирал галерия, на която да представя картините им на своите близки и приятели. Тогава с Неслишах имахме само общи приятели и не се познавахме, но тя закупи една от картините ми и след това започнахме да се опознаваме, първо започна с приятелство, но то бързо премина в нещо по-голямо. 

Не мислите ли, че е купила картината Ви, защото тогава вече сте бил известен?
О, не, тя не е такъв човек. Ако искаше да ми се подмаже щеше да го направи по друг начин, не по този. Когато ѝ разказвах за картината ми преди да я купи тя беше очарована от нея и това беше истинско чувство, усетих го. А и общите ни тогава приятели след това ми разказаха, че е добър и скромен човек и изобщо не е от жените-търсачки на известност, както мислите Вие. 

Казвате, че вашата любов не е била от пръв поглед, но въпреки това вярвате ли в нея?
Въпреки че не съм я изпитвал, смятам, че съществува любов от пръв поглед. При нас с Неслишах нещата се случиха постепенно, с времето чувствата ни се разрастваха и така когато се сближихме доста се влюбихме. А вече се бяхме опознали и се познавахме доста добре. В този период от живота ми пет месеца бях сам, интерес към мен от страна на жените имаше, но въпреки това аз избрах Неслишах и тя избра мен. А в този живот нищо не е случайно... 

Преди да се ожените Вие бяхте твърдо против брака, защо въпреки това се венчахте? 
С всяка изминала година човек помъдрява и узрява все повече и повече, това е естествено развитие в живота. Наистина бях твърдо против това доказване на любовта, тъй като според мен тогава то беше ненужно и пречеше на отношенията, но след като с Неслишах се влюбихме се промених коренно, промениха се и отношенията ми по дадени въпроси и проблеми, включително и по тези за брака. Когато човек намери половинката в живота си, той се променя, а и както се казва - любовта променя хората. При мен се случи точно така и само седем месеца след като се запознахме, с Неслишах сключихме брак и през ума ми след това не е минала нито веднъж мисълта да съжалявам за това. 

Как ѝ предложихте да се ожените?
О, беше доста скромно и неочаквано за нея, но аз го обмислях дълго време. Бяхме се събрали доста приятели, за да се видим, да си поговорим и в един момент извадих кутийката с пръстена и ѝ предложих. Тя беше много очарована, точно тогава любовта ни беше по-силна от всякога, бяхме много щастливи. 

Като стана дума за приятелите Ви, промени ли се отношението Ви към тях, след като се оженихте?
За съжаление при повечето мъже има такъв момент. Когато създадат семейства, те се отдалечават от своите приятели, остаряват, изморяват се от работата и в крайна сметка единствените хора, с които общуват, са съпругата, децата и близките. За щастие при мен все още такова нещо няма, продължавам да се виждам с приятелите си често, но... нека да не дърпам дявола за опашката! 

Мнозина твърдят, че след брака любовта се стопява и става нещо материално, Вие как мислите?
На 35 години съм и смея да твърдя, че в момента изпитвам същите чувства към Неслишах, каквито изпитвах към първите ми любови, когато бях на 15. Когато една любов е истинска, тя никога, ама никога не може да се стопи или да се материализира. Човек и на 75 да стане, ако е изпитвал истинска любов и тя е била и продължава да бъде споделена, то любовта е истинска. Не случайно е казано, че за любовта няма възраст, истинската винаги е силна и непобедима. 

Участвате в историческата продукция "Възкресение: Ертугрул", как се подготвяхте за нея?
Предложението за участие в този сериал ми бе отправено още шест месеца, преди да започне. Тогава ролята ми хареса, а и никога до преди не бях участвал в историческа продукция. И въпреки, че вече имам дълъг професионален опит, аз искам да продължавам да се развивам и да пробвам нови и нови неща. Тъй като сериалът е исторически, през тези шест месеца четох доста голям обем литература, за да се запозная с епохата на времето, което с колегите ще пресъздадем. Десетте страници сценарий, които ми дадоха за героя ми, ми бяха доста недостатъчни и затова реших да вникна в онова време и да го почувствам, за да се справя по възможно най-добрия начин. Сценаристите също доста ни помагат, смятам, че се получи чудесна продукция, която има голям потенциал и се радвам, че се харесва на зрителите толкова много. 

Поредицата е историческа и проследява ключов етап за Османската империя, точно когато тя възниква и започва могъществото ѝ. Освен темата за война, ще има ли и романтика в новия Ви сериал?
Да, факт е, че "Възкресение: Ертугрул" е историческа продукция и съответно темата за войната в нея е доста добре разгърната. Но бъдете спокойни - няма как да не бъдат отразени и любовните интриги в харема, от такива ще изобилства. Това е и феноменалното на мелодрамата - съчетава доста интересно грубата и мъжка тема за войната и борбата с нежната и романтична такава как по време на война може да се роди любов. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с втория отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 23 март! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.