"Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl: Kösem) започва по БТВ от 20 март

февруари 13, 2017

Започва историческият турски сериал с Берен Саат "Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl: Kösem)! От март зрителите на БТВ ще имат възможността
да се насладят на един изключително успешен по света турски сериал - "Великолепният век: Кьосем", който ще се върти в най-гледаното време - prime-time-ът. Както първи от СЕРИАЛИ в България съобщихме миналата пролет, че сериалът е закупен у нас, сега неговото начало предстои! Сериалът ще върви под името "Кьосем" и ще бъде заместник на приключващия своя втори сезон хитов сериал "Твоят мой живот" (Paramparça). Кога стартира "Кьосем" научавате в по-долните редове!





Финалът на втория сезон на хитовия турски сериал с Еркан Петеккая и Ебру Йозкан "Твоят мой живот" (Paramparça) ще бъде показан в ефира на БТВ на 17-ти март (петък), в добре познатото на всички разписание - от 20.00 до 21.00 часа. Към момента от БТВ нямат закупени епизоди от третия сезон на сериала, който продължава да се излъчва в Турция, където вървят финалните му серии, но такива ще бъдат закупени съвсем скоро. Зрителите на БТВ могат да очакват премиерния и последен трети сезон на "Твоят мой живот" (Paramparça) най-късно през есента, като в него влиза като главна героиня Мине Тугай от "Кварталът на богатите" (MedCezir). Напомняме, че в момента "Твоят мой живот" (Paramparça) върви всеки делничен ден от 20.00 до 21.30 часа в ефира на БТВ, като от март поредицата ще се излъчва вече с по 45-минути епизоди дневно.

За заместник на втория сезон на "Твоят мой живот" БТВ е подготвила изненада на зрителите - историческият сериал "Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl: Kösem). Поредицата, в която в главната роля ще видим една от най-обичаните турски актриси - Берен Саат, която добре познаваме от превъплъщенията ѝ в хитовете "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", ще се върти в най-гледаното време на БТВ - prime-time-ът. "Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl: Kösem) стартира от 20-ти март (понеделник) и ще се излъчва всеки делничен ден от 20.00 до 21.00 часа, само в ефира на БТВ. Както знаете от изданията на "Какво гледат в Турция?", "Великолепният век: Кьосем", както е пълното наименование на сериала, не постига високи рейтинги в южната ни съседка, където в момента се излъчва втория сезон. Въпреки това обаче, сериалът е тотален хит по света, където е продаден в доста държава и се радва на огромен успех. Първият сезон на "Кьосем" се състои от 30 оригинални епизода, закупени всички до един от БТВ, която ще ги излъчва или до края на месец юли, или до края на август. 

Тъй като първият сезон на "Кьосем" не постига очакваните резултати в Турция, където се спекулираше, че ще надмине успеха на предшественика си "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), добре познат у нас с премиерата си по ТВ7 и повторението си по Диема Фемили, продуцентите решават да направят кардинални промени в актьорския състав на сериала. В края на първи сезон Берен Саат напуска поредицата, като на нейно място с началото на втория застава друга мега-звезда - Нургюл Йешилчай, която доскоро гледахме именно в "Твоят мой живот" в ролята на Гюлсерен. Дали обаче "Кьосем" ще постигне успех в България, предстои да разберем!

В първия сезон на "Кьосем" участие взимат още: Хюлия Авшар, Екин Коч, Мете Хорозоолу ("Тайни", "Времето лети"), Аслихан Гьорбюз, Кадир Доолу ("Малки тайни", "Двете лица на Истанбул"), Вилдан Атасевер ("Млечният път"), Гюлджан Арслан ("Момичето, което обичах"), Йойкю Карайел ("Север-Юг"), Танер Йолмез ("Кварталът на богатите"), Едже Чешмиоолу ("Перла", "Времето лети"), Берк Джанкат, Надир Саръбъджак ("Огнено сърце") и още куп други.

31 коментара:

Анонимен каза...

Нали бяхте писали че е закупен от НОВА? Защо тръгва по бтв пък сега?

Diema Family каза...

Те и за Север юг писаха че е закупен от НОВА но го излъчиха БТВ!

Анонимен каза...

От кога чакам тази новина! Благодаря! А че ще постигне успех, е повече от ясно. ВВ е най-добрият сериал. А и скъпо направен. В Турция няма друг с по-голям бюджет и с такова разнообразие от актьори. ...А знаете ли дали ще се снима трети сезон в Турция?

Анонимен каза...

Писаха, че е закупен от Нова, защото не знаеха това беше тотална измислица а и когато го писаха това сериала въобще не е бил закупен още, но както и да е просто не е хубаво да се измислят статии за закупени сериали. Например "Отново любов" и "Любов под наем" написаха че са закупени а те не са, но пак както и дае. Сериала Кьосем е страхотен и си заслужава гледането, интересно обаче защо от никоя телевизия не завършиха Великолепният век, първият

Анонимен каза...

Именно затова и аз питах. Първо обявяват, че ще се излъчва по НОВА, сега тръгва по БТВ. След като не са сигурни и нямат официален източник за това от коя телевизия е закупен даден сериал, да не пишат изобщо. Доста гадно ни подведоха.

Diema Family каза...

Защо пък точно Кьосем !? Можеха да пуснат Черна обич,Любов под наем,Черни пари и любов,Отмъщението,Изгубеният град,В очакване на слънцето или Оскърбени цветя.. Разочароваха ме от БТВ.. Очаквах нещо по-добро!

Анонимен каза...

И аз очаквах нещо по добро някой по готин сериал като например Черна обич, Черни пари и любов, Марал,Висше общество с Хазар Ергючлю които сериала наистина са супер но пак разочарование от БТВ

Unknown каза...

Боже боже немога да повярвам,че ще гледаме турски исторически филм в най-гледаното време!Тия от БТВ тотално са издухали ще има акция във фейсбук против това!Да бяха пуснали Любов под наем,Кара Севда каквото и да е,но това......

Diema Family каза...

Черна обич ще го гледаме чак догодина по БТВ след финала на втори сезон на Кьосем.. Защото от БТВ никога не излъчват сериалите си без прекъсване а след финал на всеки сезон ги прекъсват.. Вероятно на есен ще гледаме последния трети сезон на Твоят мой живот :D ..

Diema Family каза...

Сигурен съм обаче че Кьосем ще има много висок рейтинг и ще го гледат много хора ;) .. !

Diema Family каза...

Дано някоя телевизия да закупи сериалите Черна роза и Справетливостта на Кара които ТВ7 не излъчиха до края!!!

Анонимен каза...

Черна роза и Кара са откупени от Нова, очаквай ги там, когато на Тв7 им изтекат правата за първите им сезони,както Великолепният век, на който не пуснаха 3 и 4 сезон, защото ТВ7 още го държи.

Анонимен каза...

Първи сезон на Кьосем ще върви до началото на юли, не края.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Информацията ни явно не е била напълно вярна. Но мислим, че е по-важен фактът, че сериалът започва. ;)
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Кога сме казали такова нещо?
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
Най-вероятно няма да се снима трети сезон, но все още е рано, за да кажем, сезонът ще продължи до юни и има време. Рейтингите паднаха рекордно ниско и дори вече сред интелигенцията сериалът не е гледан.
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Първо, кой сте Вие, представящ се като анонимен, че да твърдите кое било вярно и кое не?! Вече започнаха два от сериалите, за които информирахме миналата година, че са закупени в рубриката "Закупени в България" - "Моят живот" (O Hayat Benim) и "Кьосем" (Kosem). А източниците, от които черпехме информация тогава за отделните сериали, бяха едни и същи. "Отново любов" (Ask Yeniden) е купен в пакет с "Моят живот" и "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi). А "Любов под наем" (Kiralik Ask) - в пакет с "Твоят мой живот" и "Част от мен". Сега за "Кьосем" има нов пакет, тъй като сериалът започна сравнително скоро - в края на 2015-, а останалите три - в края на 2014-а и началото на 2015-а. Това, че Вие знаете нещо, не означава, че това, което другите знаят, е грешно. Въздържайте се от подобни нелепи глобализации!
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
Ама наистина сме адски недоволен народ, който на всичко ще намери кусур! Не е ли по-важно, че "Кьосем" започва? Информацията ни тогава е била частично грешна и я използвахме, защото се очакваше, че щом по това време ДФ (т. е. НоваТВ) излъчваше "ВВ", то логично след това трябваше да излъчи и продължението "Кьосем". Но ето, че не се случи така! Подвели сме Ви били... Единствено ние се заехме с подобна информация, която с времето само се потвърждава и сбъдва, и пак сте недоволни! Ама че наглост...
Леки и успешни дни! :)

До 6, 7, 8, 9, 10 и 11 коментар:
Здравейте,
Лично аз отдавна съм намерил далеч по-добра алтернатива на българската телевизия - интернет! Не разбирам защо след като дадени сериали биват превеждани в интернет, се чакат по телевизията?! Това е глупаво и нелогично. Да не говорим, че когато пък в крайна сметка започнат след години, биват нарязвани ужасно, дублирани ужасно и спирани постоянно. Хора, има нещо, наречено ИНТЕРНЕТ! Използвайте го и Вие определяйте какво, кога, защо и къде да гледате!
Леки и успешни дни! :)

До 12 коментар:
Здравейте,
Източник?
Леки и успешни дни! :)

Diema Family каза...

Вижте си статията че сте писали че Север юг е закупен от NOVA а беше излъчен от bTV! ;) :D

Админ каза...

До 15 коментар:
Здравейте,
Сериалът започна ли? Започна! Частично грешна информация, потвърдила се с времето, а ни правите на г*з!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Нещо не ви изнася, като не сте прави. Това, че сте съобщили, че даден сериал е закупен и аз мога да го напиша някъде, сгрешили сте телевизията, както за Север Юг, така и са Кьосем, тъй че не ми се правете на надежден източник. Наглите сте вие, които лъжете и подвеждате!

Анонимен каза...

Здравейте! Не обръщайте внимание на злобните коментари. Искам да ви попитам дали в България за закупени "Дъщерите на Гюнеш" и "В очакване на слънцето" - два удивително добри младежки сериала, които със сигурност ще се харесат. Благодаря!

Анонимен каза...

Така не ми се правете на интересни! Кой съм да се представям за анонимен и така нататък. Мисля че хората без регистрирани профили в Гугъл така се представят, а и не това е важното.
На всеки с малко повече знания за телевизиите е напълно кристално ясно, че статиите ви за закупените сериали са абсолютни съчинения или може би не, всъщност ако наречете рубриката си "Прогнози за закупени в България сериали" няма да има никакъв проблем, но да казвате че един сериал категорично е закупен е тотално заблуждаване за читателите ви. И за какви глобализации ми говорите, не знам. Не си служете със подобни думи, звучите нелепо. Освен това поведението ви към читателите от много време на сам е изключително некоректно, никой не е виновен че блога ви вече за нищо не става. Преди много ви харесвах, но това беше. А за закупените сериали кой ви е източника? Щом е реално, кажете! Извинявам се, сега ще кажете че няма как да съобщите свръхсекретният си информатор, защото няма такъв. Вероятно си правите сметките че след като някой сериал върви в пакет с някой то със сигурност ще се излъчи щом единия е излъчен. Нито Мълчаливите ще тръгне, нито Малкият господин, нито Къде е дъщеря ми, а какво остава за Земя, небе, любов. Не подвеждайте читателите си и се дръжте по-прилично, не е адекватно администратор на информационна страница, в случая блог да отговаря толкова махленски на читателите си, а сложните думи, в контекста, в който ги използвате звучат глуповато и нелепо затова гледайте да ги избягвате.

Diema Family каза...

И като не им изнася трият коментари! Що за блог е това?!

Анонимен каза...

Относно продължението на Кьосем... След като няма да има трети сезон, вторият ще разкаже ли историята до самия край - смъртта на султанката? Както логично завърши прототипът на сериала ВВ - с кончината на Сюлейман... Благодаря Ви. Знайте, че трудът Ви е ценен :)

Анонимен каза...

Кой трие коментарите? Сериали в България ли? Аз не съм видяла те да трият коментари, сериозен ли си Тодор с твърдението си? Толкова много коментари съм писала в другия блог и са ми ги трили, защото не им изнася,когато им казвам истината в очите че крадат и копират чуждия труд от цялото интернет пространство. Толкова ли няма кой да ги накаже, къде да пиша вече не знам и аз! Тук всичко което съм казала се приема, не се трият коментари, защото не им изнася. Твоя може да го изтрили ако си ги обидил с нещо или си използвал цинизми. Виж другите какви са. Един коментар против тях не можеш да напишеш и да им заявиш истината в очите, че злоупотребяват с авторските права и крадат кой откъдето свари.В грешка си. Лек ден!

Diema Family каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Админ каза...

До 17 и 19 коментар:
Здравейте,
Ние, за разлика от Вас, заставаме от името на сайта ни и информираме. Източниците ни не са нищо, което по-любопитният читател не би могъл и сам да открие - сайтовете на компаниите-дистрибуторки, разпространяващи по света сериали. Основните две, които сме следели, са Global Series и ITV Inter Medya. А иначе - не е задължително, когато даден проект е закупен у нас, да бъде и излъчен. Най-вероятно "Мълчаливите", "Земя, небе, любов" и т. н. няма да бъдат излъчени в ефир, защото вече са доста остарели, но това не означава, че не са били купени. Просто спрете и приемете, че е възможно някой да знае нещо, което Вие не знаете! А относно отношението ни към читателите - каквото посееш, такова ще пожънеш! Както се държи читател с нас, така ще се държим и ние с него. Единствено ако е нарушил правилата за коментиране, коментарите биват изтривани. Ако се е обосновал и аргументирал логично и адекватно, уважаваме мнението му и си вземаме поука. Но ако нападките са безпочвени, нагли и породени от чиста завист, авторите им ще получат отношението, което са заслужили!
Леки и успешни дни! :)

До 18 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за подкрепата! "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), както информирахме още миналата година, е закупен в България. "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) обаче не е.
Леки и успешни дни! :)

До 20 коментар:
Здравейте, Тодор,
Коментарът Ви бе изтрит, защото съдържаше реклама към друг сайт. Цитираме правилата за коментиране в блога: Съвсем ясно молим да не публикувате коментари съдържащи обиди и реклами на други сайтове.", които ако си направите труда да прочетете, ще бъдете наясно защо коментарите Ви биват изтривани.
Леки и успешни дни! :)

До 21 коментар:
Здравейте,
Както казахме, все още е твърде рано, за да се знае дали ще има или няма да има трети сезон на "Кьосем". Рейтингите стават все по-плачевни и ако продължават в същия дух, надали ще има трети сезон.
Леки и успешни дни! :)

До 22 коментар:
Здравейте,
Най-сетне едно адекватно и безпристрастно мнение! Благодарим Ви! След като на въпросния читател му харесва повече там, където мнението му не струва и пет пари и всякакъв опит за корекция (с добро намерение) бива пренебрегнат и демонстративно изтрит, нека стои там. Защото на някои хора истината не им изнася и единственото решение с нея е да я заличат. Но това не я променя. И това е по-важно! Най-малкото в нашия блог никога не сме трили коментари и сме се старали винаги да отговаряме на тях. Единствените изтрити са били тези, съдържащи обидно съдържание, нецензурни думи и реклами на други сайтове. Още веднъж - искрено Ви благодарим! :) А относно плагиатстването - всеки рано или късно ще си получи заслуженото.
Леки и успешни дни! :)

Diema Family каза...

Вие не приемате критика и когато ви се каже истината тръгвате да спорите с читателите и да говорите всякакви груби думи.. Аз лично повече няма да ви чета статиите! Впрочем и вашето мнение не струва пет пари!

Админ каза...

До 25 коментар:
Здравейте,
За разлика от тези, които боготворите, ние поне даваме възможност за изразяване на мнение и ако то не съвпада с нашето, се изказваме и аргументираме. Тоест, Вие предпочитате мнението Ви да не бъде уважавано и да бъде трито, отколкото да бъде уважавано, но оспорвано? Не сме имали за цел да Ви обидим, ако сме използвали груби думи, се извиняваме, но в случая нападките срещу нас за пореден път бяха нелогични, неаргументирани и по поводи, извадени от нафталина отпреди години. Поставате се на наше място и се замислете, ако можете... Защото никак не е лесно ежедневно да актуализираш с нови и нови материали, да превеждаш от турски, да следиш за новости по час, по дни и седмици да се придържаш към предварително замислени графици... Всичко се прави с цел да сте информирани, информацията бива селектирана от достоверни източници, но винаги ще има такива, които ще кажат на черното бяло, за съжаление.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Нямам думи. В този блог държанието на админа е на "много високо" ниво, бих казала безобразно! Все повече ме отвращавате с държанието си, не мисля и повече да влизам тук. Скоро само вие ще си се четете, ако продължавате в същия дух.

Анонимен каза...

Имам чувството, че единият админ си пише хвалебствия с другия - смешна работа! Не ги знам другите, за които говорите, но тук дума не можеш да им кажеш, тъй като веднага започват да се държат по най-селския, грозен и груб начин...

Анонимен каза...

Според мен е недопустимо да се пуска такъв сериал в най-гледаното време,може да е интересен,може да има почитатели,но все пак живеем в БЪЛГАРИЯ,гледам турски сериали,но ми идва малко вповече да гледам исторически за ТУРЦИЯ в този час.... Колкото до админите,може да не нападате веднага всички,да и аз им се дразня,че забавят някои рубрики или ги пускат със задна дата.Важното е че те полагат БЕЗВЪЗМЕЗДЕН труд за да можем ние да сме информирани.Нека не прекаляваме и да виждаме нещата наполовина пълне,а не наполовина празни.Никой не Ви кара насила да влизате в блога и да четете новините,ако имате критика,то нека е градивна,а не просто заяждане.Колкото до другия блог,първо,че тях ги нямаше много време,второ не отговарят на коментари,трето трият коментари,които не им харесат,четвърто отговарят арогантно.За конкуренцията им съм останала без думи,никакъв професионализъм няма в тях.Не публикуват интервюта с турски актьори,а само с латино,бяха започнали с турски,публикуваха две и спряха.Не споменават източници на информация,а доста често вземат интервюта директно от сайта на БТВ,което си е присвояване на труд,ощо повече щом не споменеш източник.Само замазват очите на хората с уж положеният от тях труд,а то се оказва труда на някой друг.
В заключение мога да кажа,че харесвам този блог най-много,защото има връзка между админи и читатели,не са арогантни,посочват източници ако информацията е заимствана от колеги.Надявам се само да прекратят това публикуване на информация със задна дата,пожелавам Ви успех.Надявам се скоро да се върнат рубриките "Любопитно","Закупени в България","Успехът на..." и интервюта с актьори,които ние избираме като се допитвате до нас чрез коментари.Рубрики като "Музиката от турските сериали","От кухнята на..." са доста скучни,всеки може да напише името на сериала в интернет и след него да напише set И да види всички снимки,които публикувате в "От кухнята на...",ако публикувахте снимки от социалните мрежи на актьорите с преведени техните послания под снимките щеше да е интересно,но така е скучно,помислите върху тази опция.

Админ каза...

До 27 и 28 коментар:
Здравейте,
Както казахме - държим се така, както се държат читателите с нас. Каквото знаем, това публикуваме. Отношението ни е такова, каквото дадени читатели са го заслужили. Никой няма право да ни напада без аргументи и да ни казва, че нищо не знаем, най-малкото, криейки се под "анонимен". Но дори и като такъв, не му пречи да изрази мнението си - стига да е логично свързано, аргументирано и придружено с нужните факти. Пак ще кажем - явно е за по-голямо предпочитане мнението Ви да бъде изтривано демонстративно, отколкото оспорено и даващо възможност за по-нататъшна градивна дискусия, каквото предлагаме ние. Оспорването на мнение не е грубо отношение, важно е да се подчертае! ;)
Леки и успешни дни! :)

До 29 коментар:
Здравейте,
Няма какво да кажем, освен - искрено Ви благодарим! От началото на 2017-а година се стремим да пускаме всичко на време, мислим, че не е имало забавяне с обещаните материали и статии. Колкото до рубриките - "Любопитно" приключи през 2016-а, а "Успехът на..." като че ли се изчерпа в двата си сезона и не е заложена за пролетната ни програма, за която ще информираме подробно съвсем скоро. "Музиката от турските сериали", която приключи още през 2015-а, и "От кухнята на..." също не са част от бъдещите ни планове. Благодарим Ви за препоръките и мнението! Бихме определили коментара Ви като примерен и образцов! ;)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

От коментар 29:
Ето това се казва професионализъм,понасят критиката нормално,без заяждане.Естествено,че като само нападате арогантно някой той няма да ви говори толкова любезно.Доста от коментиращите са прекалили и даже не знам какво търпение имате да им отговаряте на заяжданията.Успех от мен и очаквам пролетната Ви програма.Приятен ден и на Вас.Аз Ви благодаря за труда,който полагате,защото е ясно,че Вие работите и отделяте от малкото си свободно време за нас.

Предоставено от Blogger.