"Гледна точка: зрител" (1): новият телевизионен сезон 2016-2017 г.

Петък е, 16 септември, днес стартира втората нова есенна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Гледна точка: зрител"! В нея всеки петък аз,
администраторът на блога, предстои да споделям своето мнение с Вас - нашите читатели, относно най-актуалните и интересни събития от българския и турски телевизионен ефир. Честно казано, от доста време имах желанието да водя подобен проект, тъй като досега винаги съм влизал в ролята на безпристрастен информартор, поднасящ новините такива, каквито са. Сега, за да сменя попрището си, в края на работната седмица вече ще ме виждате в нова светлина - на коментатор, като обещавам, че ще бъда възможно най-критичен и ще пиша всичко, което мисля. Очаквам от Вас и съгласие, и несъгласие в коментарите по-долу. Надявам се през следващите месеци заедно да водим интересни и интелигентни дискусии, приемайки взаимно мнението си. 
Първата тема, която избрах да коментирам и която е изключително актуална и нашумяла през последните седмици и дори месеци, е новият телевизионен сезон 2016-2017 г. в Турция! Определян като един от най-силните досега, той определено предизвика доста емоции в мен, които в днешния си обзор ще споделя с Вас!

Започвам с програмата на StarTV - телевизията, която първа пусна промоционалния си клип за новия сезон! Тя определено не ме очарова с нищо кой знае какво и не успя да ме впечатли въобще. 
От този понеделник, 19 септември, с нови епизоди бива подновен "Твоят мой живот" (Paramparca). Честно казано, не смятам, че изобщо имаше толкова голяма нужда от трети сезон на този проект, чийто сюжет определено доста се измести от първоначално замисления... За мен той приключи след напускането на Нургюл Йешилчай и смъртта на нейната героиня Гюлсерен. Така и не успях да приема и да свикна с Шюкран Овалъ като нова партньорка на Еркан Петеккая, но явно не е имало и защо, след като и нейната героиня Айше бе убита в края на втори сезон. И сега, като за трети сезон, главният герой Джихан ще има нова, трета любима! Колкото и много да харесвам, направо да обожавам Мине Тугай, не смятам, че с Еркан ще пресъздадат убеждаваща двойка. Още повече, че в "Твоят мой живот" участието си ще продължи Баръш Фалай, с когото в "Кварталът на богатите" пък двамата с Мине създадоха страхотна химия помежду си и сега всички, малко или много, ще си спомнят за нея. Сериалът, въпреки звездния си каст и досегашния си огромен успех, според мен има огромен шанс за провал през новия сезон, особено след като в края на предишния си втори значително понижи рейтингите си, а и имайки се предвид огромната конкуренция, която го чака...
Вторият завръщащ се с нов втори сезон сериал на StarTV тази есен - "Черна обич" (Kara Sevda), не мога да коментирам по простата причина, че не съм гледал и една серия от него. Но пък заради изключително добрите отзиви, които досега съм чел за него, заради престижните награди, които актьорите и екипът обираха на различни церемонии, смятам, че това ще бъде може би най-гледаният и успешен сериал на телевизията през следващите месеци. Същото важи и за продължаващия летен хит "Висше общество" (Yuksek Sosyete)
А сега пристъпвам към може би най-критичната част от днешната си статия, а именно - новият втори сезон на романтичната комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask)! За мен това ще бъде най-слабото звено не само в програмната схема на StarTV, но и за целия телевизионен сезон. Гледайки първите седем епизода от този проект, буквално се измъчих! Никога досега не ми е било толкова трудно да гледам който и да е проект. Изключително мудно действие, липса на всякаква динамика, абсурдни и никому необясними отношения между герои... Честно казано, не разбирам на какво се дължи този огромен успех на първия сезон на поредицата! С риска да си навлека много негативни коментари и нападки, за мен това е един от най-слабите и лоши проекти, които са били правени през последните години. Тук с пълна сила важи правилото - изключително добър замисъл с много лоша реализация. Изгледах и сезонния финал на "Любов под наем" и научих, че чак тогава, след цели 52 серии, тайната на Дефне бива разкрита. И докато в останалите сериали основните тайни биваха разплитани след десетина или, хайде, най-много двадесетина серии, тук това се случва чак след петдесетата! Колкото и симпатична да ми е Елчин Сангу, тук направо сама се закопа. Абсурдна за мен пък е номинацията на Баръш Ардуч за най-добър комедиен актьор на тазгодишните награди "Златна пеперуда 2016", но пък нямам никакво съмнение, че ще я вземе... Както и да е. Още с трейлъра към новия сезон на "Любов под наем" се вижда всякаква липса на оригиналност от страна на сценаристи и режисьори. Сякаш се връщам една година назад и гледам трейлъра към втория сезон на "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), само че с други главни действащи лица. И тук действието ще се развива в Рим, Италия, и тук главният герой ще преследва главната, започнала нов живот след раздялата им... Може би освен че бяха двата най-гледани летни сериала съответно през 2014-а и 2015-а, "Сезонът на черешите" и "Любов под наем" ще си приличат и по сюжетите на вторите си сезони вече. А като помним каква съдба сполетя тогава "Kiraz Mevsimi" - провал, можем да предположим каква ще сполети "Kiralik Ask" сега... Но този път тя ще е напълно заслужена, макар и доста закъсняла! 
За най-обещаващия и очакван нов проект на StarTV този сезон - "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel), също нямам кой знае какви очаквания. Колкото и добри актьори да са Туба Бююкюстюн и Къванч Татлъту, за мен между тях няма абсолютна никаква химия и това се вижда още от първите промоционални снимки към сериала, на които са заедно. Една от най-абсурдните двойки, които ще гледаме този сезон... И тук, както в повечето от последните проекти на Къванч, ще се разчита главно на неговата световна популярност, както и на тази на Туба, а не толкова на тяхната игра и на потенциала им като екранни партньори, който... Клони към нулата! Силно се надявам когато "Смели и красиви" започне през октомври, да ме изненада и да промени мнението ми за себе си. Твърде много обаче се съмнявам, че това ще се случи...
"Майка" (Anne) - един от най-интригуващите и загадъчни, поне за мен, нови проекти този сезон. И имам чувството, че или тотално ще се провали, или ще се превърне в най-големия хит! Харесвам наистина много и Вахиде Перчин, и Джансу Дере, като според мен те наистина си отиват като двойка "майка-дъщеря" и ще се справят отлично! Сладуранката Берен Гьокйълдъз, станала доста популярна след участието си в "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), ще бъде екранна дъщеричка на Джансу, като тя е още едно доста силно звено в каста на проекта, въпреки крехката си възраст. Остава единствено да започне и да ни изненадва - дали приятно или не, все още не мога да кажа със сигурност. Потенциалът обаче е огромен!
И последното и може би "най-невзрачно" за масовата публика заглавие в програмната схема на StarTV този сезон е новата комедия "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir). Бирдже Акалай, въпреки че досега не съм гледал в нито един неин проект, ми е доста симпатична и има уникално излъчване. Но най-големият коз на този сериал безспорно е Канболат Гьоркем Арслан! Един от най-харизматичните и самобитни актьори. Гледал съм го в "Пойраз Карайел", където пресъздаде уникален образ. Смъртта му предизвика няколкомесечен бум в световните социални мрежи и всички до последно се надяваха, че неговият Сефер някак си е оживял. Но, уви, не бе! Да се надяваме, че е било за добро и в новия му проект ще го видим в друга, още по-добра светлина. 

Преминавам към ATV, която ми е може би най-безразлична от всички останали. Стратегията на тази телевизия е пределно ясна - тя ще заложи изцяло на нови сезони от вече наложили се като успешни сериали, но дали тя ще бъде толкова успешна, е твърде съмнително...
За "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) и "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), завръщащи се с втори сезони след огромния си успех през изминалия телевизионен сезон съответно в понеделник и във вторник, нямам мнение, тъй като не съм ги гледал. За тях, също като за "Черна обич" обаче, съм чел доста положителни мнения и за това смятам, че и тази есен ще носят на ATV блестящи рейтинги, но един от тях със сигурност ще се сбогува с първото място, което беше превзел досега, тъй като конкуренцията ще бъде размазваща.
Абсурдно за мен е продължаването на "Достатъчно" (Yeter) с Пелин Карахан с нов втори сезон. Факт е, че този проект стартира наистина много силно и обещаващо в началото на т. г., но с времето все повече и повече понижаваше рейтингите си и така в края на телевизионния сезон отчиташе направо срамна гледаемост. А тя продължи доста дълго време - около два месеца. Да кажем, че сериалът е бил успешен в категорията "AB", по-известна като група на интелигентните зрители - не, даже ни най-малко. Ясно е, че го чакат още най-много десетина серии до финал.
Стигам до единственият проект на ATV през новия телевизионен сезон, от който се интересувам - романтичната комедия "Колоритно" (Rengarenk). Изключително приятен, разтоварващ и интересен сериал, който, за съжаление, стана жертва на извънредните политически събития, случили се в Турция през изминалото лято. Проектът стартира с изключително обещаващи рейтинги, два поредни летни петъка бе лидер сред конкурентите си, но след едномесечна пауза, през която от канала му излъчваха постоянно извънредни емисии новини, съвсем очаквано се провали. Ирония на съдбата или не, но това не бе първият и последен удар по проекта. Напусна главният му актьор - изключително талантливият Каан Ташанер, с което въпреки идването на също толкова популярният Серхат Теоман, поредицата тотално се закопа. Напук на ниските си рейтинги обаче, тя продължава...
За "Гущерите" (Kertenkele), завръщащ се с трети сезон, няма какво да кажа, нямам абсолютно никакви впечатления от този сериал.
А за най-успешния летен сериал на ATV т. г. - "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), мога да кажа единствено, че изглежда като доста интересен и различен проект. Плени ме още със заглавната си музикална тема, която можете да чуете от тук!

KanalD е една от телевизиите, които подкрепям изключително много през започващия нов телевизионен сезон! Любими проекти ще се завърнат с нови сезони, а още толкова нови и ще започнат! Една рядко срещана и добре направена програмна схема...
"Татко и семейството ни" (Babam ve Ailesi) започва още този понеделник, 19 септември, като е доста рекламиран. Айча Бингьол ми е любимка още от "Времето лети", а Джейда Дювенджи - от "Другите отчаяни съпруги". Тук ще видим едната в може би вече позната светлина, а другата - в напълно нова. Бюлент Инал никога не ми е бил симпатичен, но тук определено ми допада, подхожда си и с двете главни актриси по доста интересен начин. Силно се надявам този проект да успее!
Мнението ми за "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) е доста противоречиво, признавам си. От една страна, като изгледал първия му епизод, остави у мен доста добри впечатления, а Бурджу Бириджик за отрицателно време спечели симпатиите ми. От друга страна обаче, през изминалия телевизионен сезон след началото на този проект моят най-любим "Отново любов" (Ask Yeniden) понижи значително рейтингите си и това бе причина да не тая кой знае колко добри чувства към тази мелодрама. И все пак се надявам, че с новия си сезон тя ще продължи да отчита все така отлични рейтинги, тъй като определено си заслужава.
Идва ред на сериалът, който най-много ме вълнува и от който най-много ще се интересувам в програмата на KanalD през новия телевизионен сезон - "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel)! Един от най-добрите и силни проекти, създавани през последните години. Един от най-различните, най-провокиращите и изненадващи постоянно. Илкер Калели и Бурчин Терзиоулу са най-любимата ми двойка, те затова и сигурно се справят перфектно със своите екранни Пойраз и Айшегюл. Нямам думи, с които да опиша тази невероятна поредица. Нямам абсолютно никакви съмнения за рейтингите, които ще постигне с третия си сезон, въпреки огромната конкуренция, която я чака. Този сериал има една непоклатима и уникално вярна аудитория, която е абсолютно заслужена. Нямам търпение до започването на новите епизоди, в които към вече познатия и любим каст се включват още не по-малко талантливите и интересни Фунда Ерийт и Илкер Аксум.
За "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) - най-големият летен хит на KanalD т. г., нямам мнение, тъй като не съм го гледал, но определено изглежда като обещаваща, заслужаваща си и много качествена поредица, която със сигурност ще изгледам! Чакам само българският превеждащ екип да преведе повечко епизоди, за да я стартирам.
Единственото, което не одобрявам в програмната схема на KanalD този сезон, е криминалната драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), завръщаща се с впечатляващ единадесети сезон. За мен този проект вече отдавна се е изчерпал, но явно няма никакво намерение да приключва, въпреки че вече десет години се излъчва с невероятен успех. Конкуренцията в петък остава може би най-малка, тъй като в този ден ще се излъчва нов сезон на "Любов под наем", ще продължават провалилият се "Колоритно" и новият лидер "Научи ме да обичам". Така шансът "Опасни улици" да изкара още един сезон с блестящи рейтинги и да мине между капките става огромен.
"Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) изглежда като много приятен и разтоварващ сериал, но никога не съм проявявал някакъв по-особен и голям интерес към него. Двамата главни актьори - Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Андъч, са ми симпатични и пресъздават една чудесна двойка, но спрямо рейтингите, които романтичната комедия постига от доста време насам - незадоволителни, не знам колко още би могла да издържи в ефир. Особено след като един от новите обещаващи проекти на StarTV ще стартира в събота и след като с нов сезон ще се завърне стихията "Състояние на връзката: женени", шансовете на тази поредица стават не много големи.
Относно двата нови сериала на KanalD също имам нелошо мнение. Честно казано, не одобрявам много-много това, че съпрузите Бергюзар Корел и Халит Ергенч, които преди доста години пресъздадоха феноменална двойка Онур-Шехерезада в хита "1001 нощ", отново ще си партнират на екран. Да, любопитно е да ги видим отново заедно след толкова много време, но все пак, със сигурност и тук, както в "Твоят мой живот" с участието на Мине Тугай и Баръш Фалай, зрителите ще правят препратки с предишния им проект, който бе и продължава да бъде изключително успешен в световен план. Усеща се една липса на оригиналност и гъвкавост от страна на продуцентите на "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), които ще заложат на сигурното и вече наложило се, а няма да експериментират с нова двойка. А както знаем, сигурното е най-несигурно. Нямам нищо против Бергюзар и Халит, те отдавна са се доказали като огромни професионалисти в професията си, а и най-вече - като хора.. Според мен въпреки всичко шансът за успех е по-голям от този за провал.
А "Златните" (Altinsoylar) - една от най-приятните нови поредици, които стартират този сезон, ми е направо симпатична! Не се залага толкова много на популярни и харесвани в световен мащаб актьори, което говори само едно - че ще се заложи на качествен сценарий и режисура. Главните роли са поверени на младите и все още не чак толкова известни нито у нас, нито в Турция актьори Арас Айдън ("Кварталът на богатите") и Айча Айшин ("Черна роза"), имащи все пак не малко фенове. Участие ще вземе още Бену Йълдъръмлар от "Листопад" и "Другите отчаяни съпруги" и изключително популярната в южната ни съседка Шебнем Бозуклу. Очакваше се този сериал да конкурира другия нов в същия жанр, започващ по FOX - "Фамилия" (Familya), но се оказа, че това няма да се случи. И по-добре, защото и двата изглеждат наистина струващи си!

Прехвърлям се към есенната програма на FOX - телевизията, която бе моята най-любима през изминалия телевизионен сезон и която бе еталон за качество, професионализъм и отговорност - и към проектите си, и към зрителите си. Дали обаче и този сезон се очертава това да се случи...
Също както KanalD, и FOX ще предложи на зрителите си изключително разнообразие от сериали - и нови, и завръщащи се с нови сезони хитове, и продължаващи от лятото.
"Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) бе един от големите хитове на FOX през изминалото лято и всяка понеделник вечер отчиташе перфектни рейтинги, бивайки най-гледаната телевизионна програма неведнъж. Но дали рейтингите от около 5% ще бъдат достатъчни и този път, за да се задържи селската комедия още време на екран, разделяйки се със сигурност с лидерството си - не съм особено убеден. Конкуренцията ѝ ще бъде огромна - новите сезони на "Оскърбени цветя" и "Твоят мой живот" и новите сериали "Татко и семейството ни" и "Отвътре". Силно се съмнявам, че този проект ще издържи повече от още най-много два месеца в ефир.
Един от новите проекти този телевизионен сезон, които наистина ми допадат, е "Фамилия" (Familya)! И тук, както в "Златните" на KanalD, няма да се заложи чак толкова много на супер-известни лица, а на качествен сценарий и режисура. Въпреки всичко това, шансовете на този проект не са кой знае колко големи. Конкуренцията ще бъде огромна в лицето на новите сезони на "Без бандити светът е невъзможен" и "Песента на живота", както и летния хит "Достатъчна е усмивка". Очаква се един от новите дългоочаквани сериали на StarTV също да се излъчва във вторник. Но въпреки това силно се надявам, че "Фамилия" ще постигне успех! Пожелавам го на екипа ѝ от все сърце! Знаете, че случайни сериали във вторник и то по FOX не се излъчват... Надявам се това да бъде един достоен заместник на вълшебния "Отново любов" (Ask Yeniden) във вторника!
Сериалът, който ще се излъчва в сряда по FOX - "Номер: 309" (№: 309), ми е може би най-безразличен от цялата програма на медията тази есен. Не съм гледал нито един епизод от най-големия летен хит за 2016 г., но определено и нямам намерението да го правя. Направих си някои изводи, които може и да не са правилни до една степен, само от снимките към всеки един негов епизод, публикувани в интернет. Не разбирам какъв е замисълът на сценариста на този сериал, след като в една серия се състои вечерта на къната на булката, в следващата - женската баня преди сватбата в хамама, а в по-следващата - най-сетне и самата сватба! А тези епизоди са от по над два часа... Докато в другите сериали всичко това се случва в един, тук е разтеглено в цели три. Оставам на Вас да си направите изводи за мнението ми относно този проект, за да не станат твърде много обидените след днешната статия...
С нов втори сезон от следващия четвъртък се завръща "Гордиев възел" (Kordugum) - проектът, който ме вълнува най-много тази есен по FOX! Съвсем скоро, надявам се до началото на новите епизоди, ще доизгледам първия сезон на този наистина качествен и заслужаващ си проект. Endemol Shine Turkey за пореден път си свършиха работата по възможно най-професионалния начин и чрез проектите, които въпреки че към момента са все още малко на брой, въведоха нови стандарти в турската кино-индустрия. "Гордиев възел" - изключително качество на сценарий, но най-вече - на режисура! Това е може би най-добре режисираният и заснет сериал, който съм гледал. Изключително различна драма, в която наистина се плетат и заплитат неразплитаеми възли. Колкото ми е симпатична Белчим Билгин, толкова харесвам и Саадет Ъшъл Аксой - двете актриси, които са екранни партньорки на главния Ибрахим Челиккол. Каквото и да е решението на сценариста относно този любовен триъгълник (защото в крайна сметка танцът е за двама), ще го уважа и подкрепя. А малкият Айбарс Картал Йозсон, пресъздаващ ролята на сладкия Каан, изгубил майка си, но открил по този начин баща си, е невероятен и определено се колебах дали да гласувам за него или за също толкова талантливия Атаберк Мутлу от "Пойраз Карайел" за наградата "Златна пеперуда" тази година. Няма да разкривам какъв е бил изборът ми, тъй като по-нататък ще коментирам и тази тема. Но да се върнем на "Гордиев възел"! Нямам кой знае какви очаквания за рейтингите на сериала в основната категория, подготвям се те отново да са ниски. Но силно се надявам да са все така високи в тази на интелигентните зрители, заради които проектът бе подновен с втори сезон напълно заслужено.
За двата нови сериала на FOX, започнали още в края на август - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) и "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi), нямам никакво мнение, тъй като не съм гледал и един епизод от тях. Но отзивите, които получих за тях, са страхотни и силно се надявам поне единият да запази лидерството си през новия сезон, носейки огромен успех на телевизията си, какъвто тя отдавна е заслужила.
Както винаги, в неделя по този канал продължава излъчването на хитовата драма "Моят живот" (O Hayat Benim), завръщащ се само след два дни с рекорден четвърти сезон! Честно казано, не знам какво още толкова има да се покаже в този стартиращ съвсем скоро и у нас проект, вече в над 100 епизода... Силно се надявам качеството, с което той се е славил досега, да бъде запазено от екипа, а не сценарият и сюжетът да се размият и накрая този феномен да приключи неподобаващо. Съмненията ми, че отново ще бъде лидер в последния ден от седмицата за четвърти пореден сезон, са огромни. Но въпреки това се надявам да запази отличните си рейтинги, независимо от всичко. Трейлърите към новите епизоди са силно обещаващи и интригуващи, но както знаем - те доста често са подвеждащи...

Последната телевизия, която ще коментирам, е ShowTV! Макар да отчиташе провал след провал през изминалите два телевизионни сезона и да беше най-малко гледана сред всички останали, тази телевизия никога не се е отказвала от битката и именно заради това я харесвам! През новия сезон тя ще предложи наистина интересна програма, с която се очертава да счупи каръка най-сетне и да се нареди сред първенците. Което определено е заслужила...
След броени дни, на 19 септември (понеделник), в ефира ѝ стартира един от най-чаканите нови проекти тази есен - "Отвътре" (Icerde)! Кастът му е невероятен, един от най-силните този сезон, и включва Чаатай Улусой, Арас Булут Ийнемли, Четин Текиндор, Ръза Коджаоулу, Бенсу Сорал, Дамла Колбай и други. Но, ако трябва да бъда честен, с трейлърите си тази поредица въобще не ме впечатли. Основната сюжетна линия, на която ще се заложи в нея - двама разделени в миналото братя, които след дълги години се откриват, но не подозират за връзката помежду си, изобщо не ми изглежда надеждна и достатъчно оригинална като за толкова обещаващ сериал. Отдавна сме гледали подобни истории и то не една или две. Засега "Отвътре" не ме грабва с абсолютно нищо и усещам, че по-голямата част от зрителите в Турция също ще бъдат на моето мнение...
Във вторник и сряда по ShowTV продължава излъчването на двата ѝ големи летни хита - "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) и "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). И двата сериала изглеждат изключително приятни и качествени, въпреки че по-големите ми симпатии са за този с Аслъ Бекироулу и Памир Пекин, излъчващ се във втория ден от седмицата. Много е възможно те да запазят добрите си рейтинги от лятото, но със сигурност ще се сбогуват с лидерските позиции, на които свикнахме да ги виждаме през последните месеци, тъй като конкуренцията ще е огромна. Дано не се окаже и фатална...
В четвъртък с нов последен трети сезон се завръща "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), който няма как да коментирам, тъй като не съм го гледал. Но според мен финализират този проект във възможно най-правилния момент. Нито повече, нито по-малко.
В събота с нетърпение очаквам завръщането на тоталния хит "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik), което с началото на новия си втори и неочакван сезон се завръща под ново име, съвсем подобаващо след четворната сватба в края на първия - "Състояние на връзката: женени" (Iliski Durumu Evli)! Един от най-стойностните и качествени сериали, които съм гледал досега. Направен на пръв поглед простичко и скромно, но всъщност с толкова дълбок и сантиментален смисъл, криещ в себе си и в малките неща. Точно такъв тип проекти харесвам, а не гръмко разгласяваните и рекламирани, които впоследствие се оказват въздух под налягане. Бих определил тази поредица като стихия и като феномен!
В неделя продължава "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir), за който нямам мнение, но за който също получих доста добри мнения и който определено прилича на по-различен и необикновен от останалите проект.
_________________________________________________________________________________

Това беше моят коментар и моята гледна точка като зрител за тази седмица! Очаквайте следващото издание от "Гледна точка: зрител" следващия петък, 23 септември! Очаквам и Вашите мнения относно новия телевизионен сезон в Турция в коментарите отдолу!

18 коментара:

Анонимен каза...

Изгледайте сериала "Номер309",определено ще промените мнението си,наистина е номер 1!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте, abdulla abdulov,
Благодарим Ви за мнението! Ще го имаме предвид със сигурност, щом го казвате. :)

Анонимен каза...

Тази рубрика започва добре като за начало."Отвътре" наистина не е с най-оригиналния сценарии,но съм убедена,че заради Чаатай хората в Турция ще следят сериала и ще има успех."Научи ме да обичам" първата серия беше доста скучна,но вече втората и третата си заслужават,въпреки че главната актриса ми е много антипатична,но аз започнах сериала заради един от любимците ми-Кадир Доулу."Номер 309" в началото действието се развиваше много бързо още на първата серия главната героиня забременя,но сте прав,че в три серии да дават различни части от подготовката за сватба и сватбата е прекалено."Опасни улици" той е от сериалите в които действието се развива не само на база главните актьори,затова смятам,че има какво да показва още,този сериал е от типа на "Кости","Касъл","От местопрестъплението" и др.От сериалите,които тепърва ще започват най-много залагам на "Майка" и "Този град ще стане скрит",дано само на Керем му изберат подходяща партньорка,с много голямо закъснение изгледах "В очакване на слънцето" и този сериал ме плени и се превърна в един от фаворитите ми,а между главните актьори имаше голяма химия,наистина много ме изненада този сериал,харесвах Керем и преди него,но след него вече още повече.Хубав ден.

Анонимен каза...

Колкото до "Гордиев възел", аз не го харесвам, както и не харесвах "Милост"(Merhamet), защото откакто смени визията си, Ибрахим Челиккол за мен много погрозня и развали впечатлението за себе си, което създаде в "Ифет" . А и според мен само с Дениз Чакър си отиваха като двойка и имаше химия между тях. С други жени просто не го възприемам.

Анонимен каза...

Абсолютно споделям мнението на автора на статията за филма "Любов под наем".Толкова абсурден,толкова безидеен филм не бях гледала.52 серии и никакво развитие,колко още серии трябва да има този филм,за да се стигне до неговата"ако въобще има такава/ идея.Изгледах няколко серии и спрях да гледам,мисля че всеки уважаващ себе си зрител би го направил.Безумен,глупав филм,с напразно разпиляна енергия на актьорите и на обслужващия ги персонал!

Анонимен каза...

"Песента на живота" е любимият ми филм от миналия сезон. Препоръчвам го на всички. Динамичен и с много хумор. Биркан Сокоолу и Бурджу Бириджик са страхотна двойка." Отново любов" не ме заплени особено и стигнах до 5-ти епизод. Споделям мнението, за останалите серияли, както и че "Любов под наем" не става за гледане и все се чудех, само на мен ли не ми харесва. "Черна любов" си беше събитие, всеки изминал епизод ставаше все по-силен, не е зле администраторът да го погледне. Чакам продължението на Пойраз Караел с нетърпение, въпреки че последните няколко епизода стана доста тегав и честно казано ги изгледах няколко месеца по-късно.

Анонимен каза...

Аз също не разбирам какво му харесват на "Любов под наем", но честно казано и "Черна любов" не го намирам за нещо особено, за да го раздухват чак толкова-сюжетът е доста елементарен, не един и два филма сме гледали за бедно момиче и богато момче или пък обратното, така че за мен не е нищо ново под слънцето. На места сюжетът е и доста объркан, явно с цел да го направят по-интересно, но е станало само неразбираемо. С риск да обидя някого, и кастът му не е много звезден, така че като цяло Kara Sevda не ме грабна. Не става ясно и какво въобще означава заглавието му, кое е черно?!

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Може би наистина има какво още да бъде показано в "Опасни улици", макар и след толкова много епизоди и сезони, но все пак като цяло сериалът се разводни и високият му рейтинг в края на сезона се крепеше на инцидентите и трагедиите, случили се на главните герои... Иначе отдавна се каня да гледам "В очакване на слънцето", усещам, че ще е феноменален проект!
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Хм, според нас досега Ибрахим е играл коя от коя по-различни роли от предходните и винаги успява да създаде един нов образ, една нова представа за себе си. В "Ифет" бе импулсивен таксиджия, лудо влюбен, докато в "Гордиев възел" е изключително интелигентен и премерен бизнесмен, затворен в себе си след голяма семейна трагедия, за която се обвинява. Когато един актьор съумее да изгради коренно противоположни образи, успява и да си пасне с толкова екранни партньори. А в "Гордиев възел" в сърцето му има цели две, дори.
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
Просто да се чудиш кой го гледа този сериал, наистина. Та даже му се възхищават и се прехласват по него. Но както се казва - за всеки влак си има пътници. Наистина е жалко, че актриса от ранга на Елчин Сангу си пропилява времето и енергията в него.
Леки и успешни дни! :)

До 6 коментар:
Здравейте,
Със сигурност ще изгледам "Песента на живота", само чакаме= да бъдат преведени повечко епизоди, тъй като сравнително отскоро започнаха да го превеждат. Мен лично "Отново любов" адски много ми влезна под кожата и наистина много ме впечатли, все още всеки ден си мисля за него, макар и три месеца след финала. "Черна обич" засега ми е по-назад в списъка със сериали, които да гледам, но живи и здрави, и на него ще му дойде редът.
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Честно казано, и на мен сюжетът, който бе обявен още миналата година преди началото на "Черна обич", не ми изглеждаше толкова обещаващ, интересен и оригинален. Но се убедих най-вече от "Черни пари и любов", че първоначалните сюжети на сериалите са твърде подвеждащи и така да кажа - скромни и постни, но това се прави, за да бъдат разкрити възможно най-малко неща и изненадите да са повече.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Наистина Ви препоръчвам с две ръце "В очакване на слънцето" бях скептично настроена,а го изгледах за една седмица,просто ми ставаше все по-интересно.Единствения недостатък е че няма още един сезон,имало е още доста какво да се покаже.Ще се радвам да споделите мнение и впечатления ако го изгледате.

Анонимен каза...

Здравейте
Опасни улици е много интересен сериал и никой Турски Сериал не Може да му стьпи на Малкият Прьст
Опасни улици е класика и е вьрхьт много е интересен и вьлнуващ
А Ифет според мен е много скучен Турски сериал
Квартарьт на Богатите сьщо е много скучен Турски сериал
Твоят мой живот е супер и е вьлнуващ много интересен е
Препорьчвам ви сериала Мечтатели страхотен турски сериал
Смях Радост Болка Мечти Сьлзи страхотен е
Сьщо ви препорьчвам тези сериали
1 Лекар в планината немски страхотен е и е много интересен
2 Медици Полски сериал Страхотен е
3 Малки Жени Турски Страхотен е
4 Любов извьн закона Турски Страхотен е

Сериали в Бг А Войната на розите колко епизода има до финала
А Моят живот колко епизода е
Лека вечер

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
До финала на "Войната на розите" (Gullerin Savasi) остават още малко над 30 епизода. Финалът му се очертава да бъде в края на месец октомври. Един наистина великолепен сериал... "Моят живот" (O Hayat Benim) продължава в Турция, не се знае колко епизода ще има там. Но започне ли тук, бъдете сигурни, че ще закове 300 серии.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Мен ме интересува знае ли се нещо за "Сезонът на черешите"?Дали ще започне скоро?

Анонимен каза...

От новите "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) изглежда обещаващ. Първите три серии са доста добри. А "Сърцето на Рюзгяр" е малко муден и изпълнителят на главната роля има мимиката на мумия.

Анонимен каза...

Някъде към 2008г. имаше сериал с Вахиде Перчин, с името "Anne". Дали новият проект, за който говорите, е продължение на този или е нещо съвсем ново?

Анонимен каза...

Според мен "Paramparca" вече прекалиха,първоначалната идея ми хареса,хареса ми и каста,който бяха подбрали.Нооо е прекалено да умрът две от "главните" актриси,това е в кавички,защото според мен Шукран Овълъ беше напълно излишна в този сериал.Много харесвам Джансу,Хазал и Озан,млади и талантливи са,справят се отлично,но сериала определено загуби след напускането на Нургюл,тя беше образец за майчината обич,доказа че не всичко е пари и е най-важна любовта и вниманието.Наистина сериала ми харесва много,но най-вече когато беше според първоначалният сценарии.Радвам се,че Мине ще участва,но наистина след "Прилив и отлив" ще ми е странно да я гледам толкова скоро в проект пак с Баръш.Двамата показаха голяма химия в ПО и според мен тя заслужава главна роля в сериал,а не да я вкарват вече в най-вероятно последен сезон на сериал.

Сериала "Майки" го очаквам с нетърпение,да си призная преди да започне "Съла" в роден ефир Джансу ми беше противна и заради това не гледах "Езел",но след "Съла" ми стана много симпатична.Много харесвам и Вахиде още от "Огледален свят" беше изключително скромна,грижовна и защитаваща децата си.Сериала няма да е с изненадващ сюжет,но това е нормално,турските сериали вече са изключително много и сюжета им си прилича.

Чудя им се кога ще направят комедиен сериал,който наистина докрая да е такъв.Всичките им комедии накрая стават голяма драма....

Бих искала да гледам и нов младежки сериал,като "В очакване на слънцето","Прилив и отлив","Мечтатели".Те са много вълнуващи,разтоварващи и поучителни.

Отностно Ибрахим най-много ми хареса в "Милост",не отричам че и в "Ифет" се спрявяше отлично,но самият му персонаж там не ми хареса много,беше груб и безотговорен.В "Милост" беше с по-привлекателна мисия и създаде много приятен образ на мъж,който се бори за любовта си.

"Смели и красиви" този проект ме изненада с каста си.Според продуценти,сценаристи и т.н подхождат ли си Къванч и Туба,с извинения,но тя прилича на лелка до него.Според мен тази двойка е абсурдна.

Залагам големи надежди на Керем Бурсин,дано сериала му бъде успешен, "В очакване на слънцето" беше блестещ,но за съжаление прекалено дълго време не успяха да му намерят подходящ проект,дано подберат добре каста и сценариста да си свърши качествено работата,защото той наистина е уникален,просто образа,който създаде в ролята на Керем Саръер намаше кой друг да я изиграе така,а и с Ханде им се получи вълшебна химия.Това беше една от най-убеждаващите и истински двойки,които съм гледала.

Силно се надявам скоро на екран да се завърне и Серенай,първоначално я спрягаха в сериал с Шукрю,сега с Енгин,но силно се надявам да е Шукрю,мисля че с него ще си подхождат,но с Енгин ни ми допадат.

"Състояние на връзката" започна весело,но според мен прекалено много асьори напуснаха сериала,най-много ми липсва Памир,този сериал от комедия се превърна в драма,типично за турските сериали.

"Висше общество" за мен е най-добрият сериал,който започна през изминалия сезон,много харесвам Хазар още от ролята и в "Прилив и отлив",тук играе коренно различен персонаж и се справя отново блестящо.Надявам се сериала да задържи добър рейтинг и да се задържи,да не е поредният качествен сериал прекратен заради нисък рейтинг.Чесно казано "Висше общество" е много по-смислен,с по-дълбок замисъ,чувства,поука,каст,но идея нямам как сериал като "Номер 309" има по-висок рейтинг.

Хубава вечер.

Анонимен каза...

"Ифет" е един от най-добрите турски сериали, които съм гледал! Разтоварващ, уютен, със страхотни артисти. Може би дори е любмият ми турски сериал.

Анонимен каза...

Добър ден,закупен ли е в нас "Дъщерите на Гюнеш\Gunes Kizlari"?

Анонимен каза...

От новите сериали много обещаващ е "Научи ме да обичам".Кадир Доулу е великолепен, той ми е любимец от "Фатих Харбие"(Двете лица на Истанбул), гледах го и като по-млад актьор в "Малки тайни","Мръсната седморка", много е добър, но и на мен партньорката му Седа Гювен много не ми допада, няма я химията както с Неслихан Атагюл (Доулу).

Предоставено от Blogger.