"Гледна точка: зрител" (7): кои турски звезди ме разочароваха

Здравейте, приятели! Петък е, 28 октомври, и продължава новата есенна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Гледна точка: зрител", в която
в края на всяка работна седмица аз, администраторът на блога, ще раздавам телевизионно правосъдие и ще коментирам всички най-интересни и важни събития от българския и турския телевизионен ефир. В седмото издание от коментарната рубрика ще споделя с Вас, напълно искрено, кои турски актьори и актриси ме разочароваха с постъпките си в професионален и в личен план в последно време. Признавам, че те не са много, но преди съм имал симпатии към тях, а някои дори са ми били любимци. Е, вече не са!

Турският актьор, който напоследък доста ме разочарова, е Чаатай Улусой. Признавам, че не го харесвам още от времето, в което се водеше тежко и продължително дело за употреба и разпространение на наркотици. По този начин, забърквайки се в подобна история, той даде ужасен пример на своите почитатели, предимно млади, следващи го сляпо. Хайде, след редица проточили се заседания го обявиха за невинен и всичко приключи, но след това дойде другото поредно разочарование. След като стана ясно, че Чаатай е с български корени и че самият му баща е мигрант от България, избягал в Турция, и българските и турските медии гръмнаха с тази информация, самият Чаатай излезе с изявление и заяви пред целия свят, че един вид го е срам от българския си произход и че не иска да бъде свързван с родината ни, наричайки народа ни "друговерци". И ако това не бе повече от обидно за неговите български фенове... Хубаво е, че в момента има стотици почитатели на Чаатай, които искат да го доведат в България и да се срещнат него, които екипът на СЕРИАЛИ в България винаги е подкрепял и ще продължава да подкрепя, но подобни изцепки и изказвания от негова страна са повече от непристойни за звезда от неговия ранг... 

Сред актрисите напоследък доста ме разочарова Нургюл Йешилчай. Тя, която допреди година ми бе голяма любимка, която обикнах искрено още след ролята ѝ на Езо във "Вярна на себе си", от няколко месеца все по-стремглаво му пада в очите. Всичко започна с напускането ѝ от тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca) в средата на втория му сезон. Родиха се стотици спекулации от медии и фенове по този повод, най-срещаната сред които, че Нургюл и екранният ѝ партньор Екран Петеккая били в ужасни отношения, но в крайна сметка самата Йешилчай излезе с изявление, че е напуснала екипа на сериала заради т. нар. и все по-често срещан в актьорската гилдия "синдром на прегряването" (от англ. "burnout"). Тогава тя си обеща, че ще си даде дълга и заслужена почивка и няма да се включва в други проекти в близкото бъдеще. Едва седмици по-късно обаче стана ясно, че Нургюл е подписала договор за участие в новия игрален филм "Втори шанс" (Ikinci Sans) с Йозджан Дениз, а уж беше ужасно изморена и имаща нужда от почивка. Но, хайде, ще кажем, че това е игрален филм и заснемането му отделя много по-малко време и не я е обвързало в дългосрочен план с участие. Но още през лятото стана ясно, че преуморената и изтощена Йешилчай ще изиграе главната роля в новия втори сезон на историческия проект "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), замествайки Берен Саат. А, съвсем логично, подобен исторически сериал отнема много повече време и усилия за заснемане от драмата "Твоят мой живот", в която Нургюл преди това взе участие и от която бе адски изморена. Нямам против професионалното развитие на Йешилчай като актриса, но не подкрепям факта, че тя излъга всичките си фенове публично и така и не оповести реалните причини за напускането си от "Твоят мой живот", което предизвика световен скандал, които явно не са били синдромът на прегряването и изтощение, след като седмици по-късно тя се завърна на снимачната площадка на филм, а сега ще играе в мащабен и сложен за заснемане исторически проект.

И третата звезда, разочаровала ме отскоро с поведението си, е Мерием Узерли. Още от времето на "Великолепният век" тя е една от най-любимите ми актриси, но вече определено не е. Още когато напусна най-успешния турски исторически сериал в края на третия му сезон през 2013 г. се поразклати доверието и слабостта ми към нея, но тогава я оправдах с факта, че беше бременна. Не че беше коректно изведнъж да напусне Турция и да остави продуцентите и целия екип на "ВВ" с отворена уста и в шок, но явно психическото ѝ здраве тогава не е било достатъчно стабилно, за да съумее по правилния начин да се оттегли и да не съсипва нервите на стотици души, с които допреди това е работила. Както и да е, твърде много се отплеснах по този въпрос. Разочарованието ми от Мерием дойде в началото на тази година, когато започна нейният колкото очакван, толкова и провалил се сериал "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi). След като проектът ѝ не пожъна успех, тя започна да играе в него доста лошо, вероятно отмъщавайки си за ниския интерес, започна да се държи нервно и високомерно на снимачната площадка, да изисква твърде много, а да не дава нищо особено в замяна като актьорска игра. Появиха се дори информации, че тя ще напусне сериала, но явно този път не можа да го направи, тъй като явно е имала железен договор с космически неустойки при нарушаването му. Тук тя трябваше да си свърши работата както трябва докрай, въпреки всичко, а не да понижи качеството на играта си и да вгорчи живота на и без това разочарованите от ниските рейтинги свои колеги. Грозно впечатление ми направи и скорошно нейно решение - да се включи във втория сезон на най-големия хит в момента в Турция "Без бандити светът е невъзможен" (EDHO), а впоследствие да се откаже отново изведнъж и да остави пиарът ѝ да се обяснява на ядосаните продуценти на криминалната драма на ATV. 
_________________________________________________________________________________

Това беше моят коментар и моята гледна точка като зрител за тази седмица! Очаквайте следващото осмо издание от "Гледна точка: зрител" следващия петък, 4 ноември! Очаквам и Вашите мнения в коментарите отдолу! Можете да си припомните предишните издания чрез архива на рубриките ни от тук!

18 коментара:

Илияна каза...

Нямам какво да кажа за Чаатай и Мерием, никога не съм им била фен, както и на Нюргюл, но тъй като по една или друга причина имах възможност да следя конфликта между нея и Еркан Петтекая, не смятам, че админа посочва всички причини за напускането й на сериала Парампарча. Всъщност много се изписа в турската преса по въпроса, Нургюл директно обвини Еркан в неуважително отношение към нея и работния процес, като посочи причини от рода на сексизъм, алкохолизъм и самовлюбеност. Зад гърба й в социалните мрежи застанаха много уважавани творци, докато зад Еркан застанаха само продуцентите, така че коя точно е ябълката на раздора, може само да гадаем, тъй като във всяко общуване има поне две страни и едва ли вината е само на единия. Лично аз не приемам версията за "прегряване"-то. Но пък тя е удобно решение за продуцентите на продукцията да се измъкнат от положението.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Самата Нургюл излезе с изявление, че е "прегряла" и че ще се отдаде на почивка. В случая по-добре щеше да бъде да каже истината, за да се спрат всички спекулации, от които най-голяма полза, разбира се, имаха продуцентите на "Твоят мой живот" заради покачилите се рейтинги на сериала. По този начин тя им направи един вид услуга.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Напротив, Нургюл направи изявление, в което оповести за пререканията си с Еркан и по какъв грозен начин я е унижавал и обиждал. А може ли интервюто на турски с Чаатай, в което казва тези думи?

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Ние разполагаме с друга информация, но както и да е. Тези думи на Чаатай не бяха под формата на интервю, а под формата на кратък репортаж, беше отдавна и сега не можем да го намерим, но го помним много добре.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Значи има видео доказателство, че ги казва?

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Ето го преведено на български: http://www.slava.bg/news/86181.html
Леки и успешни дни! :)

Тони Андонов каза...

Абсолютно подвеждаща и жълта статия. Такова нещо Чаатай не е казвал, нито е споменавал. Ако се доверявате на най-жълтите български вестници и после се имате за обективни, ЕВАЛА! Нургюл Йешилчай многократно е споменавала грозните думи, с които я е наричал Еркан Петеккая. От месеци двамата се съдят, имат толкова много доказателствен материал и видеа, проучете в действителност как стоят нещата!

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравей, Тони,
Мислех да ти изтрия коментара така, както ти триеше моите, когато съвсем любезно поправях многобройните и безумни грешки, които пишеше ти и твоите колеги. Но няма да го направя, защото въпреки всичко уважавам всяко едно мнение, дори и то да не съвпада с моето. Но не го одобрявам, когато е неаргументирано и когато е безпочвено! А твоето в случая е точно такова! Когато тази информация излезе в българските медии, я потърсих и в турските и я намерих! Проблемът е, че това беше твърде отдавна и в момента се мъча да я открия. Моят сайт никога не е пускал нев[рна информация или поне се е старал, като в случаите, когато това е ставало, не съм бил виновен аз или друг от моя екип.
А точно ти не можеш да ми говориш за обективност и професионализъм, АКО ОБИЧАШ! Не искам да влизам отново в безсмислени дискусии и конфронтации. Не можеш да съдиш друг, че се позовава на жълти сайтове (което в случая не е така), след като твоят екип пише статии от сорта на "Еди кой си чалгар е фен на еди кой си актьор/сериал" и то в стил, напълно типичен за жълто издание!Факт е обаче, че жълтото се чете повече, за съжаление.
Леки и успешни дни! :)

Тони Андонов каза...

Дали е било от любезност или не, остави аз да преценя, но се започва отново едно отклоняване от същинската тема, както винаги, типично във ваш стил. Когато я намерите, я пуснете, да видим от кой жълт турски сайт е преписана. Мога да ти гарантирам, че като мой фаворит следя всяка негова изява и такова нещо той не е казвал никога. Многократно е споменавал, че баща му е с български корени, в нито едно изречение обаче не е твърдял, че се срамува от това. Въпросните ЧАЛГАРИ също са известни и са хора, и имат свои любимци!

Админ каза...

До 9 коментар:
Много е лошо, че явно не умееш да разграничаваш градивната критика от хейта. В онези случаи през лятото, когато напразно се опитвах да те поправя теб и твоите колеги, не съм имал никакви лоши намерения. Но в момента се намираш в доста удобна ситуация, защото докато ти триеше моите коментари, които излагаха на показ грешките ти и се беше надул като балон, който не иска да чува или чете нищо, аз в момента се опитвам да проведа нормална и естествена комуникация без да ти трия коментара, но ти продължаваш да се правиш на велик! И от тази си позиция в случая е някак странно да се опитваш да водиш комуникация с човек, с когото когато стане въпрос за твоите грешки, не си имал смелост да го направиш, явно.
Аз нямам нищо против чалгарите, нито пък техните фенове. Всеки си носи глава на раменете и сам решава в коя посока ще се развива... или обратното. Както се казва - всеки както намери. Въпросът е в това, че ти ме обвиняваш мен в жълти писания, след като ти и твоят екип го правите това нещо наистина често! И в случая ти отклоняваш темата, а не аз. Засягаш нещо, пък после се сърдиш и ме упрекваш, че аз се аргументирам и защитавам ясно.
Колкото до Нургюл - неведнъж е излизала с изявления, че е била прегряла и изтощена. Пък дали после се е стигало до съд с Еркан Петеккая, няма значение, след като истината е била изкривена и то от нейна страна първоначално.

Илияна каза...

Здравейте! Благодаря за отговора, но аз не съм чела Нургюл да си е поставяла диагнозата "прегряла". В крайна сметка и в турската преса има жълти вестници и пишат каквото им изнася или за каквото им платят. Ваше право е да сте разочарован от нея, аз оставам с моето впечатление от цялата история и то не е в полза на Еркан. А както вече казах, не съм фен на Нургюл, просто не смятам, че тя е причината за развихрилия се скандал, или най-малкото не само тя е виновна. Не е единственият случай когато водещите актьори в една продукция не се понасят, няма да е и последният. Когато нещата не вървят, сменят актьорите или спират продукцията. Не мисля, че това е повод някой да бъде заклеймен като разочарование, но това е вашата позиция, аз обаче не я споделям, което не значи, че не я уважавам. Всеки има право на мнение и преценка.
Желая бъдещи успехи на блога!

Админ каза...

До 11 коментар:
Здравейте,
ОК, не го е казвала в прав текст, но чрез постове в социалните мрежи, чрез кратки изявления пред журналисти, го е споменавала, че има нужда от дълга и заслужена почивка. Пък после юруш се включва в игрален филм и в сериал. Благодаря все пак за разбирането и за добрия тон! :)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Аз имам въпрос относно "Без бандити светът е невъзможен". Говореше се, че Дениз Чакър ще напусне в средата на сезона и ще я замести Мерием Узерли. Щом Мерием се е отказала, това означава ли, че Дениз остава в хитовия сериал или въпреки това ще напусне?

Админ каза...

До 13 коментар:
Здравейте,
Това все още не е ясно. Следете ни занапред за повече актуална инфромация. Все пак в сериала се включи Санем Челик и всичко е възможно.
Леки и успешни дни! :)

Тони Андонов каза...

Аз ви казах, че се отклонявате по всевъзможен начин от темата, продължавайте! Добре, че реших да напиша коментар под вашия обективен такъв, за да зачекнете тема отпреди месеци, за която никого не го интересува. Пълна манипулация! Както казах това е моя преценка - преценил съм дали е градивна критика или чист хейт, изтрил съм ги, на никого няма да давам обяснение. По-леко с определенията, като нищо сега ще ви насоля, себелюбието ви няма граници, в крайна сметка не съм длъжен да ви търпя по никакъв начин! И да бяхте изтрили коментара ми, това няма да промени истината, че статията е жълта. А ние когато сме правили грешки, сме опитвали максимално да ги поправяме. Въпросът беше един - вие го разгърнахте в 101! Приключвам с поредния глупав спор, породен от глупостта и наглостта Ви!

Админ каза...

До 15 коментар:
Правиш се отново на много велик, на раздаващия правосъдие и поставящ точки, но този път на чужда територия. Чудя се, как може човек да е толкова самозабравил се и за своите грешки да няма очи, но за чуждите - да има. И как така обективността се приема за манипулация. Не си длъжен да ме търпиш, но пишеш в моя блог, нали?! Кой те кара? Нали беше над нещата, нали винаги беше по-умен и отстъпващ, нали не спореше с "такива" като мен? Едно е да отклоняваш темата, друго е да си затваряш очите и да бъдеш повече от пристрастен. Ти не можеш да определяш коя статия е жълта и коя не, пак казвам.

Анонимен каза...

Тези спорове само злепоставят и двата блога.Харесвам повече този,защото в другия трият коментари,не отговарят на коментари,не публикуват интурвюта с турски актьори,често имат грешки.Да,и в този блог понякога имат грешки,човешко е,но поне отговарят на коментари и приемат нормално критиката и забележката ако са сбъркали! Относно статията "Уикенд" си е жълта преса и не трябва да и се гласува доверие и надежност.Нургюл в началото наистина обяви за "прегряването" най-веротно за да не разваля рейтинга на сериала като обяви как се е държал Еркан.

Админ каза...

До 17 коментар:
Здравейте,
Благодарим за разбирането! Специално информацията за Чаатай не е взета от "Уикенд", упоменахме българския си източник, но ако намерим и турския, и с него ще го направим. Хубаво е, че все още има обективни и безпристрастни хора като Вас! :)
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.