Синем Йозтюрк: "Жените са много по-силни от мъжете"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 23 февруари, и продължава рубриката ни, в която всеки четвъртък публикуваме интервюта с най-известните
и обичани турски актьори и актриси от сериалите. През изминалия месец януари прочетохте четири такива със звездите от втория сезон на хитовата драма "Твоят мой живот" (Paramparca), а през февруари можете да се радвате на такива с любимците Ви от най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask)! Четвъртото интервю ще бъде с една от най-популярните турски актриси, известна с отрицателните си роли - Синем Йозтюрк! Тя е родена на 9 януари 1985 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 32 години, зодия козирог. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2004 г., като първата ѝ роля е в късометражния филм "Beyaza Boyanmış Siyah Kelimeler". През следващите години изиграва малки роли в различни проекти, като голямата популярност я спохожда чак през 2012-а, когато се включва като главна героиня в хитовата драма "Тихата улица" (Huzur Sokagi). След финала ѝ, през есента на 2014 г. взема отново ключова и отрицателна роля в медицинската поредица "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), която приключва с едва 13 епизода. През лятото на 2015-а изиграва ролята на живота си, която я прави световнопопулярна - тази на лицемерната и арогантна Ясемин в най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask). Напуска проекта с края на втория му сезон, като през есента на 2016-а се включва в третия на също толкова успешната драма "Твоят мой живот" (Paramparca), пресъздавайки образа на Селма. Героинята ѝ обаче бива убита и тя напуска и този сериал. Време е да започваме с интервюто!

С какво Ви заинтригува сериалът "Пътят на живота"?
"Пътят на живота" разказва за лекари, техните пациенти и за нещата от живота. Комедия, интрига, драма и нормалните неща, които съпровождат този бранш. Освен това за зрителите ще има още много изненади. Например моят персонаж Мелис в началото е асистент, но това в бъдеще ще се промени.

Преди Вашите роли бяха по-различни. Сега героинята Ви е по-женствена и напориста?
Да, този път ролята ми е различна и амбициозна. Както и преди, когато обича  и заради любовта, очите на една жена могат да са затворени за всичко останало около нея. Досега съм играла все роли на невинни жени.

Как мина процесът на подготовка за ролята?
След като прочетох историята, аз непрекъснато мислех за Мелис. Бях готова за ролята, но малко ме изплашиха някои детайли от характера на Мелис. Мисля, че успях  да се поставя на мястото на героинята си. Освен това аз наблюдавах поведението на жени като Мелис. При изграждането на този персонаж ми беше от помощ, че вече бях виждала това. Наблюдението ми беше полезно.

По време на тези наблюдения забелязахте ли, че жените са различни?
Жените всъщност са много опасни и силни същества. Те са 10 пъти по-силни от мъжете. При тях водеща е емоционалната интелигентност. 

Кое създава трудности между мъжете и жените?
Неоправданите и нереалистични очаквания! Мъжете не трябва да очакват прекалено много. Но и те са по-самоуверени отколкото ние си мислим. Женските очаквания на свой ред също са големи. Ние също трябва малко да понамалим очакванията си. 

Вие казахте, че Мелис е жена, която е способна на всичко заради любовта. Добре, а Вие самата такава ли сте?
Аз бих направила всичко заради любовта. Бих направила нещо, не само да мисля за това. Това е много уморително. Точно затова бягам от любовта. Или по-скоро се страхувам от нея.

Да се върнем отново към сериала. Какво е да работиш с такъв корифей като Едиз Хун?
Когато го видях за първи път, си мислех, че сънувам. От детството си съм почитателка на Едиз Хун и Филиз Акън. Много ми провървя с този сериал. В него имам привилегията да играя редом до г-н Едиз и до сина на Филиз Акън - Илкер Инаноулу. Да играем заедно е направо удивително. Г-н Едиз е неостаряващ. Толкова млад, толкова динамичен и не мога да опиша колко вежлив с всички. Наистина много ми провървя.

Съжалявате ли че бяхте омъжена?
Не. Бракът ме научи на много неща. Сега много по-добре знам какво искам от живота си. В настоящия момент аз съм изцяло отдадена на работата си.

ИНТЕРВЮТО Е ПРЕВЕДНО ОТ *ДЪГА!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 2 март! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.