Джейхун Менгироулу: "Искам да се развивам!"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 12 януари, и днес продължава една от най-успешните рубрики на СЕРИАЛИ в България, в която всеки четвъртък
публикуваме интервюта с Ваши любими турски актьори и актриси. Тазседмичното интервю ще бъде с млад актьор, превърнал се за отрицателно време в звезда и пресъздаващ образа на Дениз в епизодите от най-гледания сериал в момента в България "Твоят мой живот" (Paramparca) - Джейхун Менгироулу! Преди да започнем с интервюта, нека се запознаем накратко с биографията му! Той е роден на 5 декември 1986 г. в Шишли, Турция. В момента е на 30 години, зодия стрелец. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство едва през лятото на 2015 г., когато е на 27 години и когато се включва с второстепенна роля в младежката драма "В името на щастието" (Adi Mutluluk), която след започването на сезон 2015-2016 г. се проваля и приключва със 17 епизода. Няколко месеца след това, забелязали таланта на младия актьор, продуцентите от Endemol Shine Turkey предлагат на Джейхун участие в новозапочналия втори сезон на големия хит "Твоят мой живот" (Paramparca). В него той вдъхва живот на героя Дениз, който се влюбва в любимката на зрителите Джансу. Любопитно е, че семейството му е известно със своята верига-хотели в цяла Турция. Докато е все още малък, под напътствията на баща си, той израства с мисълта, че когато порасне, ще продължи неговата кариера на успешен бизнесмен и хотелиер. Когато това се случва, Менгироулу-младши научава, че това не е неговият път, и се отказва. Започва да работи като модел и бързо печели голяма популярност в тези среди, която му пробива път и в актьорската професия. Време е да започваме с интервюто!

Да започнем с модното дефиле на Хакан Аккая! Излязохте на подиума с цигара в ръка и предизвикахте шок сред присъстващите с тази своя постъпка. Чия беше идеята?
Всъщност не бяхме мислили предварително за това. Докато се подготвях за излизането на подиума и се обличах, Хакан влезе в гримьорната и ми каза: "Искам да запалиш цигара. Да излезеш на подиума, пушейки!". Не знам как му е хрумнала тази идея, но определено предизвика широк отзвук в нашите среди.

Освен това излязохте на подиума само по слипове. За Вас има ли значение дали ще Ви видят със или без панталон?
Според мен, ако един модел се смята за професионалист, не би трябвало да има значение в какъв вид би излязъл на подиума. Но, разбира се, има крайности, към които не бива да се стремим. Границата между екстравагантното и между кича е много тънка. Вярно е, че е въпрос на субективна преценка, но след това хората говорят по различен начин, в зависимост от това, което са видели.

След като успявате да оберете овациите на дефилето, успявате ли да го правите и сред жените?
Повечето жени ми казват, че съм много добър, че съм много мъжествен. Те, за разлика от дизайнерите, обръщат внимание повече на самите ми черти и на телосложението ми, отколкото на дрехите, които нося. И това е нормално.

С какво се занимавахте, преди да станете модел?
Учих по специалността "Туризъм и хотелиерство" в университета. Няколко години след това се изявявах в сектора, но по това време научих, че не съм подходящ за тази сфера и че призванието ми е другаде.

Преди това не мислехте ли да станете модел?
Разбира се, че съм мислел. Почти всички професии се изредиха в главата ми като желани през годините. Но относно моделството си бях казал, че когато се почувствам готов и сигурен в себе си, тогава бих започнал. А това се случи малко по-късно.

От колко време се изявявате на подиума?
Вече от три години. Започнах на 23, а в момента съм на 26. Започнах късно, но не съжалявам ни най-малко за това. Даже според мен се получи по-добре, че започнах по-късно, защото имах възможност да си задам доста пъти въпроса: "Наистина ли искам това?". Хората на моята възраст в повечето случаи взимат прибързани решения, за които после съжаляват. Аз, за щастие, имах време да помисля добре.

Имали ли сте възможност да дефилирате на чуждестранен подиум?
В чужбина нещата се случват наистина доста по-бързо, отколкото в Турция. Всъщност първото ми дефиле беше в Дубай, ако трябва да съм честен. През следващите два сезона бях част от Седмиците на модата в Милано, Италия. Пет месеца в годината пък пребивавам в Ню Йорк, САЩ също по работа.

Каква е разликата между работата в чужбина и в Турция?
Всъщност за мен няма значение къде се намира подиумът, на който дефилирам. Мога да сравня работата си в чужбина и в родината си съответно като луксозен ресторант и като обикновена квартална кръчма. Разликата е там, че в луксозния ресторант егото е на преден план, докато в кръчмата е колективът.

До кога ще можете да работите като модел? 
Не знам до кога ще се занимавам с това. В днешно време светът е наистина много отворен за нови и екстравагантни идеи и виждаме все повече възрастни модели, които, разбира се, представят съвсем различни стилове от тези, които представят по-младите. Не се плаша от остаряването. Но въпреки това не смятам до края на живота си да дефилирам. Искам да се развивам!

Откъде сте? Винаги ли били в Истанбул?
Роден съм в Шишли, там и съм прекарал детството си. Семейството ми е от Черноморието.

Как върви личният Ви живот? Винаги сте бил много потаен...
Не съм потаен, по-скоро не съм свикнал да говоря много относно личния си живот. Обикновено съм или вкъщи, или с приятели навън. Не съм от хората, които обичат да се забавляват нощем.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 19 януари! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

3 коментара:

Анонимен каза...

Не се споменава нищо за яктьорството и за ролята му..... Тъпо

Анонимен каза...

Супер е а Кога Диема фемили ще изльчи 4 и 5 сезон на Медици

Анонимен каза...

Дениз от Твоят мой живот е копие на Онур от Опасни улици

Предоставено от Blogger.