Ясни са големите победители в "Турски награди 2016"!

Здравейте, приятели! Честита Коледа! От 3 декември до 24 декември т. г., в продължение на точно три седмици, Вие - читателите на СЕРИАЛИ в
България, имахте възможността да гласувате и да изберете Вашите любимци за 2016-а година във второто издание на единствените по рода си "Турски награди"! След изключително много обрати във временните резултати, след масов вот от страна на най-големите фенове на част от претендентите в отделните категории, след над 400 гласа е време да обявим официалните и големи победители, които събраха най-много от Вашите гласове!

Най-добрият сериал, излъчен в България през 2016 г., е... "Кварталът на богатите" (Medcezir) на БТВ! За незабравимата история на Яман и Мира гласуваха цели 37% от всички анонимни потребители. На второ място се класира "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun) на БТВ с 25%. Третата позиция бива заета от "Твоят мой живот" (Paramparca) отново на БТВ с 16%. На четвърто място се нарежда "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на БТВ с 8%. "Моят живот" (O Hayat Benim) на Диема Фемили заема петата позиция със 7%. На шесто място остава "Войната на розите" (Gullerin Savasi) на Диема Фемили с 4%. И последната седма позиция е за "Прости ми" (Beni Affet) на НоваТВ с 3%.



Най-добрата драма, излъчена през 2016 г., е... "Черна обич" (Kara Sevda) на StarTV! За историята на Кемал и Нихан, излъчваща се всяка сряда в Турция, гласуваха 42% от всички анонимни потребители. На второ място застава "Майка" (Anne) на StarTV с 27% вот. Третата позиция е за "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV с 13%. На четвърто място се класира "Гордиев възел" (Kordugum) на FOX със 17 гласа и 5%, а на пето, само с глас по-малко - "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) на ATV. Шестата позиция бива заета от "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX с 4%. И на последно седмо място застава "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) на KanalD с 3%.



Най-добрата романтична комедия, излъчена през 2016 г., е... "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV! Поредицата за Йомер и Дефне спечели вота на 41% от всички анонимни потребители. Любопитно е, че сериалът за втора поредна година се превръща в най-добра романтична комедия. На второ място се класират цели три сериала - "Отново любов" (Ask Yeniden) на FOX, "Номер: 309" (№: 309) на FOX и "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) на ShowTV! За тях гласуваха по 13%. Третата позиция бива заета от "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) на ShowTV с 11%. Четвъртото място е за "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) на KanalD с 5%. Също с 5%, но с глас по-малко на пета позиция остава "Да обичаш на инат" (Inadina Ask) на FOX.



Най-добрата криминална драма, излъчена през 2016 г., е... "Отвътре" (Icerde) на ShowTV! За историята на разделените в детството си братя Сарп и Мерт гласуваха цели 48% от всички анонимни потребители, включили се в онлайн-гласуването ни! На второ място застава "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) на KanalD с 32% вот. Третата позиция бива заета от друга криминална драма на KanalD - "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu), която бе подкрепена от 10%. И на четвърто място се нарежда тоталният хит в момента в южната ни съседка "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) на ATV с 9% гласове.



Най-добрият исторически сериал, излъчен през 2016 г., е... "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на StarTV/FOX! Поредицата, отчела тотален провал в южната ни съседка, се радва на голям интерес у нас, като за нея своя вот са дали цели 55% от всички анонимни потребители! На второ място застава проектът, събрал отново на екран Бергюзар Корел и Халит Ергенч - "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) на KanalD, за който своята подкрепа дадоха 25%. И на трета позиция остава най-гледаният исторически сериал в момента в Турция - "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul) на TRT1, която събра вот, равен на 20%!



Най-добрият актьор за 2016 г. е... Чаатай Улусой за ролята си на Сарп в "Отвътре" (Icerde)! За любимеца на милиони зрителки по света гласуваха 20% от всички анонимни потребители. На второ място се класира Илкер Калели за ролята си на Пойраз Карайел в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), за когото своя вот дадоха 18%. Също с 18%, но с два гласа по-малко, на трета позиция се нарежда Бурак Йозчивит като Кемал от "Черна обич" (Kara Sevda). Четвъртото място бива заето от Баръш Ардуч като Йомер от "Любов под наем" (Kiralik Ask) с 14%. На пета позиция се класира Къванч Татлъту като Джесур в "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel) с 8%. Шестото място е за Еркан Петеккая като Джихан в "Твоят мой живот" (Paramparca) с 6%. На седма позиция се нарежда Берк Октай като Джан в "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) с 4%. Осмото място отново с 4%, но с глас по-малко, бива заето от Халит Ергенч като Джевдет в "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin). На девета позиция се класира Кадир Доулу като Алпер в "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) също с 4%, но с два гласа по-малко. Фуркан Палалъ като Онур в "Номер: 309" (№: 309) заема десето място с 2%. И на единадесета позиция, с по 1%, застават Ибрахим Челиккол като Али-Неджат в "Гордиев възел" (Kordugum) и Октай Кайнарджа като Хъзър в "Без бандити светът е невъзможен" (EDHO).


Най-добра актриса за 2016 г. е... Неслихан Атагюл като Нихан от "Черна обич" (Kara Sevda)! За красавицата гласуваха 23% от всички анонимни потребители, включили се в онлайн-гласуването ни. На второ място се класира Бурчин Терзиоулу като Айшегюл в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), за която гласуваха 21%. Третата позиция бива заета от Елчин Сангу като Дефне в "Любов под наем" (Kiralik Ask), която събра 14% вот. На четвърто място застава Джансу Дере като Зейнеп в "Майка" (Anne) с 11%. Петата позиция е за Туба Бююкюстюн като Сюхан в "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel) с 10%. На шесто място се нарежда Мине Тугай като Асуман в "Твоят мой живот" (Paramparca) със 7%. Седмата позиция бива заета от Бенсу Сорал като Мелек в "Отвътре" (Icerde) с 6%. На осмо място се класират Бергюзар Корел като Азизе в "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) и Дениз Чакър като Мерием в "Без бандити светът е невъзможен" (EDHO) с по 3%. Деветата позиция е за Демет Йоздемир като Лале в "Номер: 309" (№: 309) с 2%. Седа Бакан като Лейля в "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) заема десето място с 1%. И на единадесета позиция, само с 1 глас, остава Серен Шириндже като Айшегюл в "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik).


Най-добрата двойка от сериал за 2016 г. е... Кемал и Нихан от "Черна обич" (Kara Sevda)! За тях гласуваха 27% от всички анонимни потребители, подкрепили своите фаворити. На второ място се класират Пойраз и Айшегюл от "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), за които своя вот дадоха 22%. Третата позиция бива заета от Дефне и Йомер от "Любов под наем" (Kiralik Ask), които събраха 19% подкрепа. На четвърто място са Сарп и Мелек от "Отвътре" (Icerde) с 13%. Петата позиция е за Сюхан и Джесур от "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel) с 9%. Айшегюл и Джан от "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) събират 5% подкрепа. На шесто място се нареждат Азизе и Джевдет от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) с 4%. И на седма позиция застават Хъзър и Мерием от "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) с 2%.


Най-добрата турска телевизия за 2016 г. е... StarTV! Тази телевизия, която за втора поредна година печели в тази категория, своя вот дадоха цели 50% от всички анонимни потребители. На второ място се класира KanalD, която пък събра подкрепа от 24%. Третата позиция бива заета от FOX, която получи 11% потребителски гласове. На четвърто място се нарежда ShowTV с 10%. Петата позиция е за ATV с 4%. И на последно шесто място остава TRT1 с едва 1% вот.


_________________________________________________________________________________

Това бяха резултатите от "Турски награди 2016"! Можем да направим равносметка, че "Черна обич" (Kara Sevda) е големият победител и фаворит на зрителите през тази година, тъй като печели в три от общо деветте категории. Категоричният избор на аудиторията като цяло за втора поредна година е StarTV, печелеща в цели седем категории! Благодарим на всички над 400 анонимни потребители, включили се в гласуването към наградите в продължение на три седмици. Очаквайте ни отново догодина! :) :) :)

17 коментара:

Анонимен каза...

Доволна съм от резултатите,хареса ми,че можеше да се гласува само по веднъж.Весели празници.

Анонимен каза...

Само искам да отбележа,че мобилната версия не показваше,че има гласуване,а доста хора вече използват мобилните си устройства.Ще е добре да помислите над това.Нищо от това,което публикувате горе на страницата си не излиза.

Анонимен каза...

Мога ли да знам тази класация за коя държава се отнася? От кога България е част от Турската република? В тази класация има категории за сериали и актьори и актриси които не са давани по нашите телевизии, прекалявате живеем в България!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението! :)
Весели празници! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
През мобилни устройства може да се влиза и в настолната версия. Освен това популяризирахме кампанията няколкократно и във фейсбук-страницата ни.
Весели празници! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
Всички сериали и актьори, включени в класацията, се радват на изключително голям интерес в българското интернет-пространство, тъй като отдавна телевизионната аудитория се е ориентирала към интернет, който освен че предлага далеч по-голяма независимост, но и далеч по-голямо разнообразие. Всеки може да гледа това, което иска, където иска и когато поиска. Българските телевизии отдавна не са това, което бяха, и фактът, че през 2016-а бяха излъчвани едва седем премиерни сериала, само три от които направили премиерите си през изминалите дванадесет месеца, е показателен. Потребителите, включили се в допитването ни, не са случайни, а са една представителна извадка на обществото, гледащо сериали в интернет, което е и най-търсената от нас целева група като посетители.
Весели празници! :)

Unknown каза...

Лъжаа Лъжаа ТРЯБВАШЕ СЕРЕНАЙ САРЪКАЯ ДА Е НАЙ ДОБРАТА АКТРИСА ЗА 2016 ГОДИНА.СЪЩО И НАЙ ХУБАВАТА ЕКРАННА ДВОЙКА ЗА 2016 ГОДИНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЯМАН И МИРА ЧААТАЙ УЛУСОЙ И СЕРЕНАЙ САРЪКАЯ.СЕРЕНАЙ ПРИНЦЕСОО МОЯ МНОГО МНОГО ТЕ ОБИЧАМММ ТИ МИ ОСТАНА В СЪРЦЕТОО ОБИЧАМ ТЕЕЕЕ💞💞💞💞💑💑💑💑💑😘😘😘😘😘😘💖💖💖💖💖💖💖💓💓💓💓💓💓💓💓💓💕💕💕💕💕💕💕❤❤❤❤❤❤❤💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

Анонимен каза...

Първо-и аз бях за Серенай,но няма как да спечели сред като изобщо я няма в класацията.Второ- ако се научите да пишете грамотно ще е добре,препинателните знаци не хапят!

Анонимен каза...

Съжалявам,но не всички използат facebook.

Анонимен каза...

Ясно е, че като го няма с бг субтитри, малко хора са гледали "ЕДХО". Жалко, че не се превежда.

Анонимен каза...

Ох, аман с тоя "ЕДХО". Разбрахме, че го харесваш, не е нужно да си натрапваш мнението във всяка статия. Щом не се превежда, значи няма интерес към него, логично е.

Админ каза...

До 5 и 6 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението! Серенай Саръкая не участваше в сериал през 2016 година и заради това не взе участие в тазгодишните награди.
Весели празници! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
За три седмици би трябвало по някакъв начин да бяхте разбрали, че се организира подобно нещо.
Весели празници! :)

До 8 и 9 коментар:
Здравейте,
Факт е, че за стойностни и качествени сериали като "Оскърбени цветя" и "Без бандити светът е невъзможен" подкрепата не бе голяма именно заради това, че не биват превеждани с български субтитри. Но ако се започне с превода им, със сигурност биха се превърнали в огромни хитове в интернет!
Весели празници! :)

Анонимен каза...

9 коментар, и аз казвам аман, когато както в интернет пространството, така и всяка вечер по БТВ, ми се натрапват и ще ми се натрапват сериали като "Черна обич", "Любов под наем", "Твоят мой живот", "Кварталът на богатите", а за капак и провалът "Кьосем", които намирам за посредствени, но именно защото не натрапвам мнението си, си премълчавам това "аман от тях" и не нападам никого! Факт е, че се закупиха безброй посредствени сериали само заради актьора и че масово телевизиите и аудиторията вече не виждат по-далеч от носа си-Къванч, Чаатай, Берен или Нургюл автоматично е равно на закупен, без въобще да се вниква в съдържанието или смисъла на сериала. Същевременно истински хитове, които 100 на 100 биха станали такива и у нас, ако им се обърне внимание, биват замитани под килима. Рейтингите им в Турция си имат причина. Визирах EDHO, защото само той е включен в анкетата, но разбира се, имам предвид и "Оскърбени цветя" и "Пойраз Карайел" и редица други, които си струват поради много причини, а не само заради актьора фаворит. Затова вече не е изненеда, че много хора като мен следят любимите си сериали само в интернет пространството. А това дали някой се е хванал да превежда даден сериал или не, в повечето случай е чиста случайност, а и има сериали, които не са толкова лесни за превод. Това исках да кажа с коментара си и благодаря на админа, че го изрази по-точно и лаконично от мен :) Няма да споря, защото в крайна сметка всеки си има мнение ;) Весели празници !

Анонимен каза...

Вижте аз ви дадох препоръка да поработите върху мобилната си версия,защото има хора,които ползват само телефон и не са разбрали за гласуването.Исках да ви помогна като посоча този пропуск,но явно не го възприехте така.Казах го с добри чувства,а не с цел заяждани.Много харесрам блога ви.Хубав ден.

Анонимен каза...

Относно това,че Серенай не е участвала в сериар през 2016,да,в Турция не е,но Пририв и Отлив се излъчваше това лято.Сложили сте го в графата за "Сериал на годината" ,защо? Той в Турция приключи преди две години.Искам да ми отговороти какво е това противоречие?

Админ каза...

До 12 коментар:
Здравейте,
Приехме мнението Ви именно като градивна критика и полезна препоръка, не като заяждане. Ще поработим по този въпрос, но понеже се помещаваме на готова платформа, не знаем дали тя би позволила промяна. Ако ли не, отсега нататък подобни неща ще отразяваме като отделни статии, които бихте могли да видите! :)
Весели празници! :)

До 13 коментар:
Здравейте,
Както може би сте забелязали, класацията, която "Кварталът на богатите" спечели, бе назована "Най-добър сериал, излъчен в БЪЛГАРИЯ, през 2016 г." и в нея участваха единствено поредици, излъчени у нас през изминалите дванадесет месеца. Но ако забележите, че във всички останали категории участие взимат сериали, актьори, актриси и телевизии, излъчени в Турция само през 2016 г., ще разберете и защо не сме включили Серенай в категорията "Най-добра актриса".
Весели празници! :)

Анонимен каза...

Това е правото на всеки, да избира какво да гледа.Който иска гледа турска, който иска гледа гръцка телевизия.Българските телевизии дават само треторазрядни американски филми от преди 20 години или евтини индийски сериали.Имате 200 канала ,гледайте каквото си искате, но не ни учете ние какво да гледаме.

Unknown каза...

da suglasna sum 4e v janr -drama na4elo e 4erna obi4 ,no v komediq e lubov pod naem taka 4e bih kazala 4e sa s ednakav reiting

Анонимен каза...

Да кой каквото изка ще гледа
Най якият сериал е Лекар в Планината💜💜💜💜💜💜💓💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Предоставено от Blogger.