"Какво гледат в Турция?" (126): от 5 до 11 септември 2016 г.

септември 12, 2016
Първият есенен месец септември настъпи и е време новият телевизионен сезон 2016-2017 г. в Турция да започне! Вече стартираха три от новите проекти,
на които телевизиите ни в южната ни съседка ще разчитат много през следващите месеци - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) и "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX и "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) на ShowTV. С първите си епизоди те постигнаха отлични рейтинги и имат огромен потенциал да се превърнат в хитове. Но нищо не е приключило с техните премиери... Предстоят началата на още много други също толкова обещаващи и очаквани нови сериали, които телевизиите подготвят. Ще се насладим и на новите интригуващи сезони на вече познатите и наложили се като успешни мелодрами, започващи също през новия месец септември. За всички техни рейтинги предстои да се информирате в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", продължаваща и тази есен с много нови изненади. Какви рейтинги ще постигнат летните сериали в една от последните седмици без никаква конкуренция, предстои да разберете първи всеки ден с рейтингите за предходния в брой №126!

Рейтинги за понеделник, 5 септември:
В първия септемврийски понеделник два летни хита бяха победени от футболна среща между отборите на Турция и Хърватия, отчела рекордните 10.14% рейтинг по TV8! "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX въпреки това отново привлече огромен зрителски интерес, въпреки че се наблюдава минимален спад от няколко стотни в него. За разлика от лидера сред сериалите, основният му конкурент "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) на TRT1 пада с осем позиции надолу в класацията ТОП 100, понижавайки значително своите резултати, които въпреки всичко продължават да са презадоволителни за малко гледания си канал.

2. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 20.07 до 23.34 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.81%; Пазарен дял: 14.90%

14. "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) - от 21.00 до 23.38 часа:
Телевизия: TRT1; Рейтинг: 2.20%; Пазарен дял: 6.63%

Рейтинги за вторник, 6 септември:
Във втория ден от новата седмица отново бяха излъчени два сериала, като и с двата се случиха изключително интересни неща в първия септемврийски вторник. Романтичната комедия на ShowTV с Памир Пекин "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) отчете най-високите рейтинги от самото си начало досега, като тя продължава излъчването си и през новия основен телевизионен сезон! А криминалната драма на KanalD "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) приключи преждевременно с осми епизод, но въпреки финала си отново отбеляза изключително нисък зрителски интерес...

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 20.44 до 23.48 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 6.11%; Пазарен дял: 20.10%

23. "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) - от 20.46 до 23.18 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.54%; Пазарен дял: 4.91%

Рейтинги за сряда, 7 септември:
В края на летния телевизионен сезон сериалите отчитат рекордни рейтинги. Най-големият хит на лято 2016-а - романтичната комедия на FOX "Номер: 309" (№: 309) с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ, продължава да привлича огромен зрителски интерес и да повишава гледаемостта си, което гарантира продължаването ѝ и през есента. А "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) на ShowTV отчете най-високите си рейтинги досега! Поредицата с Ханде Ерчел и Бурак Дениз също ще продължим да гледаме и през следващите месеци.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.57 до 00.22 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 7.62%; Пазарен дял: 24.64%

2. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - от 21.00 до 00.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 5.15%; Пазарен дял: 16.50%

Рейтинги за четвъртък, 8 септември:
В четвъртия ден от седмицата в края на летния сезон властват два сериала - два хита, които заради изключително високите си рейтинги продължават излъчването си и през основния телевизионен сезон 2016-2017 г.! Тогава обаче те ще трябва да се изправят срещу сериозната конкуренция в лицето на три вече наложили се и завръщащи се с нови сезони проекти - "Долината на вълците", "Гордиев възел" и "Достатъчно". С новите си епизоди "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD и "Висше общество" (Yuksek Sosyete) отново привличат огромен интерес - първият с понижен, а вторият с повишен!

1. "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) - от 20.39 до 23.39 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 5.44%; Пазарен дял: 17.36%

2. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 20.28 до 23.32 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.25%; Пазарен дял: 16.59%

Рейтинги за петък, 9 септември:
В последния работен ден от седмицата в турския ефир продължават да се излъчват два сериала - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) с Кадир Доулу и Седа Бакан на FOX, превърнал се за отрицателно време в тотален хит, и "Колоритно" (Rengarenk) със Селин Шекерджи и Каан Ташанер на ATV, отчитащ все по-ниски и ниски рейтинги, но въпреки това продължаващ излъчването си. Съвсем скоро обаче те ще трябва да се изправят срещу завръщащите се с нови сезони успешни и наложили се поредици "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV. Дали ще запазят сегашните си резултати и тогава, тепърва предстои да разбираме!

1. "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) - от 20.45 до 23.38 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 6.08%; Пазарен дял: 20.98%

31. "Колоритно" (Rengarenk) - от 20.29 до 23.25 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.27%; Пазарен дял: 4.28%

Рейтинги за събота, 10 септември:
В първия ден от уикенда беше излъчен само един сериал - превърналият се за по-малко от месец в тотален хит нов проект на FOX "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi)! С новия си епизод мелодрамата отбеляза сериозен ръст в интереса си, покачвайки рейтингите си с цял процент. Вероятната причина за това е отсъствието на романтичната комедия "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) на KanalD, която в събота не излъчи нов епизод. Въпреки ниските си рейтинги, поредицата с Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Палалъ продължава и през новия телевизионен сезон.

1. "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) - от 20.36 до 23.19 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.21%; Пазарен дял: 18.32%

Рейтинги за неделя, 11 септември:
В последния ден от седмицата и от уикенда се излъчват най-много сериали - три. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV за пореден път извоюва лидерското място, но отчита голям спад в интереса към себе си, който все пак отнов е презадоволителен, за да продължи проектът и през новия сезон. Същото важи към момента и за новата младежка драма на ShowTV "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir), която въпреки спада в интереса към себе си, определено има потенциал да се превърне в хит. Но третият сериал, излъчващ се в неделя - романтичната комедия на KanalD "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski), отбелязва повече от срамна гледаемост и именно заради това приключва след седмица.

1. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) - от 20.26 до 23.25 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 4.29%; Пазарен дял: 15.88%

2. "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) - от 20.26 до 22.51 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.85%; Пазарен дял: 10.51%

22. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 20.44 до 23.28 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.33%; Пазарен дял: 4.88%

НОВИНИ:
1) Ясно е кога стартира новият дългоочакван втори сезон на хитовата драма "Гордиев възел" (Kordugum)! Проектът на FOX и Endemol Shine Turkey с участието на Ибрахим Челиккол и Белчим Билгин в главните роли се завръща на екран с нови епизоди от 22 септември (четвъртък), излъчвайки се отново всяка четвъртък вечер след 20.00 часа. Но седмица преди това, на 15 септември (четвъртък), от 22.00 часа ще бъде излъчен специален ретроспективен епизод с най-интересното, случило се в изминалия първи сезон. Трейлъра му вижте тук!

2) Още новини от програмата на FOX! Считано от 20 септември (вторник) в ефира на медията стартира новата семейна комедийна поредица "Фамилия" (Familya)! Проектът на TMC Productions ще се излъчва в единствения останал свободен ден в програмната схема на канала - всеки вторник след 20.00 часа. Вижте втория трейлър към сериала с Шюкран Овалъ от тук!

3) И отново по FOX през следващата седмица - от 12 до 18 септември (понеделник-неделя), заради националният празник, предстоящ в южната ни съседка Турция, няма да бъдат излъчвани нови епизоди от всички сериали на медията, въртящи се в момента - "Радостта от живота", "Номер: 309", "Научи ме да обичам" и "Сърцето на Рюзгяр". От тях, в дните им на позициониране - съответно понеделник, сряда, петък и събота, ще бъдат показани специални ретроспективни епизоди в познатите им разписания след 20.00 часа. А заедно с тях, в четвъртък и неделя след 20.00 часа, предстоят подобни специални серии и от завръщащите се с нови сезони съвсем скоро хитове - съответно "Гордиев възел" и "Този живот е мой".

4) Също от 20 септември (вторник), но в ефира на KanalD стартира дългоочакваният втори сезон на един от най-успешните нови проекти през изминалия телевизионен сезон 2015-2016 г. - "Песента на живота" (Hayat Sarkisi)! Новите епизоди от хитовата драма с участието на Бурджу Бириджик и Биркан Сокуллу в главните роли ще се излъчват отново всяка вторник вечер след 20.00 часа. Вижте трейлъра към новия сезон на поредицата от тук!

5) Отново по KanalD, съвсем скоро, се завърта новата премиерна поредица "Златните" (Altinsoylar)! Семейната комедия, в която участие ще вземат редица популярни млади надежди на турското кино и актьори-ветерани, сред които Арас Айдън ("Кварталът на богатите"), Айча Айшин ("Черна роза"), Бену Йълдъръмлар ("Листопад" и "Другите отчаяни съпруги"), Бирсен Дюрюлю ("Памуковата принцеса" и "Малки жени"), Шебнем Бозуклу и други, ще стартира в близките седмици. Вижте първия трейлър към новата обещаваща продукция от тук!

6) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой беше най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя - най-гледаната телевизия, за периода от 5 до 11 септември 2016 г. в Турция!
Най-гледаният сериал за седмицата е "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда със 7.62% рейтинг. На второ място се нарежда "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник с 6.11% рейтинг. Челната тройка се допълва от "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX от петък с 6.08% гледаемост. На четвърто място се нарежда "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD от четвъртък с 5.44% резултат. На пета позиция застава "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX от събота с 5.21% зрителски интерес. Шестото място бива заето от "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник с 4.81% резултат. И последната седма позиция е за "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV от неделя с 4.29% зрителски интерес.
Най-гледаната телевизионна програма за периода от 5 до 11 септември 2016 г. е футболната среща между отборите на Турция и Хърватия от понеделник, отчела 10.14% рейтинг.
А най-гледаната телевизия през изминалата седмица отново категорично е FOX, излъчила цели четири свои най-гледани сериала! На второ, трето и четвърто място застават съответно ShowTV, KanalD и ATV с по един свой най-гледан проект, попадащ в ТОП 7. StarTV е най-малко гледана.

ОТ УТРЕ, 13 СЕПТЕМВРИ (ВТОРНИК), ЗАПОЧВА ИЗДАНИЕ №127 ОТ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?"! В НЕГО ВИ ОЧАКВА ПОДОБАВАЩА ЕСЕННА ПРОМЯНА В ГРАФИКИТЕ, КАКТО И ОТРАЗЯВАНЕ НА РЕЙТИНГИТЕ ВЕЧЕ И В КАТЕГОРИЯ "AB", ПО-ИЗВЕСТНА КАТО ГРУПА НА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ЗРИТЕЛИ. БЪДЕТЕ С ИСТИНСКАТА РУБРИКА ЗА РЕЙТИНГИ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?", ЗА ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ТЯХ ПО-ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН И ВИНАГИ ПЪРВИ!

3 коментара:

Анонимен каза...

тази година ще имали биг брадар ол старс след вип брадар моля отговорете.......опасни улици 11 сезон в турция ще има ли и ако да кога ще моля за отговор

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да, ще има "Big Brother All Stars" тази година. А новият сезон на "Опасни улици" започва на 23 септември в Турция.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте! Ще има ли ново издание на Закупени в България?

Предоставено от Blogger.