"Втори шанс за провалите" (4): "Остър нож"

Тази седмица във "Втори шанс за провалите" се спираме на един сериал, който можеше да има съвсем различна съдба. Сериал,
който можеше да се превърне в успешен, но не е успя да грабне вниманието на зрителите. Ще върнем времето със седем години назад, за да видим кой е поредният сериал, към който очакванията и на телевизия, и на продуценти са големи, но явно напразни.  Както знаете от предишните издания на "Втори шанс за провалите", преди години доста сериали са имали огромния шанс да успеят, защото конкуренцията не е била толкова силна, колкото в днешно време, но въпреки това много голяма част от тях всъщност тотално се провалят и остават почти незабелязани. В мелодрамата, на която сме се спрели тази седмица, главните роли са поверени на звезди, които в момента могат да се похвалят със страхотна кариера. Главният актьор е един от най-обичаните, а главната актриса е изпълнявала роли в хитови поредици. Ибрахим Челиккол сме гледали в "Черни планини" (Karadaglar), в "Ифет" (Iffet) и в "Милост" (Merhamet), но и той има в кариерата си сериали, които никак не са допаднали на зрителите. А сериалът, за който ще научите в следващите редове, е един от първите в неговата кариера. Запознайте се с "Остър нож" (Keskin Bicak)!

На 5-ти август 2010 г., ден четвъртък, в Турция тръгва новата обещаваща мелодрама "Остър нож" (Keskin Bicak). След дълго рекламиране поредицата, която се излъчва в ефира на FOX, започва излъчването си с големи очаквания. Сериалът е оглавяван от Ибрахим Челиккол, който тогава не е толкова известен в южната ни съседка, а преди да вземе участие в този сериал, зрителите си го гледали в други два, които също се провалят. Главната женска роля е поверена на Ханде Доандемир, която в момента участва в хитови сериали. Пилотният епизод на новата драматична сага не успява да привлече достатъчно висок зрителски интерес и се проваля. В четвъртък сериалът се изправя срещу първенеца "Да не разберат децата" (Cucuklar Duymasin), който всеки четвъртък е на първо място. От следващата седмица "Остър нож" преминава вече в сряда, където също се излъчва в най-гледаното време и се изправя срещу "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), но и в новия си ден сериалът отчита тотален провал, заемайки изключително ниски позиции с доста срамни рейтинги. Така не след дълго от FOX прекратяват излъчването на сериала, който така и не успява с нито един свой епизод да привлече зрителското внимание. Освен Ибрахим Челиккол и Ханде Доандемир, които изпълняват главните роли, в сериала участват също и Памир Пекин ("Сезони на любовта"), Атъф Емир Бандерлиоулу ("Мечтатели"), Шебнем Диллигил ("Цената на славата"), Джунейт Чакъшкур ("Перла") и други.

След поредица от нищожни резултати, "Остър нож" (Keskin Bicak) бива прекратен със само 8 епизода. Определено тези епизоди са малко за сериал, към който очакванията преди старта му са били големи. Сценаристи на сериала са Мерич Йозен, Мурат Коджа, Садък Бигат и Волкан Язъджъ. Режисьор на лентата е Ясин Услу, който в момента е режисьор на "Птиците обичат гнездата" (Sevda Kusun Kanadinda) на TRT1. Продуцентската къща на "Остър нож" е Most Production - една от най-популярните в Турция, позната на българските зрители от "Завръщане" (Sila) и "Милост" (Merhamet). Тя в момента се е заела със създаването на "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) и "Пастирска звезда" (Coban Yildizi). "Остър нож" приключва подобаващо - с щастлив край, но със сигурност тази история можеше да бъде продължена и можеше да се превърне в един истински хит. Музиката е поверена на Джем Ерман, познат у нас от "Перла" (Gumus).

Сериалът бива оглавен от един от най-обичаните турски актьори в момента, който обаче е започнал кариерата си с провал. Стратегията на FOX да пусне сериалът към края на летния телевизионен сезон, когато се излъчват далеч по-малко сериали и конкуренцията е по-слаба, може би щеше да се окаже успешна, но явно тук сценарият не е достатъчно силен, за да привлече нужната аудитория. 

И следващия петък, 7 април, ще видим сериал, в който актьорският състав е много силен. Сериалът определено можеше да счупи рейтингите в Турция с излъчването си преди години, но това не се случва. В петото издание на "Втори шанс за провалите" се спираме на поредица на ShowTV, за която подсказваме, че главните героини са познати у нас от сериалите "Любов и наказание" (Ask ve Ceza) и "Листопад" (Yapak Dokumu). Коя е тя и какво знаем за нея - очаквайте ни следващия петък, за да разберете! Припомнете си предишните броеве чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.