"Втори шанс за провалите" (1): "Смъртта на любовта ни"

Започва най-новата рубрика на СЕРИАЛИ в България "Втори шанс за провалите"! Целта на поредицата, която ще върви през пролетния ни сезон,
не е да разглежда най-големите хитове в южната ни съседка Турция, а именно обратното - сериалите, които са тотални провали. Макар и да са били доста очаквани, макар и да са имали великолепен актьорски състав, макар и историята да е била много силна, някои проекти просто се провалят. През следващите три месеца ще представим именно онези изключително обещаващи поредици, които не са имали късмет и не са постигнали успех. Ще се върнем и назад във времето, за да се спрем на тогавашните сериали, които остават недооценени от зрителите. И със сигурност на доста от вас им бъде интересно как повечето известни и успешни актьори в южната ни съседка са придобили огромната си слава, дали всичките им сериали, в които са се снимали, са постигали успехи? Не при всички е така. Някои от най-големите звезди на турското кино са започвали кариерата си именно с провал, но в последствие, преминавайки през трънливия път на славата, са се превръщали в любимци на аудиторията, а в момента снимат някои от най-успешните си проекти.

Именно такава е темата в първото издание на "Втори шанс за провалите"! Започваме със сериал на една от най-обичаните турски актриси, който обаче въобще не е успешен. Поредицата носи заглавието "Смъртта на любовта ни" (Askimizda Olum Var) и е първата, в която Берен Саат взима участие. Макар и да участва с второстепенна роля, зрителите със сигурност са забелязали таланта на Берен. Именно след този сериал тя взима участие в сериала, който ѝ носи огромната слава - "Щастливи заедно" (Aska Surgun), излъчен и у нас. Още през далечната 2004 г. "Смъртта на любовта ни" се завърта в ефира на ShowTV и се смята, че ще постигне успех. Главните актьори в него не са много популярни на аудиторията по онова време, но историята в драмата определено би докоснала зрителските сърца. Тогава Берен Саат си партнира с друга също известна в момента актриса - Едже Услу ("Сълзи над Босфора" и "Черна роза"), която пък е главна героиня и заедно с Октай Кайнарджа оглавява поредицата. 


Уви, "Смъртта на любовта ни" завършва с едва 14 епизода, сравнително много малко на брой. От ShowTV я прекратяват заради лошите рейтинги, които показва, въпреки че в началото драмата започва обещаващо и привлича нужната аудитория. Сценаристи на поредицата са Йомер Мете и Сафа Юнал, които не са познати на зрителите в днешно време. И в крайна сметка сериалът приключва с отворен край, сякаш че може да бъде продължена по всяко време, но продължение така и не бива реализирано.


Макар преди години конкуренцията да не е била толкова жестока, каквато е в днешно време, виждаме, че отново обещаващи поредици се провалят неочаквано. Дори и сюжетът на "Смъртта на любовта ни" да е бил неповторим, дори актьорският състав да е бил чудесен, сериалът не привлича достатъчно зрители и дори с над 4% рейтинг бива прекратен. Но стигаме до извода, че макар и първият сериал в кариерата на Берен Саат да е бил пълен провал, то в момента тя е една от най-обичаните и популярни турски актриси. През 2012 г. спечелва награда за най-добра турска актриса за ролята си в "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?). Така че дори и да започнеш кариерата си с провал, то винаги можеш да се включиш в проект, който да те нареди сред най-успешните актьори в брашна!

_________________________________________________________________________________

Бъдете с нас и следващия петък, 17 март, когато предстои отново да представим сериал, провалил се в южната ни съседка. Ще се върнем отново назад във времето и ще Ви запознаем с един от първите сериали на Ебру Йозкан - екранната Дилара от "Твоят мой живот"! Занапред бърз достъп до изданията ще имате в архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.