Актьорите от "Мечтатели" - преди и сега

Изминаха девет години от старта на "Мечтатели" (Kavak Yelleri) в южната ни съседка Турция! Преди пет поредицата показа
своя финал там, но остави у зрителите дълбоки спомени. "Мечтатели" стартира в България през 2010 г. - преди шест години, и приключва през 2012 г. - преди 4 години. Сериалът се превръща в най-харесвания турски тийнейджърски сериал, а актьорите от него стават популярни в нашата страна и в момента имат стотици хиляди фенове. Какво обаче се случи през годините с младите актьори, които днес определено можем да заявим, че се радват на завидна слава? Какви са техните нови начинания в живота, снимат ли се в нови сериали? Сигурни сме, че много от вас - феновете на "Мечтатели", биха искали да узнаят какво става с техните любими актьори, за част от които често намирате информация в неделната ни рубрика "Турските актьори 24/7". СЕРИАЛИ в България представя специална статия, в която ще прочетете за професионалния и личен план на актьорите от излъчения по БТВ турски сериал!

                     
Пелин Карахан излълни главната женска роля в сериала - тази на Аслъ Зейбек. След края на поредицата актрисата се омъжва за Бедри Гюнтай, а през 2014 г. ражда своя първороден син. В момента Пелин Карахан се подготвя за второто си дете, а актрисата вече е в напреднала бременност. Пелин може да се похвали и в професионален план - снима се в реклами, като и участва в няколко успешни проекта. Две години след края на "Мечтатели" в южната ни съседка, актрисата взима участие в историческия сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), където изиграва ролята на Мухримах султан. Следва проектът "Достатъчно" (Yeter), в който започва да се снима в края на 2015 г. и изпълнява ролята на Айлин. Наскоро го напусна заради втората си бременност.

Ибрахим Кендирджи изпълни една от главните мъжки роли - тази на Дениз Акча. Образът му определено остави спомен у зрителите и днес той, също като своята колежка и бивша приятелка Пелин Карахан, се радва на огромна популярност. Но може би успехите за него в професионален план не са толкова големи. След "Мечтатели" актьорът взима участие в няколко сериала - "Пътищата ни се разделят" (Yol Ayrimi), "Севдалък" (Sevdaluk), игралният филм "Моята история" (Bizim Hikye), а последната му роля е в провалилият се наскоро сериал "Колоритен" (Rengarenk). 

Даахан Кюлегеч определено остави отпечатък у сърцата на зрителите. Той изпълни един от любимите образи - този на Ефе Кайгасъз! Първоначално Даахан решава да се раздели с екипа на "Мечтатели", като героят му бива убит. По-късно обаче се завръща отново, но не остава до края на поредицата, а отново умира - този път от тумор. В професионален план актьорът има доста проекти зад гърба си след приключването на "Мечтатели" - българските зрители го познават и от ролята му в "Любов извън закона" (Hirsiz Polis), отново излъчен по БТВ, но го снима преди участието си в "Kavak Yelleri". Следва "Завоевателят" (Fatih), после идва ред на един от най-успешните му сериали - "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), където изпълнява отново главна роля - тази на Мете. Участва в турския "Survivor". 

Аслъ Енвер изпълни другата главна роля в сериала - тази на Мине Ергюн. След края на може би най-успешния сериал в кариерата й, актрисата започва с връзка с популярния турски певец Мурат Боз. Преди това обаче те се омъжва за актьора Биркан Сокоолу, но през 2012 г. бракът им се разпада. В професионален план актрисата определено не се радва на голям успех, въпреки че се снима в доста сериали. След "Мечтатели", който й носи най-голяма слава, Аслъ Енвер взима участие в "Мълчаливите" (Suskunlar), където изиграва главна роля заедно с Мурат Йълдъръм, после следва излъченият у нас сериал "Тайни" (Kayip), където също има значителна роля, а след това се снима в "Наричайте ме Хидржан" (Bana Artik Hicran De), където отново получава главната женска роля. След това взима участие в "Бъди щастлива" (Mutlu Ol Yeter), където отново изиграва главната героиня. Последният сериал, в който участва, е "Зимно слънце" (Kis Gunesi), но и той, подобно на всички изброени по-горе поредици, бързо се проваля. През 2015 г. заснема игралния филм "Братството" (Kardesim Benim), който постига успех в Турция.

Джерен Морай изпълни ролята на Су в хитовия сериал. За нея след "Мечтатели" също идват няколко проекта, но само един я прави още по-известна - "Моят живот" (O Hayat Benim), който в момента гледаме у нас. В него Джерен Морай изпълнява главна роля - тази на Ефсун, като поредицата е толкова успешна и гледана в Турция, че в момента там се излъчва четвъртият й сезон, при това - с огромен успех. Според слухове, продуцентите обмислят и пети сезон на сериала. Преди него актрисата се снима само в "Isler Gucler", където получава второстепенна роля. Джерен Морай има роля в успешния лекарски сериал "Докторите" (Doktorlar), в който участва преди "Мечтатели". 

Сарп Апак успешно изигра ролята на Гювен Каракуш. Актьорът се появи по-късно в поредицата, но определено остави отпечатък най-вече с комичните си превъплъщения в епизодите. "Мечтатели" му донася слава, но след това не следват очакваните предложения. Говори се, че в момента Сарп Апак предстои да се жени за своята дългогодишна приятелка. След участието си в "Kavak Yelleri", който му носи най-голям успех в професионален план, следва участие в комедията "Лъжовен свят" (Yalan Dunya). През 2015 г. изпълнява ролята на Селам в игралния филм "Изгори ме" (Yaktin Beni), в който си партнира със Синем Кобал.

Мюнире Апайдън изпълни ролята на сестрата на Аслъ - Джанан Зейбек. Благодарение на "Мечтатели" нейната звезда изгрява, а след това следват няколко роли в други сериали. Преди "Мечтатели" Мюнире има малко по-значително роля единствено в "Игра на любов" (Ask Oyunu), в който се снима през 2005 г., а после, в продължение на 4 години, участва в "Kavak Yelleri". След края на тийнейджърския сериал актрисата взима участие в сериали и филми. Сред сериалите с нейно участие е "Галип Дервиш" (Galip Dervis), който е римейк на американския "Монк". Може би най-съществената роля на актрисата след края на "Мечтатели" е тази в сериала "Войната на розите" (Gullerin Savasi), където се снимаше само допреди няколко месеца и където изпълни ролята на наивната Мебруре.

Дидем Инселел изпълни ролята на Гюнюл Кайгъсъз - любимата учителка, в която Ефе беше влюбен. Актрисата става популярна в южната ни съседка именно от знаковата си роля в хитовата младежка поредица, която по-късно напуска. Преди да вземе участие в "Мечтатели" Дидем участва във "Фалшива принцеса" (Sahte Prenses), която бе излъчена и у нас в ефира на БНТ1. През 2009 г. следва ролята на Зелиха в сериала "Героите" (Kahramanlar), а през 2013 - тази на Неше в "Не си тръгвай" (Sen De Gitme). Професионалните успехи на актрисата продължават, като през 2013 г. тя се включва в поредицата "Обичай ме така" (Beni Boyle Sev), а година по-късно взима участие и в хитовия младежки сериал "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken). Последната и може би най-запомняща се роля след тази в "Мечтатели" е в поредицата "Моят живот" (O Hayat Benim), която гледаме у нас в момента.

Ферит Актуу успешно се превъплъти в ролята на брата на Ефе - Метин Кайгъсъз. За него ролята в "Мечтатели" определено ще остане знакова и запомняща се. Преди участието си в най-успешната тийн поредица, Ферит взима участие в "Спомни си, любима" (Haturla Gonul), където си партнира с Берен Саат и Джансел Елчин. След края на снимките на "Kavak Yellery" актьорът участва в няколко проекта - единият е "Между нас да си остане" (Aramizda Kalsin) от 2013 г., където изпълни ролята на Махир, а другата поредица, в която участва е приключилият преди месец сериал "Гордиев възел" (Kordugum), където изпълни второстепенна роля.

Джемил Бююлдьооерли успешно и запомнящо се изпълни ролята на Атакан в хитовия сериал. Той се появи по-късно в поредицата, заедно с Джерен Морай, но въпреки това изпълни блестящо ролята си и остави спомен у зрителите. След края на "Мечтатели" (Kavak Yelleri) актьорът няма много превъплъщения в сериали. Получава второстепенна роля в "Справедливостта на Кара" (Karadayi) през 2014 г., където има възможността да си партнира с мега-звезди като Кенан Имирзалъолу и Бергюзар Корел. Година по-рано се снима в игралния филм "Време на езерото" (Gol Zamani). През 2016 г. изпълнява роля в сериала "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) с Кадир Доулу, който все още върви в Турция по FOX.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.