"Двойно интервю" (37): Джерен Морай и Озан Гюлер

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 24 ноември, днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю",
в която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното седемнадесето за сезона и тридесет и седмо подред предстои да прочетете такова с екранната двойка Джерен Морай и Озан Гюлер от хитовата драма "Моят живот" (O Hayat Benim) на FOX! Преди това обаче нека се запознаем накратко с техните биографии!

Джерен е родена на 5 юни 1985 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 31 години, зодия близнаци. Започва да се занимава активно с актьорската професия от 2003 г. насам, като първата ѝ роля е в сериала "Проблемни влюбени" (Serseri Asiklar). Година по-късно, през 2004-а, се присъединява към поредицата "Вуйчо" (Dayi), изпълнявайки образа на Симге. За Джерен 2005 г. е белязана от участието ѝ в "Дъх след дъх" (Nefes Nefese), в който се превъплъщава като Езги. През 2006-а се включва като Сенем в най-успешния турски медицински сериал "Лекари" (Doktorlar). А през 2007 г. следва ролята, с която става световно-популярна - тази на Су (Султан) в най-успешния турски младежки сериал "Мечтатели" (Kavak Yelleri)! От 2014-а насам продължава да се снима вече почти три години в една от най-успешните турски драматични поредици "Моят живот" (O Hayat Benim) на FOX, излъчваща в момента четвъртия си сезон всяка неделна вечер в турския ефир и ротираща се отскоро всяка делнична вечер у нас по Диема Фемили, изигравайки ролята на Ефсун.

Озан е роден през 1991 година в малкото турско градче Сивас. В момента е на 25 години. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2012 г., като преди това има успешна кариера на модел. Именно Озан е победителят в третото издание на най-престижните модни награди в южната ни съседка "Най-добър модел" (Best Model), като след това негово постижение на подиума той бива забелязан от телевизионните продуценти, предложили му по-късно и кариера на актьор. Първата му роля е в една от най-успешните криминални поредици "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). От 2014 г. насам участва в най-успешния си проект, който му носи световна слава - "Моят живот" (O Hayat Benim) на FOX, като проблемния богаташки син Арда.

Джерен Морай:
Как е да сте на 30 години?
Станах по-приветлива. Усещам и повишено желание за информираност, вълнувам се повече за това какво се случва по света и у нас. Самочувствието ми става все по-голямо. Все си казвам, че още съм млада, но дните, месеците и годините си летят. Започвам да обичам живота повече, отколкото преди, да му се радвам и да му вярвам! Променям се!

Как се променяте?
Започнах да вярвам повече на семейството си. Виждам как приятелките ми вече имат деца и им се радвам, а и мечтая за свои. Виждам как родителите на някои умират. Има страни от живота над трийсетте, които ме плашат, разбира се. Ставам по-привързана към близките си хора, защото знам, че няма да са вечни. Приятно ми е, когато да ги видя, макар често това да изисква от мен търпение.

Как изживявате връзките си?
Може да е смешно, но трябва да зададете този въпрос на бившите ми половинки! Аз се харесвам като половинка на някого друг, смятам, че съм добра в любовта и във връзките!

Колко време продължи най-дългата Ви връзка?
10 години.

Раздялата сигурна е била трудна...
Нашата връзка започна на една вечеря. Нашата любов се роди от едно много силно приятелство, което еволюира в нещо по-голямо, както се казва. Към края на взаимоотношенията ни той ми каза, че ако връзката ни като влюбени продължи, приятелството ни няма да оцелее. Когато си приятел с някого, ти го харесваш, но границата между приятелството и любовта понякога е много тънка. Аз не осъзнавах това тогава. Сега поддържаме приятелски отношения, но нищо не е същото, както преди...

Защо?
Например, не сме се виждали дълго време - това е първият признак, че нищо не е същото. Второто и по-лошо - че когато все пак се видим, няма за какво да си говорим. Това е промяна, която за някои хора би била фатална. Да, но за мен не е. Вярвам, че всеки човек идва в живота ни и в даден момент си отива. И вярвам, че е за добро. Не мога да стискам нещо към себе си, което ми се изплъзва все повече и повече.

Какво мислите за героинята си Ефсун в "Моят живот"?
Обичам я! Актриса съм от тринадесет години, но да играя точно такъв образ, за мен е огромно удоволствие! Чувствам се на мястото си, възхищавам ѝ се от гледна точка на действия и същност. Възприех актьорското майсторство като нещо по-буржоазно, по-елитарно благодарение на нея. Първоначално не ми беше приятно, че зрителите критикуват и дори мразят героинята ми, но с времето приех това като нещо хубаво и като признание за моята работа. Защото не всеки актьор би успял да накара аудиторията да го намрази истински! Харесвам в Ефсун нейния сексапил, същинско женски.

Вие бихте ли преследвала някого в името на любовта като Ефсун?
Никога! Ако някой не ме иска и не може да ме приеме, аз се отдалечавам от него, колкото и да ми е симпатичен. Смятам, че точно в това е удоволствието от живота - да го изживееш с хора като теб, с хора, с които взаимно се харесвате, а не да се насилваме взаимно!

Заради Ефсун ли станахте блондинка?
Разбира се! Вече свикнах с новата си визия. По-точно, в началото не можех да се възприема, но с времето толкова се харесах, че вече се смятам за по-красива с руса коса, отколкото с кестенява. Даже когато гледам стари свои снимки, имам чувството, че това не съм аз, имам се за чужда!

Озан Гюлер:
Обичате ли да се забавлявате?
Кой не обича? Ако имате предвид обаче нощни забавления и излизания - не, аз не съм от този тип хора. Чувството ми за забавление има своята мяра. Стремя се никога да не прекалявам. Защото дори и най-хубавото нещо става лошо, когато се прекалява с него.

Изиграхте първата си роля още докато учехте!
Да, първата ми роля беше във филма "Cilgin Dersane". Тогава се изявявах все още и като модел, получих предложение за участие в проекта и от тогава станах актьор.

На кого се възхищавате и от кого вземате пример?
Много харесвам Кадир Инанър, Къванч Татлъту и Кенан Имирзалъоулу от турските звезди, а от световните - Ал Пачино, Силвестър Сталоун... Вземайки пример от тях, често в къщи заставам пред огледалото и упражнявам мимиките си.

Мечтал сте да станете пилот...
Ако не бях станал актьор, вероятно щях да бъда пилот. Това е професия, към която изпитвам огромен респект! Още от малък си казвах, че ще стана или актьор, или пилот. Но победата ми на конкурса "Best Model" предопредели моето бъдеще.

Каква роля мечтаете да изиграете?
На вампир! Много искам някой ден да бъда вампир на снимачната площадка! Много хора са ми казвали, че приличам на главните герои във вампирските филми и сериали и че дори съм подходящ за подобна роля.

Тренирате ли нещо?
О, да, спортът е моят начин на живот! В момента тренирам основно баскетбол, но преди време играех футбол в отбора на Фенербахче. За един кратък период от време се занимавах и с тенис.

Правили ли сте си пластични операции?
Всичко, което виждате в мен, е естествено! Но много често хора са ми казвали, че изглеждам така, сякаш съм си правил куп процедури. А това може само да ме ласкае. Преди години си счупих носа, той вече е напълно заздравял, но има леко разместване. Въпреки това не пожелах да се подложа на пластична операция.

На какво се научихте с напредването на възрастта?
Да овладявам гнева си! Това за мен беше много важно, защото допреди не можех да го правя и избухвах постоянно.

Какви са плановете Ви за бъдещето?
Нямам точно определен план, по който се движа. Нямам намерение засега да се женя. Със сигурност не съм влюбен до чак такава степен. Засега съм резервиран и към децата, но иначе ги обичам. Обичам много животните! Колкото до актьорската ми професия - нямам претенции за роли. Бих изиграл всяка роля, дори и женска!
________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото осемнадесето за сезона и тридесето и осмо подред двойно интервю следващия четвъртък,  1 декември! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

1 коментар:

Emma Bloom каза...

Може да направите интервю с актьорите от "Домът на мис Перигрин за чудати деца" - Ела Пърнел и Ейса Бътърфилд. Ела Пърнел играе шестнадесет годишната Ема Блум -момиче, което има способността да контролира въздуха. А Ейса Бътърфилд играе Джейкъб Портман. Той е главният герой във филма. Вижда невидимите чудовища, убили дядо му. Ема преди е имала връзка с Ейбрахам (дядото на Джейкъб), но после се влюбва в него. Момичето не е пораснало и с един ден, тъй като живее във времева примка - повтарящ се един ден от една и съща година постоянно. За повече информация гледайте филма на Тим Бъртън. Благодаря Ви предварително!

Предоставено от Blogger.