"Любопитно" (42): защо "Отново любов" промени живота ми

септември 03, 2016
Събота е, 3 септември. Преди почти две години стартира една от най-обичаните и необикновени рубрики на СЕРИАЛИ в България - "Любопитно",
която се превърна в една от нашите най-големи емблеми и която с всичките си над четиридесет издания, побрани в общо три сезона, не спираше да Ви вълнува и да бъде наистина любопитна за Вас, отвеждайки Ви в необятния свят на любимите Ви турски сериали. Но както всяко хубаво нещо, и "Любопитно" стигна до своя край! Днес ще публикуваме финалното четиридесет и второ издание от рубриката, четиринадесето за трети сезон. Както може би помните, сезонните финали на тази рубрика бяха по-различни и по-емоционални от останалите обикновени броеве, като финалният също няма да направи изключение...

Та, как по-точно "Отново любов" (Ask Yeniden) - сериал, който няма нужда от представяне и за който неведнъж сме писали в блога досега, промени моя живот? С какво той се отличава от всички останали и какво го прави най-добрият, най-вълнуващ, най-емоционален, най-докосващ, най-динамичен, най-забавен и всичко "най-най", за което се сетите? Сега ще обясня просто и ясно - с това, че той не е сериал! Той е нещо много, ама много повече! 

Започнах да гледам "Отново любов" някъде в средата на месец юли 2015 г. Колебаех се дали да започна него или тъй хваленият и хитов "Сезонът на черешите". Незнайно защо, нещо ме подтикна към правилния, поне за мен, избор. Така, в рамките на по-малко от месец, пускайки си почти всяка вечер по една нова серия, изгледах първия сезон на "Ask Yeniden". Признавам си, че с първия си епизод тази поредица не успя да ме грабне и да кажа, че тя е моят сериал... Но всъщност винаги, когато гледам нещо и което след това оставя голям отпечатък в съзнанието ми, превръщайки се в любимо и незабравимо, се случва така! И аз не мога да си обясня защо... Както и да е! Въпреки всичко, дори след като изгледах финалния за първи сезон епизод №19, пак дори не подозирах, че "Отново любов" ще се превърне в моя най-любим сериал... 

Изчаках около месец-два до започването на новия втори сезон. Изчаквах и превода с български субтитри, но до 27 серия. Не виня екипа на Bambitoo, благодарение на който имах възможността да се насладя на първи сезон и част от втория, че се забавяше с превода на следващите серии, тъй като иначе нямаше да започне същинското гледане на "Отново любов" от моя страна, а именно - всеки вторник, след 20.30 часа, на живо онлайн в сайта на FOX. 

Започнах с 28 серия, неслучайно най-драматичната и тъжна в целия проект. Гледайки сериалът вече само веднъж седмично, чакайки с все по-голям трепет и нетърпение всяка следваща серия, успях най-сетне да разбера колко качествен и колко заслужаващ си е той! Именно по този начин той успя да се превърне в неизменна част от моя живот и да се настани завинаги в съзнанието и в сърцето ми! И отново, незнайно защо, започнах да го следя онлайн във възможно най-доброто време и от възможно най-подходящата серия нататък. Постепенно вторникът се превърна в моя най-любим ден, в деня, в който душата ми празнува! Защото "Отново любов" се превърна в моята храна за душата, в моя извор на вдъхновение, в моята медитация! Сериалът излъчваше от екрана един необикновен и различен уют, завладял ме завинаги... Плениха ме малките неща в него, които бяха най-важни и най-емоциални. Детайлите, които разкриваха много. Изключително модерно заснемане в комбинация с простички, но най-докосващи моменти. Колоритни и провокиращи мисълта диалози. Градация и постоянна промяна. За добро. Сериалът ставаше все по-интересен и по-вълнуващ с всяка следваща седмица, а аз все повече и повече се влюбвах в него... 

Всяка сряда след излъчването на новата серия в YouTube каналът на FOX качваха клипчета с най-интересните моменти от нея, с трейлъра към новия епизод... Тези видеа са изгледани от мен поне по 100 пъти сигурно, а някои, които са ми наистина любими, по много повече. С Вас ще споделя някои от най-интересните и вълнуващи, които са ме зашеметявали, разсмивали, натъжавали и вълнували!

 - "Селим ходи!" (много любимо)
 - "Selfie на залез слънце" (много любимо)
 - "Най-пищната сватба!" (много любимо)
 - "Тате!" (много любимо)

Много ми стана тъжно, когато в началото на февруари "Отново любов" понижи рейтингите си значително, няколко пъти излезе от ТОП 10... Тогава, въпреки страха, че любимият ми сериал ще приключи в скоро време, както се случва с всички останали, постигнали не чак толкова високи рейтинги, още повече заобичах този сериал и за първи път се замислих какво ще бъде без него... Благодаря на тези ниски рейтинги, защото именно заради тях успях да оценя наистина колко качествена продукция гледам и се наслаждавам. Всяка сряда сутрин с нетърпение, по няколко пъти, чаках рейтингите да излязат, понякога се разочаровах, а понякога се радвах! 

Благодарение на "Отново любов" се събуди една непозната досега страна в мен... Благодарение на "Отново любов" се сдобих с много мои нови любими фрази и реплики, които са изключително смислени, вдъхновяващи, вълнуващи, забавни и някои от които, впечатлили ме най-силно и запаметили се в съзнанието ми, ще споделя с Вас:
 - "Както след всяко излитане следва падение, така след всяко заминаване следва завръщане"
 - "Чакайки чудесата да се случат, ние самите ставаме едно голямо чудо!"
 - "Любовта понякога е спокойна, понякога е объркана, понякога е разрущаваща, понякога нежна... точно като нас!"

Имаше и доста прекрасни песни, които ме впечатлиха силно и които станаха мои любими:
 - "Sonucuna Raziyim" (Готова за последствията): заглавна музикална тема
 - "Bilseydim" (Ако знаех)
 - "Gelmedin" (Не дойде)
 - "Her Sey Sensin" (Всичко си ти)
 - "Hep Benle Kal Gitme" (Бъди винаги с мен, не си отивай!)
 - "Cati Kati" (на Gokhan Turkmen)
 - "Nayino" (на Resul Dindar)
 - "Yalnizlik" ("Самота" на Sezen Aksu)
 - "Ne yapardim bilmem" ("Не знам какво да направя" на Gokce)

Но, както всяка приказка, и тази имаше своя край! И то какъв само... За мен финалът на "Отново любов" е най-добрият, най-вълнуващ, най-емоционален и вълнуващ, най-динамичен... Разбира се, в него присъстваше неизбежната тема за раздялата, а след това - и за събирането. За новото начало, за раждането, за бременността, за сватбата... За надеждата, която никога не умира, и за чудесата, случващи се в нашия живот тогава, когато най-малко ги очакваме...

До момента епизодите на "Отново любов" са преведени с български субтитри от екипа на Bambitoo до 46 епизод вкл. Аз лично ще изчакам да бъдат преведени всички 59, за да изгледам отново, за трети пъти, тази незабравима история. Можете да намерите сериите както във Vbox7, така и в Data-bg. Препоръчвам горещо на всички наши читатели да изгледат "Отново любов", защото няма да сгрешат! "Отново любов" е едно от най-хубавите неща, случвали се в живота ми, колкото и странно да звучи! Пожелавам това нещо да се случи и на Вас с цялото си сърце! 

И тук идва ред да заявя, че за мен Йозге Йозпиринчи е най-добрата актриса, а Буура Гюлсой - най-добрият актьор! Техните герои Зейнеп и Фатих пресъздадоха най-добрата двойка! Всички актьори, сред които Тамер Левент, Лале Башар, Сема Кечик Карабаел, Есин Гюндоуду, Тюлин Орал, Назлъ Тосуноулу, Нилай Дениз, Джан Сипахи, Илкем Улуюн, Емре Еркан, Мирай Аковалъгил, Мурат Коджаджък, близначетата Яъз и Ийт Сайън, Орхан Алкаяа, Махзар Алиджан Уур, Мерт Йоджал, Туна Арман, Гюнай Севинч, Назлъхан Башак Илхан, Тевфик Инджеоулу, Мерт Йонер, Су Бурджу Язгъ Чошкун и всички други са най-добрите! "Отново любов" е най-добрият сериал, а Ерсой Гюлер - най-добрият режисьор и сценарист! Музиката от "Отново любов" е най-добрата! Целият екип на "Отново любов" е най-добрият! Най-добрият сериал! Класа! Уют! Топлина! Забавление! Вълнение! Динамика през цялото време! Номер 1! Извънпланетарен сериал! 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от рубриката "Любопитно"! Благодарим Ви, че бяхте с нас и ни подкрепяхте! Всички издания можете да си припомните чрез архива на рубриките ни от тук!

КРАЙ! :)

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.