"Двойно интервю" (36): Белчим Билгин и Алиджан Юджесой

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 17 ноември, днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю",
в която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното шестнадесето за сезона и тридесет и шесто подред предстои да прочетете такова с екранната двойка Белчим Билгин и Алиджан Юджесой от приключилата драма "Гордиев възел" (Kordugum) на FOX! Преди това обаче нека се запознаем накратко с техните биографии!

Белчим е родена на 31 януари 1983 г. в турската столица Анкара. В момента е на 33 години, зодия водолей. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2005 г., когато изиграва първата си роля в проекта "Нула километра" (Sirf Kilometre). 2006-а обаче е решаваща за личния и професионалния живот на красавицата, защото тогава тя става световнопопулярна след участието си в хита с Берен Саат и Джансел Елчин "Спомни си, любима" (Hatirla Sevgili), а и сключва брак с изключително успешния режисьор Йълмаз Ердоан, с когото е семейна и до днес и от когото има един син. През 2008 и 2009 г. се снима в излъчения у нас сериал "Пламъкът на сърцето" (Yol Arkadasim). Следват изключително успешни роли за Белчим в киното: през 2013-а участва в "Сънят на пеперудата" (Kelebegin Ruyasi) с Къванч Татлъту; през 2014-а в "Само ти" (Sadece Sen) с Ибрахим Челиккол; и през 2016-а в "Майчина рана" (Annemin Yarasi) с Мерием Узерли. За последно Белчим се снима в хитовата драма "Гордиев възел" (Kordugum), приключил наскоро с 31 епизода по FOX. 

Алиджан пък е роден на 22 октомври 1982 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 34 години, зодия везни. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2003 г. Голямата слава обаче го спохожда през 2008-а, когато се включва в големия хит с Мехмет Акиф Алакурт "Мъжът от Адана" (Adanali). През 2010 г. участва в една от най-успешните драми, създавани през годините - "Пепел от рози" (Fatamgul'un Sucu Ne?) с Берен Саат. 2012-а за него е белязана от ролята му в една от най-различните истории "Мълчаливите" (Suskunlar) с Мурат Йълдъръм. Година по-късно, през 2013 г., се среща отново с Берен Саат на една снимачна площадка, но този път в "Отмъщението" (Intikam). През 2014 и 2015 г. участва в провалили се проекти - "Вече ме наричай Хиджран" (Bana Artik Hicran De) и "Дворецът на врабчето" (Serce Sarayi). За последно го гледахме като Умут във финализираната драма на FOX "Гордиев възел" (Kordugum). 

Белчим Билгин:
Да започнем с въпроса, чийто отговор всички искат да знаят: разведохте ли се с Йълмаз Ердоан?
Не. Толкова ми омръзна от този въпрос! Не разбирам защо на хората им е толкова любопитно какво се случва в дома на други хора.

Казват, че във всяка лъжа има малко истина...
Няма да коментирам личния си живот, но само мога да кажа това, че сме двойка, която много се обича и съществува много здрава връзка помежду ни.

Любовта променя ли формата си, когато се омъжиш и родиш дете?
Разбира се. Друг вариант е невъзможен. Любовта продължава, променяйки формата си.

За изкуство ли си говорите, когато сте заедно?
Не. Може ли да мине животът ти така, Хакан?

Снимахте се заедно с Къванч Татлътуу, Мерт Фърат, Неджат Ишлер и Ибрахим Челиккол... Съпругът Ви ревнува ли, че работите с най-красивите мъже в Турция?
Не ревнува. Сега като си помисля... Хакан, да не би Йълмаз да не ме обича?

Стига, бе!
Шегата настрана, Йълмаз е един учител, който много уважава професията си. Да коментираме тези неща помежду си, означава той да не отдава нужното уважение към професията си, да я омаловажава. Нашата професия е свързана с чувствата. Разбира се, че ще имаш екранен партньор, за да предадеш тези чувства на зрителя, но не предаваме смисъл на това, извън снимачната площадка.

А Вие ревнувате ли го?
Не. И аз като една актриса знам, че за един професионален актьор/актриса няма значение дали снима любовна сцена или някоя друга сцена.

Хайде, да сме искрени! Така ли е дори когато партньорката му е Моника Белучи?
Разбира се! Според мен, двама души не си разменят "нотариалните актове" само защото са женени или затова, че имат дълга връзка. Не слагат печат върху сърцата си. Не мога да предотвратя да изпитва някакви чувства към Моника или към някого друг чрез ревност, но сигурно ще се "изям" от съмнения.

Тази толерантност не е ли малко в повече?
Ревността не е нещо, което обичам. Според мен любовта е безусловна. Не ми харесва това, че се опитват да превърнат връзките в недвижима собственост.

Как върви животът в момента?
Много натоварено, но съм щастлива. Сериалът ми отнема голяма част от времето. Освен това, открих своя продуцентска компания - Big Bloom. Оттук нататък си мечтая да снимам филми. Да накарам зрителите да почувстват нещо чрез моите филми и да построя мостове между чужбина и нашата родина.

Колко се интересувате от политика?
Като един човек, като една майка гледам към политиката от гледна точка на съвестта. Когато загине някой човек, поради политически причини и аз изпитвам болка.

Притеснявате ли се за бъдещето на Родин (синът ѝ) заради случващото се в Турция и чужбина?
Преди няколко дни Родин е нарисувал една рисунка. Един човек се е изкачил на върха на Айфеловата кула. На небето има пълнолуние в червено. И около човека навсякъде е червено. Каза ми, че това в червено били бомбите, които избухнаха в Анкара. Децата знаят, че съществува нещо, наречено бомба и че има възможност да избухне навсякъде по всяко време. Разбира се, че съм разтревожена като една майка.

Какво може да е решението?
Човешката воля. Всичко може да се промени, ако вярваме в любовта и бъдем толерантни.

Родин вече е на 6 г. Как прекарвате времето си заедно?
Синът ми е голям запалянко по футбола. У нас най-много се говори за футбол - екипи, мачове... Аз, както не разбирах нищо от футбол, сега знам всичко за Бешикташ.

Омъжихте се много млада и родихте син. Понякога мислите ли, че сте прибързала?
Не, защото синът ми заема най-важното място в живота ми.

Не е ли скучно да стоите у дома със съпруг и дете, докато можеше да се забавлявате по нощни клубове с приятелите си?
Съдба! Аз много се забавлявам. Не е нужно да излизам нощем, за да го правя. Много обичам да танцувам и имам много възможности за това. Когато погледна назад, си казвам, че съм изживяла всичко, когато е трябвало. Не вярвам в съвпаденията. Случващото се на човека е свързано с неговата история, а моята е била такава.

Помните ли първата си любов в този период на ранна зрялост?
Да. Йълмаз Ердоан...

На 32 години сте. От десет години сте на екрана. Правите впечатление на човек, който е по-зрял за възрастта си. Според Вас, това може ли да се дължи на историята Ви?
Наистина, така ли мислите? Не съм такъв човек. Това се дължи на картината, която се е запечатала в съзнанието на хората, че съм омъжена и с дете. Т.е., предразсъдъците.

Причината да бъдете 4 години далеч от екрана един вид разочарование от системата ли е?
Не е. По-щастлива съм, когато се снимам за киното. Разбира се, най-голямата ми причина беше Родин. Но той вече порасна и разбира какво означава да работиш.

Какво Ви накара да се съгласите да участвате в този сериал?
Режисьорът Йомер Фарук Сорак. След "Ask Tesadufleri Sever" ("Любовта обича съвпаденията") си мислих кога ли отново ще работим заедно. Щяло да се случи в " Гордиев възел".

За втори път ще си партнирате с Ибрахим Челиккол...
Двамата с Ибрахим се познаваме и се обичаме. Можем да си говорим откровено. Тези неща са важни и ще си проличи и в работата ни.

Като говорим за предразсъдъци, и Вие сте била подлагана на тях...
И то много! За съжаление, хората се хранят чрез злоба, когато се съберат на едно място.

Какво ще кажете за коментарите/критиките, които правят относно актьорската Ви игра, заради това, че сте съпруга на Йълмаз Ердоан?
Не ме интересуват. Времето ще покаже, че не е така, както си мислят.

Времето ли? И без това не сме ли Ви гледали в много проекти до сега?
Снимах се в много добри филми, обичам всички от тях. Но не мисля, че до сега съм играла роля, в която да се докажа. И без това не е възможно на всеки ъгъл да срещнете хубаво написани женски роли. Но чакайте "Майчината рана"! Ролята ми в този филм е голямо предизвикателство.

Говори се, че "Ако се разбираш с Белчим, можеш да участваш във филм на Йълмаз Ердоан". Имате ли такова влияние?
Съществува една истина като Йълмаз Ердоан. При него няма такова нещо като "да се уредиш с връзки". Де да беше вярно, та да имах възможността да помогна на всеки, който се сприятелява с мен само заради това, да може да участва в филм на Йълмаз. Но няма такова нещо.

ПРЕВОД: hotchocolate

Алиджан Юджесой:
Как работите с Берен Саат? Има ли химия между вас?
Това може би аз трябва да попитам вас, как виждате нещата отстрани? Берен е нова партньорка за мен, но с нея се чувствам много комфортно.  Много добри партньори сме двамата.

Скоро след приключване на сериала „Февруари”, Вие започнахте снимки за „Отмъщението”.  Свикнахте ли вече с новия екип?
В „Отмъщението” има отличен екип и мисля,че ще ми е необходимо съвсем кратко време, за да се адаптирам.

Вие влизате в този екип по-късно, това не Ви ли притеснява?
Не, нямам проблем с това, че влизам по-късно. Тук имам много приятели и това прави нещата по-лесни. Екипът е страхотен и всички се справят блестящо с работата си.

Какво ще кажете за първи сезон?
Видях го, но аз не гледам много телевизия. След като взех решение да се присъединя към екипа, аз гледах и съвсем малко и от американската версия.

Какво Ви накара да се присъедините към екипа на сериала?
След приключването на „Февруари” аз бях решил през тази година да не играя в нов проект, освен ако не се появи нещо много интересно. Но после „Отмъщението” ми привлече интереса. Поканиха ме да играя Али Сюлен, видях някои неща свързани с ролята и приех, казах си - да, ще го направя.

Ролята на Али различна е от тези, които сте играли досега?
Да,така е. Точно такъв образ не съм пресъздавал.

Какъв е Али, разкажете ни нещо за него!
Историята му много прилича на тази на Ямур. Той също търси отмъщение. От друга страна ще има и любов, но все пак приоритет ще има отмъщението. За какво ще иска да си отмъсти Али ,ще разберете съвсем скоро!

Как се подготвихте за ролята?
Али се е обучавал на бойни изкуства заедно с Ямур в миналото, така че ми се наложи да се подготвя сериозно за екшън сцените. Това не беше никак лесно. Но мисля, че научих каквото ми трябва.  В някои сцени ние използваме самурайски мечове, които са много тежки, но всъщност аз съм много доволен от това, което се получи, а повярвайте ми, от екипа бяха доста взискателни.

По време на уроците имаше ли някакви проблеми?
В сериала „Февруари” също имаше такива сцени.  Но тук подготовката ми отне три месеца. Беше доста трудно, защото обучението беше интензивно.

От колко време сте актьор?
Започнах, когато бях на 13 години. Но това не ми дава право да кажа, че съм добър актьор. Да, мисля, че се справям добре, но аз не обичам да се хваля. Мога да кажа обаче, че се чувствам много добре пред камерата. Същото се отнася и за сцената на театъра.

Виждам, че имате високо самочувствие?
Ако ми бяхте задали този въпрос преди 5 години например, щяхте да получите различен отговор. Преди ми липсваше увереност, но сега вече съм сигурен във възможностите си и смятам, че съм добър актьор.

Амбициозен ли сте?
Не, не бих казал. 

Има ли някоя роля, която специално бихте искали да изиграете?
Няма такава, отворен съм за изненади.

Как работите с Берен Саат, има ли химия между вас?
Не знам, трябва да я попитам. Берен прави всичко възможно, за да се чувствам комфортно, ние сме много добри партньори.

По време на снимките на „Февруари” вие бяхте заедно с Мелиса Сьозен, а след това двамата се оженихте. Да поговорим малко за любовта и брака!
Какво да Ви кажа за любовта, тя трудно се изказва с думи, защото е в сърцето, чувства се!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото седемнадесето за сезона и тридесето и седмо подред двойно интервю следващия четвъртък,  24 ноември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.